Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.    
CATALÀ | CASTELLANO | ENGLISH

16/01/2018 - Visita d’estudis als hivernacles del Maresme

Visita d’estudis als hivernacles del Maresme

El dimarts 16 de gener, els alumnes de 1r CFGS de Paisatgisme i Medi Rural van fer una visita a diferents hivernacles de la zona del Maresme. La primera part de la visita es va fer a Premià de Mar, on van anar a veure un hivernacle de producció de planta (de l’empresa Cultius Roig) i un de comercialització de planta (de CORMA (Cooperativa de plantes ornamentals del Maresme)). Durant la visita ens va acompanyar en Toni Hernández, enginyer tècnic de l’empresa ININSA, una empresa que es dedica a la construcció de tot tipus d’hivernacles i centres de jardineria arreu del món. La segona part de la visita es va fer als hivernacles de Can Bleda (Mataró), on un alumne de l’Escola Quintanes, en Marc Masjoan, ens va fer la visita guiada, mostrant-nos les diferents instal•lacions de les quals disposava, i ens va posar una mica al dia dels preus de mercat de les diferents instal•lacions agrícoles.


10/01/2018 - Visita a Mas La Carrera

Visita a Mas La Carrera

El dia 10 de gener, l’explotació agropecuària Mas La Carrera, situada a Sant Esteve d’en Bas (La Garrotxa), va rebre la visita dels alumnes de segon curs de Grau Superior de Ramaderia i Sanitat Animal. Mas La Carrera és una empresa familiar que actualment té unes 300 vaques de carn de diferents races, que engreixa vedells i comercialitza productes de qualitat de la carn de vedell/a amb la marca Natrus. En Sergi Pujolriu, va explicar als alumnes l’evolució i el funcionament actual de l’empresa. Mas La Carrera és una explotació pionera en la introducció de vaques de la raça Angus. Aquesta raça és reconeguda per la qualitat de la seva carn. A Mas La Carrera també fan els treballs agrícoles a la terra. L’alimentació del bestiar és de collita pròpia, i, en el cas de les vaques, es basa en les pastures i altres farratges. A l’estiu les vaques també fan transhumància al Ripollès per aprofitar les pastures de muntanya. L’alimentació dels vedells d’engreix és una ració tipus “unifeed” amb una elevada base farratgera. Mas La Carrera és una mostra d’una empresa, que evoluciona, i empren nous projectes de millora, com per exemple la identificació individual de les vaques via GPS, l’ús de sensors, etc. Des de l’escola agraïm a Mas La Carrera l’oportunitat de realitzar aquesta interessant visita.


+ info: http://www.maslacarrera.cat/en




18/12/2017 - Festa de Nadal 2017

Festa de Nadal 2017

El diumenge 17 de desembre, va tenir lloc la Festa de Nadal. Hi van assistir unes 200 persones. Primer es va celebrar la Santa Missa a la capella de l’escola, després les reunions de pares de tots els cursos de cicles formatius de grau mitjà. A les 13 hores s’iniciava la conferència “Les addiccions, la punta de l’iceberg” a càrrec del Sr.Manuel Mas-Bagà Blanc, Doctor en Psiquiatria, CAT Barcelona. La jornada es va acabar amb un dinar amb tots els assistents. Els alumnes de segon curs de grau superior de Ramaderia i Assistència en Sanitat Animal van fer una rifa de Nadal, amb 3 lots de diferents productes de proximitat. Una diada molt maca per celebrar el Nadal amb les famílies i professors de l’escola. Volem agrair l’assistència a tots els pares, alumnes, professors i, molt especialment, a les cuineres.


14/12/2017 - Jornada Tècnica. Bones pràctiques a les empreses forestals.

Jornada Tècnica. Bones pràctiques a les empreses forestals.

El dimarts dia 12 de desembre els professors Carles Lorca Enginyer… i Albert Castells, Enginyer de Monts per la UdL i Enginyer tècnic en indústries forestals per la UdL, Gerent i Director Tècnic d’EMC Projectes, han participat a la jornada tècnica de “Bones practiques a les empreses forestals”. Els objectius de la Jornada són posar en valor el treball que estan fent diferents empreses del sector forestal duent a terme la seva feina d’acord amb el codi de bones pràctiques, i com aquesta correcta realització de la gestió i del treball forestal aporta més beneficis al propietari i a la societat. Conèixer de primera mà, i de manera pràctica, els requeriments que tenen diferents administracions publiques per a la contractació d’empreses forestals, especialment des de la vessant d’afavorir la contractació de les empreses que treballen a bosc amb bones practiques i alhora conèixer com les administracions poden fer el seguiment per garantir que les bones praxis es realitzen correctament. Han participat a la jornada: ARICO FOREST, ELFOCAT, ARNAVAT, EMC Enginyeria, ASSOCIACIÓ PROPIETARIS FORESTALS del LLUÇANÈS, ESCOLA AGRÀRIA QUINTANES, BOSCAT, ESCOLA AGRÀRIA del SOLSONÈS, BOSQUEROLS, FORESTAL CATALANA, SA, CEIN del Ripollès, GEFOS, CENTRE DE LA PROPIETAT FORESTAL, IFORWOOD (socis del projecte), CENTRE TECNOLÒGIC FORESTAL DE CATALUNYA, INS MOLLERUSSA, CONSORCI FORESTAL DE CATALUNYA, PYREMPFOR (socis del projecte), CONSORCI de la VALL DE GES, ORÍS I BISAURA, SUBDIRECCIÓ GENERAL DE BOSCOS, DIPUTACIÓ DE BARCELONA, TORB, DIPUTACIÓ DE GIRONA.


14/12/2017 - Va de maquinària forestal

Va de maquinària forestal

El passat dia 14 de desembre, amb els alumnes de primer de forestal, després de fer el pla d’estudis sobre maquinària forestal, vam anar a visitar l’Empresa Cusachs, de Riells del Montseny. Aquesta empresa es dedica a l’explotació, tala, i comercialització de la fusta i altres productes del bosc. En Sergi Cusachs ens va acompanyar durant tota la jornada i ens va explicar tota mena de detalls de les feines que estan fent i sobretot ens va anar ensenyant totes les màquines de que disposen. Vam començar al matí, visitant un bosc a Dosrius, on estan fent una tala de pins i allà ens van fer una demostració de tala, arrossegament amb cabrestant i càrrega amb camió ploma. També vam fer el manteniment de la motoserra . Tot seguit ens vam desplaçar a Riells del Montseny, on hi ha el magatzem de les altres màquines, com el toro que carrega la biomassa, la criba de neteja de biomassa, l’autocarregador, les desbrossadores de tractor : de martells, de cadenes, de braç, etc. A la tarda vam arrodonir la visita anant a la serradora on tenen els diferents tipus de fustes i llenyes. Allà la serren , l’estellen i la comercialitzen. Només ens queda donar les gràcies a la família Cusachs i en especial a en Sergi per la seva disponibilitat i dedicació.


13/12/2017 - Visita d’Estudis al Jardí Botànic de Barcelona i als Jardins de Costa i Llobera

Visita d’Estudis al Jardí Botànic de Barcelona i als Jardins de Costa i Llobera

Els alumnes de 1r de grau mitjà de Jardineria, acompanyats per en Sergi i en Jordi, han visitat el Jardí botànic de Barcelona. Situat a Monjuïc, el JBB presenta una gran col•lecció de plantes de clima mediterrani d’arreu del món: de Xile, de Califòrnia, de Sud-àfrica, d’Austràlia i del Mediterrani pròpiament dit. A part de l’aspecte botànic, el JBB també permet una interessant aproximació als aspectes relacionats amb el disseny i el paisatgisme per tal com està organitzat i pels materials utilitzats. Hem concordat tots en què és un jardí bonic però encara molt jove. D’aquí uns 50 anys, amb els arbres més desenvolupats, serà encara millor. Cal afegir que dos roures martinencs i una alzina dels que es poden veure al jardí provenen de la finca de Quintanes, que els va cedir al JBB quan el construïen. Els Jardins de Costa i Llobera són una magnífica col•lecció de cactus, crasses i palmeres d’arreu del món, bona part dels quals donats per col•leccionistes durant tot el segle XX, a la façana marítima de la muntanya de Montjuïc. És un material extraordinari per fer una classe pràctica de botànica a l’aire lliure.


04/12/2017 - Visita a la granja EL PINÓS NOU.

Visita a la granja EL PINÓS NOU.

El dia 28 de novembre, alumnes de segon curs de mitjà de producció agropecuària van visitar l’explotació Mas El Pinós Nou a Rupit. El Pinós Nou és una granja que produeix llet de vaca. Actualment els socis de l’empresa són els germans Jordi i Sebastià Juanola. És una empresa familiar on hi treballa tota la família, i també en Gerard Juanola, un ex-alumne de Quintanes. El Pinós Nou és un exemple d’una empresa altament professionalitzada, que compagina el conjunt d’aspectes que integren la producció de llet amb una visió de futur. En Jordi ens va explicar l’evolució i la situació actual de la granja, la certificació de la llet en origen, les auditories de qualitat per a la seguretat alimentària, la munyida i la qualitat de la llet, el benestar animal, la sanitat, la reproducció, la selecció genètica, la valoració morfològica i productiva de les vaques, les instal•lacions i les associacions a les qual formen part, etc. En Sebastià ens va explicar l’alimentació, la maquinària, els cultius, la recria, la situació del sector productor de llet, etc. El Pinós Nou és una explotació capdavantera, amb iniciativa emprenedora, innovadora, implicada en el sector, que evoluciona i s’adapta als temps. Les darreres inversions en instal•lacions li han permès una millora del benestar de les vaques prepart, i una millora en la il•luminació. Des de l’escola agraïm a Mas El Pinós Nou l’oportunitat de realitzar aquesta interessant visita.


28/11/2017 - Visita d’estudis a Sant Boi de Lluçanès

Visita d’estudis a Sant Boi de Lluçanès

El dimarts 28 de novembre, els alumnes de CFGM de Jardineria i Floristeria van fer una visita a una empresa de moviments de terra a Sant Boi de Lluçanès. L’empresa era del senyor Carles Viladecans, especialista en construccions de rocalles. En Carles, després d’explicar-nos com havia iniciat l’empresa i com havia anat evolucionant al llarg dels anys, ens va ensenyar la maquinària de la que disposava i ens va fer una relació de feines que podia fer cadascuna de les màquines, els costos de manteniment, els períodes d’amortització i la vida útil que tenien. Després ens va mostrar com funcionaven algunes d’elles com l’obre-rases, la giratòria o la retroexcavadora mixta. Els alumnes de Quintanes es van mostrar interessats en les diferents explicacions que ens va oferir en Carles, el qual, en acabar, ens va convidar a un pica-pica. Per acabar la jornada, vam aprofitar que estàvem a Sant Boi de Luçanès i vam anar a visitar el Roure de la Senyora, un espectacular roure que podria tenir més de 500 anys.


27/11/2017 - Tertúlia professional Ramon Puigoriol

Tertúlia professional Ramon Puigoriol

El passat dilluns 27 de novembre va venir a l’escola Quintanes en Ramon Puigoriol, empresari de la construcció. En Ramon va fer una tertúlia amb els alumnes de 2n curs de CFGM en Jardineria i Floristeria en la qual va explicar l’evolució de la seva vida professional i la seva empresa, i va exposar als alumnes algunes de les tècniques bàsiques de la construcció en jardineria, referides a la construcció d’escales, drenatges, murs, passarel•les i camins. Finalment, després d’esmentar la varietat de materials de construcció que hi havia, ens va fer una relació de les diferents obres que havia fet a l’escola.


24/11/2017 - Jornada Teòrico-Pràctica a l'Empresa Honda Greens (ECHO)

Jornada Teòrico-Pràctica a l'Empresa Honda Greens (ECHO)

El 24 de novembre, en Josep Bagaria i en Sergi Vila, han assistit a una jornada tècnica però fonamentalment pràctica, sobre maquinària de jardineria i forestal de la marca ECHO on s’ha fet molt incís en les proves de màquines amb bateria, que són present i futur en aquest món. Aquesta jornada, tot i estar destinada a les empreses comercialitzadores d’aquests productes, també han convidat a la nostra escola. L’assistència ha estat de més de 60 distribuïdors d’arreu de Catalunya i d’Espanya. Durant la jornada ens han permès provar moltes motoserres, desbrossadores, tallatanques, bufadors..., tant de bateria com de motors de gasolina, amb tota una sèrie de novetats que aniran sortint al mercat. Sobretot el que més ha sorprès ha estat la motoserra de bateria Echo de 1600 wats, la qual hem comprovat que fa la feina amb igual rapidesa que una motoserra d’explosió de 45 c.c. Aquestes jornades no són gaire freqüents que les facin les grans marques, suposem pel cost econòmic que els hi comporta, però realment són molt interessants per a nosaltres , per a la nostra formació i per posar-nos al dia de les noves tecnologies, per després aportar-ho als nostres alumnes. Ha estat una jornada molt profitosa i que volem agrair a tot l’equip professional d’Honda Greens de la Garriga.


22/11/2017 - Visita d’Estudis al Paratge de Tudela i al Parc de la Pedra Tosca

Visita d’Estudis al Paratge de Tudela i al Parc de la Pedra Tosca

El dimecres 22 de novembre, els alumnes de 2n de GS de Paisatgisme i Medi Rural van fer una visita al Paratge de Tudela, que es troba en el Parc Natural del Cap de Creus. Al Paratge de Tudela, des de l’any 1962 al 2004 s’hi localitzava el complex turístic de vacances “CLUB MED” de propietat francesa. L’any 2010, després d’un procés de restauració integral, es va recuperar l’espai, de gran interès pel que fa a la geologia, la fauna i la flora. A la tarda vam visitar el Parc de Pedra Tosca, un parc del barri de Bosc de Tosca de les Preses. Es va promoure la recuperació d’aquest espai l’any 2003. El parc està situat a l’antiga ruta del carrilet, una via verda d’Olot a Girona. Està inclòs dins l’àmbit del Parc Natural de la Garrotxa. El parc està format per un laberint de camins, parets seques, artigues i cabanes, que permeten observar i entendre l'entorn natural que es visita i inclou explotacions agrícoles amb cultius tradicionals de la zona i amb tècniques ecològiques.


17/11/2017 - Visita d'Estudis amb la Federació d’ADFS de la comarca d'Osona

Visita d'Estudis amb la Federació d’ADFS de la comarca d'Osona

El passat dijous 17 de novembre, els alumnes de 1r de CFGM d’Aprofitaments Forestals van anar a veure com treballava una colla de la Federació d’ADFs de la comarca d’Osona. Formaven part de la colla dos exalumnes, l’Àngel i en marc, a més d’en Pau. L’Àngel com a cap de colla ens va explicar quina era la seva feina i va mostrar tot el material que portaven a l vehicle com motoserres, perxes, desbrossadores, material per a trepa... També ens va acompanyar el gerent, en Jaume qui ens va explicar com es planificaven les diferents feines i com gestionava els 24 treballadors que tenien en aquest moment. Sempre és gratificant veure que alumnes que fa anys que han acabat Quintanes tenen una bona feina dins el sector forestal. Agrair a en Jaume, l’Àngel, en Marc i en Pau el temps que van dedicar a la formació dels nostres alumnes.


16/11/2017 - Visita d'Estudis a Honda Greens

Visita d'Estudis a Honda Greens

El passat dijous 16 de novembre, amb els alumnes de primer de GM de jardineria vam poder fer una visita d’estudis a les instal•lacions d’Honda Greens de La Garriga. Aquesta visita està relacionada amb el pla d’estudis de maquinària de jardineria. El Sr. Pedro Sillero ens va explicar tot el que fa referència a les màquines més importants utilitzades a la jardineria, com poden ser tallagespes, motocultors, desbrossadores, bufadors, motoserres de tala i d’esporga de la marca ECHO, regeneradors, biotrituradores, sulfatadores ... També vam poder comprovar el tall de les eines manuals de SILKY. Després de veure tota aquesta maquinària i parlar-ne abastament vam visitar les instal•lacions i ens va fer una demostració d’algunes de les màquines abans esmentades. Cal dir també que ens van fer esment de les noves màquines amb bateria que són present i futur en el sector. Molt bona visita i agraïda pels alumnes.


16/11/2017 - Visita d'Estudis a Outils Wolf

Visita d'Estudis a Outils Wolf

El dia 16 de novembre, amb els alumnes de primer de jardineria, vam visitar les instal•lacions de l’empresa comercialitzadora de maquinària de jardineria per a tot Espanya de les marques OUTILS WOLF I ETESIA. Ens van atendre durant unes tres hores i ens van explicar l’empresa, les màquines , eines i sobretot el seu funcionament . Els alumnes i monitors vam poder provar tota classe de màquines tallagespes a motor i amb bateria, última novetat, i tractorets professionals tallagespes i desbrossadors. És una visita molt pràctica i que evidentment agrada molt, pel fet de poder portar tota aquesta maquinària. Moltes gràcies a en Gerome i a en Jordi per la seva disponibilitat i bon tracte envers nosaltres.


10/11/2017 - Visita d’estudis a l’empresa Vernis & Taberner Equips, SL

Visita d’estudis a l’empresa Vernis & Taberner Equips, SL

El passat 10 de novembre, els alumnes del cicle formatiu de grau superior de Paisatgisme i Medi Rural van realitzar la visita a l’empresa Vernis & Taberner Equips SL. Es tracta d’una empresa que es dedica a la venda i reparació de maquinària agrícola i de jardineria. Amb 150 anys d’història dins el sector, actualment són concessionari oficial de la marca John Deere, Echo, Manitou i Komatsu.


+ info: http://www.vtequips.com/blog/




02/11/2017 - L’equip de Tetrafoc ha fet la formació de primers auxilis i dues Jornades Tècniques de Gestió de l’Emergència

L’equip de Tetrafoc ha fet la formació de primers auxilis i dues Jornades Tècniques de Gestió de l’Emergència

L’equip de Tetrafoc ha fet la formació de primers auxilis i dues Jornades Tècniques de Gestió de l’Emergència als alumnes de 1r de GS de Paisatgisme i Medi Rural i als de Gestió Forestal i del Medi Natural Com a professionals de l’emergència, han proposat una sèrie de necessitats formatives específiques, les quals poden esser de molta utilitat per als alumnes (futurs treballadors/empresaris), vers a la gestió de l’emergència. Principalment, a les aules es treballa molt la prevenció, però no la gestió de l’emergència. Treballant l’emergència, podem minimitzar danys personals, materials i al medi ambient. Des d’un punt de vista teòric, casuístic i pràctic, és un bon punt per començar a treballar. En general, no s’està preparat per gestionar adequadament cadascuna de les actuacions durant una emergència. Per aquest motiu, han donat aquest suport al pla formatiu. Durant la realització de Jornades Tècniques de Gestió de l’Emergència, s'han tractat temes com: - Primers auxilis. La cadena de socors, SVB, PLS, RCP, Heimlich, hemorràgies, maniobres bàsiques de mobilització/immobilització, DESA (Desfibril•lador semi automàtic) i cremades. - Teoria del foc i aspectes relacionats. Detecció, extinció i utilització de materials (extintors, BIES, mitjans de fortuna, etc). - Nocions generals sobre els plans d’evacuació/autoprotecció i simulacre d’emergència. - Tipus d’emergències, fases i actuacions. o Trucada d’emergència i comunicacions. o Incendi/explosió. o Electrocució. o Accident de transit. o Reaccions amb productes químics. o Ambients hipòxics.


26/10/2017 - Col•loqui sobre Pedagogia de l’Alternança al Canadà

Col•loqui sobre Pedagogia de l’Alternança al Canadà

La setmana del 16 d’octubre, el professor de l’EFA Quintanes, Jordi González, va participar al “Colloque International Alternance: Formation et Transformation” a la Universitat de Sherbrooke, Quebec (Canadà), organitzat per aquesta universitat i l’Associació Internacional de Moviments Familiars de Formació Rural (AIMFR) de la que en Jordi González n’és el Coordinador. A part de ser-ne un dels impulsors i organitzadors, va fer una intervenció sobre la multiplicitat dels rols del formador en Alternança, més concretament sobre les tutories i l’acompanyament de l’alumne. També va moderar una taula rodona sobre la importància de l’empresa en la formació per Alternança. En el transcurs del col•loqui van tenir lloc diferents conferències, taules rodones, presentacions de recerques, així com testimonis de l’experiència personal de professors, alumnes, ex alumnes, responsables de pràctiques, pares, etc. Entre els ponents es va comptar amb destacades personalitats del món universitari, persones vinculades al Ministeri d’Educació del Quebec, així com pedagogs de reconeguda vàlua, sobretot quebequesos i francesos. Aquest esdeveniment pretenia ser un diàleg entre els que fan i viuen l’Alternança, i els que l’analitzen i l’estudien. Les qüestions plantejades i que van constituir el fil conductor van ser: Com es forma en Alternança? Com es transforma l’alumne dins de l’Alternança? Com es transforma el medi socioprofessional a través de l’Alternança? i, Com es transforma l’Alternança al llarg del temps? El resultat: un enriquiment per a tots els assistents i per a les institucions, xarxes d’escoles de tot el món, etc. a les que representaven. També cal destacar que es pretenia impulsar entre la comunitat educativa (escoles, universitats, etc.) la recerca científica sobre el sistema pedagògic de l’Alternança, però per veure els resultats sobre aquest objectiu evidentment caldrà esperar un temps.


26/10/2017 - Visita d’Estudis amb els alumnes de 2n de GS de Paisatgisme i Medi Rural

Visita d’Estudis amb els alumnes de 2n de GS de Paisatgisme i Medi Rural

El dijous 26 d'octubre amb els alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior de Paisatgisme i Medi Rural vàrem realitzar les visites d'estudis a Agro massot i Agroservi Rius. Aquestes dues empreses es dediquen a l'activitat agrícola, la primera dins el sector de la fruita i concretament la producció de poma (varietat Pink Lady) i pera. A Agroservi Rius es va poder visitar inicialment les instal•lacions on s'emmagatzemen els adobs líquids i sòlids, les llavors i els productes fitosanitaris que comercialitzen. Seguidament vàrem poder veure com treballaven algunes de les diferents màquines de les quals disposen per realitzar treballs a tercers. Va ser una visites on els alumnes varen poder observar dues tipologies de producció molt diferenciades dins el sector agrícola i com pot variar aquesta activitat en les diferents regions del nostre país.


19/10/2017 - Visita d'Estudis al viver central de Forestal Catalana

Visita d'Estudis al viver central de Forestal Catalana

El passat 19 d’octubre els alumnes de 1er de CFGS de Gestió Forestal i del Medi Natural van visitar el viver central de Forestal Catalana, a Sant Feliu de Buixalleu, a la comarca de la Selva. La jornada, tot i que va estar passada per aigua, va permetre al grup d’estudiants veure els processos de producció de planta forestal, destinada bàsicament a repoblacions i a restauracions. Ens va atendre la Laura, la tècnica de l’àrea de planters, que després d’explicar-nos tot el procés de producció del material forestal va proposar un seguit de pràctiques que anaven des de la selecció i tria de llavors selectes, fins a feines de formació i manteniment de diferents peus arboris. La segona part de la jornada tenia per objectiu visitar una repoblació de pi insigne (Pinus radiata) a la zona del Montnegre-Corredor, però es va haver de suspendre per les condicions meteorològiques.


17/10/2017 - Visita a Mas Bes

Visita a Mas Bes

El dia 17 d’octubre, l’explotació agropecuària Mas Bes va rebre la visita dels alumnes de primer curs de Grau Superior de Ramaderia i Sanitat Animal. Mas Bes és una empresa que produeix llet per a la marca ATO Natura. En Joan Viñolas va explicar l’evolució i el funcionament actual de la granja, la planta de biogàs on produeixen electricitat i també les visites a la granja que ofereixen a tot tipus de grups de gent interessada. Els visitants poden completar l’experiència visitant el Museu de Pagès tot veient l’evolució de la vida a pagès, l’agrobotiga on es poden comprar productes de la pròpia explotació, i finalment dinant al restaurant de la granja. Mas Bes és una mostra d’una empresa oberta al públic, que evoluciona, empren nous projectes, dóna a conèixer uns productes, fruit del seu treball i els valors que els mouen. Des de l’escola agraïm a Mas Bes l’oportunitat de realitzar aquesta interessant visita.


+ info: http://masbesdesalitja.blogspot.com.es/




16/10/2017 - Un grup de l’escola CFAA Ste. Livrade (França) ens visita.

Un grup de l’escola CFAA Ste. Livrade (França) ens visita.

Entre els dies 16 i 20 d’octubre de 2017, un grup de d’alumnes francesos de escola CFAA Ste. Livrade va fer un viatge a Catalunya per descobrir el sector agrícola i ramader català. Durant el viatge van conèixer els vins i olis del Celler Cooperativa d’Espolla (Espolla), l’elaboració d’embotits a la Casa Riera Ordeix (Vic), la producció de llet a l’explotació el Riquer (Gurb), la producció porcina a Mas Rovelló (Manlleu), l’explotació bovina de carn ecològica Mas Vall-Llossana (Castellterçol), i el concessionari de maquinària agrícola Casacuberta (Vic), a més també van fer una visita turística-cultural a Barcelona ciutat. Agraïm a totes les persones i empreses que han col•laborar fent possible el viatge. Les escoles CFAA Ste. Livrade i Quintanes col•laboren en l’organització, d’una estada que el proper mes de març, alumnes de Quintanes, faran en explotacions ramaderes de la regió d’Aquitània (França).


11/10/2017 - Visita d’Estudis amb els alumnes de 1r de CFGS de Paisatgisme i Medi Rural

Visita d’Estudis amb els alumnes de 1r de CFGS de Paisatgisme i Medi Rural

El passat dia 11 d’octubre amb els alumnes de 1r de CFGS de Paisatgisme i Medi Rural vam visitar els Vivers Sala Graupera. Els responsables dels vivers Sala Graupera ens van explicar diferents temes relacionats amb la producció present en els seus vivers. És una empresa amb més de 50 anys d’antiguitat i, des de fa 20 anys, especialitzada en plantes per a la jardineria sostenible. Introdueixen gèneres i espècies d’altres zones mediterrànies, amb colors i floracions repartides durant totes les estacions de l’any i amb una nova i àmplia varietat que permet escollir les més adequades, per a cada cas particular.


10/10/2017 - VIATGE D’ESTUDIS AMB ELS ALUMNES DE 1r DE CFGM DE PRODUCCIÓ AGROPECUÀRIA

VIATGE D’ESTUDIS AMB ELS ALUMNES DE 1r DE CFGM DE PRODUCCIÓ AGROPECUÀRIA

Del 2 al 6 d’octubre es va fer el viatge professional amb els alumnes que han començat el 1r curs de producció agropecuària a Quintanes. El viatge va consistir en fer visites tècniques a explotacions i empreses dels departaments francesos del Tarn i l’Aveyron. Les visites es realitzen gràcies a la col•laboració de l’Escola MFR Peyregoux, on també vàrem estar acollits. Els llocs visitats van ser: una explotació ecològica bovina i porcina, una CUMA (maquinària agrícola), una explotació de vaques de carn de la raça Blonde d’Aquitaine i alls roses, les caves de formatge de Roquefort, una explotació d’ovelles de llet de raça Lacaune, l’escorxador de Puylaurens, una explotació de vaques de llet amb transformació de làctics, una explotació d’ànecs raça Barbarie i pollastres on fan l’elaboració de foie i patés i la cooperativa Coopelso, que és un centre de producció de dosis de semen per a fer I.A. a diferents races bovines. També vam fer la visita cultural de la ciutat emmurallada de Carcassona i el pont de Millau. Aquesta setmana de visites i de convivència ens ha ajudat a cohesionar el grup, veure noves realitats i aprendre moltes coses d’agricultura, ramaderia i comercialització, dels nostres veïns francesos.


09/10/2017 - Viatge d’Estudis amb els alumnes de 1r de CFGM de Jardineria

Viatge d’Estudis amb els alumnes de 1r de CFGM de Jardineria

La setmana del 25 al 29 de setembre els alumnes de 1r de CFGM de Jardineria van realitzar el viatge d’estudis a la Costa Blava. El viatge és un complement essencial pel programa formatiu de l’escola. I l’objectiu és introduir-se en els conceptes bàsics de la jardineria. Vam visitar uns 9 jardins que hi ha a la zona i vam poder veure temàtiques i conceptes molt diferents.


28/09/2017 - Viatge d’Estudis amb els alumnes de 1r de CFGM d’Aprofitament i conservació del Medi Natural

Viatge d’Estudis amb els alumnes de 1r de CFGM d’Aprofitament i conservació del Medi Natural

Aquesta setmana els alumnes de 1r de CFGM d’Aprofitament i conservació del Medi Natural estan realitzant el viatge d’estudis a Esterri d’Àneu i a Sort. En aquest viatge a part de conviure durant una setmana en altres circumstàncies, s’estan introduint al món forestal des de mirades diferents al medi natural que els envolta. Són uns dies intensos i molt enriquidors per adquirir coneixements.



S'estan mostrant 25 notícies (151-175) de 559