Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.    
CATALÀ | CASTELLANO | ENGLISH

14/04/2016 - Visita d’estudis a Aricoforest SL

Visita d’estudis a Aricoforest SL

El dijous 14 d’abril amb els alumnes de segon de Grau Superior de Gestió Forestal i del Medi Natural s’ha visitat les instal•lacions que l’empresa Aricoforest té a Les Preses. En aquesta visita el gerent, Antoni Arimany (ex-alumne de Quintanes), ens han explicat com va aconseguir pràcticament des de zero, muntar una empresa de treballs forestals i de jardineria i com ha anat creixent i expandint-se. Els alumnes han pogut veure part de la maquinària de la que disposa l’empresa, les instal•lacions que té a la població de les Preses i també se’ls ha explicat com s’organitza l’empresa, com s’aconsegueix portar-ne el control, etc.


07/04/2016 - Visita d'estudis a Can Fraser i a Juscafresa

Visita d'estudis a Can Fraser i a Juscafresa

Amb els alumnes de 2n de grau mitjà de producció agropecuària vam visitar l’explotació de can Fraser d’Aiguaviva, per a poder veure in situ tot de maquinària agrícola de grans dimensions i de molta potència. El Sr. Jordi Aulet ens va explicar totes les qüestions que li vam plantejar i ens va fer veure la rendibilitat d’aquesta maquinària. A la tarda i seguint amb el tema de maquinària vam visitar l’empresa de fabricació de remolcs de Can Juscafresa de Camallera. Aquí el Sr. Joaquim ens va ensenyar tot el procés, des del disseny fins a la comercialització dels seus productes com són: remolcs escampadors, remolcs segadors auto carregadors, unefeeds, banyeres.... Els alumnes i l’escola hem valorat molt positivament les dues visites i us agraïm la implicació en la formació dels nostres alumnes.


04/04/2016 - Estada d’alumnes francesos de l’escola CFA Sainte Livrade

Estada d’alumnes francesos de l’escola CFA Sainte Livrade

La setmana del 4 d’abril van venir els alumnes de l’escola CFA Sainte Livrade, de la població Sainte-Léocadie, de la regió de Languedoc-Roselló. És el primer cop que ens visita aquesta escola, i hem establert les bases per col•laboracions futures, gràcies a la feina feta per en Franky, un professor d’aquest centre que ja coneixia Quintanes. Van arribar el dilluns a la tarda i durant tota la setmana van realitzar visites tècniques a empreses del sector agrícola ramader com La Cavalleria de Manlleu, una granja de vaques amb història; l’empresa Treballs Agrícoles Àngel; l’explotació d’en Josep Garriga especialitzada en BIO i situada a Castellterçol; la granja de porcs de Malla Mas Torremagra i l’empresa Casa Riera Ordeix dedicada a l’elaboració artesanal d’embotit des de l’any 1852. El dimecres van aprofitar tot el dia per conèixer la ciutat de Barcelona. Aprofitem per agrair a totes les empreses que han col•laborat per fer possible aquesta estada, per la seva disponibilitat i atenció.


01/04/2016 - Presentacions del Premi Emprenedoria Quintanes/BBVA de l’Entorn Rural

Presentacions del Premi Emprenedoria Quintanes/BBVA de l’Entorn Rural

El passat mes de març es van fer les rodes de premsa i presentacions del Premi Emprenedoria, per tal de donar-lo a conèixer a tot el territori i també als mitjans de comunicació. L’escola EFA Quintanes, juntament amb la Fundació Antiga Caixa Manlleu, el Grup BBVA a Catalunya i Casa Tarradellas presentavem el Premi que abasta els sectors agro-ramader, forestal i de la jardineria. Les candidatures al premi es poden presentar fins al 30 d’abril de 2016. Per a fer-ho, només cal omplir el formulari disponible al web www.quintanes.com. L’avaluació dels projectes presentats anirà a càrrec d’un jurat integrat per 10 membres, tots ells relacionats amb els sectors esmentats. Avaluarà els projectes valorant la capacitat d’emprenedoria, la viabilitat econòmica i expectatives de negoci, el grau d’innovació, l’aportació de sostenibilitat i creativitat, la generació de sinergies amb empreses de l’entorn i amb el territori, així com la responsabilitat social. Emetrà el seu veredicte final al mes de novembre.


31/03/2016 - Visita d’un professor brasiler a Quintanes

Visita d’un professor brasiler a Quintanes

La setmana del 28 de març al 2 d’abril, Quintanes va rebre la visita del professor Pitagoras Silva da Souza, que treballa a l’EFA de Jaru (Estat de Rondonia, Brasil). Es tracta d’una escola que forma joves del medi rural amb la mateixa metodologia pedagògica que Quintanes: la Pedagogia de l’Alternança. Durant aquests dies, en Pitagoras ha pogut integrar-se en la dinàmica de l’escola assistint a algunes visites d’estudis, classes, reunions, vetllades amb els alumnes, etc. També ha visitat alguns racons d’Osona i Vic, així com la ciutat de Barcelona. Per a nosaltres aquesta visita ha set una experiència, com sempre, magnífica. Ens ha aportat aire fresc i la visió en perspectiva d’una persona que fa la mateixa feina que nosaltres.


24/03/2016 - CATSKILLS. Campionat de Catalunya d’FP

CATSKILLS. Campionat de Catalunya d’FP

Els dies 19 i 20 de març del 2016, tres alumnes de l'especialitat de CFGM de Jardineria i Floristeria, van representar Quintanes participant al Campionat de CATSkILLS que es va fer a Mollerussa coincidint amb la fira agrícola de Sant Josep. CATSKILLS és un campionat, en aquest cas, relacionat amb la professió de jardineria en què als alumnes se'ls proporciona un plànol d'un jardí i els materials, ells han d'arribar a construir el jardí dissenyat. Aquest any el campionat va comptar amb 6 escoles de jardineria del territori català. Vam aconseguir la 4a posició al campionat! Els alumnes van treballar amb dedicació, entusiasme i fent una molt bona feina.


11/03/2016 - Treballant amb els Aspectes del Sector forestal no fuster

Treballant amb els Aspectes del Sector forestal no fuster

El grup de grau superior de gestió forestal va participar en el que podríem qualificar com a jornada tècnica sobre diferents aspectes del sector forestal no fuster. Ho vam fer la setmana del 7 al 11 de març d’aquest any 2016. Es van muntar des de l’escola cinc activitats per donar una visió completa sobre uns aspectes que sens dubte ajudaran al futur dels alumnes. Primer es va convidar un alumne de l’escola , el Sr. Marc Bigas, a fer una xerrada sobre apicultura i la producció i venda de mel. Tot i tenir un futur orientat a la producció de llet de vaca i la gestió dels cultius (una explotació agropecuària bovina) va optar per una emprenedoria ampliant el negoci familiar amb altres activitats. Aquest alumne, company de promoció dels alumnes de cicle superior forestal, però matriculat al cicle de gestió agropecuària, va decidir no fa gaire més de 2 o 3 anys iniciar-se en l’apicultura. Il•lusió i esforços per igual, van fer, que ara sigui un destacat apicultor de la seva comarca, especialment referent a la mel de qualitat que comercialitza. És per mi un honor comptar a la meva escola amb persones com ell, de la mateixa forma que en el curs de cicle superior forestal també en tinc i esdevindran igual, grans treballadors i empresaris. Després, es va convidar a fer una altra xerrada a l’agent rural Sr. Bartomeu, per explicar la legislació i el sector apícola; i especialment les problemàtiques que hi ha avui dia. Entre moltes, les plagues i malalties que hi ha, i què s’està fent actualment per evitar-les o minimitzar-les. Un altre dia vam dedicar-nos al suro; vam fer 3 visites per tenir una visió completa sobre aquest sector: visitant l’empresa Tapones y Especialidades del Corcho, S.A. (T.E.S.A.) que s’encarrega de fer taps de suro pel cava, on ens van explicar els processos, qualitats i característiques de la matèria prima amb la que treballen També vam visitar l’empresa Amorim Cork Composites (ACC), líder mundial en la producció de suro; on ens van explicar plagues, malalties, gestió, mercat del suro, etc. I també vam visitar el Museu del Suro, ubicat al centre de Palafrugell, on, amb una visita guiada, ens van explicar l’evolució del suro com activitat al nostre país fins l’actualitat, i també les seves propietats i funcions. En resum, vam gaudir alumnes i professors d’una jornada on aprens moltes coses que difícilment es poden aprendre a una aula, encara que dediquéssim més temps. I des d’aquí, voldria agrair als alumnes la seva professionalitat i saber estar davant de diferents empreses i persones; és un luxe fer aquestes activitats on els alumnes són més uns companys d’estudi que alumnes “espectadors”.


10/03/2016 - 3 i 10/03/2016 – PRÀCTIQUES DE SEMBRA

3 i 10/03/2016 – PRÀCTIQUES DE SEMBRA

Els dies 3 i 10 de març hem sembrat les parcel•les dels camps experimentals. Els alumnes de 2n del Grau Mitjà de Producció Agropecuària, després d'haver estudiat a classe la sembradora, el funcionament i regulacions, han portat a terme la part pràctica sembrant 3 varietats d'ordi: Lukhas, Gustav i Berangere i amb 3 dosis diferents. Aquestes dosis són de: 110 kg/Ha, 170 kg/Ha i 240 kg/Ha. Amb aquestes dosis es podrà veure el resultat del cultiu amb poca, normal i massa llavor per hectàrea. Ara només caldrà que plogui i que pugui néixer l'ordi. Va molt bé que després de fer la part més teòrica a classe es pugui portar a terme la pràctica.


09/03/2016 - VE Tros de Sort i la Granja de vaques Brams

VE Tros de Sort i la Granja de vaques Brams

El passat dia 9 de març, amb els alumnes de 2n de GS de Gestió i Organització d'Empreses Agropecuàries, vam visitar l’empresa Tros de Sort. És una formatgeria artesanal, fundada l'any 1995 per cinc ramaders lleters del Pallars Sobirà (Alt Pirineu de Lleida), un veterinari i un enginyer tècnic agrícola, especialistes en formatgeria. Elaboren una àmplia gamma de formatges. Treballen principalment amb llet crua i sencera de vaques amb herba de parts d’alta muntanya, produïda pels seus socis. Ara fa un temps han començat a elaborar també productes amb llet pasteuritzada. Els alumnes van poder visitar la granja i van veure tot el procés de munyida d’on surt la llet per elaborar els formatges i al finalitzar la visita els van oferir un tast de tots els productes.


+ info: http://trosdesort.cat/ca/productes.php
09/03/2016 - Saló de l'Ensenyament 2016 (Del 9 al 13 de març) Recinte Montjüic

Saló de l'Ensenyament 2016 (Del 9 al 13 de març) Recinte Montjüic

Entre els dies 9 i 13 de març ens trobareu al Saló de l'Ensenyament, que se celebra en el marc de la setmana de la formació i el treball. Podreu consultar-nos les opcions formatives que s'adapten a les vostres preferències i aptituds després de cursar l'ensenyament secundari obligatori o el batxillerat. Realitzem cicles formatius de Grau Mitjà i Superior. CFGM -Producció Agropecuària -Aprofitaments Forestals i Conservació del Medi Natural -Jardineria CFGS -Ramaderia i Assistència en Sanitat Animal -Gestió Forestal i del Medi Natural – Paisatgisme i Medi Rural


+ info: http://www.ensenyament.com/
09/03/2016 - VE Fàbrica de cervesa C13 Pirineus

VE Fàbrica de cervesa C13 Pirineus

Els alumnes de 2n de GS de Gestió i Organització d'Empreses Agropecuàries van visitar la Fàbrica de cervesa C13 Pirineus, un projecte de joves emprenedors que, amb il•lusió per presentar un producte de qualitat i moguts per l’esforç diari, van treure al mercat aquesta cervesa. Va ser una visita molt interessant i engrescadora per a molts dels nostres alumnes i al finalitzar la visita els van oferir un tast.


01/03/2016 - Assistència al Saló de l’Ensenyament del Ripollès

Assistència al Saló de l’Ensenyament del Ripollès

El dimarts 1 de març, vam assistir a la 2a edició del Saló de l’Ensenyament del Ripollès, organitzat per l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura i l’Oficina Jove del Consell Comarcal del Ripollès, en el marc del programa ODISSEU de retorn i inserció laboral dels joves al medi rural, amb la col•laboració del Centre de Recursos Pedagògics del Servei Educatiu del Ripollès. El Saló de l’Ensenyament comptava amb un espai cedit per l’Ajuntament de Ripoll, on orientaven els joves per decidir el seu futur acadèmic i laboral.


23/02/2016 - Visita a Mas Serí - AEROSYSTEM ROTI

Visita a Mas Serí - AEROSYSTEM ROTI

El passat 23 de febrer, els alumnes de primer curs de Grau Superior de Ramaderia i Sanitat Animal van visitar Mas Serí, una explotació porcina de cicle tancat situada a Gurb. La Judit Roca, responsable de l’empresa, va explicar l’organització de la granja i les instal•lacions per a cada fase, amb especial atenció als sistemes de climatització. La Judit Roca també és responsable de l’empresa AEROSYSTEM ROTI, una empresa especialitzada en climatització i enginyeria de granges porcines. Els alumnes van poder veure diferents productes i serveis que ofereix l’empresa per assolir una òptim control de la climatització d’una granja, com per exemple són el “Rotisuit”, un sistema de deslletament eficient, que no necessita calefacció per crear un ambient confortable, el “salvagarrins rotivent”, els sistemes de ventilació per sobrepressió, sistemes de refrigeració evaporativa “cooling”, els mòduls constructius Roti, etc. Des de l’escola agraïm a Mas Serí l’oportunitat de realitzar aquesta interessant visita.


+ info: http://www.aerosystemroti.com
17/02/2016 - Visita a FIMA

Visita a FIMA

El dimecres 17 de febrer, amb alumnes de 1r de grau mitjà i de 1r i 2n de grau superior de l’especialitat agrària vam assistir a la “ Feria Internacional de Maquinària Agrícola 2016” de Saragossa. Aquest esdeveniment ens mostra una mica com està el sector agrícola - ramader a nivell nacional i pel què vam poder detectar podem dir que els ànims han millorat i hi havia més gent que en la darrera edició i els expositors estaven més satisfets. A més de poder veure molta maquinària, també hi havia força novetats i alguns dels alumnes van participar en proves de maneig de maquinària de moviments de terres. En definitiva, va estar una molt bona jornada en la que els alumnes van passar un bon dia i la majoria van descobrir una fira internacional molt important.


15/02/2016 - Visita d’estudis de vedells d’engreix

Visita d’estudis de vedells d’engreix

El passat dia 29 de gener, amb els alumnes de primer de producció agropecuària, vam anar a visitar l’empresa SESACOR SL. al poble de Riber a les terres de Lleida, on la família d’en Sergi Segura, antic alumne de Quintanes, es dediquen a l’engreix de vedells principalment i també d’alguns xais. Les races amb les que més treballen són la Bruna, Limousina, Blonde d’Aquitània... totes races per a fer uns bons vedells de carn, dels quals més del 90% aniran a l’exportació a països com Líban, Líbia, Algèria, Egipte i d’altres mercats que estan en procés d’obrir. La mare i la padrina d’en Sergi ens han fet una molt bona explicació de tot el que fa referència a la compra, maneig, sanitat, alimentació, instal•lacions, venda i exportació... dels vedells d’engreix. Si tenim en compte que en l’actualitat tenen uns 5000 vedells i que a l’any en mouen uns 50.000 ens podem fer una idea de l’experiència que tenen en aquest ram. Ha estat una gran visita, que hem acabat fent un dinar a Bon Àrea de Guissona. Des d’aquí agrair a la família Segura la seva molt bona predisposició envers nosaltres, moltes gràcies.S'estan mostrant 15 notícies (256-270) de 550