Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.    
CATALÀ | CASTELLANO | ENGLISH

08/10/2018 - Viatge d’estudis amb els alumnes de 1r de CFGM d’Aprofitament i Conservació del Medi Natural

Viatge d’estudis amb els alumnes de 1r de CFGM d’Aprofitament i Conservació del Medi Natural

Del 24 al 28 de setembre els alumnes de1r de CFGM d’Aprofitament i Conservació del Medi Natural han estat a l’Alt Pirineu, fent el viatge d’estudis. En aquest viatge s’introdueixen al món forestal des de mirades diferents al medi natural que els envolta i adquireixen coneixements del territori i del sector. Fem esment de les visites realitzades i les seves activitats: el dilluns van visitar l’Espai Raier i les Planes de Son on van fer activitats relacionades amb l’Arquitectura bioclimàtica i el Planetari i observació d’estels. El dimarts igualment a Planes de Son van fer tres activitats diferents: recorregut naturalista, més enllà d’una egagròpila i cinema naturalista. El dimecres es va visitar el centre de Fauna de Planes de Son al matí i a la tarda acompanyats d’en Xavier Garreta es va presentar el Projecte Piros Life. Tot seguit es va tractar la problemàtica de l’ós al Pirineu amb l’activitat “Amb el ramat i el pastor”. El dijous, amb l’Andreu González, del Projecte Boscos de Muntanya. Bergwaldprojekt es va fer una visita sobre el terreny de treballs de bioenginyeria I es va visitar el til•ler de Reguerals (arbre monumental); a la tarda es va visitar la Formatgeria Tros de Sort i el divendres, de camí de tronada, es va visitar l’Estany d’Ivars d’Urgell i Vila-Sana i es va fer com activitat anellament d’ocells.


03/10/2018 - Primers auxilis a l’escola

Primers auxilis a l’escola

Cada any a l’escola es fa un curs de 8 hores de primers auxilis. A la formació es tracten diversos temes que ensenyen a l’alumne a actuar després de diferents situacions que requereixen primers auxilis i, d’aquesta manera, assistir la víctima fins que arribi el personal sanitari especialitzat. S’ensenya a l’alumne a actuar davant d’hemorràgies, ferides, en casos de traumatismes, cremades, congelació, fractures, asfíxia, picades d’insectes o altres animals. Com també actuar en casos d’aturada cardíaca… Són els conceptes bàsics perquè l’alumne aprengui a fer les maniobres pertinents i pugui actuar de manera adequada i amb rapidesa davant d’una emergencia mèdica.


02/10/2018 - Visita a VICREU

Visita a VICREU

Els dies 3 i 4 d’octubre els alumnes de primer de CFGM de Jardineria i els d’Aprofitament i Conservació del Medi Natural han visitat VICREU, empresa puntera en el sector de la jardinería i també empresa distribuïdora d’Stihl i Husqvarna. Durant les visites els tècnics han fet presentacions de motoserres i desbrossadores, i també de tot un seguit de maquinaria destinada al manteniment de jardins. Ens han mostrat les seves característiques tècniques, el manteniment i aspectes de seguretat. Aprofitem per agrair la profitosa col•laboració de VICREU amb l’escola des de fa anys.


28/09/2018 - Viatge d’estudis amb els alumnes de 1er CFGM Jardineria a la Costa Blava (França)

Viatge d’estudis amb els alumnes de 1er CFGM Jardineria a la Costa Blava (França)

Durant la setmana del 24 al 28 de setembre, amb els alumnes de primer de CFGM de Jardineria, es va fer el viatge d’estudis a la Costa Blava (França), amb l’objectiu d’aprofundir en conceptes de jardineria i en moltes realitats que són difícils d’ensenyar a l’aula. Aquests dies es van visitar 9 jardins on els alumnes van treballar diferents temes de caire tècnic, botànic i de disseny. Aquests viatges són un complement essencial en el programa formatiu dels alumnes de l’escola.


13/09/2018 - Ruta pels boscos d’Osona amb els alumnes de 1r de CFGS Gestió Forestal i del Medi Natural

Ruta pels boscos d’Osona amb els alumnes de 1r de CFGS Gestió Forestal i del Medi Natural

El passat 13 de setembre, amb els alumnes de 1r de CFGS de Gestió Forestal i del Medi Natural vam fer una ruta moderada pels voltants d’Osona. La ruta va ser Vidrà-St. Pere de Torelló pel Forat Micó. Aquesta ruta es fa per diversos motius: per observar diferents tipus de boscos, per treballar les associacions de plantes, per visualitzar les variacions de plantes en funció del clima i per veure de la vora les gestions forestals.


30/07/2018 - NOVETAT! Cursos d’ECC’s a empreses

NOVETAT! Cursos d’ECC’s a empreses

A partir del mes de setembre l’Escola EFA Quintanes inicia una nova modalitat de cursos ECC (European Chainsaw Certificate: carnet europeu de motoserra). La intenció de l’escola és apropar-se a les empreses per tal de professionalitzar i millorar les condicions de seguretat i de treball del sector forestal. Aquest nou format consistirà en la realització dels cursos ECCs in situ a les empreses, sempre i quan l’espai (bosc o piles de fusta) compleixi amb els requisits fixats per l’EFESC (European Forestry Skills Council). L’escola posarà a disposició un formador que es desplaçarà a les empreses que així ho sol•licitin. La durada dels cursos dependrà del nivell, del número i la disposició del personal. Els cursos que es podran realitzar a través d’aquesta modalitat seran el nivell ECC1, ECC2 i ECC3. Quintanes oferirà la possibilitat de fer un curs intensiu “preparatori” per aquelles persones que ja hagin fet un curs ECC oficial i es vulguin presentar a examen. Aquesta modalitat es podrà realitzar tan a l’escola, com a l’empresa. Per a més informació trucar al 938502441 o enviar un email a efa@quintanes.com


26/07/2018 - Curs Enginyeria i Art del Paisatge Rural.

Curs Enginyeria i Art del Paisatge Rural.

L’escola EFA Quintanes i la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya han signat un conveni de col•laboració per a la validació de programes de formació contínua. Descripció Curs que ofereix una especialització en la implementació de nous projectes i en les tasques de gestió i manteniment de les activitats que aprofiten els recursos de l’entorn rural. Tenir la capacitat d’analitzar les característiques pròpies del món rural i d’aportar nous valors, sempre des d’una perspectiva de sostenibilitat i de respecte als aspectes humans i naturals que hi intervenen. Obrir la porta a la utilització d’eines que millorin i professionalitzin les seves intervencions. Matrícula Del 3 al 18 d'octubre. Certificació Títol d'Expert Universitari. Alumnes amb titulació universitària. Certificat d'Especialització Universitària. Alumnes sense titulació universitària. Curs bonificable. Interessats contactar amb l’escola EFA Quintanes al correu electrònic efa@quintanes.com, i a partir del setembre ens podeu trucar al 938502441.


Arxiu PDF: Formulari Matrícula Curs Enginyeria i Art del Paisatge Rural


25/06/2018 - Presentació de projectes de GM i de GS

Presentació de projectes de GM i de GS

Com cada curs, quan estem a punt d’acabar-lo, han tingut lloc les presentacions dels projectes dels alumnes de GM i de GS. Els projectes han estat desenvolupats durant tot el curs escolar i pretenen ser una proposta realista, tant pel que fa a les propostes d’enjardinament, com les de treballs forestals, agraris i ramaders. Cada alumne/a ha hagut de defensar el seu treball davant d’un tribunal format per professionals experts relacionats amb els diferents sectors, als quals agraïm el temps que han dedicat a la formació dels nostres alumnes. Només ens queda felicitar els nostres alumnes per haver superat amb èxit la fita de dur a terme i defensar el projecte de fi de cicle.


11/06/2018 - VISITA D’ESTUDIS A L’HORT D’EN DÍDAC

VISITA D’ESTUDIS A L’HORT D’EN DÍDAC

El passat dimecres 6 de juny del 2018 els alumnes de segon any del Grau Superior en Paisatgisme i Medi Rural de l’EFA Quintanes han visitat l’explotació d’horta ecològica, “L’Hort d’en Dídac”. És una explotació situada al Maresme, a la perifèria de la ciutat de Mataró. Aquesta explotació consta d’una superfície aproximada de 6 ha. I té una producció molt diversificada, de temporada i amb un gran compromís social. El seu productor ens ha explicat amb tota mena de detalls i precisió aspectes relacionats amb la producció, maquinària utilitzada, varietats i comercialització dels productes entre molts d’altres aspectes. Des de l’escola donem les gràcies a tots els professionals que com en Dídac dediquen una part del seu temps a poder donar i transmetre una part dels seus coneixements.


11/06/2018 - L’escola rep l’homologació per a ser centre examinador ECC

L’escola rep l’homologació per a ser centre examinador ECC

L’escola EFA Quintanes ha rebut l’homologació com a centre examinador acreditat per l’EFESC per avaluar els diferents nivells ECC i poder expedir les certificacions europees corresponents. D’aquesta manera disposem de l’homologació com a centre formador i examinador. L’objectiu dels ECC és proporcionar una formació de qualitat en la seguretat, l’eficiència dels treballadors forestals i incrementar les seves competències professionals. Amb aquest projecte l’escola vol contribuir a la millora del sector forestal conjuntament amb altres escoles i entitats d’Europa. Aquestes certificacions ajuden a reduir els accidents laborals i afavoreixen la mobilitat laboral entre els països europeus que formen part del projecte.


06/06/2018 - Visita d’estudis a Can Bartomeu (Prats de Rei) 24-5-18

Visita d’estudis a Can Bartomeu (Prats de Rei) 24-5-18

El dijous 24 de maig, amb els alumnes de primer de grau mitjà de produccions agropecuàries, s’ha visitat l’empresa agropecuària Can Bartomeu. Aquesta empresa té com a activitat els cultius extensius, portant actualment unes 970 ha en secà, treballs a tercers, porc í i agroturisme. El fill de la casa, en Marc Fitó, ens ha explicat les activitats a les que es dedica l’empresa, incidint especialment en les plagues i malalties dels cultius i la forma que tenen per combatre-les. També ens ha ensenyat i explicat les diferents màquines que tenen a l’explotació, les seves característiques i funcionament. Pel que fa a l’agroturisme, ens ha explicat que tenen la modalitat d’allotjament rural independent. En definitiva una visita on els alumnes han pogut veure diferents activitats centralitzades en una mateixa explotació, i que gràcies a aquesta diversificació d’activitats aquesta explotació pot funcionar.


04/06/2018 - Festa del Camp 2018

Festa del Camp 2018

El diumenge 3 de juny vam celebrar la Festa del Camp 2018. Van assistir unes 400 persones tot i que el temps no va ser favorable. Com cada any es va convidar una antiga promoció. En aquest cas va ser la 17ena. I van ser una bona colla. La Festa va començar amb la final del campionat de futbol i la gimcana de tractor simultàniament. La gimcana és un prova d’habilitat i maneig del tractor, l’organitza en Josep Bagaria, professor de l’escola. Van presentar-s’hi 13 participants. El guanyador va ser en Joan Portet, ex-alumne de la 17a promoció; en 2a posició va quedar l’Arnau Capdevila, alumne actual de l’escola de 1r de GM d’Aprofitament i Conservació del Medi Natural i en 3a posició, Toni Torras; un altra ex-alumne de la 17a promoció. L’acte acadèmic que es va celebrar diumenge va estar presidit per diferents autoritats: el Sr. Miquel Torrents (President de la Fundació Antiga Caixa Manlleu), el Sr. Manel Romans (Vicepresident segon del Consell Comarcal d’Osona), i la Sra. Gemma Sánchez (Tinent d’alcalde de Les Masies de Voltregà) i el Sr. Toni Martorell (Director de l’escola EFA Quintanes). Els parlaments de les autoritats ens van definir com una escola integradora, activa i oberta a l’entorn i que vetlla pel desenvolupament de l’alumnat. Durant l’acte acadèmic es van lliurar els premis “Q”, que cada any s’atorguen a empreses i persones que fa anys que col•laboren amb l’escola. Aquest curs s’ha premiat en l’àmbit agrícola-ramader l’empresa VALL-LLOSANA. En l’àmbit forestal, l’empresa NATURALEA CONSERVACIÓ, SL. I en l’àmbit de Jardineria, l’empresa FUNDACIÓ PRIVADA CARL FAUST. Vam fer un gran dinar, preparat per les nostres cuineres que va consistir en una fideuà i carn a la brasa. No es va poder realitzar el concurs de motoserres, ja que el temps no ho va permetre. Però podem dir que la Festa va ser tot un èxit! La Festa va ser possible gràcies a alumnes, antics alumnes, professors, personal no docent, amics i col•laboradors de l’Escola EFA Quintanes.


17/05/2018 - LES MINI EXCAVADORES

LES MINI EXCAVADORES

El dia 14 de maig, els alumnes de segon de GM de jardineria, van participar en una jornada de mini excavadores, màquines molt utilitzades en el món de la jardineria. Es va començar fent tota la part teòrica, sobre el funcionament de les màquines, els comandaments, el manteniment, els preus de compra i lloguer, els rendiments i molt especialment sobre les precaucions i la seguretat que cal prendre al treballar-hi. Un cop feta la part més teòrica, es va anar sobre el terreny a fer la part pràctica, on tots i cadascun dels 18 alumnes, van poder utilitzar diferents vegades, tant la mini excavadora com la mini giratòria, practicant una bona estona. Va estar una molt bona experiència i ha servit per a què, un cop a la vida professional siguin capaços de llogar una d’aquestes màquines i poder-hi treballar amb coneixement i seguretat. Des d’aquí agrair al Sr. Carles Viladecans la seva implicació en la jornada.


08/05/2018 - Visita d’estudis a Márquez Horticultors

Visita d’estudis a Márquez Horticultors

El dimarts 8 de maig, amb els alumnes de segon de grau mitjà d’explotacions agropecuàries, s’ha visitat les instal•lacions que l’empresa Márquez Horticultors té a Calella. En aquesta visita el gerent, el Sr Márquez ens han explicat com va iniciar l’empresa el 1983 amb la producció de tomàquets en cultiu hidropònic, els avantatges, com per exemple produir tomàquets de qualitat tot l’any, i inconvenients d’aquest sistema de producció. Els alumnes han pogut veure les instal•lacions, veure els controls que es duen a terme, el sistema de producció integrada i fins i tot fer el reconeixement de la sanitat vegetal de les tomaqueres . Una empresa pionera en la utilització del cultiu hidropònic i que té uns 17.000 m2 d’hivernacles i amb una producció anual d’uns 180.000 kg


16/04/2018 - Els dies 18, 19 i 20 d’abril es van celebrar les Jornades Càpsula

Els dies 18, 19 i 20 d’abril es van celebrar les Jornades Càpsula

El Consell Comarcal d’Osona, conjuntament amb les regidories de Joventut dels ajuntaments de la comarca, organitzen la nova edició Càpsula. Són unes jornades d’orientació acadèmica i professional que donen eines als joves per prendre decisions sobre el seu futur. Està adreçada a alumnes de 4t d’ESO i es mostren les diferents opcions formatives postobligatòria de la comarca d’Osona. Els dies 18, 19 i 20 d’abril del 2018, vam estar presents a l’Edifici del Sucre de Vic durant el matí a partir de les 10 fins a les 14h i vam presentar l’oferta educativa del nostre centre. Impartim Cicles Formatius de GM i de GS: GM Producció Agropecuària, Aprofitament i Conservació del Medi Natural, i Jardineria; GS Ramaderia i Assistència en Sanitat Animal, Gestió Forestal i del Medi Natural, i Paisatgisme i Medi Rural.



S'estan mostrant 15 notícies (106-120) de 550