Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.    
CATALÀ | CASTELLANO | ENGLISH

11/06/2018 - VISITA D’ESTUDIS A L’HORT D’EN DÍDAC

VISITA D’ESTUDIS A L’HORT D’EN DÍDAC

El passat dimecres 6 de juny del 2018 els alumnes de segon any del Grau Superior en Paisatgisme i Medi Rural de l’EFA Quintanes han visitat l’explotació d’horta ecològica, “L’Hort d’en Dídac”. És una explotació situada al Maresme, a la perifèria de la ciutat de Mataró. Aquesta explotació consta d’una superfície aproximada de 6 ha. I té una producció molt diversificada, de temporada i amb un gran compromís social. El seu productor ens ha explicat amb tota mena de detalls i precisió aspectes relacionats amb la producció, maquinària utilitzada, varietats i comercialització dels productes entre molts d’altres aspectes. Des de l’escola donem les gràcies a tots els professionals que com en Dídac dediquen una part del seu temps a poder donar i transmetre una part dels seus coneixements.


11/06/2018 - L’escola rep l’homologació per a ser centre examinador ECC

L’escola rep l’homologació per a ser centre examinador ECC

L’escola EFA Quintanes ha rebut l’homologació com a centre examinador acreditat per l’EFESC per avaluar els diferents nivells ECC i poder expedir les certificacions europees corresponents. D’aquesta manera disposem de l’homologació com a centre formador i examinador. L’objectiu dels ECC és proporcionar una formació de qualitat en la seguretat, l’eficiència dels treballadors forestals i incrementar les seves competències professionals. Amb aquest projecte l’escola vol contribuir a la millora del sector forestal conjuntament amb altres escoles i entitats d’Europa. Aquestes certificacions ajuden a reduir els accidents laborals i afavoreixen la mobilitat laboral entre els països europeus que formen part del projecte.


06/06/2018 - Visita d’estudis a Can Bartomeu (Prats de Rei) 24-5-18

Visita d’estudis a Can Bartomeu (Prats de Rei) 24-5-18

El dijous 24 de maig, amb els alumnes de primer de grau mitjà de produccions agropecuàries, s’ha visitat l’empresa agropecuària Can Bartomeu. Aquesta empresa té com a activitat els cultius extensius, portant actualment unes 970 ha en secà, treballs a tercers, porc í i agroturisme. El fill de la casa, en Marc Fitó, ens ha explicat les activitats a les que es dedica l’empresa, incidint especialment en les plagues i malalties dels cultius i la forma que tenen per combatre-les. També ens ha ensenyat i explicat les diferents màquines que tenen a l’explotació, les seves característiques i funcionament. Pel que fa a l’agroturisme, ens ha explicat que tenen la modalitat d’allotjament rural independent. En definitiva una visita on els alumnes han pogut veure diferents activitats centralitzades en una mateixa explotació, i que gràcies a aquesta diversificació d’activitats aquesta explotació pot funcionar.


04/06/2018 - Festa del Camp 2018

Festa del Camp 2018

El diumenge 3 de juny vam celebrar la Festa del Camp 2018. Van assistir unes 400 persones tot i que el temps no va ser favorable. Com cada any es va convidar una antiga promoció. En aquest cas va ser la 17ena. I van ser una bona colla. La Festa va començar amb la final del campionat de futbol i la gimcana de tractor simultàniament. La gimcana és un prova d’habilitat i maneig del tractor, l’organitza en Josep Bagaria, professor de l’escola. Van presentar-s’hi 13 participants. El guanyador va ser en Joan Portet, ex-alumne de la 17a promoció; en 2a posició va quedar l’Arnau Capdevila, alumne actual de l’escola de 1r de GM d’Aprofitament i Conservació del Medi Natural i en 3a posició, Toni Torras; un altra ex-alumne de la 17a promoció. L’acte acadèmic que es va celebrar diumenge va estar presidit per diferents autoritats: el Sr. Miquel Torrents (President de la Fundació Antiga Caixa Manlleu), el Sr. Manel Romans (Vicepresident segon del Consell Comarcal d’Osona), i la Sra. Gemma Sánchez (Tinent d’alcalde de Les Masies de Voltregà) i el Sr. Toni Martorell (Director de l’escola EFA Quintanes). Els parlaments de les autoritats ens van definir com una escola integradora, activa i oberta a l’entorn i que vetlla pel desenvolupament de l’alumnat. Durant l’acte acadèmic es van lliurar els premis “Q”, que cada any s’atorguen a empreses i persones que fa anys que col•laboren amb l’escola. Aquest curs s’ha premiat en l’àmbit agrícola-ramader l’empresa VALL-LLOSANA. En l’àmbit forestal, l’empresa NATURALEA CONSERVACIÓ, SL. I en l’àmbit de Jardineria, l’empresa FUNDACIÓ PRIVADA CARL FAUST. Vam fer un gran dinar, preparat per les nostres cuineres que va consistir en una fideuà i carn a la brasa. No es va poder realitzar el concurs de motoserres, ja que el temps no ho va permetre. Però podem dir que la Festa va ser tot un èxit! La Festa va ser possible gràcies a alumnes, antics alumnes, professors, personal no docent, amics i col•laboradors de l’Escola EFA Quintanes.


17/05/2018 - LES MINI EXCAVADORES

LES MINI EXCAVADORES

El dia 14 de maig, els alumnes de segon de GM de jardineria, van participar en una jornada de mini excavadores, màquines molt utilitzades en el món de la jardineria. Es va començar fent tota la part teòrica, sobre el funcionament de les màquines, els comandaments, el manteniment, els preus de compra i lloguer, els rendiments i molt especialment sobre les precaucions i la seguretat que cal prendre al treballar-hi. Un cop feta la part més teòrica, es va anar sobre el terreny a fer la part pràctica, on tots i cadascun dels 18 alumnes, van poder utilitzar diferents vegades, tant la mini excavadora com la mini giratòria, practicant una bona estona. Va estar una molt bona experiència i ha servit per a què, un cop a la vida professional siguin capaços de llogar una d’aquestes màquines i poder-hi treballar amb coneixement i seguretat. Des d’aquí agrair al Sr. Carles Viladecans la seva implicació en la jornada.


08/05/2018 - Visita d’estudis a Márquez Horticultors

Visita d’estudis a Márquez Horticultors

El dimarts 8 de maig, amb els alumnes de segon de grau mitjà d’explotacions agropecuàries, s’ha visitat les instal•lacions que l’empresa Márquez Horticultors té a Calella. En aquesta visita el gerent, el Sr Márquez ens han explicat com va iniciar l’empresa el 1983 amb la producció de tomàquets en cultiu hidropònic, els avantatges, com per exemple produir tomàquets de qualitat tot l’any, i inconvenients d’aquest sistema de producció. Els alumnes han pogut veure les instal•lacions, veure els controls que es duen a terme, el sistema de producció integrada i fins i tot fer el reconeixement de la sanitat vegetal de les tomaqueres . Una empresa pionera en la utilització del cultiu hidropònic i que té uns 17.000 m2 d’hivernacles i amb una producció anual d’uns 180.000 kg


16/04/2018 - Els dies 18, 19 i 20 d’abril es van celebrar les Jornades Càpsula

Els dies 18, 19 i 20 d’abril es van celebrar les Jornades Càpsula

El Consell Comarcal d’Osona, conjuntament amb les regidories de Joventut dels ajuntaments de la comarca, organitzen la nova edició Càpsula. Són unes jornades d’orientació acadèmica i professional que donen eines als joves per prendre decisions sobre el seu futur. Està adreçada a alumnes de 4t d’ESO i es mostren les diferents opcions formatives postobligatòria de la comarca d’Osona. Els dies 18, 19 i 20 d’abril del 2018, vam estar presents a l’Edifici del Sucre de Vic durant el matí a partir de les 10 fins a les 14h i vam presentar l’oferta educativa del nostre centre. Impartim Cicles Formatius de GM i de GS: GM Producció Agropecuària, Aprofitament i Conservació del Medi Natural, i Jardineria; GS Ramaderia i Assistència en Sanitat Animal, Gestió Forestal i del Medi Natural, i Paisatgisme i Medi Rural.


13/04/2018 - Visita d’estudis a Aricoforest SL

Visita d’estudis a Aricoforest SL

El dijous 12 d’abril amb els alumnes de segon de superior de Gestió Forestal, s’ha visitat les instal•lacions que l’empresa Aricoforest té a Les Preses. En aquesta visita el gerent, Antoni Arimany (ex-alumne de Quintanes) ens ha explicat com es va aconseguir, pràcticament des de zero, muntar una empresa que es dedica a treballs forestals, de jardineria i manteniment de carreteres i com ha anat creixent i expandint-se; també ens ha explicat l’aposta de l’empresa en la utilització d’energies alternatives, com la solar Els alumnes han pogut veure part de la maquinària de la que disposa l’empresa, les instal•lacions que té a la població de les Preses i també conèixer com s’organitza l’empresa, com s’aconsegueix portar-ne el control, etc.


10/04/2018 - VISITA D’ESTUDIS A JUSCAFRESA

VISITA D’ESTUDIS A JUSCAFRESA

El dia 10 d’abril, amb els alumnes de 2n d’agraris de grau mitjà, vam visitar l’empresa Juscafresa de Camallera. Allà vam poder veure com és el disseny, fabricació i muntatge de diversitat de remolcs agrícoles. El Sr Joaquim Juscafresa va dedicar una bona estona del seu temps a l’explicació i visita de les instal•lacions de l’empresa. Els alumnes van poder fer tot un seguit de preguntes, per a poder saber més del tema de la fabricació de maquinària agrícola, el seu disseny,fabricació, pintat, seguretat, normatives, comercialització arreu del món... Des d’aquí agrair a tota la família Juscafresa el seu bon tracte i acolliment.


10/04/2018 - VISITA DE MAQUINÀRIA A CAN FRASER

VISITA  DE MAQUINÀRIA A CAN FRASER

El dia 10 d’abril hem anat a fer una visita tècnica sobre maquinària a l’empresa Aulet Batlle d’Aiguaviva, amb els alumnes de 2n d’agraris de grau mitjà. El Sr. Jordi Aulet ens ha fet una molt bona explicació de totes les màquines de què disposen, que són moltes i variades. S’han pogut fer moltes preguntes sobre les característiques de les màquines, funcionament, manteniment, avaries, costos, rendiments, preus, amortitzacions, rendibilitat, etc. Ha estat una molt bona visita i agraïm moltíssim la disponibilitat d’en Jordi. Moltes gràcies.


09/04/2018 - Jornada de grimpada

Jornada de grimpada

Els dies 4 i 5 d’abril es va fer una jornada de trepa a l’escola per als alumnes de 2n de GS de Paisatgisme i Medi rural. Quatre especialistes en aquest tema, encapçalats per en Frederic Llambés, van ser els encarregats d’ensenyar als alumnes les diferents tècniques per trepar als arbres i desplaçar-se, així com les mesures de seguretat que s’han de seguir en tot moment. Tots els alumnes van practicar i treballar per assolir un nivell bàsic. Aquestes jornades es desenvolupen als arbres del jardí de l’escola on disposem d’exemplars d’alçades i característiques diferents. Des de l’escola es potencien aquest tipus d’activitats per tal de proporcionar als alumnes una formació de nivell i actualitzada a les noves tècniques i materials.


09/04/2018 - PRÀCTICA DE SEMBRA

PRÀCTICA DE SEMBRA

Un cop fet l’estudi de tota la maquinària per a la preparació del terreny i màquines de tirar adob orgànic i químic, es treballen a classe les sembradores. A partir d’aquí es fa una pràctica sobre el terreny, per veure la seva acció i es fa la prova de sembra. Es calculen les diferents dosis per hectàrea que hi tirarem, es marquen i es fan les parcel•les d’assaig, per després poder determinar la millor llavor i la dosi més adient per a la zona. També s’aprofitaran les pràctiques per fer l’estudi de les males herbes que hi puguin sortir més endavant.


06/04/2018 - Fira de l’estudiant de Manresa

Fira de l’estudiant de Manresa

A partir del dilluns dia 9 fins al 12 d'abril se celebrarà la Fira de l’estudiant de Manresa al Palau Firal de Manresa de 9h a 14h i de 15h a 19h. La Fira de l'Estudiant és una iniciativa creada amb la voluntat d'oferir recursos que ajudin a prendre decisions en l'àmbit acadèmic i professional. Nosaltres hi estarem presents amb l’estand del Consell Comarcal d’Osona on hi haurà agrupada tota l’oferta formativa de cicles formatius que s’imparteixen a la comarca d’Osona.


06/04/2018 - VISITA D’ESTUDIS A CAN VERNIS

VISITA D’ESTUDIS A CAN VERNIS

El dimarts dia 20 de març, amb els alumnes de 1r d’agraris, vam visitar l’empresa Vernis i Taberner S.L. de Gurb, més coneguda com a Can vernís, concessionari John Deere. El Sr. Manel Lara, comercial de la casa, ens va fer un “tour” per totes les instal•lacions, on vam poder veure els diferents tallers de fabricació i de reparació a més dels magatzems on hi tenen totes les màquines noves i d’ocasió. Un cop acabada la visita de les instal•lacions, en Manel, va respondre a totes les preguntes que portaven preparades els alumnes, que van ser unes quantes. Agraïm una vegada més la col•laboració i la boníssima atenció que ens han dispensat. Gràcies.


23/03/2018 - Grup de recerca universitari internacional sobre l’Alternança-Dual visita l’escola Quintanes

Grup de recerca universitari internacional sobre l’Alternança-Dual visita l’escola Quintanes

En el marc de les sessions de treball realitzades a Quintanes i a la Universitat de Lleida, el dimarts 13 de març un grup d’investigadors sobre la Formació per Alternança / Dual de Catalunya i el Quebec van visitar Quintanes amb la intenció de conèixer sobre el terreny l’experiència d’un centre que la practica des de fa gairebé mig segle. El grup estava compost per sis persones, entre les quals, tres professors de la Universitat de Sherbrooke (Quebec): Claudia Gagnon, que també és la Coordinadora de grups de recerca sobre alternança de l’AIMFR; Philippe Maubant, que a més col•labora amb unes quantes universitats franceses; i Marc Boutet. També Jordi Coiduras, professor de la Universitat de Lleida; Pere Puig Calvó, ex Director de Quintanes, Secretari General de l’AIMFR i professor visitant de la Univesidad de San Carlos (Guatemala); Jordi González , professor a l’escola Quintanes, Coordinador de l’AIMFR i doctorand a la Universitat de Vic; i amb la presència d’Antoni Tort, Director de l’escola de Doctorat de la Universitat de Vic. El tema principal d’aquesta setmana de treball ha estat la recerca en la formació de formadors en el sistema pedagògic de l’alternança a Catalunya i al Quebec. A la foto, d’esquerra a dreta: Coiduras, Puig, Boutet, Maubant, Gagnon i González. Hi falta Tort.S'estan mostrant 15 notícies (106-120) de 542