Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.    
CATALÀ | CASTELLANO | ENGLISH

22/05/2015 - Visita del President d’UNEFA i de la Federació EFA de Galícia

Visita del President d’UNEFA i de la Federació EFA de Galícia

El passat 20 de maig ens van visitar el Sr. Javier Prado, president d’UNEFA juntament amb el Sr. Gabriel Tirapu President de la Federació EFA Galicia . UNEFA, és una entitat aglutina totes les EFAs que hi ha en el territori espanyol amb l’objectiu de fomentar la col•laboració entre les escoles i aprofitar sinèrgies que ajudin a aconseguir els objectius que es fixa cada una de les escoles. Durant la trobada es van intercanviar experiències en temes educatius i formatius especialment en temes relacionats amb l’emprenedoria i la cultura empresarial. Agrair la visita del Javier i el Gabriel, del seu interès i les seves ganes d’iniciar una etapa de col•laboració amb l’escola que esperem sigui molt fructífera.


22/05/2015 - Jornada de tècniques de grimpada en arbres.

Jornada de tècniques de grimpada en arbres.

Els alumnes de segon de grau superior de “Gestió Forestal”, van realitzar unes jornades de tècniques de grimpada en arbres els dies 20 i 21 de maig. Quatre especialistes en aquest tema encapçalats per Frederic Llambés van ser els encarregats d’ensenyar els alumnes les diferents tècniques per pujar els arbres i desplaçar-se, així com les mesures de seguretat que s’han de seguir en tot moment. Tots els alumnes van practicar i treballar per assolir un nivell bàsic, aquestes jornades s’han desenvolupat en els arbres del jardí d’escola on disposem d’exemplars d’alçades i característiques diferents. Des de l’escola es potencien aquests tipus d’activitats per tal de proporcionar els alumnes una formació de nivell i actualitzada a les noves tècniques i materials.


14/05/2015 - Visita d'estudis a Can Fraser i Juscafresa

Visita d'estudis a Can Fraser i Juscafresa

El passat dijous 14 de maig, amb els alumnes de 2n de producció agropecuària vam fer una sortida per a veure molta maquinària, ja que el pla d’estudis anava d’aquest tema. Al matí, la visita va ser a Can Fraser, d’Aiguaviva, on el Sr. Jordi Aulet i Batlle ens va ensenyar tota la maquinària de l’explotació, amb la qual també treballen per a altri. Si tenim en compte que l’empresa disposa d’11 tractors de diferents marques, entre 70 i 300 cv de potència, ens podem imaginar una mica les dimensions de l’explotació i el per què la visita del pla d’estudis de maquinària. També vam poder veure tot tipus de màquines que van darrera o davant del tractor, com subsoladors, xísels, embaladores, grades rotatives, grades de discs, remolcs, sembradores i un llarg etc. Va ser una visita molt aprofitada i que els alumnes van valorar molt positivament. A la tarda, continuant amb el tema de la maquinària agrícola, vam visitar la fàbrica Juscafresa, a Camallera, on el Sr. Joaquim ens van explicar i ensenyar tot el referent al disseny i la construcció de les seves màquines com remolcs escampadors, auto- segadors, unefeeds, banyeres... Aquesta visita és molt interessant ja que aquí es pot veure tot el procés que hi ha abans de sortir una màquina al mercat. Agrair la disponibilitat de les dues empreses per a la formació dels nostres alumnes.


08/05/2015 - Quatre alumnes francesos acaben una estada de pràctiques a Catalunya

Quatre alumnes francesos acaben una estada de pràctiques a Catalunya

Entre el 13 d’abril i el 8 de maig, quatre alumnes francesos de l’escola MFR Château Jolibert, de Bourgougnague (França), van realitzar una estada de pràctiques a Catalunya, en explotacions agrícoles i ramaderes; l’experiència va ser molt positiva per tots els participants. Agraïm a totes les famílies per l’acolliment que va fer possible l’estada: Bigas (Tordera), Masjoan (Llinars del Vallès), Garriga (Castellterçol) i Costa (l’Esquirol). L’estada va acabar amb un sopar de germanor entre els alumnes, les famílies i els professors d’ambdues escoles.


10/04/2015 - Jornada de jardineria vertical

Jornada de jardineria vertical

El passat divendres, 13 de febrer, es va fer la 3a jornada d’antics alumnes en l’àmbit de la jardineria dedicat a la jardineria vertical. El Dani La Cueva, responsable de Babilon, va fer l’exposició de la part més tècnica del tema i després el Sr.Jaume Rexach, gerent de Le Petit Géant i antic alumne, ens va explicar quines són les plantes més adequades per aquest tipus de jardineria. Seguidament es va fer una taula rodona per tal de compartir experiències entre els antics alumnes que van assistir a la jornada.


09/04/2015 - Visita d’Estudis al Camp Nou i al Golf Muntanyà

Visita d’Estudis al Camp Nou i al Golf Muntanyà

Diverses unitats formatives del segon curs del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Jardineria fan referència a la gespa. El passat dia 9 d’abril, els alumnes van visitar el Camp Nou. El responsable tècnic de Royal Verd, empresa que s’encarrega de la gespa de l’estadi i dels camps de la ciutat esportiva, va explicar les tècniques del manteniment de la gespa: la sega, el reg, la fertilització, i tota la resta d’operacions que realitzen per tal d’assolir una gespa en excel•lents condicions, i també tots els processos de renovació de la gespa i l’organització de tot l’equip de professionals que treballen en el manteniment de la gespa. També ens van mostrar la maquinària i les instal•lacions destinades al reg. A la tarda van visitar el Golf El Montanyà, a El Brull, on van fer un recorregut pel camp de golf, guiats pel responsable de manteniment de la gespa, el qual va explicar les diferents zones del camp, els tipus i varietats de gespa, tots els treballs de manteniment, el sistema de reg, la maquinària utilitzada i les seves característiques, etc. La visita va ser molt interessant ja que els alumnes van descobrir la dimensió i el grau d’especialització dels diferents treballs que cal fer en un camp de golf. L’entorn natural del camp, el parc natural del Montseny, va ser un atractiu afegit per la seva gran bellesa paisatgística. Gràcies a les dues visites els alumnes van poder comparar les particularitats de les gespes esportives dels camps de futbol i les dels camps de golf. Amb aquestes línies volem agrair tan a Royal Verd com al Golf El Montanyà, i al Sr. Josep Tió la disponibilitat i l’atenció rebuda, que ha permès la realització d’aquestes interessants visites.


30/03/2015 - VIATGE A LES LANDES, MARÇ DEL 2015

VIATGE A LES LANDES, MARÇ DEL 2015

La setmana del 23 al 27 de març amb el grup de 2n del CFGM d’Aprofitaments Forestals i del Medi Natural vam dur a terme un viatge tècnic a Les Landes (França), regió que té un bosc de més d’un milió d’hectàrees de Pinus pinaster. Dilluns mateix vam poder visitar Garnica Plywood, empresa que té una planta de desenrotllo de pollancres. Dimarts al matí vam estar acompanyats per en Víctor Garcés, tècnic de Garnica Plywood que ens va portar a veure com treballava una processadora en una plantació de Pinus pinaster: tot un espectacle. A la tarda vam anar amb en David Cosme, tècnic d’Aliance Forêts Bois, la cooperativa forestal més gran de França. Dimecres al mati vam visitar la Tonnellerie Nadalie, empresa que es dedica a fer bótes pel vi i a la tarda vam anar a fer un xic de turisme a la Duna de Pilat, de 100 m d’alçada, just a la costa de l’Atlàntic. Dijous, acompanyats de tècnics de l’ONF des Pyrinées Atlántiques vam visitar unes magnífiques rouredes: quins roures més rectes i alts que hi havia. I per acabar, divendres al matí vam visitar Canadell, empresa que es dedica a la fabricació de merrains, que són el precedent del que seran les duelas, el material per fet les bótes de vi. El més sorprenent, sens dubte del viatge, va ser els camps i camps de Pinus pinaster, el sòl on es cultivaven i les processadores, que eren com recol•lectores de boscos.


20/03/2015 - Visita d’estudis Vernis-Taberner

Visita d’estudis  Vernis-Taberner

El divendres 20 de març, els alumnes de primer de grau mitjà d’explotacions agropecuàries van visitar les instal•lacions del concessionari John Deere de Gurb, l’empresa Vernis-Taberner. Ens va atendre el gerent Lluís Vernis, que ens va anar ensenyant les instal•lacions del concessionari al mateix temps que explicava com gestionaven les vendes, les reparacions, el reciclatge de residus, etc. Després ens va atendre un exalumne de Quintanes que hi treballa, el qual ens va explicar les novetats en temes de mecànica dels tractors, el seu manteniment, les solucions que hi ha actualment en tractors per reduir l’emissió de partícules i complir la normativa europea TIER 4A, etc. Una visita molt completa i interessant. Des d’aquí voldríem agrair a l’empresa el tracte exquisit que sempre ens ofereix.


19/03/2015 - Visita d’estudis a Ribas Fitosanitaris

Visita d’estudis a Ribas Fitosanitaris

El dijous 19 de març amb els alumnes de segon de grau mitjà de jardineria s’ha visitat les instal•lacions que l’empresa Ribas Fitosanitaris té a Mataró. Aquesta empresa treballa en l’àmbit de l’agricultura i les llavors des de 1895 i des de 1965 també es dedica a l’aplicació de productes fitosanitaris en arbrat urbà i espais verds en general. En aquesta visita ens han ensenyat les diferents màquines de manteniment de gespes i també les de tractaments fitosanitaris de que disposen, com pot ser un canó amb un dipòsit de 500 l muntat sobre una Pick Up, dos canons de polvorització muntats sobre dos camions, un polvoritzador hidràulic suspès, etc. Ens han explicat el funcionament de les màquines, la prevenció i precaucions en l’emmagatzematge i aplicació de productes fitosanitaris, la normativa que en regula la comercialització i ús i els equips de protecció individual que convé utilitzar.


Arxiu PDF: Més fotografies


19/03/2015 - VE “El Francas”

VE “El Francas”

Els alumnes de primer curs d’Aprofitaments i Conservació del Medi Natural van visitar la finca agrícola-forestal del Sr. Albert Camprubí. Els alumnes van veure una finca amb una important superfície forestal i la seva adaptació per a la pastura de vaques de carn, així com altres aprofitaments forestals com la llenya o la tala per a serradores. L’Albert, antic alumne de l’escola, els va explicar les feines de neteja, aclarides, recuperació de pastures... que ha fet al bosc amb l’objectiu de fer viable l’aprofitament ramader de 75 vaques de carn i a l’hora la conservació d’aquest espai en les millors condicions. També ens va explicar temes de maneig , aspectes sanitaris i econòmics. L’explotació es complementa amb una casa dedicada a l’agroturisme i una granja de porcs d’engreix que també van visitar. A la tornada, vam fer una parada a Sant Boi de Lluçanès per veure un roure monumental, el roure de La Senyora, molt espectacular i en molt bon estat de conservació.


19/03/2015 - Sessió de reconeixement de vegetals a Mal Pas

Sessió de reconeixement de vegetals a Mal Pas

Recorregut de reconeixement de vegetals de tres hores amb els alumnes de 2n de Forestals de Grau Mitjà. Des de Quintanes, a peu, cap a la Pineda de Dalt, després pujant pel costat sud del Bac de la Creu, resseguint la carena en direcció a Sant Martí Xic i baixant per la Baga del Jup. Hem pogut fer diferents parades per comentar un total de 43 espècies vegetals de les moltes que es troben a la finca. Aprofitant els 250 metres de desnivell de la primera part del recorregut, hem comentat aspectes de botànica relacionats amb l'orientació, la humitat la temperatura, etc. També hem tocat temes d'ecologia, biodiversitat, successió natural i geologia, amb especial esment a la vegetació de codina, als conceptes de cot i tàlveg. A més, hem gaudit del paisatge de la Plana i hem arribat a albirar Montserrat. Ens ho hem passat molt bé caminant, corrent i aprenent.


12/03/2015 - VISITES D’ESTUDIS D’AUS I CONILLS

VISITES D’ESTUDIS D’AUS I CONILLS

El dia 12 de març, amb els alumnes de segon d’agropecuàries de grau mitjà, vam fer tot un seguit de visites tècniques. Al matí a primera hora, vam visitar la granja de gallines ponedores de la família Clotet de Fals. L’explotació compta amb més de 15.000 gallines ponedores i l’Enric ens ha explicat tot el procés d’alimentació, producció, la sanitat, la comercialització tot destacant-ne la venda directa. També hem pogut veure el procés de classificació dels ous i les instal•lacions amb totes les reformes per al benestar animal. Després d’aquesta visita, i no molt lluny de Fals, hem visitat l’explotació de pollastres d’engreix de la família Puig, de Rajadell, concretament a Mas Miralles. En Josep Ma Puig ens ha fet una molt bona explicació sobre l’engreix integrat de pollastres, tot remarcant la gran importància de les instal•lacions, amb tota la tecnologia incorporada al benestar animal i a la simplificació de la feina de la granja. Una persona, amb una dedicació de 2 hores / dia de mitjana, porta dues naus amb un total de 60.000 pollastres. A la tarda, havent dinat al Parc de l’Agulla de Manresa, hem anat a visitar l’explotació de conills de la família Tatjé de Viladordis. L’empresa compta amb 600 mares i tot l’engreix. En Marc ens ha explicat tot el que fa referència al maneig, alimentació, sanitat, reproducció, controls i aprofundint en la comercialització directa dels conills. També ens ha explicat altres activitats de l’explotació com les vaques de carn i sobretot dels colomins. Realment un dia molt aprofitat i des d’aquí agrair la bona predisposició d’aquestes famílies envers l’Escola i els nostres alumnes. Moltes gràcies.


02/03/2015 - I Saló de l'Ensenyament del Ripollés

I Saló de l'Ensenyament del Ripollés

El proper dia 3 de març ens trobareu al I Saló de l'Ensenyament del Ripollés a Ripoll. Us presentarem el nostre centre amb tota la formació que oferim, els cicles formatius i també us mostrarem les novetats del centre. Us hi esperem!


25/02/2015 - Visita a les granges l’Artiga i la Tribana

Visita a les granges l’Artiga i la Tribana

El passat dia 25 de febrer, els alumnes de primer curs del CFGM de Producció Agropecuària van visitar dues explotacions: la primera, la granja porcina L’Artiga, al terme de Brunyola. El responsable de l’empresa. L’ Adrià Buada, va explicar i mostrar als alumnes el maneig de la granja; l’alimentació i les noves instal•lacions d’alimentació automatitzada de les truges en gestació, la sanitat, la reproducció i el procés d’elaboració de dosis destinades a la inseminació artificial, els porcs, resultat del creuament de races selectes, que tenen les qualitats adequades per a la posterior elaboració de productes carnis, que la pròpia empresa elabora i comercialitza de manera directa. La segona visita va ser l’explotació ovina La Tribana situada a Viloví d’Onyar. En aquesta explotació els alumnes van poder veure el funcionament d’una explotació intensiva d’ovelles de carn, en la qual, gràcies a l’organització en lots i un correcte maneig reproductiu i alimentari, aconsegueixen poder tenir els parts repartits al llarg de l’any, i així poder satisfer les necessitats dels seus clients amb un producte de qualitat i proximitat. Les dues visites van ser unes excel•lents oportunitats d’aprenentatge pels alumnes. Des de l’escola agraïm la disponibilitat i l’atenció rebuda per part de l’Adrià Buada.


24/02/2015 - Visita a la granja La Caseta d’en Grau

Visita a la granja La Caseta d’en Grau

El passat dia 24 de febrer els alumnes de primer curs del CFGS d’Organització i Gestió d’Explotacions Agropecuàries van visitar La Caseta d’en Grau al municipi de Calldetenes. La Caseta d’en Grau és una explotació ramadera dedicada a la producció de cultius, la producció de llet de vaca, la cria de vedells i la producció porcina. També treballen per poder tancar el cicle, i arriben a comercialitzar una part de la seva producció directament al client final: carn de porc i de vedella, llet i derivats làctics. Cal destacar que es fan des de l’elaboració del pinso pel bestiar fins al tractament de les dejeccions en una planta depuradora que funciona pel procés de nitrificació i desnitrificació. La Caseta d’en Grau és una empresa familiar que, amb la implicació i l’empenta de tota una família, i adaptant-se als temps canviants, ha portat a terme projectes diversos, com són la fabricació del pinso, la depuració dels purins, la producció elèctrica amb plaques solars fotovoltaiques, la comercialització dels seus productes, etc. Una visita molt interessant que els alumnes valoren molt, ja que és un exponent d’iniciativa, d’innovació, de superació i d’aplicació de noves tecnologies. Des de l’escola agraïm la disponibilitat i l’atenció rebuda per part de la família Colom Vilamala.S'estan mostrant 15 notícies (301-315) de 542