Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.    
CATALÀ | CASTELLANO | ENGLISH

20/05/2019 - Jornada de treball amb mini excavadores.

Jornada de treball amb mini excavadores.

El dia 13 de maig, els alumnes de segon de GM de jardineria, van tenir una jornada de mini excavadores, màquines molt utilitzades en el món de la jardineria. Es va començar fent tota la part teòrica, sobre el funcionament de les màquines, els comandaments, el manteniment, els preus de compra i lloguer, els rendiments i molt especialment sobre les precaucions i la seguretat que cal prendre al treballar-hi. Un cop feta la part més teòrica, es va anar sobre el terreny a fer la part pràctica, on tots i cadascun dels alumnes, van poder utilitzar diferents vegades, tant la mini excavadora com la mini giratòria, practicant una bona estona. Va estar una molt bona experiència i ha servit per a què, un cop a la vida professional siguin capaços de llogar una d’aquestes màquines i poder-hi treballar amb coneixement i seguretat. Des d’aquí agrair al Sr. Carles Viladecans la seva implicació en la jornada.


14/05/2019 - VE al centre de fauna salvatge de la masia Camadoca.

VE al centre de fauna salvatge de la masia Camadoca.

Visita d'estudis del grup de 2n Grau Mitjà de Forestal. Els alumnes van visitar el centre de fauna salvatge de la masia Camadoca. És un centre gestionat per l’Associació de Defensa i Estudi de la Fauna i Flora Autòctona (ADEFFA) que duu a terme diversos projectes de conservació de la fauna autòctona del Berguedà, com són les nàiades i el cranc autòcton. Amb aquesta visita es pretenia conscienciar els alumnes de la problemàtica de les espècies invasores i de la importància dels programes de cria d'espècies autòctones. L’educació i sensibilització ambiental és una línia de treball fonamental en el centre ja que a través de l’educació es pot donar a conèixer el valor ecològic d’aquestes espècies i posar de manifest la importància de la biodiversitat i el paper clau que juguem les persones a l’hora de conservar el medi natural.


07/05/2019 - Visita a l'Argentina del professor Jordi González.

Visita a l'Argentina del professor Jordi González.

Visita flaix però molt intensa del professor de l’escola, Jordi González, a l’Argentina, del 28 d’abril al 5 de maig. Entre les activitats programades, l’assistència a la Trobada del Consell d’Administració de l’Associació Internacional de Moviments Familiars de Formació Rural (AIMFR), de la que n’és el Coordinador; i la participació, convidat des del Ministerio de Educación, al 3º Congreso Internacional de Escuelas de Alternancia, a la ciutat de Posadas. També va visitar tres EFA i quatre ex alumnes per tal d’intercanviar impressions sobre l’evolució dels seus projectes professionals, per conèixer la situació del medi rural al país i els aspectes pedagògics de la formació a les EFA.


24/04/2019 - Curs Enginyeria i Art del Paisatge Rural. Ed. 18/19

Curs Enginyeria i Art del Paisatge Rural. Ed. 18/19

Aquest mes de març del 2019 han finalitzat les classes d’Eines d’Interpretació, Comunicació i Gestió de la primera edició del curs. Queden enrere les sessions de l’Anàlisi del Paisatge i les de les Actuacions Paisatgístiques, tant per les que fa a noves intervencions com les relacionades amb els aspectes de manteniment i conservació de realitats mediambientals, del món forestal i de la jardineria. Han estat unes sessions d’aula i sortides a camp molt interessants i variades, impartides per nombrosos paisatgistes, tècnics del sector i professors de la Universitat de Vic


+ info: http://www.quintanes.com/curs-paisatge-rural
10/04/2019 - Aldimak col.labora amb un tallagespa de bateria

Aldimak col.labora amb un tallagespa de bateria

Quintanes, augmenta el parc de maquinària per als alumnes de Jardineria amb un tallagespes de bateria de la marca ECHO. Gràcies a la col•laboració que tenim amb Honda-Echo de la Garriga i Aldimak de Manresa, s’ha aconseguit obtenir aquest tallagespa d’última generació. Les màquines amb bateria, present i futur, són eines que els alumnes han de provar, per veure i comprovar a seva eficàcia i els resultats que poden donar. Des d’aquí volem agrair la col•laboració i participació d’aquestes empreses en l’aprenentatge dels nostres alumnes.


03/04/2019 - VE Jardins Vallparadís

VE Jardins Vallparadís

Visita al Parc Vallparadís de Terrassa amb alumnes de 2n GM Jardineria. Hem explicat aspectes relacionats amb la gestió i manteniment de parcs públics. El Parc de Vallparadís està format per tres torrents: Vallparadís, Monner, i el de les Ànimes. Durant anys els pagesos distingien les diverses zones d'aquest pulmó verd amb els noms de torrent de les Bruixes, Torrent de Sant Pere, Torrent de Santa Maria, Hortes dels Frares, Hortes velles i Hortes de la Font d'en Sagrera. El projecte marc del parc de Vallparadís es va adjudicar al despatx de l'urbanista Manuel Ribas Piera. Va ser un divuit de febrer de l'any 1.995 que es va inaugurar i obrir a la ciutadania la primera part de l'actual parc. En les subsegüents fases que es van desenvolupar fins a la seva completació. Els més de 395.000 m2 de zona verda l'han convertit en un dels parcs urbans més grans de Catalunya. Vallparadís és el pulmó verd de Terrassa amb una longitud de 3'5 quilòmetres.


+ info: https://www.terrassa.cat/vallparadis
28/03/2019 - VE Mas Pujol de la muntanya

VE Mas Pujol de la muntanya

Amb els alumnes de 1r de GM d’Aprofitament i Conservació del Medi Natural es va fer la visita d’estudis a Mas Pujol de la muntanya. En aquesta visita s’ha treballat i s’ha aprofundit en la gestió de finques i els principis de sanitat vegetal. El seu responsable, en Joan Marfil, ens va explicar diferents temes relacionats amb la gestió dels castanyers centenaris i els principis de sanitat vegetal.


28/03/2019 - TP Jorge Heras

TP Jorge Heras

El dimarts 19 de març ens ha realitzat una tertúlia professional el Sr. Jorge Heras, Cap de la Secció de Planificació del Departament. Generalitat de Catalunya. Les seves funcions són variades, des de l’elaboració de plans i els programes d’inversió pública en matèria d'hidrologia forestal, restauració hidrologicoforestal de conques, de defensa contra l'erosió i els allaus i de conservació dels sòls forestals. Informar sobre les propostes d'avaluació de zones d'actuació urgent. Estudiar estructures preventives contra incendis forestals en projectes de reforestació, regeneració natural i reforestació. Elaborar plans de producció forestal i de millora i ordenació de pastures. La tertúlia ha estat realment molt interessant i enriquidora.


27/03/2019 - Visites a l’escola

Visites a l’escola

Aquest març ens han visitat uns quants alumnes de l’Escola PIA d’Olot, que actualment estan cursant un PFI: Programa de Formació i Inserció Forestal. És una formació per a joves de 16-21 anys que no han superat l’ESO. La visita va ser a través de la Marta Domènech, Enginyera Forestal de l’Oficina Comarcal del Ripollès.


27/03/2019 - VE Aricoforest

VE  Aricoforest

El dimecres 27 de març, amb els alumnes de segon de superior de Gestió Forestal, s’han visitat les instal•lacions que l’empresa Aricoforest té a Les Preses. En aquesta visita, el gerent, Antoni Arimany (ex-alumne de Quintanes), ens ha explicat com es va aconseguir pràcticament des de zero, muntar una empresa que es dedica a treballs forestals, de jardineria i manteniment de carreteres, com s’organitza i s’aconsegueix portar-ne el control i com ha anat creixent i expandint-se; també ens ha explicat l’aposta per l’empresa en la utilització d’energies alternatives, com la solar, i els vehicles elèctrics. Els alumnes han pogut veure part de la maquinària de la que disposa l’empresa i les instal•lacions que té a la població de les Preses. Albert Sabater


11/03/2019 - Escola 4 Vents de Manlleu. Dia intens de pràctiques!

Escola 4 Vents de Manlleu. Dia intens de pràctiques!

Els alumnes de 2n de GM de Jardineria, amb els professors de pràctiques, en Jordi Rosell i en Toni Martorell han fet realitat el jardí de l’escola 4 Vents de Manlleu, dissenyat per en Carles Lorca i en Manel Vicente. La idea era conjuntar en un mateix espai el que cada vent podia aportar a l’escola: un bosc, un hort, un laberint d’aromàtiques i un sorral per a que els nens i nenes poguessin jugar. Era tot un repte! Gestionar el replantejament, el subministrament del material i les plantes, el reg, els treballs de jardineria i d’execució i tot sota un pressupost tancat. Tot un projecte en un sol dia, gràcies a que vam poder comptar amb l’Albert Mas, que va posar a la nostra disposició la seva miniexcavadora. Tot un èxit!


07/03/2019 - Visita a l’Hospital Clínic Veterinari UAB, CRESA i a la Facultat de Veterinària – UAB Barcelona

Visita a l’Hospital Clínic Veterinari UAB, CRESA i a la Facultat de Veterinària – UAB Barcelona

El dijous dia 7 de març amb els alumnes de 2n de GS de Ramaderia i Assistència en Sanitat Animal vam visitar l’Hospital Clínic Veterinari UAB. Els alumnes van veure els diferents espais destinats a la cura dels animals, tant petits animals, com exòtics, com també grans animals. Pel que fa al CRESA, laboratori de referència en sanitat animal, té com a objectiu, amb caràcter general, la recerca i el desenvolupament tecnològic, els estudis i l’ensenyament en el camp de la sanitat animal, en tots els seus aspectes. Els alumnes van poder veure com funciona un laboratori amb biocontenció de Nivell 3 (NBS3). Unes visites molt enriquidores i motivadores per als nostres alumnes.


01/03/2019 - VISITES DE MAQUINÀRIA AGRÍCOLA A CAN FRASER I JUSCAFRESA

VISITES DE MAQUINÀRIA AGRÍCOLA A CAN FRASER I JUSCAFRESA

El dijous 28 de Febrer, amb els alumnes de 2n de GM de Producció Agropecuària, es van fer dues visites d’estudis per complementar el pla d’estudis de maquinària. Al matí, es va visitar Can Fraser d’Aiguaviva, on el Sr. Jordi Aulet ens va explicar tota la maquinària que tenen a l’explotació, amb tota mena de detalls pel que fa a maneig, manteniment, avaries, produccions, comparació entre marques, preus, rendibilitat, etc. A la tarda, la visita va ser a l’empresa Juscafresa, de Camallera, on la família Juscafresa, amb el Sr Joaquim al davant, ens van explicar i ensenyar tot el referent al disseny, fabricació, muntatge i comercialització dels seus productes, que principalment són remolcs escampadors, remolcs unifeeds, auto-segadors, plataformes etc. Des d’aquí agrair la disponibilitat i bon tracte de les dues empreses envers nosaltres.


28/02/2019 - L’escola EFA Quintanes rep una visita d’un institut de França pel desenvolupament del programa Erasmus.

L’escola EFA Quintanes rep una visita d’un institut de França pel desenvolupament del programa Erasmus.

El dijous 28 de febrer l’escola ha rebut la visita de tres professors del Lycee & CFPPA de Guingamp-Kernilien de Plouisy la Bretanya (França). Aquest Institut (Lycee) està desenvolupant un programa d’Erasmus. L'objectiu de la visita ha estat conèixer l'escola i el funcionament de la formació professional a Catalunya i establir una col•laboració en un futur entre les dues escoles per a intercanvis d'alumnes i professors.


18/02/2019 - VISITA A SESACOR

VISITA A SESACOR

El dia 15 de febrer, amb els alumnes de 1r de GM de Producció Agropecuària hem visitat l’empresa SESACOR, dedicada a l’engreix, importació i exportació de vedells i xais. Principalment treballen amb vedells “pasteros” de les races Montbeliarde, Xarolaise, Suïssa, Llemosína... En total engreixen uns 5.000 caps i els treuen a uns 720 kg de pes. Una de les parts més importants ha estat la visita de les diferents instal•lacions, començant per les més antigues i acabant amb les més modernes, veient els avantatges i inconvenients de cadascuna. En Sergi i el seu pare, en Joan, ens han atès molt bé i ens han explicat tot el que els hem preguntat sobre maneig, sanitat, comercialització, etc.S'estan mostrant 15 notícies (61-75) de 542