Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.    
CATALÀ | CASTELLANO | ENGLISH

27/09/2019 - Visita a Quintanes d'un grup d'alumnes alemanys.

Visita a Quintanes d'un grup d'alumnes alemanys.

El passat divendres dia 27 ens han visitat un grup d’alumnes de l’escola “Gudewill Schule OBS mit gymnasialem Angebot” de la població de Thedinghausen. Thedinghausen és un municipi del districte de Verden, a la Baixa Saxònia, Alemanya. Està situat al marge esquerre del Weser, aproximadament 15 km a l'oest de Verden, i 20 km al sud-est de Bremen.

Els alumnes d’aquesta escola estan realitzant un intercanvi amb alumnes d’una escola de Santpedor, i assabentats de la trajectòria de Quintanes en la realització d’estades i intercanvis, han volgut visitar l’escola. Han rebut una explicació del sistema educatiu d’alternança que és un dels trets d’identitat de l’EFA Quintanes des dels seu inicis, després han pogut fer un recorregut per les instal•lacions i una excursió pels boscos de la finca de Quintanes.


26/09/2019 - VT GSPMR al jardí botànic Marimurtra

VT GSPMR al jardí botànic Marimurtra

El curs comença amb molta activitat des del primer dia. El alumnes de 1er de grau superior de Paisatgisme i medi rural van visitar el jardí botànic Marimurtra ubicat a Blanes. Visita d'interès per les més de quatre mil espècies vegetals, la majoria exòtiques, així com força exemplars extraordinaris per la seva edat o dimensions.

Marimurtra és l’obra d’un home apassionat per la natura. Carl Faust (Hadamar, Alemanya 1874-Blanes 1952), empresari establert a Catalunya, va dedicar la seva il·lusió, el seu esforç i tot el seu patrimoni a la realització del seu somni. https://www.marimurtra.cat/


+ info: https://www.marimurtra.cat/
01/07/2019 - Visites de seguiment de Formació Dual.

Visites de seguiment de Formació Dual.

Amb l'objectiu de donar resposta a les necessitats del mercat laboral, la formació professional dual aposta per augmentar la col•laboració entre els centres de formació professional i les empreses, en el procés formatiu dels alumnes. A Quintanes, aquest curs 2018-2019, hem començat a impartir en la modalitat dual. el cicle de grau mitjà de produccions agropecuàries. Per poder fer l’FCT en la modalitat dual primer de tot s’han hagut de formalitzar els convenis de col•laboració entre l'empresa i l'escola. Després de formar al tutor d’empresa s’ha implementat l’acord individual on queden establertes les condicions en les que es desenvoluparà la formació dual. Quan l’alumne/a ja porta uns dies a l’empresa es comencen a realitzar les visites de seguiment durant les quals s'exposa com es durà a terme el seguiment de les pràctiques i es defineixen els objectius que hauria d'assolir l'alumne/a durant l'estiu, ja que seguiran fent pràctiques durant aquest període.


+ info: http://queestudiar.gencat.cat/ca/estudis/fp/mesures-flexib/fp-dual/index.html
19/06/2019 - Jornada tècnica de fruticultura a Mas Badia (IRTA)

Jornada tècnica de fruticultura a Mas Badia (IRTA)

Jornada tècnica de fruticultura descobrint noves varietats i noves tècniques de cultiu i millores de qualitat dels alumnes de segon de grau mitjà d’explotacions agropecuàries Visita a Mas Badia, la Fundació Mas Badia és un centre consorciat amb l’IRTA. Es tracta d’una estació experimental agrícola que té com a objectiu la realització d’activitats d’experimentació agrícola que permetin millorar i orientar l’agricultura de la província de Girona.


+ info: http://www.irta.cat/ca/centre/mas-badia/
05/06/2019 - VE a Can Bartomeu (Prats de Rei)

VE a Can Bartomeu (Prats de Rei)

El divendres 24 de maig amb els alumnes de primer de grau mitjà d’explotacions agropecuàries s’ha visitat l’empresa agropecuària Can Bartomeu. Aquesta empresa té com a activitats els cultius extensius, portant unes 500 ha entre pròpies i arrendades, treballs a tercers, engreix de porcí i agroturisme. El fill de la casa, en Marc Fitó, ens ha explicat les activitats a les que es dedica l’empresa, incidint especialment en les plagues i malalties dels cultius i la forma que tenen per combatre-les. També ens ha ensenyat i explicat les diferents màquines que tenen a l’explotació, les seves característiques i funcionament. Pel que fa a l’agroturisme, ens ha explicat que tenen la modalitat d’allotjament rural independent. En definitiva una visita on els alumnes han pogut veure diferents activitats centralitzades en una mateixa explotació, i que gràcies a aquesta diversificació d’activitats, l’explotació pot tirar endavant .


02/06/2019 - Festa del Camp 2019

Festa del Camp 2019

El diumenge 2 de juny vam celebrar la Festa del Camp 2019. Van assistir unes 400 persones i aquest any el sol va lluir radiant durant tota la jornada. Com cada any es va convidar alumnes de promocions antigues, enguany van acompanyar-nos la 33ena i 36ena. La Festa va començar amb la final del campionat de futbol on es va endur la victòria l’equip BLAU, amb representants de Forestal amb un marcador a favor de 8 gols a 6. Va ser una final molt disputada! En paral•lel va engegar la gimcana de tractor. La gimcana és un prova d’habilitat i maneig del tractor, que l’organitza en Josep Bagaria, professor de l’escola. El guanyador va ser en Ferran Faig de 2n GM de Jardineria, en segona posició Jaume Roquet de 2GM de Forestal i en tercera posició el Sr. Xavier Capdevila, pare de l’Arnau Capdevila, alumne de l’escola. L’acte acadèmic va estar presidit pel Sr. Francesc Xavier Vela, President del JARC, el Sr. Toni Martorell, Director de Quintanes, el Sr. Miquel Torrents, President de la Fundació Antiga Caixa Manlleu, el Sr. Joan Roca, President del Consell Comarcal d’Osona i el Sr. Sergi Vilamala, Alcalde de Les Masies de Voltregà. Els parlaments de les autoritats ens van definir com una escola integradora, activa i oberta a l’entorn i que vetlla pel desenvolupament de l’alumnat. Durant l’acte acadèmic es van lliurar els premis “Q”, que cada any s’atorguen en reconeixement a empreses i persones col•laboradores de l’escola. Els guardonats d’aquest any van ser Juscafresa S.A. i Codina Maquinària i al Sr. José Santaella. Vam fer un gran dinar, preparat per les nostres cuineres que va consistir en amanida d’arròs i carn a la brasa. Després de dinar, hi va haver com cada any el concurs de motoserres, els guanyadors del qual van ser Santi Hidalgo, Eduard Jou , Xavi Corominas i Pau Davesa. Va ser una gran diada! I com sempre la Festa va ser possible gràcies a alumnes, antics alumnes, professors, personal no docent, amics i col•laboradors de l’Escola EFA Quintanes. Agrair a tothom la seva entrega i participació, sense la qual no seria possible la festa.


30/05/2019 - VE al parc de bombers voluntaris de Camprodon

VE al parc de bombers voluntaris de Camprodon

El passat dijous 16 de maig, els alumnes del 1r curs del CFGM d’aprofitament i conservació del medi van visitar el parc de bombers voluntaris de Camprodon. Allí els van explicar els van explicar les diferències existents entre bombers voluntaris i bombers professionals i van poder visitar totes les instal•lacions del parc, conèixer de primera mà com s’actua en cas d’emergència i veure tot l’equipament d’un camió de bombers. Des d’aquí volem agrair a en Francesc i en Pere així com als GRAE que ens van atendre totes les seves explicacions.


24/05/2019 - TP Josep Mª Riba, biòleg.

TP Josep Mª Riba, biòleg.

El biòleg Josep Maria Riba va estar de tertúlia professional amb els alumnes de 2n de cfgs de forestals. La temàtica versava sobre els factors que predisposen i desencadenen plagues i malalties en les masses forestals i com s'han de gestionar aquests elements per minimitzar costos i problemes. Vam poder analitzar la situació de la massa forestal del Maresme i la de diferents espais forestals del Pirineu. També es va discutir la problemàtica de parcs naturals dels EUA i del Canadà. A l'acabar la sessió va compartir amb nosaltres experiències i la gran col•lecció d'insectes (en forma d'adult i larva), galeries i símptomes que al llarg de la seva vida professional ha anat recollint. D'aquesta manera acabàvem de tenir una idea molt encertada de com són les principals plagues de perforadors i defoliadors de Catalunya.


20/05/2019 - Jornada de treball amb mini excavadores.

Jornada de treball amb mini excavadores.

El dia 13 de maig, els alumnes de segon de GM de jardineria, van tenir una jornada de mini excavadores, màquines molt utilitzades en el món de la jardineria. Es va començar fent tota la part teòrica, sobre el funcionament de les màquines, els comandaments, el manteniment, els preus de compra i lloguer, els rendiments i molt especialment sobre les precaucions i la seguretat que cal prendre al treballar-hi. Un cop feta la part més teòrica, es va anar sobre el terreny a fer la part pràctica, on tots i cadascun dels alumnes, van poder utilitzar diferents vegades, tant la mini excavadora com la mini giratòria, practicant una bona estona. Va estar una molt bona experiència i ha servit per a què, un cop a la vida professional siguin capaços de llogar una d’aquestes màquines i poder-hi treballar amb coneixement i seguretat. Des d’aquí agrair al Sr. Carles Viladecans la seva implicació en la jornada.


14/05/2019 - VE al centre de fauna salvatge de la masia Camadoca.

VE al centre de fauna salvatge de la masia Camadoca.

Visita d'estudis del grup de 2n Grau Mitjà de Forestal. Els alumnes van visitar el centre de fauna salvatge de la masia Camadoca. És un centre gestionat per l’Associació de Defensa i Estudi de la Fauna i Flora Autòctona (ADEFFA) que duu a terme diversos projectes de conservació de la fauna autòctona del Berguedà, com són les nàiades i el cranc autòcton. Amb aquesta visita es pretenia conscienciar els alumnes de la problemàtica de les espècies invasores i de la importància dels programes de cria d'espècies autòctones. L’educació i sensibilització ambiental és una línia de treball fonamental en el centre ja que a través de l’educació es pot donar a conèixer el valor ecològic d’aquestes espècies i posar de manifest la importància de la biodiversitat i el paper clau que juguem les persones a l’hora de conservar el medi natural.


07/05/2019 - Visita a l'Argentina del professor Jordi González.

Visita a l'Argentina del professor Jordi González.

Visita flaix però molt intensa del professor de l’escola, Jordi González, a l’Argentina, del 28 d’abril al 5 de maig. Entre les activitats programades, l’assistència a la Trobada del Consell d’Administració de l’Associació Internacional de Moviments Familiars de Formació Rural (AIMFR), de la que n’és el Coordinador; i la participació, convidat des del Ministerio de Educación, al 3º Congreso Internacional de Escuelas de Alternancia, a la ciutat de Posadas. També va visitar tres EFA i quatre ex alumnes per tal d’intercanviar impressions sobre l’evolució dels seus projectes professionals, per conèixer la situació del medi rural al país i els aspectes pedagògics de la formació a les EFA.


24/04/2019 - Curs Enginyeria i Art del Paisatge Rural. Ed. 18/19

Curs Enginyeria i Art del Paisatge Rural. Ed. 18/19

Aquest mes de març del 2019 han finalitzat les classes d’Eines d’Interpretació, Comunicació i Gestió de la primera edició del curs. Queden enrere les sessions de l’Anàlisi del Paisatge i les de les Actuacions Paisatgístiques, tant per les que fa a noves intervencions com les relacionades amb els aspectes de manteniment i conservació de realitats mediambientals, del món forestal i de la jardineria. Han estat unes sessions d’aula i sortides a camp molt interessants i variades, impartides per nombrosos paisatgistes, tècnics del sector i professors de la Universitat de Vic


+ info: http://www.quintanes.com/curs-paisatge-rural
10/04/2019 - Aldimak col.labora amb un tallagespa de bateria

Aldimak col.labora amb un tallagespa de bateria

Quintanes, augmenta el parc de maquinària per als alumnes de Jardineria amb un tallagespes de bateria de la marca ECHO. Gràcies a la col•laboració que tenim amb Honda-Echo de la Garriga i Aldimak de Manresa, s’ha aconseguit obtenir aquest tallagespa d’última generació. Les màquines amb bateria, present i futur, són eines que els alumnes han de provar, per veure i comprovar a seva eficàcia i els resultats que poden donar. Des d’aquí volem agrair la col•laboració i participació d’aquestes empreses en l’aprenentatge dels nostres alumnes.


03/04/2019 - VE Jardins Vallparadís

VE Jardins Vallparadís

Visita al Parc Vallparadís de Terrassa amb alumnes de 2n GM Jardineria. Hem explicat aspectes relacionats amb la gestió i manteniment de parcs públics. El Parc de Vallparadís està format per tres torrents: Vallparadís, Monner, i el de les Ànimes. Durant anys els pagesos distingien les diverses zones d'aquest pulmó verd amb els noms de torrent de les Bruixes, Torrent de Sant Pere, Torrent de Santa Maria, Hortes dels Frares, Hortes velles i Hortes de la Font d'en Sagrera. El projecte marc del parc de Vallparadís es va adjudicar al despatx de l'urbanista Manuel Ribas Piera. Va ser un divuit de febrer de l'any 1.995 que es va inaugurar i obrir a la ciutadania la primera part de l'actual parc. En les subsegüents fases que es van desenvolupar fins a la seva completació. Els més de 395.000 m2 de zona verda l'han convertit en un dels parcs urbans més grans de Catalunya. Vallparadís és el pulmó verd de Terrassa amb una longitud de 3'5 quilòmetres.


+ info: https://www.terrassa.cat/vallparadis
28/03/2019 - TP Jorge Heras

TP Jorge Heras

El dimarts 19 de març ens ha realitzat una tertúlia professional el Sr. Jorge Heras, Cap de la Secció de Planificació del Departament. Generalitat de Catalunya. Les seves funcions són variades, des de l’elaboració de plans i els programes d’inversió pública en matèria d'hidrologia forestal, restauració hidrologicoforestal de conques, de defensa contra l'erosió i els allaus i de conservació dels sòls forestals. Informar sobre les propostes d'avaluació de zones d'actuació urgent. Estudiar estructures preventives contra incendis forestals en projectes de reforestació, regeneració natural i reforestació. Elaborar plans de producció forestal i de millora i ordenació de pastures. La tertúlia ha estat realment molt interessant i enriquidora.S'estan mostrant 15 notícies (61-75) de 550