Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.    
CATALÀ | CASTELLANO | ENGLISH

23/10/2020 - Ruta Vidrà - Sant Pere de Torelló.

Ruta Vidrà - Sant Pere de Torelló.

La primera Visita d'Estudis amb el grup de 1r de Grau Superior de Gestió Forestal i del Medi Natural varem endinsar-nos en la interpretació dels espais forestals amb una ruta a peu des de Vidrà a Sant Pere de Torelló.

Al llarg del recorregut vàrem conèixer diferents espècies forestals arbòries, arbustives i herbàcies de la vegetació típica de clima submediterrani, vam aprendre a interpretar les diferents formes que pot prendre una massa forestal i també a conèixer alguns dels aparells de mesura utilitzats a l'hora de fer un inventari dasomètric.


23/10/2020 - Mas Terricabras.

Mas Terricabras.

Visita del grup de 2n curs de Grau Mitjà de Produccions Agropecuàris a l’explotació agrícola ramadera Mas Terricabras al municipi d’Oristà.

Mas Terricabras és una explotació familiar, que produeix cereals i lleguminoses, i producció porcina, bovina de cria i d’engreix. També fan la producció de biomassa destinada a la calefacció, i la producció elèctrica amb plaques solars fotovoltaiques instal·lades a les teulades de al granja.

Altres produccions singulars són els cigrons amb denominació d’origen, una varietat de blat anomenada blat Forment escairat, tomàquet verd, i la comercialització per venda directa. A més junt amb altres explotacions del Lluçanès, també reben visites en rutes turístiques anomenades “La Ruta del Pa i la Ruta de la llet” Des de l’escola agraïm a Mas Terricabras l’oportunitat d’aquesta interessant visita.


23/10/2020 - Pràctiques DUAL.

Pràctiques DUAL.

S'inicia un nou curs i fem balanç de com ha anat l'aprenentatge dels nostres alumnes en estades DUAL durant l'època estival. A causa de la Covid19 l'inici es va haver d'endarrerir però, un cop assimilada la situació, es van realitzar les adaptacions pertinents per a aconseguir un seguiment de l'aprenentatge, tenint molt present les noves condicions sanitàries.

La relació personal i directa entre les tres parts implicades en l’estada, alumne-escola-empresa, asseguren que aquesta sigui enriquidora i encertada per a tots ells.

Des de l'escola s'aposta fort per aquest sistema d'estades a l'empresa i per aquest motiu es va veure molt interessant estendre-ho a la resta de cicles formatius impartits a l'escola. Sempre motivats per l'èxit de les grans experiències viscudes en els darrers anys en el cicle d'agropecuària. Sabem que avançant per aquest camí, augmentem les possibilitats d'incorporació de l'alumne a l'empresa on ha realitzat l'estada DUAL.


23/10/2020 - Centre de Reproducció de tortugues.

Centre de Reproducció de tortugues.

Sortida al Centre de Reproducció de tortugues de l'Albera, a Garriguella i al Parc Mediambiental de la Selva.
Durant el matí es va visitar el centre de cria de tortuga mediterrània que hi ha a Garriguella, a la serra de l'Albera, on es crien tortugues per ser alliberades al medi natural d'aquesta bonica espècie tant estimada com amenaçada. En Joan Budó, ens va acompanyar durant la visita fent-la agradable i, sobretot, molt didàctica.

A la tarda visita al Parc Mediambiental de La Selva, on es gestiona bona part de la recollida de residus de la comarca, sigui distribuint o fent el tractament de la matèria orgànica. La tècnica del parc, la Núria Xifra, ens va mostrar la planta i en va explicar el seu funcionament.


01/10/2020 - Projectes Finals de Grau.

Projectes Finals de Grau.

El PFG, Projecte Final de Grau, constitueix l’últim registre pedagògic que permet avaluar les competències adquirides per l’alumne/a durant la seva formació. El seu caràcter de nexe entre aprenentatge i pràctica professional defineix la seva singularitat respecte als anteriors projectes realitzats fins el moment.


Enguany el desenvolupament, seguiment i presentació han estat del tot particulars degut a la situació d’excepcionalitat en la què estem vivint. No obstant, alumnes i professors han estat a l’alçada de la tasca encomanada i els resultats han estat com sempre molt satisfactoris. Tanquen un cicle que de ben segur recordaran sempre.

Gran esforç, grans resultats.


29/09/2020 - NOU CURS 2020-21.

NOU CURS 2020-21.

"Desitjo que després d’aquest període d’estiu estigueu descansats i amb il·lusió d’iniciar un nou curs i amb forces per treballar en aconseguir els objectius que tenim fixats per aquest curs. Com tots sabeu la pandèmia segueix amb nosaltres i ens obliga a adaptar-nos a aquesta situació i seguir uns protocols i mesures de prevenció sanitària que hauran de ser des de el primer dia una prioritat per tots nosaltres i per tot l’alumnat. Al mateix temps, l’escola ha de seguir amb la seva tasca formativa sense perdre la seva essència i sistema pedagògic que la defineix.

Us adjunto pla de treball general i també adjunto "Pla d'organització i d'actuació curs 20-21 en el marc de la pandèmia de l'escola Quintanes", s'han fet algunes modificacions respecte el que us vaig enviar el mes de juliol afegint les noves indicacions del Departament. És molt important que feu una lectura detallada i estudieu aquest pla."

Fragment de l’email del director Toni Martorell enviat als monitors i monitores per a preparar la primera reunió de curs.
Un curs diferent, però sempre amb tot l’esperit d’entrega i superació que ens caracteritza.


22/09/2020 - Matrícula d'Honor.

Matrícula d'Honor.

Tots els nostr@s alumnes són el nostre regal 🙏 #familiaquintanes

Sóc la Laia Rius i actualment he finalitzat els meus estudis de Ramaderia i Assistència en Sanitat Animal a l'escola EFA Quintanes. He obtingut matrícula d'honor i una menció honorífica als premis Argó que organitza la universitat autònoma de Barcelona. Això ha set gràcies a la meva estança a l'escola que m'ha ajudat a créixer tan personal com acadèmicament.

M'enduc molts bons records d'aquests dos anys i ho recomano a tothom que tingui clar que vol enfocar la seva carrera professional en el sector agrari o rural.

Penso que aquest cicle formatiu en concret és molt útil tant per la gent que es vol dedicar a la ramaderia com les persones que volen seguir els seus estudis universitaris en graus com els de veterinària o enginyeria agrònoma, ja que t'ofereix les bases teòriques necessàries i una gran experiència pràctica en les estades a l'empresa.

Sóc l'Estel Barceló i enmig de la pandèmia he acabat el Cicle Superior de Ramaderia i Assistència en Sanitat Animal a l'escola Quintanes. Quan ho penso em sembla impossible que el temps hagi passat tant ràpid, ja que encara visualitzo el dia que vaig començar.

Tot i acabar amb una sensació dolça-amarga puc dir que he gaudit moltíssim aquests dos anys estudiant el que veritablement m'agrada, aprenent molts coneixements i formant part d'aquesta escola.

No sé què em depararà el futur, però ara sé amb enorme certesa que sóc on vull estar i on m'agrada ser. Des d'aquí animo a tothom a descobrir aquesta sensació tan satisfactòria i que es pot aconseguir gràcies a Quintanes i a tota la gent que l'envolta.

Per últim, també animo a aprofitar totes les oportunitats que se us plantegen al entrar al cicle: visites, plans d'estudis, viatges, pràctiques... no té preu!! A més, els moments que es viuen a l'escola són inoblidables i a mi, personalment, Quintanes m'ha fet créixer. Us estic molt agraïda. Gràcies a Quintanes marxo amb la motxilla ben carregada". Espero que ens retrobem molt aviat!Gràcies família Quintanes!

"Que fàcil aprendre quan vols aprendre, t'agrada el que aprens i t'ajuden a aprendre."
01/09/2020 - Laia Rius, menció a el Premi Argó.

Laia Rius, menció a el  Premi Argó.

Els Premi Argó 2020, que atorga la UAB als millors treballs de recerca de Batxillerat i CFGS, ha fet públics els noms dels estudiants guanyadors de Batxillerat, en aquesta 17ena convocatòria, procedents d'instituts de 26 poblacions catalanes.

La nostra alumna de Ramaderia i Assistència en Sanitat Animal, Laia Rius Canadell, ha obtingut una MENCIÓ a projectes de CFGS en la 17è convocatòria de Premis Argó 2020. Enhorabona Laia!


07/05/2020 - 3x2. Tres anys, dues titulacions.

3x2. Tres anys, dues titulacions.

Busca la teva fórmula. Si tens ganes de formar-te al màxim, hi ha sectors que t'interessen i dubtes per on decantar-te, si busques crear un perfil professional interdisciplinar, si vols treure rendiment al teu temps...

Demana'ns més informació. Truca al 93.850.24.41 o escriu-nos a efa@quintanes.com t'explicarem totes les combinacions i opcions possibles! A Quintanes tenim la teva fórmula!


31/03/2020 - Visita a Can Fraser i Albert Tulsà s.l.

Visita a Can Fraser i Albert Tulsà s.l.

Els alumnes de 2n de GM de Producció Agropecuària, es van fer dues visites d’estudis per complementar el pla d’estudis de maquinària.

Al matí, es va visitar Can Fraser d’Aiguaviva, on el Sr. Jordi Aulet ens va explicar tota la maquinària que tenen a l’explotació, amb tota mena de detalls pel que fa a maneig, manteniment, avaries, produccions, comparació entre marques, preus, rendibilitat, etc.

A la tarda, la visita va ser a l’empresa de treballs agrícoles a tercers, Albert Tulsà s.l. de Riudellots de la Selva. L’Albert ens va ensenyar i explicar tota la maquinària que té, la història i evolució de l’empresa a més de la feina del dia a dia.

Sobretot va agradar molt als alumnes, la nova adquisició de l’empresa que és un tractor de 420cv marca Class Xerion de 4 rodes direccionals del mateix diàmetre. Des d’aquí volem agrair moltíssim a les dues empreses la seva implicació i assessorament per a la formació dels nostres alumnes.


18/03/2020 - Monitors/es Quintanes.

Monitors/es Quintanes.

Una de les claus del sistema educatiu de l’alternança és el compromís d'uns professors -anomenats habitualment "monitors"- amb múltiples funcions més enllà de la mera docència.

El monitor acompanya l'alumne en tot el seu itinerari de formació i inserció socioprofessional, perquè és un actor actiu dins d'aquest mateix context socioprofessional i territorial del que forma part l'alumne.

És el paradigma d'un nou ofici de la formació: ja no és el professor d’una assignatura, sinó l’animador de formació que guia, aconsella, ajuda, ensenya quan cal, acompanya en el camí dels aprenentatges i suscita l'interès per emprendre. (Andreu Gutiérrez, ex monitor de Quintanes).

Us convidem a saber més d'alguns dels nostres monitors/es :)


Arxiu PDF: Veure entrevista completa.


16/03/2020 - Visita a Sesacor.

Visita a Sesacor.

Els alumnes de 1r de GM de Producció Agropecuària van visitar l’empresa SESACOR, dedicada a l’engreix, importació i exportació de vedells i xais.

Principalment treballen amb vedells “pasteros” de les races Montbeliarde, Xarolaise, Suïssa, Llemosína... En total engreixen uns 5.000 caps i els treuen a uns 720 kg de pes.

Una de les parts més importants ha estat la visita de les diferents instal•lacions, començant per les més antigues i acabant amb les més modernes, veient els avantatges i inconvenients de cadascuna. En Joan, ens ha atès molt bé i ens han explicat tot el que els hem preguntat sobre maneig, sanitat, comercialització, etc.

Una molt bona visita pels alumnes interessats en aquest mon i obrint expectatives per altres, que sempre suma!


02/03/2020 - Els nostres alumn@s visiten FIMA 2020.

Els nostres alumn@s visiten FIMA 2020.

Aquesta setmana s’ha celebrat la 41a mostra de maquinària agrícola a Saragossa, FIMA 2020. El dijous 27 de febrer, amb els alumnes de 1r d'Agropecuària de grau mitjà, 1r de Ramaderia i Sanitat Animal i els 1r de Paisatgisme vam assistir a aquesta important exposició, un total de 62 alumnes.

Aquesta fira que es fa cada 2 anys, s’hi poden veure totes les novetats que ofereixen les grans marques, com d’altres que van sortint al mercat, amb menys nom, però amb no menys qualitat de productes.

Va ser un dia per retrobar força antics alumnes de Quintanes i comprovar l’estat d’ànims del sector. Jornada molt enriquidora, tant pels alumnes com pels monitors que hi vàrem anar.


26/02/2020 - 3rs classificats al Catskills '20 de Jardineria.

3rs classificats al Catskills '20 de Jardineria.

Tres alumnes de 1er de grau superior de Paisatgisme van representar l'escola a l'edició d'enguany aconseguint una merescuda tercera posició. El Catskills és el campionat de Catalunya de formació professional on els alumnes d’ensenyaments professionals d’arreu del territori català competeixen en 38 oficis relacionats amb els estudis que estan cursant.

El Campionat de Catalunya de Formació Professional CATSKILLS 2020 té com a objectiu principal la promoció de la Formació Professional a través de la participació de l’alumnat. La competició suma una motivació extra en el seu itinerari professional així com una experiència personal enriquidora; També interessant la connexió entre centres educatius i el professorat ja que poden realitzar un intercanvi d'experiències i establir xarxes de col·laboració entre els centres i les empreses participants.

Aquest campionat és bianual, i permet mostrar les habilitats (els skills) i les competències professionals dels alumnes que participen. Les proves estan inspirades en les descripcions tècniques que regeixen la competició internacional WorldSkills Competition.


19/02/2020 - Visita a Vernis & Taberner equips.

Visita a Vernis & Taberner equips.

Els alumnes de 1GM de Producció Agropecuària, van anar a fer una interessant visita d’estudis a l’empresa Vernis & Taberner Equips S. L. de Gurb, concessionari de la marca JOHN DEERE.

El Sr. Manel Lara ens va ensenyar totes i cadascuna de les instal•lacions de l’empresa, explicant-nos tots els dubtes que anaven sortint sobre la marxa. Al final de la visita de les instal•lacions, vam passar a la zona d’exposició de tractors nous i botiga, on vam fer totes les preguntes que portàvem preparades per al bon aprofitament de la visita.

Tot seguit també vàrem poder visitar les instal•lacons de Santa Anna on tenen tot de maquinària de segona mà. La visita va agradar molt als alumnes i des d’aquí volem agrair a “Can Vernis” la seva predisposició i bon tracte que sempre ens dispensen.S'estan mostrant 15 notícies (31-45) de 550