Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.    
CATALÀ | CASTELLANO | ENGLISH

29/01/2020 - Visita al camp del Barça.

Visita al camp del Barça.

Els alumnes de 1er de Grau Superior de Paisatgisme i Medi Rural van visitar les instal•lacions del camp del Barça. Un membre de l’equip de greenkeepers els va explicar amb tot detall quines són les seves tasques i la importància de tenir un terreny de joc perfecte.

La gespa va començar a ser també part important de l’espectacle, hi havia un canvi en marxa. Els jugadors estaven passant de ser jugadors de futbol a atletes. Necessitaven tenir una superfície impecable. Aquest punt d’inflexió va ser fa uns 10 anys, amb el canvi de percepció, ara entraven en joc professionals que transformen fangars en perfectes llenços verds. S’ocupen de que la pilota rodi perfectament, d’aconseguir una composició estèticament atractiva pels espectadors i generar una superfície amb un nivell de duresa justa per a evitar lesions. Un partit de futbol, va molt més enllà dels gols.


20/01/2020 - Visita a l'empresa Cusachs.

Visita a l'empresa Cusachs.

El passat dia 19 de desembre, amb els alumnes de 1r de GM d’Aprofitament i Conservació del Medi Natural, vam passar el dia a l’empresa Cusachs de Riells del Montseny. Vam poder fer tota una jornada veient i parlant sobretot de la maquinària forestal. Vam veure tallar un parell de roures amb seguretat, arrossegar-los amb el tractor i cabrestant i tot el que fa referència al manteniment de la motoserra.

Tot seguit al magatzem, explicació de diferents màquines com: desbrossadores de tractor, maquinària per a la biomassa etc. En Sergi ens va explicar a més tot el que fa referència a la finca i els diferents treballs forestals que hi fan. A la tarda, vam anar a la serradora on també vam poder observar totes les màquines de la serradora, els camions de transport de llenya i l’autocarregador, una de les màquines insígnia de l’empresa.

Des d’aquí agrair la disponibilitat i bon tracte de l’empresa Cusachs i en particular d’en Sergi.


10/01/2020 - 10a Mostra ramadera a Casseres.

10a Mostra ramadera a Casseres.

El dia 5 de gener del 2020 s’ha celebrat la 10à Mostra Ramadera i la 25à Fira de Reis de Casserres. Aquest any, amb la celebració de la 10a edició ramadera, els organitzadors i ex-alumnes de l’Escola Quintanes, Josep Llorens i Joan Torné, ens comenten que han volgut donar un fort impuls, sobretot a la mostra de maquinària agrícola i la ramaderia.

Hi han participat una dotzena de concessionaris de maquinària agrícola i més de 80 caps de bestiar hi han estat exposats, doblant el nombre de la darrera edició. En quan a bestiar s’hi ha pogut veure: bovins, aviram, aus, equins, ovins i porcí, aquests últims per temes sanitaris no els ha estat fàcil el seu trasllat i exposició a la fira.

Tots els beneficis que s’obtenen de les diferents rifes que es fan al llarg del matí i l’esmorzar popular van íntegrament destinats a la Marató de TV3. Més d’una cinquantena d’estands també omplien els carrers de Casserres, amb productes artesanals i de proximitat la majoria d’ells.

La fira ha estat molt concorreguda, hem pogut parlar amb molta gent relacionada amb l’escola, al ser un diumenge i a més un dia molt assolellat ha fet que l’assistència també s’hagi duplicat respecte als darrers anys. Només ens queda remarcar la gran feina feta dels ex-alumnes de Quintanes, amb el suport de l’Associació de comerciants de Casserres i dels ramaders de la zona.

L’Escola de Quintanes hi hem estat presents una vegada més, donant recolzament al sector.


08/01/2020 - Dinar de Nadal 2019

Dinar de Nadal 2019

Bon any nou! Tornem amb forces renovades, amb ganes de què aquest 2020 sigui encara millor.
A la foto, el dinar de Nadal on famílies i personal de Quintanes comparteixen taula i desitjos d'obrir un nou període amb més concòrdia, cooperació i esforç que mai.
Un record per a encetar l'any amb un somriure i il·lusió.


08/01/2020 - Visita al Mas Bes

Visita al Mas Bes

l dia 17 de desembre, l’explotació agropecuària Mas Bes va rebre la visita dels alumnes de primer curs de Grau Superior de Ramaderia i Sanitat Animal. Mas Bes és una empresa que produeix llet per a la marca ATO Natura.
L’Aleix Viñolas va explicar l’evolució i el funcionament actual de la granja, la planta de biogàs on produeixen electricitat i també les visites a la granja que ofereixen a tot tipus de grups de persones interessades. Els visitants poden completar l’experiència visitant el Museu de Pagès tot veient l’evolució de la vida a pagès, l’agrobotiga on es poden comprar productes de producció pròpia, i finalment dinant al restaurant de la granja.
Un dels propers projectes de Mas Bes serà la instal•lació de plaques solars fotovoltaiques per produir l’electricitat que consumeix la granja. Mas Bes és una mostra d’una empresa oberta al públic, que evoluciona, empren nous projectes, dóna a conèixer uns productes, fruit del treball i dels valors que els mouen. Des de l’escola agraïm a Mas Bes l’oportunitat de realitzar aquesta interessant visita.


+ info: https://www.masbes.com
13/12/2019 - VT a el Pinós Nou granja de vaques de llet.

VT a el Pinós Nou granja de vaques de llet.

El dia 3 de desembre, el grup d'alumnes de 2n curs del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Producció Agropecuària, van fer una visita a "El Pinós Nou", que és granja de vaques de llet de tipus familiar situada a Rupit. El treball diari de munyida segueix uns protocols pensats per garantir la qualitat de la llet, i la qualitat està certificada per auditories periòdiques del procés productiu.
Les vaques estan distribuïdes en grups homogenis per al seu millor benestar i per l'organització productiva. Les vaques reben racions d'alimentació adaptades a les necessitats, basades en les anàlisis dels aliments. Un altre aspecte molt important és la gestió i controls de la reproducció, i la selecció dels caràcters morfològics, productius i funcionals de les femelles destinades a reposició. La selecció es fa gràcies a anàlisis genòmics, la utilització de semen sexat, l'ús de sementals amb els gens A2A2, etc.
Les vaques en fase prepart disposen d'un ampli espai reservat, pensat per facilitar al màxim el benestar i el part de les vaques El control sanitari està basat en la prevenció, i comença amb la correcta transmissió de defenses que fa la mare al vedell acabat de néixer, amb la ingesta de calostre de qualitat.
Algunes de les darreres coses implementades a nivell de gestió mediambiental són: la separació Sòlid-Líquid dels purins, el compostatge de la fracció sòlida i la reutilització per al jaç de les vaques.
Agraïm als responsables de la granja Gerard, Jordi i Sebastià la seva atenció i les explicacions dels diferents aspectes que tenen en compte a la granja: maneig, alimentació, genètica, reproducció, sanitat, instal·lacions, benestar animal, gestió mediambiental, etc.


18/11/2019 - VE a HONDA GREENS

VE a HONDA GREENS

El dijous 14 de novembre, amb els alumnes de primer de GM de jardineria, vam poder fer una visita d’estudis a les instal•lacions d’Honda Greens de La Garriga. Aquesta visita està relacionada amb el pla d’estudis de maquinària de jardineria. El Sr. Pedro Sillero ens va explicar tot el que fa referència a les màquines més importants utilitzades a la jardineria, com poden ser tallagespes, motocultors, desbrossadores, bufadors, motoserres de tala i d’esporga de la marca ECHO, regeneradors, sulfatadores ...
També vam poder comprovar el tall de les eines manuals de SILKY. Després de veure tota aquesta maquinària i parlar-ne abastament, vam visitar les instal•lacions i ens van fer una demostració d’algunes de les màquines abans esmentades. Cal dir també que vam parlar de les noves màquines amb bateria que són present i futur en el sector. Molt bona visita i agraïda pels alumnes. Súper important estar al dia de les novetats del mercat, des de la mà dels líders.


12/11/2019 - VT a la granja porcina Can Toi.

VT a la granja porcina  Can Toi.

El dia 7 de novembre, el grup d’alumnes de 2n de GM de Producció Agropecuària, van fer una visita a la granja porcina “Can Toi” situada al Sant Marti Sescorts. “Can Toi” és granja porcina de tipus familiar, i és un exponent d’una granja innovadora, amb un esperit de millora continua i amb projectes per continuar adaptar-se a la situació actual del mercat, i a les exigències del sector.
Agraïm als responsables de la granja Ramon Molist i Pere Casals la seva atenció i les explicacions dels diferents aspectes que tenen en compte a la granja: genètica, maneig, alimentació, reproducció, sanitat, instal·lacions, benestar animal, gestió mediambiental, etc.


05/11/2019 - Visita del director de SS Iaalatten de Segangan, Marroc

Visita del director de SS Iaalatten de Segangan, Marroc

Som curiosos, ens agrada compartir per a millorar. Aquesta és una de les nostres característiques, descobrir i intercanviar experiències de projectes educatius d'arreu del món. Hem tingut la visita del Sr. Idahri, director de SS Iaalatten de Segangan (Nador, Marroc). Una jornada enriquidora.

FR: Nous sommes curieux, nous aimons partager pour nous améliorer. C’est l’une de nos caractéristiques: découvrir et échanger des expériences de projets éducatifs dans le monde entier. Aujourd'hui, nous avons eu la visite de M. Idahri, directeur du SS Iaalatten de Segangan (Nador, Maroc). Une journée enrichissante.


30/10/2019 - CURSOS ECC. EUROPEAN CHAINSAW CERTIFICATE.

CURSOS ECC. EUROPEAN CHAINSAW CERTIFICATE.

L’Escola EFA Quintanes des de fa dos anys imparteix cursos ECC (European Chainsaw Certificate: carnet europeu de motoserra). La intenció de l’escola és apropar-se a les empreses i autònoms per tal de professionalitzar i millorar les condicions de seguretat i de treball del sector forestal.

Els cursos que es realitzen son del nivell ECC1, ECC2 i ECC3. Quintanes ofereix també la possibilitat de fer un curs intensiu “preparatori” per aquelles persones que ja hagin fet un curs ECC oficial i es vulguin presentar a examen.

A dia d’avui més de 25 persones han realitzat la formació i cada cop és més el nombre d’interessats que contacten per a sol•licitar informació donat que és més necessari per a promocionar laboralment o assegurar la professionalitat del negoci. Si vols saber quan tenim programada la pròxima formació, truca al 93.850.24.41 o envia un email a efa@quintanes.com. Grups molt reduïts.


+ info: http://www.quintanes.com/carnet-motoserra
08/10/2019 - VT a l'explotació del Soler de N'Hug.

VT a l'explotació del Soler de N'Hug.

El passat 20 de setembre els alumnes de 1er de GS de ramaderia i assistència en sanitat animal varen fer una visita a l'explotació del Soler de N'Hug a Prats de Lluçanès. Allí varen poder veure una explotació amb diferents produccions (llet, carn), diferents tipus de bestiar (boví, oví, porcí) i la producció final (llet i carn) va destinada a vendes de circuit curt (botiga pròpia i petits carnissers) i no a la indústria. No només això sinó que a hores d'ara és l'única explotació a nivell català que disposa d'un escorxador de baixa capacitat destinat a animals ovins només criats a la mateixa explotació.  Agrair la disponibilitat dels germans Peraire (Abel i Pep) i també del pare d'ells (Toni) en poder explicar com funciona una explotació agrícola ramadera tan variada.


08/10/2019 - VT a l'explotació de Mas Terricabres.

VT a l'explotació de Mas Terricabres.

El passat 4 d'octubre, amb els alumnes de 2n de GM Agraris hem anat a visitar l'explotació de Mas Terricabres d'Oristà. Aquesta visita està encarada a veure una explotació familiar de la que els alumnes poden treure idees per el projecte que fan durant aquest curs. A més de veure el bestiar de l'explotació: vaques de carn, vedells i porcs, ens han ensenyat que estan treballant amb energies alternatives com plaques fotovoltaiques i estella de biomassa per a calefacció. També estan treballant amb varietats autòctones de cigrons, tomàquets verds i blat per evitar la seva desaparició. Ha estat una molt bona visita i la família ens ha atès molt i molt bé.


30/09/2019 - VT Ruta pels boscos d'Osona.

VT Ruta pels  boscos d'Osona.

Per tal de començar el curs amb energia i coneixement de causa, cada any s’organitza una sortida amb els alumnes de 1r de CFGS de Gestió Forestal i del Medi Natural pels voltants d’Osona. La ruta va ser Vidrà-St. Pere de Torelló pel Forat Micó. Aquesta ruta es fa per diversos motius: per observar diferents tipus de boscos, per treballar les associacions de plantes, per visualitzar les variacions de plantes en funció del clima i per veure de la vora les gestions forestals i també, i no menys important per treballar la cohesió de grup.


27/09/2019 - Visita a Quintanes d'un grup d'alumnes alemanys.

Visita a Quintanes d'un grup d'alumnes alemanys.

El passat divendres dia 27 ens han visitat un grup d’alumnes de l’escola “Gudewill Schule OBS mit gymnasialem Angebot” de la població de Thedinghausen. Thedinghausen és un municipi del districte de Verden, a la Baixa Saxònia, Alemanya. Està situat al marge esquerre del Weser, aproximadament 15 km a l'oest de Verden, i 20 km al sud-est de Bremen.

Els alumnes d’aquesta escola estan realitzant un intercanvi amb alumnes d’una escola de Santpedor, i assabentats de la trajectòria de Quintanes en la realització d’estades i intercanvis, han volgut visitar l’escola. Han rebut una explicació del sistema educatiu d’alternança que és un dels trets d’identitat de l’EFA Quintanes des dels seu inicis, després han pogut fer un recorregut per les instal•lacions i una excursió pels boscos de la finca de Quintanes.


26/09/2019 - VT GSPMR al jardí botànic Marimurtra

VT GSPMR al jardí botànic Marimurtra

El curs comença amb molta activitat des del primer dia. El alumnes de 1er de grau superior de Paisatgisme i medi rural van visitar el jardí botànic Marimurtra ubicat a Blanes. Visita d'interès per les més de quatre mil espècies vegetals, la majoria exòtiques, així com força exemplars extraordinaris per la seva edat o dimensions.

Marimurtra és l’obra d’un home apassionat per la natura. Carl Faust (Hadamar, Alemanya 1874-Blanes 1952), empresari establert a Catalunya, va dedicar la seva il·lusió, el seu esforç i tot el seu patrimoni a la realització del seu somni. https://www.marimurtra.cat/


+ info: https://www.marimurtra.cat/

S'estan mostrant 15 notícies (46-60) de 548