Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.    
CATALÀ | CASTELLANO | ENGLISH

29/03/2017 - Visita a Mas Barbats

Visita a Mas Barbats

El dia 14 de març, seguint el programa formatiu establert per als alumnes que estudien segon curs de CFGM de Producció Agropecuària, i després de l’estudi del tema “La Producció Bovina de Carn”, els alumnes van visitar Mas Barbats, a Casserres (el Berguedà). Mas Barbats és una explotació agrícola i ramadera en la qual el ramat de vaques de carn ocupa un lloc central. El Sr Ramon Pellicer, responsable de l’explotació, va respondre a les preguntes que feien els alumnes i els va mostrar el bestiar, les instal•lacions i la maquinària. Algunes de les coses destacades de la visita són els controls i les característiques morfològiques i de comportament de la Raça Bruna dels Pirineus, l’organització i el control de la reproducció, l’agrupament i supervisió dels parts, el maneig i control sanitari, la planificació de l’alimentació del ramat que inclou fer transhumància a diferents zones de l’Alt Berguedà, del Solsonès i del Pallars Sobirà. A més de la cria de vedells, a Mas Barbats també fan altres activitats, com per exemple, l’alletament de vedells, la cria de porcs, la cria de pollastres de pagès, la producció de cereals i farratges majoritàriament destinats a consum propi i també activitats d’agroturisme. Un altre fet important és que Mas Barbats comercialitza la seva producció a través de la Cooperativa Ramaders de Muntanya del Berguedà. Des de l’escola, agraïm a Mas Barbats i al Sr. Ramon Pellicer la seva amabilitat i atenció que ens ha permès l’experiència de fer aquesta interessant visita.


+ info: http://www.barbats.com/




24/03/2017 - La Regeneració de Gespes

La Regeneració de Gespes

Divendres dia 24 de març, els alumnes de segon curs de Jardineria van fer una jornada pràctica de “Regeneració de Gespes”. Als jardins de l’escola van fer la preparació, la sega, l’escarificat, la recollida del feltre, el punxat amb pues buides, la recollida dels cilindres arrancats, el ressembrat, el cobriment de la llavor amb enceball, la passada de corró, i finalment una regada suau. A més de fer diversos treballs manuals, els alumnes van utilitzar la diferent maquinària especialitzada per a cada labor: segadora, escarificadora , punxadora, remolc repartidor de l’enceball i el corró. Va resultar que l’endemà mateix va nevar i a continuació va ploure, i les temperatures van baixar. Esperem que en els popers dies, la recuperació prevista de les temperatures i la saó de la terra, contribuirà a la germinació i naixença de la gespa ressembrada. Viure l’experiència pràctica és una cosa insubstituïble, que millora l’aprenentatge i proporciona noves perspectives a la teoria rebuda a l’aula.


24/03/2017 - Visita d’estudis a Vernis&Taberner Equips SL

Visita d’estudis a Vernis&Taberner Equips SL

El divendres 24 de març, amb els alumnes de primer de Grau Mitjà d’Explotacions Agropecuàries, hem visitat les instal•lacions que l’empresa Vernis-Taberner té a Gurb. En aquesta visita, en Manel, un dels comercials, ens ha explicat les activitats a les que es dedica l’empresa, com s’estructura, les diferents instal•lacions de la que disposa, el seu radi d’influència, etc. També ens ha explicat com estan evolucionant les noves tecnologies als tractors i vehicles agrícoles Els alumnes han pogut veure els tractors i la maquinària que tenia exposada, ja que l’empresa a més de ser concessionari oficial de la marca John Deere, també comercialitza altres marques, com les motoserres i desbrossadores Echo, eines de treballar la terra Kvenerland, màquines de tractaments fitosanitaris AMPsprayers, etc.


+ info: http://www.vtequips.com/blog/




23/03/2017 - Visita a l'estadi del Camp Nou

Visita a l'estadi del Camp Nou

El dijous 23 de març amb els alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior Paisatgisme i Medi Rural vam realitzar la visita a l'estadi del Camp Nou. En aquestes instal•lacions vam tenir la magnífica oportunitat de ser atesos pels tècnics de l'empresa Royalverd, Eduard Rovira i Nil Tarrés. Les diverses explicacions tècniques varen anar acompanyades de la mostra dels diferents sistemes i aparells necessaris per a la gestió i manteniment d'un camp esportiu de primer nivell. Una visita amb un elevat contingut tècnic combinant ciència i experiència.


22/03/2017 - Saló de l'Ensenyament 2017 (Del 22 al 26 de març) Recinte Montjüic

Saló de l'Ensenyament 2017 (Del 22 al 26 de març) Recinte Montjüic

Entre els dies 22 i 26 de març ens trobareu al Saló de l'Ensenyament, que se celebra en el marc de la setmana de la formació i el treball. Podreu consultar-nos les opcions formatives que s'adapten a les vostres preferències i aptituds després de cursar l'Ensenyament Secundari Obligatori o el Batxillerat. Realitzem cicles formatius de Grau Mitjà i Superior. CFGM -Producció Agropecuària -Aprofitament Forestal i Conservació del Medi Natural -Jardineria i floristeria. CFGS -Ramaderia i Assistència en Sanitat Animal -Gestió Forestal i del Medi Natural – Paisatgisme i Medi Rural.


14/03/2017 - 3ª edició del Saló de l’Ensenyament del Ripollès

3ª edició del Saló de l’Ensenyament del Ripollès

El dia 14 de març de 2017, assisitirem a la 3ª edició del Saló de l’Ensenyament del Ripollès, organitzat per l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura i l’Oficina Jove del Consell Comarcal del Ripollès, en el marc del programa ODISSEU de retorn i inserció laboral dels joves al medi rural, amb la col•laboració del Centre de Recursos Pedagògics del Servei Educatiu del Ripollès. El Saló també compta amb un espai d’orientació per a que els estudiants puguin decidir el seu futur acadèmic i laboral. Horari: de les 10 h. a les 14.30 h Pavelló esportiu de Ripoll


09/03/2017 - Visita a l’Hospital Clínic Veterinari UAB, CRESA i la Facultat de Veterinària – UAB Barcelona

Visita a l’Hospital Clínic Veterinari UAB, CRESA i la Facultat de Veterinària – UAB Barcelona

El passat 9 de març, els alumnes de segon curs del Grau Superior de Ramaderia i Assistència en Sanitat Animal, van visitar l’Hospital Clínic Veterinari UAB on els alumnes van veure els diferents espais destinats a la cura dels animals, tant petits animals com exòtics com també grans animals. Pel que fa al CRESA, laboratori de referència en Sanitat Animal, té com a objectiu, amb caràcter general, la recerca i el desenvolupament tecnològic, els estudis i l’ensenyament en el camp de la sanitat animal, en tots els seus aspectes. Gràcies a l’amabilitat d’en David Solanes i en Guillermo; els alumnes van poder veure com funciona un laboratori amb biocontenció de Nivell 3 (NBS3). En Quim Segalés, director del centre i veterinari de la comarca d’Osona, ens va acomiadar i agrair la visita al centre. A la tarda, la darrera visita va consistir en veure el Servei de Granges i Camps Experimentals de la Facultat, associades a la Facultat de Veterinària. En Ramon, encarregat de les instal•lacions, ens va preparar un “tour” pels diferents espais i instal•lacions (vaques de llet, cavalls, ovelles,...). Agrair des de l’escola a l’Anna Bach per la coordinació de les tres visites i també als responsables de l’HCV, del CRESA i de la Facultat de Veterinària.


09/03/2017 - Visita d’estudis al Golf Montanyà

Visita d’estudis al Golf Montanyà

El dia 9 de març els alumnes del 2n curs jardineria, va visitar el Golf El Montanyà, a Seva. El Sr. Josep Tió, responsable de manteniment de la gespa, va fer una presentació general del camp, i a continuació, sobre el terreny, va mostrar i explicar les diferents zones del camp, els tipus i varietats de gespa, els treballs de manteniment, el sistema de reg, la maquinària utilitzada i les seves característiques. La visita va ser molt interessant, i va permetre als alumnes veure la dimensió i el grau d’especialització dels diferents treballs que es realitzen en un camp de golf. La bellesa paisatgística de l’entorn del camp, que és el Parc Natural del Montseny, va ser un atractiu afegit a la visita. Des de l’escola agraïm al Golf El Montanyà la seva col•laboració, que ha permès la realització de la visita.


02/03/2017 - MÉS MAQUINÀRIA

MÉS MAQUINÀRIA

L’Escola Quintanes ha adquirit nova maquinària per a les pràctiques dels alumnes. Després de buscar durant força temps, hem aconseguit un tractor ideal per aquesta tasca ja que és un tractor de 65 cv, doble tracció i molt maniobrable. És una bona eina per a treballs el bosc i especialment per les pràctiques amb alumnes de grau mitjà forestal. El tractor s’ha pogut adquirir gràcies a la col•laboració de Comercial Agrícola Casacuberta, a qui agraïm totes les gestions fetes.


01/03/2017 - Visita a Saltoki amb els alumnes de 1r de GM de Jardineria

Visita a Saltoki amb els alumnes de 1r de GM de Jardineria

El dia 1 de març amb els alumnes de 1r de GM de jardineria hem visitat l’empresa Saltoki de Vic. Saltoki és un magatzem distribuïdor de subministres professionals que abraça diferents branques: calefacció, climatització, electricitat, obra civil, edificació,... El responsable de Saltoki Vic ens ha explicat diferents temes relacionats amb el reg de jardins i ens ha mostrat les instal•lacions de la delegació de Vic on també hem vist material relacionat amb el reg aplicat a la jardineria.


28/02/2017 - Visita a Mas Serí - AEROSYSTEM ROTI

Visita a Mas Serí - AEROSYSTEM ROTI

El passat 28 de febrer, els alumnes de primer curs de Grau Superior de Ramaderia i Sanitat Animal van visitar Mas Serí, una explotació porcina de cicle tancat situada a Gurb. La persona responsable de la cura del bestiar, en Juan Moreno, els va explicar que l’acurat maneig alimentari, sanitari i reproductiu, junt amb uns bones condicions ambientals proporcionen als animals un correcte estat físic i benestar. El resultats són uns excel•lents índexs reproductius i productius. La Judit Roca responsable de l’empresa va explicar l’organització de la granja, i les instal•lacions per a cada fase, amb especial atenció als sistemes de climatització. La Judit Roca també és responsable de l’empresa AEROSYSTEM ROTI, una empresa especialitzada en climatització i enginyeria de granges porcines. Els alumnes van poder veure diferents productes i serveis que ofereix l’empresa per assolir una òptim control de la climatització d’una granja com per exemple el “Rotisuit”, un sistema de deslletament eficient, que no necessita calefacció per crear un ambient confortable, el “salvagarrins rotivent”, els sistemes de ventilació per sobrepressió, sistemes de refrigeració evaporativa “cooling” i els mòduls constructius Roti. Amb la guia del professor responsable del l’assignatura “Organització i control de la reproducció i cria”, els alumnes van aprofitar la visita per fer també pràctiques de diagnòstic de gestació de les truges de la granja, fent ecografies. Des de l’escola agraïm a Mas Serí l’oportunitat de realitzar aquesta interessant visita.


+ info: http://www.aerosystemroti.com




28/02/2017 - Visita a ERRA

Visita a ERRA

El passat 28 de febrer, els alumnes de primer curs de Grau Superior de Ramaderia i Sanitat Animal van visitar ERRA, a Vic, una empresa dedicada a la fabricació i muntatge de tot tipus d’equipaments ramaders especialment per a granges de porcs i vaques. En Jordi Erra, responsable de l’empresa, va mostrar les instal•lacions i la maquinària per a la fabricació i muntatge dels diferents equipaments ramaders que posteriorment instal•laran a les granges. A ERRA utilitzen múltiples materials constructius amb diferents propietats, adequades per a cada necessitat. A ERRA innoven i creen prototips per millorar els productes, amb l’objectiu que els productes siguin eficients en la seva funció i d’una alta durabilitat. Des de l’escola agraïm a ERRA l’oportunitat de realitzar aquesta interessant visita.


+ info: http://www.erra.es/




24/02/2017 - QUINTANES PARTICIPA AL SEMINARI PEDAGÒGIC DEL PROJECTE EUROPEU POCTEFA/PYREMPFOR

QUINTANES PARTICIPA AL SEMINARI PEDAGÒGIC DEL PROJECTE EUROPEU POCTEFA/PYREMPFOR

Del 22 al 24 de febrer, al Castell de Montesquiu, s’ha celebrat un seminari pedagògic per desenvolupar el currículum del formador forestal. Aquest seminari s’inclou dintre del projecte PYREMPFOR, que ha estat cofinançat pel FEDER a través del programa Interreg POCTECFA 2014-2010. El dimecres 22 de febrer en Carles Lorca, professor de l’escola, va fer una presentació de l’escola incidint en l’organització de les pràctiques amb els alumnes de grau mitjà i superior de forestal, la metodologia i materials de treball. En aquestes jornades han participat altres centres de formació de Catalunya, País Basc, Osca i França.


17/02/2017 - JORNADA FORESTAL DE HONDA ECHO

JORNADA FORESTAL  DE HONDA ECHO

El dia 17 de febrer, es va organitzar una jornada de treball teoricopràctica per als alumnes de grau superior de gestió forestal i del medi natural. La sessió es va iniciar amb una visió general de les noves normatives sobre emissions de gasos, vibracions i sorolls, aplicades a les màquines de baixa cilindrada. Seguidament es va fer una demostració pràctica del manteniment de la motoserra a bosc i com efectuar el maneig d’aquesta màquina en els diferents processos de tala, desbrancat i trossejat, sempre tenint com a primer criteri la seguretat de la persona que efectua la tasca i les que puguin estar al seu entorn. Agrair molt sincerament la tasca formativa i la bona predisposició del Sr. Pedro Sillero, tècnic de la casa Honda Echo.


10/02/2017 - Hem sembrat

Hem sembrat

Els dies 8 i 10 de febrer, amb els alumnes agraris de segon de Grau Mitjà de Producció Agropecuària, vam realitzar les pràctiques de sembra experimental. Després d’haver explicat a classe tot el referent a les adobadores i sembradores, els alumnes han pogut fer unes pràctiques de posada a punt de la sembradora i calcular les dosis de sembra per a les parcel•les dels camps experimentals de l’escola. El dimecres dia 8 va ser impossible de sembrar sobre el terreny, ja que el dia abans va ploure i el terreny estava massa moll. El divendres 10, tot i ser humit vam poder sembrar les diferents varietats d’ordi com: Gustav, Gaèlic, Lukas i Meseta. Ara caldrà esperar que germini i veure resultats.


09/02/2017 - Visita d’Estudis amb els alumnes de 2n de GS de Gestió Forestal i del Medi Natural

Visita d’Estudis amb els alumnes de 2n de GS de Gestió Forestal i del Medi Natural

El dijous 9 de febrer, els alumnes de segon curs del cicle de grau superior de gestió forestal i del medi natural van visitar una finca del Parc Natural del Montgrí on s'estan executant uns treballs silvícoles de millora. L'empresa Lignia, de l'Escala, està fent una aclarida de millora d'una pineda procedent de repoblació. Durant la visita l'encarregat i l'enginyer de Lignia va mostrar als alumnes l'abatiment mecanitzat mitjançant 2 màquines giratòries de cadenes amb capçal de cizalla acumulador. Al mateix temps un autocarregador efectuava el desembosc amb mètode d'arbre sencer fins al carregador accessible per trailer. El destí de la fusta és per biomassa industrial, en concret per a la central de l'empresa EON a Marsella (França).


08/02/2017 - Neix el Projecte de l’Ecomuseu del Blat “Xarxa de Patrimoni Rural” amb l'Escola EFA Quintanes com a impulsors

Neix el Projecte de l’Ecomuseu del Blat “Xarxa de Patrimoni Rural” amb l'Escola EFA Quintanes com a impulsors

L’Ecomuseu del Blat tenia com a eix únic el blat, però a partir d’ara engloba tot el món rural de la comarca d’Osona i per això passa a anomenar-se Xarxa de Patrimoni Rural . El dia 7 de febrer es va fer la signatura de l’acta fundacional de l’associació sense ànim de lucre que neix per iniciativa d’un conjunt d’institucions, entitats i persones que vetllen “per la recuperació, l’estudi, la conservació i la difusió del patrimoni rural”. L’associació neix impulsada pels ajuntaments de Taradell, Tona, Malla, i Santa Eulàlia de Riuprimer, l’associació Tonis de Taradell, la Fundació Jacint Verdaguer de Folgueroles, El Mas El Colomer de Taradell, el Museu del Pa de Tona, El Camp de les Lloses de Tona, el Molí de la Calvaria de Calldetenes, l’Escola de Formació Professional Quintanes de Les Masies de Voltregà i la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya. Està obert a tothom que vulgui recuperar, preservar i divulgar el patrimoni rural. Els primers objectius de la Xarxa de Patrimoni Rural seran la consolidació, difusió i generació de projectes que vetllin per la memòria del patrimoni rural i que contribueixin al desenvolupament sostenible del territori. Santi Ponce, secretari de l’associació, destaca la importància de compartir projectes en xarxa que relacionin iniciatives a escala local amb projectes d’un abast territorial més ampli.


08/02/2017 - Visita amb els alumnes de 2n GM d’Aprofitament i Conservació del Medi Natural

Visita amb els alumnes de 2n GM d’Aprofitament i Conservació del Medi Natural

El dimecres dia 8 de febrer, els alumnes de 2n de GM d’Aprofitament i Conservació del Medi Natural es van dirigir cap al Berguedà per realitzar diferents activitats relacionades amb els aprofitaments forestals. A mig camí, van aprofitar i es van aturar a la Pedra llarga. Allà els esperava en Marc Pujol, exalumne de l’escola i un dels socis de l’empresa Forescat s.c.p. Aquí els alumnes van poder fer una tertúlia professional molt productiva, realista i que va donar molt de sí. Després es va continuar fins a la serradora Boix, on la Iolanda i en Marc, del departament forestal, els van ensenyar com funcionava l’empresa i més concretament els defectes dels troncs ocasionats per una mala pràctica en el processat amb motoserra. Per acabar el dia, es van traslladar fins a una finca propera per poder veure en directe com treballava una processadora i un autocarregador forestal. En Dimitri ens va atendre molt amablement i ens va respondre a totes les preguntes que van sortir en aquell moment. Aquesta jornada va ser molt profitosa pels alumnes, per poder agafar referències tècniques i laborals del sector forestal.


02/02/2017 - Visita d’Estudis a Grans del Lluçanès 2-2-17

Visita d’Estudis a Grans del Lluçanès 2-2-17

El dijous 2 de febrer, amb els alumnes de primer de superior de Gestió Forestal, s’han visitat les instal•lacions que l’empresa Grans del Lluçanès té a Sant Martí d’Albars. En aquesta visita, en David Pizà ens ha explicat i mostrat tot el procés per obtenir biomassa en forma de pèl•let. Un procés que s’inicia amb un material que era un refús de les serradores: les serradures o encenalls. Aquestes s’assequen i es comprimeixen formant pèl•lets, que després es poden envasar en sacs de 15 kg o en “big bags” de 1200kg o vendre-ho a granel, subministrant-lo amb camió cisterna pressuritzat. També ens han explicat els rendiments i els costos de produir pèl•let, així com les seves diferents qualitats. Els alumnes han pogut comprovar com s’ha aconseguit valoritzar un subproducte de les serradores, a més de disposar d’un combustible, que és una font d’energia sostenible i més econòmica que els combustibles fòssils.


27/01/2017 - Vista d’Estudis a Can Bosc de Viladrau

Vista d’Estudis a Can Bosc de Viladrau

El divendres 27 de gener, amb els alumnes de 1r de GM d’aprofitament i conservació del medi natural, vam visitar Can Bosc de Viladrau. En aquesta visita vam poder observar diferents espècies d’arbres. Entre les espècies hi havien castanyers centenaris. Vam poder aprofundir amb el tema de plagues i malalties que afecten aquestes espècies.


24/01/2017 - Pràctica a l’Hípica Maver de Sant Vicenç de Torelló

Pràctica a l’Hípica Maver de Sant Vicenç de Torelló

El passat dia 24 de Gener vam anar amb els alumnes de 1r de Grau Superior de Ramaderia i Assistència en Sanitat Animal a fer una pràctica a la Hípica Maver, de Sant Vicenç de Torelló. Vam tenir la possibilitat de veure com funciona una hípica, les seves instal•lacions, l'alimentació i el maneig. Els alumnes van veure com es realitza l'exploració física d'un cavall i van poder fer, en grup, una ressenya gràfica d'un cavall. També vam veure els sementals de l’hípica i els diferents poltres d'aquest any que ja havien deslletat. En definitiva van poder veure com es desenvolupa l’activitat professional d’una hípica.


24/01/2017 - Visita d’Estudis al Grup Casacuberta SL

Visita d’Estudis al Grup Casacuberta SL

El dimarts 24 de gener de 2017, amb els alumnes de primer de superior de Ramaderia i Assistència en Sanitat Animal, s’han visitat les instal•lacions que el Grup Casacuberta (concessionari de maquinària agrícola Case IH i New Holland) té al Parc d’Activitats Econòmiques d’Osona. La visita ha tingut dues parts, en primer lloc un tècnic de l’empresa New Holland, especialista en les noves motoritzacions per complir les noves normatives europees sobre emissió de gasos i partícules contaminants, ens ha explicat les solucions a les que s’està arribant per reduir aquestes emissions. Seguidament el gerent, Enric Casacuberta, ens ha fet una visita per les instal•lacions, explicant-nos la seva distribució, com s’organitzen, com gestionen els residus, els recanvis, etc.


20/01/2017 - Visita a Mas Coll Fred

Visita a Mas Coll Fred

El dia 20 de gener, els alumnes de segon curs de Grau Superior de Ramaderia i Sanitat Animal van visitar l’explotació agropecuària MAS COLLFRED, situada a Vidrà, que és una empresa de vaques de carn de raça llemosina i que elabora i comercialitza la seva producció. Els Srs. Esteve i Ricard Anglada van explicar l’evolució i el funcionament actual de l’empresa, les vaques de pastura, la producció de vedells d’engreix, vedelles selectes que són venudes com a futures reproductores, l’elaboració artesanal de productes carnis frescos, embotits i plats cuinats, que venen a les seves botigues, a restaurants, i directament a particulars a través d’internet. Collfred és un exemple d’empresa familiar, que produeix aliments de qualitat i que fa la venda directa, des del productor al consumidor. Des de l’escola agraïm a la família Anglada l’oportunitat de realitzar aquesta nteressant visita.


+ info: http://www.collfred.cat




19/01/2017 - Jornada d'esporga

Jornada d'esporga

El passat dijous 19 de gener a l’escola es va realitzar una jornada d'esporga d’arbres. Els tècnics responsables d’organitzar, coordinar i supervisar els treballs d’alçada en arbres van ser en Jordi Rosell i en Toni Martorell. Els alumnes van treure molt profit d’aquesta jornada tot i el mal temps que va fer.


05/01/2017 - 6a MOSTRA RAMADERA DE CASSERRES

6a MOSTRA  RAMADERA  DE CASSERRES

Un any més, el dia 5 de gener, s’ha celebrat la tradicional Fira Ramadera de Casserres. Aquest és el tercer any consecutiu que Quintanes hi participa amb un petit estand i amb la presència de dos monitors. Aquest esdeveniment es porta a terme gràcies a l’empenta de dos dels nostres ex alumnes, en Josep Llorens i en Joan Torner. Enguany a la fira s’hi ha pogut veure diferents tipus de bestiar com: conills, gallines, cabres nanes, porcs, xais, mules i cavalls, Vedells “mamons” creuats de frisones i brunes amb blanc-blau belga, i llemosins. També hi ha hagut exposició de tractors de la marca John Deere i un Valtra amb una biotrituradora d’estella, de l’empresa de treballs forestals Serra del Teix. A partir de les 11 del matí i fins a la fi de la fira, en Nil Anselmo, ex alumne de Quintanes ha estat fent demostracions de treballs amb motoserra, una bona atracció per a petits i grans. A més de tot això, també hi participen un bon nombre de parades de productes artesanals, típics de la zona i molt vinculats al món de pagès. De cara properes edicions, en Josep i en Joan ens comenten que els agradaria augmentar en diversitat de bestiar i en demostracions de treballs forestals, com per exemple veure treballar la gran biotrituradora d’estella. A aquesta diada tenen calculat que hi assisteixen unes 600 persones. Durant el fi de festa han fet el sorteig d’una panera i un pernil per a finançar despeses de la fira. Des d’aquí agraïm la invitació que ens fan a l’escola i sobretot el bon tracte dispensat.



S'estan mostrant 25 notícies (201-225) de 559