Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.    
CATALÀ | CASTELLANO | ENGLISH

22/03/2018 - Mercat del Ram

Mercat del Ram

Els dies 23, 24 i 25 de març vam estar al Mercat del Ram, una fira del sector agropecuari. Aquest any hi haurà unes Jornades Tècniques, veritable aposta pel coneixement, que consten de conferències sobre qüestions d’interès per a professionals que es faran de dimarts a dissabte, organitzades per diferents entitats i institucions. Nosaltres estarem ubicats dins del Recinte Firal per poder-vos oferir la nostra formació. Us hi esperem!


20/03/2018 - Visita d’Estudis de la gestió dels espais verds a l’Ajuntament d’Olot

Visita d’Estudis de la gestió dels espais verds a l’Ajuntament d’Olot

El dia 20 de març els alumnes de primer de CFGM de Jardineria van visitar el servei d'espais verds de l'Ajuntament d'Olot. L’objectiu de la trobada va ser conèixer de primera mà com es gestionen els espais verds públics, i en especial com s'aplica la gestió integrada de plagues. Els alumnes de l'escola, juntament amb els serveis tècnics de l'Ajuntament d'Olot, han recorregut diferents espais de la ciutat com el Parc Nou, l'Avinguda Cuba i la Torre Malagrida. Han visualitzat algunes plagues existents i han pogut conèixer la manera com l'Ajuntament d'Olot n’estableix mètodes de control. La gestió integrada de plagues consisteix en l’examen acurat de tots els mètodes de protecció vegetal disponibles i posterior integració de mesures adequades per evitar el desenvolupament de poblacions d’organismes nocius i mantenir l’ús de productes fitosanitaris i altres formes d’intervenció en nivells que estiguin econòmica i ecològicament justificats i que redueixin o minimitzin els riscos per a la salut humana i el medi ambient.


07/03/2018 - Premi Emprenedoria Quintanes/BBVA de l’entorn Rural

Premi Emprenedoria Quintanes/BBVA de l’entorn Rural

L’Escola, juntament amb la Fundació Antiga Caixa Manlleu, BBVA CX i Casa Tarradellas, promouen la convocatòria d’aquest Premi. Us animem a que presenteu la vostra candidatura de l'1 de març al 30 d'abril. +informació a la pàgina web www.quintanes.com


05/03/2018 - 20è Congrés de l’APEVC

20è Congrés de l’APEVC

Roses, del 8 al 10 de març de 2018 va acollir el Congrès de l’APEVC. PRESENTACIÓ Les zones verdes i l’arbrat de carrer són elements essencials per disposar d’un espai urbà de qualitat i amb capacitat d’adaptació a un ambient que canvia ràpidament: són ja una infraestructura urbana imprescindible. En aquest 20è Congrés de l’APEVC, de la mà de reconeguts experts, es van tractar aspectes clau per configurar i consolidar el verd necessari.


Arxiu PDF: Díptic 20è Congrés de l’APEVC


01/03/2018 - Campionats d'FP de Catalunya, Catskills, amb la competició de l'especialitat de jardineria i paisatgisme a Castellar del Vallès

Campionats d'FP de Catalunya, Catskills, amb la competició de l'especialitat de jardineria i paisatgisme a Castellar del Vallès

Catskills és el campionat de Catalunya de formació professional on els alumnes d'ensenyaments professionals d'arreu del territori català competeixen en 29 oficis (skills) relacionats amb els estudis que estan cursant. Nosaltres vam participar-hi a la competició de l’especialitat de jardineria i paisatgisme els dies 20 i 21 de febrer amb els alumnes de GM de Jardineria i amb els de GS de Paisatgisme i Medi Rural. Els alumnes han d’utilitzar diversos materials, com ara pedres naturals o artificials, fusta i/o plàstic, substrats, gespa i plantes, per crear aquesta zona enjardinada d’acord amb el plànol i les indicacions proporcionades pel jurat. L’objectiu és promoure la transferència d’habilitats i coneixements en l’àmbit de la formació professional i, al mateix temps, estimular alumnes i professors dins el marc de la formació professional.


23/02/2018 - Adquisició de nova maquinària

Adquisició de nova maquinària

L’escola EFA Quintanes, augmenta el seu parc de maquinària amb un tractor tallagespes de la marca VIKING, per a poder millorar les pràctiques amb els alumnes de jardineria. Gràcies a la col•laboració que tenim amb l’empresa Vicreu, de Vic, s’ha fet realitat un objectiu que feia temps que es perseguia. Aquesta és una màquina que els alumnes es trobaran a les empreses i que caldrà que sàpiguen manipular, conduir, fer-ne la seva posada a punt i el seu manteniment. Esperem que se’n tregui un bon profit. També esperem que les sinèrgies que hi ha entre l’escola i l’empresa Vicreu vagin tirant endavant. Des d’aquí els volem agrair la seva col•laboració i participació en l’aprenentatge dels nostres alumnes.


22/02/2018 - VISITA D’ESTUDIS A FIMA

VISITA D’ESTUDIS A FIMA

El passat dia 22 de febrer, Quintanes va assistir a la 40a Fira de Maquinària Agrícola de Saragossa amb els alumnes dels cicles formatius d’Agraris i de Paisatgisme i Medi Rural, amb un total de més de 60 alumnes. Una de les coses a destacar va ser un retorn de marques que feia temps que no hi eren presents i sobretot l’allau de visitants que vam trobar, la qual cosa normalment significa un bon present pel sector agrari. Totes les primeres marques portaven novetats i sobretot màquines de grans potències i dimensions. Pel que fa als alumnes, els va agradar molt i com sempre falta temps per a poder veure tot el què voldries.


19/02/2018 - IV edició del Saló de l’Ensenyament del Ripollès

IV edició del Saló de l’Ensenyament del Ripollès

El dia 20 de febrer de 2018, vam assisitir a la IV edició del Saló de l’Ensenyament del Ripollès, organitzat amb el suport de l’Ajuntament de Ripoll, el Departament d’Ensenyament i el d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, l’Associació Leader Ripollès-Ges-Bisaura en el marc del programa Odisseu, el Servei Educatiu del Ripollès, el Servei d’Ocupació de la Generalitat de Catalunya, i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament. El Saló també compta amb un espai d’orientació per a què els estudiants puguin decidir el seu futur acadèmic i laboral. Horari: de les 10h a les 14.30h. Pavelló esportiu de Ripoll.


14/02/2018 - Visita d’estudis amb els alumnes de 1r de CFGM de Jardineria a l’empresa Saltoky

Visita d’estudis amb els alumnes de 1r de CFGM de Jardineria a l’empresa Saltoky

El passat dia 14 de febrero, amb els alumnes de 1r de CFGM de jardinería, vam visitar l’empresa Saltoky de Vic. A l’empresa ens van explicar de forma extensa temes relacionats amb el reg del jardí. També vam visitar les seves instal•lacions i vam veure el material de que disposen per als professionals de diversos sectors.


12/02/2018 - Fòrum Professional de Jardineria 2018

Fòrum Professional de Jardineria 2018

El Gremi de Jardineria de Catalunya ha organitzat, un any més, la Jornada tècnica per a professionals de la jardineria que, enguany, se celebrarà a l’Espai Tolrà, de Castellar del Vallés els propers 20 i 21 de febrer. Els jardins són avui més propers i necessaris que mai. És per això que, en el marc del Fòrum Professional de Jardineria, una de les activitats més destacades comptarà amb la participació d’un total de 16 alumnes de 8 centres amb cicles de jardineria de Catalunya, que participaran en aquesta 7a edició del campionat de formació professional Catskills amb la competició de l’especialitat de jardineria i paisatgisme. A més a més, el Fòrum Professional de Jardineria organitzat pel Gremi de Jardineria de Catalunya inclou enguany un seguit de demostracions pràctiques que volen acostar els professionals del sector a noves formes de fer i maquinàries de darrera generació. Per a més informació, pots consultar el programa de la jornada.


Arxiu PDF: Programa Forum Castellar V 18


02/02/2018 - JORNADA FORESTAL ECHO

JORNADA FORESTAL ECHO

El passat divendres 2 de febrer, el Sr. Pedro Sillero de l’empresa Honda Echo de la Garriga, va venir a Quintanes a fer una jornada teoricopràctica, sobre màquines forestals als alumnes de 2n de grau superior forestal. La jornada va consistir en una part a l’aula, per parlar de diferents temes relacionats amb les motoserres com el seu funcionament, motors, contaminació, manteniments, futur, etc. Una segona part es va dur a terme al bosc, on en Pedro ens va fer una demostració pràctica d’abatiment, desbrancat i trossejat amb seguretat i professionalitat. També vam poder veure el funcionament i la comparació de la motoserra més potent del mercat de funcionament amb bateria, envers la tradicional d’explosió de 2 temps. Tot plegat va ser una jornada molt interessant, pedagògica i motivadora per als nostres alumnes.


31/01/2018 - VISITA D’ESTUDIS A BRUCJARDÍ I A CORMA

VISITA D’ESTUDIS A BRUCJARDÍ I A CORMA

El dimecres 31 de gener, amb els alumnes de 2n de CFGM de jardineria, vam visitar BrucJardí al matí i CORMA a la tarda. A BrucJardí ens va atendre el gerent, en Francesc Caballero, qui ens va fer de guia per a les instal•lacions tot explicant-nos els diferents materials que existeixen per a construir jardins i les tendències actuals. A part va transmetre tota la il•lusió que té pel món de la jardineria i va animar els alumnes a treballar amb constància i il•lusió. A CORMA ens va atendre la responsable de qualitat, l’Eli Alonso, qui va explicar els orígens de CORMA i el seu funcionament. Els alumnes van poder veure in situ milers i milers de plantes. Amb aquestes dues visites els alumnes poden obtenir molta informació que els serà útil per al seu projecte. Volem agrair tant a en Francesc com a l’Eli l’atenció i tracte dispensat. Sempre és un plaer anar-los a visitar.


24/01/2018 - Visita d’estudis al Grup Casacuberta SL

Visita d’estudis al Grup Casacuberta SL

El dimecres 24 de gener de 2018, amb els alumnes de primer de Grau Superior de Ramaderia i Assistència en Sanitat Animal, s’ha visitat les instal•lacions que el Grup Casacuberta (concessionari de maquinaria agrícola Case IH i New Holland) té al parc d’activitats econòmiques d’Osona. La visita ha tingut dues parts: en primer lloc s’ha realitzat una visita per les instal•lacions, on ens han explicat la seva distribució, com s’organitzen, com gestionen els residus, els recanvis, etc. Seguidament un tècnic de l’empresa New Holland, especialista en les noves motoritzacions per complir les noves normatives europees sobre emissió de gasos i partícules contaminants, ens ha explicat les solucions a les que s’està arribant per reduir aquestes emissions .


16/01/2018 - Visita d’estudis als hivernacles del Maresme

Visita d’estudis als hivernacles del Maresme

El dimarts 16 de gener, els alumnes de 1r CFGS de Paisatgisme i Medi Rural van fer una visita a diferents hivernacles de la zona del Maresme. La primera part de la visita es va fer a Premià de Mar, on van anar a veure un hivernacle de producció de planta (de l’empresa Cultius Roig) i un de comercialització de planta (de CORMA (Cooperativa de plantes ornamentals del Maresme)). Durant la visita ens va acompanyar en Toni Hernández, enginyer tècnic de l’empresa ININSA, una empresa que es dedica a la construcció de tot tipus d’hivernacles i centres de jardineria arreu del món. La segona part de la visita es va fer als hivernacles de Can Bleda (Mataró), on un alumne de l’Escola Quintanes, en Marc Masjoan, ens va fer la visita guiada, mostrant-nos les diferents instal•lacions de les quals disposava, i ens va posar una mica al dia dels preus de mercat de les diferents instal•lacions agrícoles.


10/01/2018 - Visita a Mas La Carrera

Visita a Mas La Carrera

El dia 10 de gener, l’explotació agropecuària Mas La Carrera, situada a Sant Esteve d’en Bas (La Garrotxa), va rebre la visita dels alumnes de segon curs de Grau Superior de Ramaderia i Sanitat Animal. Mas La Carrera és una empresa familiar que actualment té unes 300 vaques de carn de diferents races, que engreixa vedells i comercialitza productes de qualitat de la carn de vedell/a amb la marca Natrus. En Sergi Pujolriu, va explicar als alumnes l’evolució i el funcionament actual de l’empresa. Mas La Carrera és una explotació pionera en la introducció de vaques de la raça Angus. Aquesta raça és reconeguda per la qualitat de la seva carn. A Mas La Carrera també fan els treballs agrícoles a la terra. L’alimentació del bestiar és de collita pròpia, i, en el cas de les vaques, es basa en les pastures i altres farratges. A l’estiu les vaques també fan transhumància al Ripollès per aprofitar les pastures de muntanya. L’alimentació dels vedells d’engreix és una ració tipus “unifeed” amb una elevada base farratgera. Mas La Carrera és una mostra d’una empresa, que evoluciona, i empren nous projectes de millora, com per exemple la identificació individual de les vaques via GPS, l’ús de sensors, etc. Des de l’escola agraïm a Mas La Carrera l’oportunitat de realitzar aquesta interessant visita.


+ info: http://www.maslacarrera.cat/en

S'estan mostrant 15 notícies (121-135) de 542