Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.    
CATALÀ | CASTELLANO | ENGLISH

28/03/2019 - VE Mas Pujol de la muntanya

VE Mas Pujol de la muntanya

Amb els alumnes de 1r de GM d’Aprofitament i Conservació del Medi Natural es va fer la visita d’estudis a Mas Pujol de la muntanya. En aquesta visita s’ha treballat i s’ha aprofundit en la gestió de finques i els principis de sanitat vegetal. El seu responsable, en Joan Marfil, ens va explicar diferents temes relacionats amb la gestió dels castanyers centenaris i els principis de sanitat vegetal.


27/03/2019 - VE Aricoforest

VE  Aricoforest

El dimecres 27 de març, amb els alumnes de segon de superior de Gestió Forestal, s’han visitat les instal•lacions que l’empresa Aricoforest té a Les Preses. En aquesta visita, el gerent, Antoni Arimany (ex-alumne de Quintanes), ens ha explicat com es va aconseguir pràcticament des de zero, muntar una empresa que es dedica a treballs forestals, de jardineria i manteniment de carreteres, com s’organitza i s’aconsegueix portar-ne el control i com ha anat creixent i expandint-se; també ens ha explicat l’aposta per l’empresa en la utilització d’energies alternatives, com la solar, i els vehicles elèctrics. Els alumnes han pogut veure part de la maquinària de la que disposa l’empresa i les instal•lacions que té a la població de les Preses. Albert Sabater


27/03/2019 - Visites a l’escola

Visites a l’escola

Aquest març ens han visitat uns quants alumnes de l’Escola PIA d’Olot, que actualment estan cursant un PFI: Programa de Formació i Inserció Forestal. És una formació per a joves de 16-21 anys que no han superat l’ESO. La visita va ser a través de la Marta Domènech, Enginyera Forestal de l’Oficina Comarcal del Ripollès.


11/03/2019 - Escola 4 Vents de Manlleu. Dia intens de pràctiques!

Escola 4 Vents de Manlleu. Dia intens de pràctiques!

Els alumnes de 2n de GM de Jardineria, amb els professors de pràctiques, en Jordi Rosell i en Toni Martorell han fet realitat el jardí de l’escola 4 Vents de Manlleu, dissenyat per en Carles Lorca i en Manel Vicente. La idea era conjuntar en un mateix espai el que cada vent podia aportar a l’escola: un bosc, un hort, un laberint d’aromàtiques i un sorral per a que els nens i nenes poguessin jugar. Era tot un repte! Gestionar el replantejament, el subministrament del material i les plantes, el reg, els treballs de jardineria i d’execució i tot sota un pressupost tancat. Tot un projecte en un sol dia, gràcies a que vam poder comptar amb l’Albert Mas, que va posar a la nostra disposició la seva miniexcavadora. Tot un èxit!


07/03/2019 - Visita a l’Hospital Clínic Veterinari UAB, CRESA i a la Facultat de Veterinària – UAB Barcelona

Visita a l’Hospital Clínic Veterinari UAB, CRESA i a la Facultat de Veterinària – UAB Barcelona

El dijous dia 7 de març amb els alumnes de 2n de GS de Ramaderia i Assistència en Sanitat Animal vam visitar l’Hospital Clínic Veterinari UAB. Els alumnes van veure els diferents espais destinats a la cura dels animals, tant petits animals, com exòtics, com també grans animals. Pel que fa al CRESA, laboratori de referència en sanitat animal, té com a objectiu, amb caràcter general, la recerca i el desenvolupament tecnològic, els estudis i l’ensenyament en el camp de la sanitat animal, en tots els seus aspectes. Els alumnes van poder veure com funciona un laboratori amb biocontenció de Nivell 3 (NBS3). Unes visites molt enriquidores i motivadores per als nostres alumnes.


01/03/2019 - VISITES DE MAQUINÀRIA AGRÍCOLA A CAN FRASER I JUSCAFRESA

VISITES DE MAQUINÀRIA AGRÍCOLA A CAN FRASER I JUSCAFRESA

El dijous 28 de Febrer, amb els alumnes de 2n de GM de Producció Agropecuària, es van fer dues visites d’estudis per complementar el pla d’estudis de maquinària. Al matí, es va visitar Can Fraser d’Aiguaviva, on el Sr. Jordi Aulet ens va explicar tota la maquinària que tenen a l’explotació, amb tota mena de detalls pel que fa a maneig, manteniment, avaries, produccions, comparació entre marques, preus, rendibilitat, etc. A la tarda, la visita va ser a l’empresa Juscafresa, de Camallera, on la família Juscafresa, amb el Sr Joaquim al davant, ens van explicar i ensenyar tot el referent al disseny, fabricació, muntatge i comercialització dels seus productes, que principalment són remolcs escampadors, remolcs unifeeds, auto-segadors, plataformes etc. Des d’aquí agrair la disponibilitat i bon tracte de les dues empreses envers nosaltres.


28/02/2019 - L’escola EFA Quintanes rep una visita d’un institut de França pel desenvolupament del programa Erasmus.

L’escola EFA Quintanes rep una visita d’un institut de França pel desenvolupament del programa Erasmus.

El dijous 28 de febrer l’escola ha rebut la visita de tres professors del Lycee & CFPPA de Guingamp-Kernilien de Plouisy la Bretanya (França). Aquest Institut (Lycee) està desenvolupant un programa d’Erasmus. L'objectiu de la visita ha estat conèixer l'escola i el funcionament de la formació professional a Catalunya i establir una col•laboració en un futur entre les dues escoles per a intercanvis d'alumnes i professors.


18/02/2019 - VISITA A SESACOR

VISITA A SESACOR

El dia 15 de febrer, amb els alumnes de 1r de GM de Producció Agropecuària hem visitat l’empresa SESACOR, dedicada a l’engreix, importació i exportació de vedells i xais. Principalment treballen amb vedells “pasteros” de les races Montbeliarde, Xarolaise, Suïssa, Llemosína... En total engreixen uns 5.000 caps i els treuen a uns 720 kg de pes. Una de les parts més importants ha estat la visita de les diferents instal•lacions, començant per les més antigues i acabant amb les més modernes, veient els avantatges i inconvenients de cadascuna. En Sergi i el seu pare, en Joan, ens han atès molt bé i ens han explicat tot el que els hem preguntat sobre maneig, sanitat, comercialització, etc.


04/02/2019 - Pràctiques de sembra

Pràctiques de sembra

Els dies 30 i 31 de gener amb els alumnes de 2n de grau mitjà de Producció Agropecuària hem fet l'assaig de sembra. S'han marcat 12 parcel•les, combinant diferents varietats d'ordi i una de blat. Sobretot la pràctica va encarada a l'estudi de les sembradores, funcionament, manteniment, calibració... Un cop fets tots aquests temes, es passa a la pràctica del sembrat.


22/01/2019 - Visita d'Estudis amb els alumnes de 1r de CFGM de Jardineria

Visita d'Estudis amb els alumnes de 1r de CFGM de Jardineria

El dimarts 22 de gener hem fet la Visita d’Estudis amb els alumnes de 1r de CFGM de Jardineria a Parcs i Jardins de Catalunya, SL. En aquesta empresa creen, construeixen i dissenyen jardins, i en fan el seu manteniment. També dissenyen i projecten parcs infantils i àrees de joc arreu del territori català. Són una empresa líder a Catalunya en l’àmbit de la jardineria i el medi ambient.


22/01/2019 - Visita d'Estudis amb els alumnes de 1r de CFGM de Producció Agropecuària

Visita d'Estudis amb els alumnes de 1r de CFGM de Producció Agropecuària

VISITA A VERNIS & TABERNER EQUIPS S.L. El Passat divendres 18 de gener, amb els alumnes de primer de grau mitjà de Producció Agropecuària, vam anar a fer una interessant visita d’estudis a l’empresa Vernis & Taberner Equips S. L. de Gurb, concessionari de la marca JOHN DEERE.

El Sr. Manel Lara ens va ensenyar totes i cadascuna de les instal•lacions de l’empresa, explicant-nos tots els dubtes que anaven sortint sobre la marxa. Al final de la volta per les instal•lacions, vam passar a la zona d’exposició de tractors nous i botiga, on vam fer totes les preguntes que portàvem preparades per al bon aprofitament de la visita.

La visita va agradar molt als alumnes i des d’aquí volem agrair a “Can Vernis” la seva predisposició i bon tracte que sempre ens dispensen.


11/01/2019 - VISITA D’ESTUDIS A BRUCJARDÍ I A CORMA

VISITA D’ESTUDIS A BRUCJARDÍ I A CORMA

El dimecres 9 de gener, amb els alumnes de 2n de CFGM de jardineria, vam visitar BrucJardí al matí i CORMA a la tarda. A BrucJardí ens va atendre el gerent, en Francesc Caballero, i un tècnic comercial, en Joan Soler. Els dos ens van fer de guia per a les instal•lacions tot explicant-nos els diferents materials que existeixen per a construir jardins i les tendències actuals.

Si pel matí vam veure molt material inert a la tarda, a CORMA els alumnes van poder veure in situ milers i milers de plantes. Amb aquestes dues visites els alumnes poden obtenir molta informació que els serà útil per al seu projecte. Volem agrair tant a en Francesc com a en Joan l’atenció i tracte dispensat. Sempre és un plaer anar-los a visitar.


11/01/2019 - Visita a Mas La Carrera

Visita a Mas La Carrera

El dia 11 de gener, l’explotació agropecuària Mas La Carrera, situada a Sant Esteve d’en Bas (La Garrotxa), va rebre la visita dels alumnes de segon curs de Grau Superior de Ramaderia i Sanitat Animal. Mas La Carrera és una empresa familiar, que actualment té unes 300 vaques de carn de diferents races, que engreixa vedells i comercialitza productes de qualitat de la carn de vedell/a amb la marca Natrus. En Salvador Carrera, va explicar als alumnes l’evolució i el funcionament actual de l’empresa. Mas La Carrera és una explotació pionera en la introducció de vaques de la raça Angus. Aquesta raça és reconeguda per la qualitat de la seva carn. A Mas La Carrera també fan els treballs agrícoles a la terra. L’alimentació del bestiar és de collita pròpia, i, en el cas de les vaques, es basa en les pastures i altres farratges. A l’estiu les vaques també fan transhumància al Ripollès per aprofitar les pastures de muntanya. Les vaques disposen d’una identificació individual i localització via GPS, que incorpora sensors que ajuden a la gestió del ramat. L’alimentació dels vedells d’engreix és una ració tipus “unifeed” amb una elevada base farratgera. Mas La Carrera és una mostra d’una empresa, que evoluciona, i emprèn projectes de millora. Des de l’escola agraïm a Mas La Carrera l’oportunitat de realitzar aquesta interessant visita.


07/01/2019 - FIRA DE REIS DE CASSERRES 2019

FIRA DE REIS DE CASSERRES 2019

Enguany s’ha celebrat la 8a Fira Ramadera, fira on l’Escola de Quintanes hi ha participat des de la 1a edició i fa prop de 20 anys que es va recuperar la Fira de Reis, de la mà de l’Associació de comerciants del poble. Aquesta associació compta, des de fa poc, amb la direcció de 5 senyores del poble amb molta empenta i que volen que la fira vagi cada any a més. A la plaça, hi ha hagut unes 30 parades de productes varis: artesania, productes de proximitat, roba... i ha comptat amb els principals atractius de la mostra de bestiar i de maquinària agrícola. Pel que fa al bestiar, aquest any no han pogut portar-hi porcs, pel tema de la PPA (pesta porcina africana). Amb el tema de maquinària, s’ha augmentat força la participació i a més de diferents marques de tractors, hem pogut veure embaladores, despedregadores i màquines de preparació del terreny... Com a activitats, s’han realitzat treballs de forja de la mà d’Adrià Noguera (escultor i forjador) i una demostració de feines amb tracció animal. L’organització, (Josep Llorenç, Joan Torné, Blai Genescà, antics alumnes de Quintanes) està molt animada a continuar la fira i donar-hi més impuls, sobretot en bestiar autòcton i més maquinària agrícola per així anar sent referents a la comarca.


19/12/2018 - Visita d’estudis a l’empresa Cusachs, de Riells del Montseny.

Visita d’estudis a l’empresa Cusachs, de Riells del Montseny.

El passat dia 13 de desembre, amb els alumnes de 1r de GM d’Aprofitament i Conservació del Medi Natural, vam passar el dia a l’empresa d’en Sergi Cusachs i es va poder fer tota una jornada veient i parlant sobretot de maquinària forestal. Vam veure tallar pins insignis, arrossegar-los amb el tractor i cabrestant i tot el que fa referència al manteniment de la motoserra. Tot seguit al magatzem, demostració de treball amb l’autocarregador i explicació de diferents màquines com desbrossadores de tractor, maquinària per a la biomassa etc. En Sergi ens va explicar a més tot el que fa referència a la finca i els diferents treballs forestals que hi fan. A la tarda, vam anar a la serradora on també vam poder observar totes les màquines de la serradora i els camions de transport de llenya. Des d’aquí agrair la disponibilitat i bon tracte de l’empresa Cusachs i en concret a en Sergi.S'estan mostrant 15 notícies (76-90) de 550