Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.    
CATALÀ | CASTELLANO | ENGLISH

04/02/2019 - Pràctiques de sembra

Pràctiques de sembra

Els dies 30 i 31 de gener amb els alumnes de 2n de grau mitjà de Producció Agropecuària hem fet l'assaig de sembra. S'han marcat 12 parcel•les, combinant diferents varietats d'ordi i una de blat. Sobretot la pràctica va encarada a l'estudi de les sembradores, funcionament, manteniment, calibració... Un cop fets tots aquests temes, es passa a la pràctica del sembrat.


22/01/2019 - Visita d'Estudis amb els alumnes de 1r de CFGM de Jardineria

Visita d'Estudis amb els alumnes de 1r de CFGM de Jardineria

El dimarts 22 de gener hem fet la Visita d’Estudis amb els alumnes de 1r de CFGM de Jardineria a Parcs i Jardins de Catalunya, SL. En aquesta empresa creen, construeixen i dissenyen jardins, i en fan el seu manteniment. També dissenyen i projecten parcs infantils i àrees de joc arreu del territori català. Són una empresa líder a Catalunya en l’àmbit de la jardineria i el medi ambient.


22/01/2019 - Visita d'Estudis amb els alumnes de 1r de CFGM de Producció Agropecuària

Visita d'Estudis amb els alumnes de 1r de CFGM de Producció Agropecuària

VISITA A VERNIS & TABERNER EQUIPS S.L. El Passat divendres 18 de gener, amb els alumnes de primer de grau mitjà de Producció Agropecuària, vam anar a fer una interessant visita d’estudis a l’empresa Vernis & Taberner Equips S. L. de Gurb, concessionari de la marca JOHN DEERE.

El Sr. Manel Lara ens va ensenyar totes i cadascuna de les instal•lacions de l’empresa, explicant-nos tots els dubtes que anaven sortint sobre la marxa. Al final de la volta per les instal•lacions, vam passar a la zona d’exposició de tractors nous i botiga, on vam fer totes les preguntes que portàvem preparades per al bon aprofitament de la visita.

La visita va agradar molt als alumnes i des d’aquí volem agrair a “Can Vernis” la seva predisposició i bon tracte que sempre ens dispensen.


11/01/2019 - VISITA D’ESTUDIS A BRUCJARDÍ I A CORMA

VISITA D’ESTUDIS A BRUCJARDÍ I A CORMA

El dimecres 9 de gener, amb els alumnes de 2n de CFGM de jardineria, vam visitar BrucJardí al matí i CORMA a la tarda. A BrucJardí ens va atendre el gerent, en Francesc Caballero, i un tècnic comercial, en Joan Soler. Els dos ens van fer de guia per a les instal•lacions tot explicant-nos els diferents materials que existeixen per a construir jardins i les tendències actuals.

Si pel matí vam veure molt material inert a la tarda, a CORMA els alumnes van poder veure in situ milers i milers de plantes. Amb aquestes dues visites els alumnes poden obtenir molta informació que els serà útil per al seu projecte. Volem agrair tant a en Francesc com a en Joan l’atenció i tracte dispensat. Sempre és un plaer anar-los a visitar.


11/01/2019 - Visita a Mas La Carrera

Visita a Mas La Carrera

El dia 11 de gener, l’explotació agropecuària Mas La Carrera, situada a Sant Esteve d’en Bas (La Garrotxa), va rebre la visita dels alumnes de segon curs de Grau Superior de Ramaderia i Sanitat Animal. Mas La Carrera és una empresa familiar, que actualment té unes 300 vaques de carn de diferents races, que engreixa vedells i comercialitza productes de qualitat de la carn de vedell/a amb la marca Natrus. En Salvador Carrera, va explicar als alumnes l’evolució i el funcionament actual de l’empresa. Mas La Carrera és una explotació pionera en la introducció de vaques de la raça Angus. Aquesta raça és reconeguda per la qualitat de la seva carn. A Mas La Carrera també fan els treballs agrícoles a la terra. L’alimentació del bestiar és de collita pròpia, i, en el cas de les vaques, es basa en les pastures i altres farratges. A l’estiu les vaques també fan transhumància al Ripollès per aprofitar les pastures de muntanya. Les vaques disposen d’una identificació individual i localització via GPS, que incorpora sensors que ajuden a la gestió del ramat. L’alimentació dels vedells d’engreix és una ració tipus “unifeed” amb una elevada base farratgera. Mas La Carrera és una mostra d’una empresa, que evoluciona, i emprèn projectes de millora. Des de l’escola agraïm a Mas La Carrera l’oportunitat de realitzar aquesta interessant visita.


07/01/2019 - FIRA DE REIS DE CASSERRES 2019

FIRA DE REIS DE CASSERRES 2019

Enguany s’ha celebrat la 8a Fira Ramadera, fira on l’Escola de Quintanes hi ha participat des de la 1a edició i fa prop de 20 anys que es va recuperar la Fira de Reis, de la mà de l’Associació de comerciants del poble. Aquesta associació compta, des de fa poc, amb la direcció de 5 senyores del poble amb molta empenta i que volen que la fira vagi cada any a més. A la plaça, hi ha hagut unes 30 parades de productes varis: artesania, productes de proximitat, roba... i ha comptat amb els principals atractius de la mostra de bestiar i de maquinària agrícola. Pel que fa al bestiar, aquest any no han pogut portar-hi porcs, pel tema de la PPA (pesta porcina africana). Amb el tema de maquinària, s’ha augmentat força la participació i a més de diferents marques de tractors, hem pogut veure embaladores, despedregadores i màquines de preparació del terreny... Com a activitats, s’han realitzat treballs de forja de la mà d’Adrià Noguera (escultor i forjador) i una demostració de feines amb tracció animal. L’organització, (Josep Llorenç, Joan Torné, Blai Genescà, antics alumnes de Quintanes) està molt animada a continuar la fira i donar-hi més impuls, sobretot en bestiar autòcton i més maquinària agrícola per així anar sent referents a la comarca.


19/12/2018 - Visita d’estudis a l’empresa Cusachs, de Riells del Montseny.

Visita d’estudis a l’empresa Cusachs, de Riells del Montseny.

El passat dia 13 de desembre, amb els alumnes de 1r de GM d’Aprofitament i Conservació del Medi Natural, vam passar el dia a l’empresa d’en Sergi Cusachs i es va poder fer tota una jornada veient i parlant sobretot de maquinària forestal. Vam veure tallar pins insignis, arrossegar-los amb el tractor i cabrestant i tot el que fa referència al manteniment de la motoserra. Tot seguit al magatzem, demostració de treball amb l’autocarregador i explicació de diferents màquines com desbrossadores de tractor, maquinària per a la biomassa etc. En Sergi ens va explicar a més tot el que fa referència a la finca i els diferents treballs forestals que hi fan. A la tarda, vam anar a la serradora on també vam poder observar totes les màquines de la serradora i els camions de transport de llenya. Des d’aquí agrair la disponibilitat i bon tracte de l’empresa Cusachs i en concret a en Sergi.


18/12/2018 - Visita a Mas Bes

Visita a Mas Bes

El dia 11 de desembre, l’explotació agropecuària Mas Bes, va rebre la visita dels alumnes de primer curs de Grau Superior de Ramaderia i Sanitat Animal. Mas Bes és una empresa que produeix llet per la marca ATO Natura. En Joan Viñolas, va explicar l’evolució i el funcionament actual de la granja, la planta de biogàs on produeixen electricitat i també les visites a la granja que ofereixen a tot tipus de grups de gent interessada. Els visitants poden completar l’experiència visitant el Museu de Pagès tot veient l’evolució de la vida a pagès, l’agrobotiga on es poden comprar productes de la pròpia explotació, i finalment dinant al restaurant de la granja. Mas Bes és una mostra d’una empresa oberta al públic, que evoluciona, empren nous projectes, dóna a conèixer uns productes fruit del seu treball i els valors que els mouen.


17/12/2018 - Festa de Nadal 2018

Festa de Nadal 2018

El diumenge 16 de desembre, va tenir lloc la Festa de Nadal. Hi van assistir unes 200 persones. Primer es va celebrar la Santa Missa a la capella de l’escola, després les reunions de pares de tots els cursos de cicles formatius de grau mitjà. A les 13 hores s’iniciava la conferència “Què farem amb aquest jovent?” a càrrec del Sr. Xavier Ureta, Doctor en pedagogia. La jornada es va acabar amb un dinar amb tots els assistents. Des de la secretaria de l’escola es va fer una rifa de Nadal, amb 2 lots de diferents productes de proximitat. Una diada molt maca per celebrar el Nadal amb les famílies i professors de l’escola. Volem agrair l’assistència a tots els pares, alumnes, professors i, molt especialment, a les cuineres.


01/12/2018 - Els Finalistes de la 2a edició del Premi emprenedoria Quintanes/BBVA de l’Entorn Rural

Els Finalistes de la 2a edició del Premi emprenedoria Quintanes/BBVA de l’Entorn Rural

Les empreses finalistes de la 2ª edició del Premi Emprenedoria Quintanes/BBVA de l’Entorn Rural, totes elles mereixedores de la nostra admiració i reconeixement per la seva tasca en la millora i progrés del món rural: 1. Castanya de Viladrau. Restauració de castanyers centenaris i reaprofitament dels productes. Viladrau. 2. I-Magina Divulgació(Parc de les Olors). Cultiu, processat, elaboració de productes aromàtics amb la divulgació, l’eco turisme i la comercialització dels seus derivats. Projecte social. Santa Eulàlia de Ronçana. 3. Japan Espais. Empresa de jardineria de projecció nacional que defensa una jardineria innovadora, sostenible i molt singular. Manlleu. 4. Santi Serrabassa Puntí. Empresa familiar de pollastres ecològics i venda directa a particulars. La Guixa. 5. Quiònia Pujol Sabater. Cervesa artesana amb ingredients ecològics a partir d’una gran col•lecció de llúpol i llevats autòctons. Almacelles. 6.Biolord Coop. Cooperativa rural agrària sense afany de lucre i de serveis localitzat al Pirineu en zones desfavorides. El Monegal. 7. Formatges Mas El Garet, S.L. Producció de formatges i derivats làctics de cabra. Sector agro-ramader. Tona. 8. Fundació d’Ecologia del Foc i Gestió d’Incendis Pau Costa. Plataforma d’informació i comunicació en la gestió dels incendis forestals i l’ecologia del foc. Tivissa. 9. Associació Trenca. Empresa dedicada a la preservació i millora del patrimoni natural. Recuperació de fauna autòctona, educació ambiental. Patrimoni cultural. Lleida. 10. Associació Obrador Xisqueta. Potenciació i desenvolupament de la raça d’ovella xisqueta a través de les seves produccions i dels col•lectius professionals relacionats. Rialp.


+ info: https://vimeo.com/299622732
30/11/2018 - VE al PN de la Muntanya de Montserrat amb els alumnes de 2n de GS de Gestió Forestal i del Medi Natural

VE al PN de la Muntanya de Montserrat amb els alumnes de 2n de GS de Gestió Forestal i del Medi Natural

El grup de 2n de grau superior de gestió forestal i del medi natural va visitar el PN de la Muntanya de Montserrat el dijous 22 de novembre. Ens va atendre el seu director, el Sr Ramon Bisbal, i durant un matí llarg ens va explicar la gestió d’aquest PN. Primer ens vam reunir en un despatx on va explicar els seus orígens, les seves característiques i la seva gestió. I després ens va acompanyar fins al pla de les Ermites on allà ens va explicar in situ com és gestionar un parc d’aquestes característiques, parlant de detalls concrets. Un parc que acull cada any uns 3 milions de visitants, amb motius i interessos ben diferents. En Ramon ens va convidar a reflexionar sobre què és la gestió d’un PN, què volem d’ell i quin ús en volem fer. Per exemple, cada any es gasten per culpa del vandalisme més de 100.000 euros o la problemàtica de l’erosió a causa del trail running o dels 60 rescats anuals. Va ser una visita molt profitosa perquè també vam poder veure a pocs metres exemplars magnífics de cabra hispànica.


22/11/2018 - Visita d’Estudis al Paratge de Tudela i al Parc de la Pedra Tosca

Visita d’Estudis al Paratge de Tudela i al Parc de la Pedra Tosca

El dimecres 21 de novembre, els alumnes de 2n de GS de Paisatgisme i Medi Rural han fet una visita al Paratge de Tudela, que es troba al Parc Natural del Cap de Creus. Al Paratge de Tudela, des de l’any 1962 al 2004, s’hi localitzava el complex turístic de vacances “CLUB MED” de propietat francesa. L’any 2010, després d’un procés de restauració integral, es va recuperar l’espai, de gran interès pel que fa a la geologia, la fauna i la flora. A la tarda han visitat el Parc de Pedra Tosca, un parc del barri de Bosc de Tosca de les Preses. Es va promoure la recuperació d’aquest espai l’any 2003. El parc està situat a l’antiga ruta del carrilet, una via verda d’Olot a Girona. Està inclòs dins l’àmbit del Parc Natural de la Garrotxa. El parc està format per un laberint de camins, parets seques, artigues i cabanes, que permeten observar i entendre l'entorn natural que es visita i inclou explotacions agrícoles amb cultius tradicionals de la zona i amb tècniques ecològiques.


22/11/2018 - Visita d’Estudis amb els alumnes de 2n de CFGM d’Aprofitament i Conservació del Medi Natural

Visita d’Estudis amb els alumnes de 2n de CFGM d’Aprofitament i Conservació del Medi Natural

El dia 20 de novembre els alumnes de 2n de CFGM d’Aprofitament i Conservació del Medi Natural van visitar Molló Parc. Aquesta Visita d’Estudis es fa cada any amb la finalitat de visitar un parc d’animals, flora, fauna i conèixer d’aprop els valors que té aquest centre. Aquest centre treballa amb un programa educatiu per poder transmetre a les futures generacions la fragilitat dels ecosistemes naturals i la incidència que l’activitat humana té sobre seu. Es troba situat a la Vall de Camprodon.


14/11/2018 - Visita d’Estudis a ALDIMAK, SLU

Visita d’Estudis a ALDIMAK, SLU

El passat dia 15 de novembre, els alumnes de 1r de GS de Paisatgisme i Medi Rural van visitar l’empresa ALDIMAK, SLU. És una empresa que es dedica a la venda i assistència tècnica de maquinària. Operen sota dues divisions dins la mateixa empresa: divisió maquinària industrial i implements pel sector de la construcció, el reciclatge i la demolició; i divisió maquinària agrícola-forestal pel sector forestal, agrícola i jardiner. Ofereixen un ampli ventall de productes, amb garantia i amb un servei de qualitat.


14/11/2018 - VISITA A MAS TATJÉ

VISITA A MAS TATJÉ

El passat 26 d’octubre, amb els alumnes del CFGS de RAS, vam visitar l’explotació de Mas Tatjé a Viladordis. Mas Tatjé és un bon exemple de com adaptar-se als canvis. A l’estar envoltada de cases han hagut de fer un canvi d’orientació de l’explotació, i des de fa uns anys es dediquen a la cria i comercialització de conills i de colomins. Volem agrair tant al Marc, com al seu pare, el tracte rebut i les seves explicacions.S'estan mostrant 15 notícies (76-90) de 542