Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.    
CATALÀ | CASTELLANO | ENGLISH

03/04/2017 - VISITA ALS BOSCOS DEL RIPOLLÈS

VISITA ALS BOSCOS DEL RIPOLLÈS

El passat dijous dia 16 de març, els alumnes de l’Escola EFA Quintanes vam anar de visita al Collet de les Barraques, a Planoles, un dels pobles de la comarca del Ripollès. Ens va atendre la Marta Domènech, Cap de l’Oficina Comarcal de Medi Natural del Ripollès, qui ens va fer un visita explicant-nos tipus d’actuacions que s’havien fet en aquells boscos i també ens va ensenyar els permisos que s’han de tenir per realitzar algunes d’aquestes actuacions forestals.


03/04/2017 - Dos professors de Quintanes publiquen amb la Diputació de Barcelona dos manuals pràctics de jardineria

Dos professors de Quintanes publiquen amb la Diputació de Barcelona dos manuals pràctics de jardineria

Laia Grifell i Jordi González elaboren, per encàrrec de la Diputació de Barcelona, dues publicacions en línia sobre Identificació i aplicació d’espècies vegetals al jardí i Programació de tasques de manteniment de jardins i espais verds. Aquesta documentació es pot trobar al web de la Diputació de Barcelona o als següents enllaços: http://formadiba.diba.cat/web/sites/default/files/public_resources/wiki_prod/manuals_basics/095IAEVJ/index.html http://formadiba.diba.cat/web/sites/default/files/public_resources/wiki_prod/manuals_basics/096PTMJ/index.html


+ info: http://formadiba.diba.cat/web/sites/default/files/public_resources/wiki_prod/manuals_basics/096PTMJ/index.html
30/03/2017 - Visita a la 13a Fira Internacional per a la producció animal de Saragossa.

Visita a la 13a Fira Internacional per a la producció animal de Saragossa.

El dia 30 de març, amb quaranta alumnes del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Producció Agropecuària i del Cicle Superior de l’especialitat en Ramaderia i Assistència en Sanitat Animal vam visitar, com cada dos anys, FIGAN de Saragossa. Enguany els expositors estaven molt animats, sobretot el sector porcí, per la bona època que estan passant. Els alumnes van poder tenir contacte amb moltes empreses del sector i van aprofitar per agafar informació sobre temes de gestió tècnica en instal•lacions, reproducció, alimentació, etc. També vam poder veure la mostra de diferents races d’animals de producció (porcs, vaques carn, ovelles, cabres, etc.). Quant a les novetats, voldríem ressaltar l’empresa Inatega, representada pel senyor Xavier Toneu, antic alumne i expresident de l’escola, que ens va explicar els nous avenços tecnològics pel que fa a la medicació mitjançant bombes dosificadores d’impuls continu. Com sempre vam tenir l’oportunitat de saludar i parlar amb antics alumnes, pares, expositors i tècnics, amics de la casa.


29/03/2017 - Visita a Mas Barbats

Visita a Mas Barbats

El dia 14 de març, seguint el programa formatiu establert per als alumnes que estudien segon curs de CFGM de Producció Agropecuària, i després de l’estudi del tema “La Producció Bovina de Carn”, els alumnes van visitar Mas Barbats, a Casserres (el Berguedà). Mas Barbats és una explotació agrícola i ramadera en la qual el ramat de vaques de carn ocupa un lloc central. El Sr Ramon Pellicer, responsable de l’explotació, va respondre a les preguntes que feien els alumnes i els va mostrar el bestiar, les instal•lacions i la maquinària. Algunes de les coses destacades de la visita són els controls i les característiques morfològiques i de comportament de la Raça Bruna dels Pirineus, l’organització i el control de la reproducció, l’agrupament i supervisió dels parts, el maneig i control sanitari, la planificació de l’alimentació del ramat que inclou fer transhumància a diferents zones de l’Alt Berguedà, del Solsonès i del Pallars Sobirà. A més de la cria de vedells, a Mas Barbats també fan altres activitats, com per exemple, l’alletament de vedells, la cria de porcs, la cria de pollastres de pagès, la producció de cereals i farratges majoritàriament destinats a consum propi i també activitats d’agroturisme. Un altre fet important és que Mas Barbats comercialitza la seva producció a través de la Cooperativa Ramaders de Muntanya del Berguedà. Des de l’escola, agraïm a Mas Barbats i al Sr. Ramon Pellicer la seva amabilitat i atenció que ens ha permès l’experiència de fer aquesta interessant visita.


+ info: http://www.barbats.com/
24/03/2017 - Visita d’estudis a Vernis&Taberner Equips SL

Visita d’estudis a Vernis&Taberner Equips SL

El divendres 24 de març, amb els alumnes de primer de Grau Mitjà d’Explotacions Agropecuàries, hem visitat les instal•lacions que l’empresa Vernis-Taberner té a Gurb. En aquesta visita, en Manel, un dels comercials, ens ha explicat les activitats a les que es dedica l’empresa, com s’estructura, les diferents instal•lacions de la que disposa, el seu radi d’influència, etc. També ens ha explicat com estan evolucionant les noves tecnologies als tractors i vehicles agrícoles Els alumnes han pogut veure els tractors i la maquinària que tenia exposada, ja que l’empresa a més de ser concessionari oficial de la marca John Deere, també comercialitza altres marques, com les motoserres i desbrossadores Echo, eines de treballar la terra Kvenerland, màquines de tractaments fitosanitaris AMPsprayers, etc.


+ info: http://www.vtequips.com/blog/
24/03/2017 - La Regeneració de Gespes

La Regeneració de Gespes

Divendres dia 24 de març, els alumnes de segon curs de Jardineria van fer una jornada pràctica de “Regeneració de Gespes”. Als jardins de l’escola van fer la preparació, la sega, l’escarificat, la recollida del feltre, el punxat amb pues buides, la recollida dels cilindres arrancats, el ressembrat, el cobriment de la llavor amb enceball, la passada de corró, i finalment una regada suau. A més de fer diversos treballs manuals, els alumnes van utilitzar la diferent maquinària especialitzada per a cada labor: segadora, escarificadora , punxadora, remolc repartidor de l’enceball i el corró. Va resultar que l’endemà mateix va nevar i a continuació va ploure, i les temperatures van baixar. Esperem que en els popers dies, la recuperació prevista de les temperatures i la saó de la terra, contribuirà a la germinació i naixença de la gespa ressembrada. Viure l’experiència pràctica és una cosa insubstituïble, que millora l’aprenentatge i proporciona noves perspectives a la teoria rebuda a l’aula.


23/03/2017 - Visita a l'estadi del Camp Nou

Visita a l'estadi del Camp Nou

El dijous 23 de març amb els alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior Paisatgisme i Medi Rural vam realitzar la visita a l'estadi del Camp Nou. En aquestes instal•lacions vam tenir la magnífica oportunitat de ser atesos pels tècnics de l'empresa Royalverd, Eduard Rovira i Nil Tarrés. Les diverses explicacions tècniques varen anar acompanyades de la mostra dels diferents sistemes i aparells necessaris per a la gestió i manteniment d'un camp esportiu de primer nivell. Una visita amb un elevat contingut tècnic combinant ciència i experiència.


22/03/2017 - Saló de l'Ensenyament 2017 (Del 22 al 26 de març) Recinte Montjüic

Saló de l'Ensenyament 2017 (Del 22 al 26 de març) Recinte Montjüic

Entre els dies 22 i 26 de març ens trobareu al Saló de l'Ensenyament, que se celebra en el marc de la setmana de la formació i el treball. Podreu consultar-nos les opcions formatives que s'adapten a les vostres preferències i aptituds després de cursar l'Ensenyament Secundari Obligatori o el Batxillerat. Realitzem cicles formatius de Grau Mitjà i Superior. CFGM -Producció Agropecuària -Aprofitament Forestal i Conservació del Medi Natural -Jardineria i floristeria. CFGS -Ramaderia i Assistència en Sanitat Animal -Gestió Forestal i del Medi Natural – Paisatgisme i Medi Rural.


14/03/2017 - 3ª edició del Saló de l’Ensenyament del Ripollès

3ª edició del Saló de l’Ensenyament del Ripollès

El dia 14 de març de 2017, assisitirem a la 3ª edició del Saló de l’Ensenyament del Ripollès, organitzat per l’Associació Leader Ripollès Ges Bisaura i l’Oficina Jove del Consell Comarcal del Ripollès, en el marc del programa ODISSEU de retorn i inserció laboral dels joves al medi rural, amb la col•laboració del Centre de Recursos Pedagògics del Servei Educatiu del Ripollès. El Saló també compta amb un espai d’orientació per a que els estudiants puguin decidir el seu futur acadèmic i laboral. Horari: de les 10 h. a les 14.30 h Pavelló esportiu de Ripoll


09/03/2017 - Visita a l’Hospital Clínic Veterinari UAB, CRESA i la Facultat de Veterinària – UAB Barcelona

Visita a l’Hospital Clínic Veterinari UAB, CRESA i la Facultat de Veterinària – UAB Barcelona

El passat 9 de març, els alumnes de segon curs del Grau Superior de Ramaderia i Assistència en Sanitat Animal, van visitar l’Hospital Clínic Veterinari UAB on els alumnes van veure els diferents espais destinats a la cura dels animals, tant petits animals com exòtics com també grans animals. Pel que fa al CRESA, laboratori de referència en Sanitat Animal, té com a objectiu, amb caràcter general, la recerca i el desenvolupament tecnològic, els estudis i l’ensenyament en el camp de la sanitat animal, en tots els seus aspectes. Gràcies a l’amabilitat d’en David Solanes i en Guillermo; els alumnes van poder veure com funciona un laboratori amb biocontenció de Nivell 3 (NBS3). En Quim Segalés, director del centre i veterinari de la comarca d’Osona, ens va acomiadar i agrair la visita al centre. A la tarda, la darrera visita va consistir en veure el Servei de Granges i Camps Experimentals de la Facultat, associades a la Facultat de Veterinària. En Ramon, encarregat de les instal•lacions, ens va preparar un “tour” pels diferents espais i instal•lacions (vaques de llet, cavalls, ovelles,...). Agrair des de l’escola a l’Anna Bach per la coordinació de les tres visites i també als responsables de l’HCV, del CRESA i de la Facultat de Veterinària.


09/03/2017 - Visita d’estudis al Golf Montanyà

Visita d’estudis al Golf Montanyà

El dia 9 de març els alumnes del 2n curs jardineria, va visitar el Golf El Montanyà, a Seva. El Sr. Josep Tió, responsable de manteniment de la gespa, va fer una presentació general del camp, i a continuació, sobre el terreny, va mostrar i explicar les diferents zones del camp, els tipus i varietats de gespa, els treballs de manteniment, el sistema de reg, la maquinària utilitzada i les seves característiques. La visita va ser molt interessant, i va permetre als alumnes veure la dimensió i el grau d’especialització dels diferents treballs que es realitzen en un camp de golf. La bellesa paisatgística de l’entorn del camp, que és el Parc Natural del Montseny, va ser un atractiu afegit a la visita. Des de l’escola agraïm al Golf El Montanyà la seva col•laboració, que ha permès la realització de la visita.


02/03/2017 - MÉS MAQUINÀRIA

MÉS MAQUINÀRIA

L’Escola Quintanes ha adquirit nova maquinària per a les pràctiques dels alumnes. Després de buscar durant força temps, hem aconseguit un tractor ideal per aquesta tasca ja que és un tractor de 65 cv, doble tracció i molt maniobrable. És una bona eina per a treballs el bosc i especialment per les pràctiques amb alumnes de grau mitjà forestal. El tractor s’ha pogut adquirir gràcies a la col•laboració de Comercial Agrícola Casacuberta, a qui agraïm totes les gestions fetes.


01/03/2017 - Visita a Saltoki amb els alumnes de 1r de GM de Jardineria

Visita a Saltoki amb els alumnes de 1r de GM de Jardineria

El dia 1 de març amb els alumnes de 1r de GM de jardineria hem visitat l’empresa Saltoki de Vic. Saltoki és un magatzem distribuïdor de subministres professionals que abraça diferents branques: calefacció, climatització, electricitat, obra civil, edificació,... El responsable de Saltoki Vic ens ha explicat diferents temes relacionats amb el reg de jardins i ens ha mostrat les instal•lacions de la delegació de Vic on també hem vist material relacionat amb el reg aplicat a la jardineria.


28/02/2017 - Visita a ERRA

Visita a ERRA

El passat 28 de febrer, els alumnes de primer curs de Grau Superior de Ramaderia i Sanitat Animal van visitar ERRA, a Vic, una empresa dedicada a la fabricació i muntatge de tot tipus d’equipaments ramaders especialment per a granges de porcs i vaques. En Jordi Erra, responsable de l’empresa, va mostrar les instal•lacions i la maquinària per a la fabricació i muntatge dels diferents equipaments ramaders que posteriorment instal•laran a les granges. A ERRA utilitzen múltiples materials constructius amb diferents propietats, adequades per a cada necessitat. A ERRA innoven i creen prototips per millorar els productes, amb l’objectiu que els productes siguin eficients en la seva funció i d’una alta durabilitat. Des de l’escola agraïm a ERRA l’oportunitat de realitzar aquesta interessant visita.


+ info: http://www.erra.es/
28/02/2017 - Visita a Mas Serí - AEROSYSTEM ROTI

Visita a Mas Serí - AEROSYSTEM ROTI

El passat 28 de febrer, els alumnes de primer curs de Grau Superior de Ramaderia i Sanitat Animal van visitar Mas Serí, una explotació porcina de cicle tancat situada a Gurb. La persona responsable de la cura del bestiar, en Juan Moreno, els va explicar que l’acurat maneig alimentari, sanitari i reproductiu, junt amb uns bones condicions ambientals proporcionen als animals un correcte estat físic i benestar. El resultats són uns excel•lents índexs reproductius i productius. La Judit Roca responsable de l’empresa va explicar l’organització de la granja, i les instal•lacions per a cada fase, amb especial atenció als sistemes de climatització. La Judit Roca també és responsable de l’empresa AEROSYSTEM ROTI, una empresa especialitzada en climatització i enginyeria de granges porcines. Els alumnes van poder veure diferents productes i serveis que ofereix l’empresa per assolir una òptim control de la climatització d’una granja com per exemple el “Rotisuit”, un sistema de deslletament eficient, que no necessita calefacció per crear un ambient confortable, el “salvagarrins rotivent”, els sistemes de ventilació per sobrepressió, sistemes de refrigeració evaporativa “cooling” i els mòduls constructius Roti. Amb la guia del professor responsable del l’assignatura “Organització i control de la reproducció i cria”, els alumnes van aprofitar la visita per fer també pràctiques de diagnòstic de gestació de les truges de la granja, fent ecografies. Des de l’escola agraïm a Mas Serí l’oportunitat de realitzar aquesta interessant visita.


+ info: http://www.aerosystemroti.com

S'estan mostrant 15 notícies (181-195) de 542