Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.    
CATALÀ | CASTELLANO | ENGLISH

09/03/2017 - Visita a l’Hospital Clínic Veterinari UAB, CRESA i la Facultat de Veterinària – UAB Barcelona

Visita a l’Hospital Clínic Veterinari UAB, CRESA i la Facultat de Veterinària – UAB Barcelona

El passat 9 de març, els alumnes de segon curs del Grau Superior de Ramaderia i Assistència en Sanitat Animal, van visitar l’Hospital Clínic Veterinari UAB on els alumnes van veure els diferents espais destinats a la cura dels animals, tant petits animals com exòtics com també grans animals. Pel que fa al CRESA, laboratori de referència en Sanitat Animal, té com a objectiu, amb caràcter general, la recerca i el desenvolupament tecnològic, els estudis i l’ensenyament en el camp de la sanitat animal, en tots els seus aspectes. Gràcies a l’amabilitat d’en David Solanes i en Guillermo; els alumnes van poder veure com funciona un laboratori amb biocontenció de Nivell 3 (NBS3). En Quim Segalés, director del centre i veterinari de la comarca d’Osona, ens va acomiadar i agrair la visita al centre. A la tarda, la darrera visita va consistir en veure el Servei de Granges i Camps Experimentals de la Facultat, associades a la Facultat de Veterinària. En Ramon, encarregat de les instal•lacions, ens va preparar un “tour” pels diferents espais i instal•lacions (vaques de llet, cavalls, ovelles,...). Agrair des de l’escola a l’Anna Bach per la coordinació de les tres visites i també als responsables de l’HCV, del CRESA i de la Facultat de Veterinària.


02/03/2017 - MÉS MAQUINÀRIA

MÉS MAQUINÀRIA

L’Escola Quintanes ha adquirit nova maquinària per a les pràctiques dels alumnes. Després de buscar durant força temps, hem aconseguit un tractor ideal per aquesta tasca ja que és un tractor de 65 cv, doble tracció i molt maniobrable. És una bona eina per a treballs el bosc i especialment per les pràctiques amb alumnes de grau mitjà forestal. El tractor s’ha pogut adquirir gràcies a la col•laboració de Comercial Agrícola Casacuberta, a qui agraïm totes les gestions fetes.


01/03/2017 - Visita a Saltoki amb els alumnes de 1r de GM de Jardineria

Visita a Saltoki amb els alumnes de 1r de GM de Jardineria

El dia 1 de març amb els alumnes de 1r de GM de jardineria hem visitat l’empresa Saltoki de Vic. Saltoki és un magatzem distribuïdor de subministres professionals que abraça diferents branques: calefacció, climatització, electricitat, obra civil, edificació,... El responsable de Saltoki Vic ens ha explicat diferents temes relacionats amb el reg de jardins i ens ha mostrat les instal•lacions de la delegació de Vic on també hem vist material relacionat amb el reg aplicat a la jardineria.


28/02/2017 - Visita a ERRA

Visita a ERRA

El passat 28 de febrer, els alumnes de primer curs de Grau Superior de Ramaderia i Sanitat Animal van visitar ERRA, a Vic, una empresa dedicada a la fabricació i muntatge de tot tipus d’equipaments ramaders especialment per a granges de porcs i vaques. En Jordi Erra, responsable de l’empresa, va mostrar les instal•lacions i la maquinària per a la fabricació i muntatge dels diferents equipaments ramaders que posteriorment instal•laran a les granges. A ERRA utilitzen múltiples materials constructius amb diferents propietats, adequades per a cada necessitat. A ERRA innoven i creen prototips per millorar els productes, amb l’objectiu que els productes siguin eficients en la seva funció i d’una alta durabilitat. Des de l’escola agraïm a ERRA l’oportunitat de realitzar aquesta interessant visita.


+ info: http://www.erra.es/
28/02/2017 - Visita a Mas Serí - AEROSYSTEM ROTI

Visita a Mas Serí - AEROSYSTEM ROTI

El passat 28 de febrer, els alumnes de primer curs de Grau Superior de Ramaderia i Sanitat Animal van visitar Mas Serí, una explotació porcina de cicle tancat situada a Gurb. La persona responsable de la cura del bestiar, en Juan Moreno, els va explicar que l’acurat maneig alimentari, sanitari i reproductiu, junt amb uns bones condicions ambientals proporcionen als animals un correcte estat físic i benestar. El resultats són uns excel•lents índexs reproductius i productius. La Judit Roca responsable de l’empresa va explicar l’organització de la granja, i les instal•lacions per a cada fase, amb especial atenció als sistemes de climatització. La Judit Roca també és responsable de l’empresa AEROSYSTEM ROTI, una empresa especialitzada en climatització i enginyeria de granges porcines. Els alumnes van poder veure diferents productes i serveis que ofereix l’empresa per assolir una òptim control de la climatització d’una granja com per exemple el “Rotisuit”, un sistema de deslletament eficient, que no necessita calefacció per crear un ambient confortable, el “salvagarrins rotivent”, els sistemes de ventilació per sobrepressió, sistemes de refrigeració evaporativa “cooling” i els mòduls constructius Roti. Amb la guia del professor responsable del l’assignatura “Organització i control de la reproducció i cria”, els alumnes van aprofitar la visita per fer també pràctiques de diagnòstic de gestació de les truges de la granja, fent ecografies. Des de l’escola agraïm a Mas Serí l’oportunitat de realitzar aquesta interessant visita.


+ info: http://www.aerosystemroti.com
24/02/2017 - QUINTANES PARTICIPA AL SEMINARI PEDAGÒGIC DEL PROJECTE EUROPEU POCTEFA/PYREMPFOR

QUINTANES PARTICIPA AL SEMINARI PEDAGÒGIC DEL PROJECTE EUROPEU POCTEFA/PYREMPFOR

Del 22 al 24 de febrer, al Castell de Montesquiu, s’ha celebrat un seminari pedagògic per desenvolupar el currículum del formador forestal. Aquest seminari s’inclou dintre del projecte PYREMPFOR, que ha estat cofinançat pel FEDER a través del programa Interreg POCTECFA 2014-2010. El dimecres 22 de febrer en Carles Lorca, professor de l’escola, va fer una presentació de l’escola incidint en l’organització de les pràctiques amb els alumnes de grau mitjà i superior de forestal, la metodologia i materials de treball. En aquestes jornades han participat altres centres de formació de Catalunya, País Basc, Osca i França.


17/02/2017 - JORNADA FORESTAL DE HONDA ECHO

JORNADA FORESTAL  DE HONDA ECHO

El dia 17 de febrer, es va organitzar una jornada de treball teoricopràctica per als alumnes de grau superior de gestió forestal i del medi natural. La sessió es va iniciar amb una visió general de les noves normatives sobre emissions de gasos, vibracions i sorolls, aplicades a les màquines de baixa cilindrada. Seguidament es va fer una demostració pràctica del manteniment de la motoserra a bosc i com efectuar el maneig d’aquesta màquina en els diferents processos de tala, desbrancat i trossejat, sempre tenint com a primer criteri la seguretat de la persona que efectua la tasca i les que puguin estar al seu entorn. Agrair molt sincerament la tasca formativa i la bona predisposició del Sr. Pedro Sillero, tècnic de la casa Honda Echo.


10/02/2017 - Hem sembrat

Hem sembrat

Els dies 8 i 10 de febrer, amb els alumnes agraris de segon de Grau Mitjà de Producció Agropecuària, vam realitzar les pràctiques de sembra experimental. Després d’haver explicat a classe tot el referent a les adobadores i sembradores, els alumnes han pogut fer unes pràctiques de posada a punt de la sembradora i calcular les dosis de sembra per a les parcel•les dels camps experimentals de l’escola. El dimecres dia 8 va ser impossible de sembrar sobre el terreny, ja que el dia abans va ploure i el terreny estava massa moll. El divendres 10, tot i ser humit vam poder sembrar les diferents varietats d’ordi com: Gustav, Gaèlic, Lukas i Meseta. Ara caldrà esperar que germini i veure resultats.


09/02/2017 - Visita d’Estudis amb els alumnes de 2n de GS de Gestió Forestal i del Medi Natural

Visita d’Estudis amb els alumnes de 2n de GS de Gestió Forestal i del Medi Natural

El dijous 9 de febrer, els alumnes de segon curs del cicle de grau superior de gestió forestal i del medi natural van visitar una finca del Parc Natural del Montgrí on s'estan executant uns treballs silvícoles de millora. L'empresa Lignia, de l'Escala, està fent una aclarida de millora d'una pineda procedent de repoblació. Durant la visita l'encarregat i l'enginyer de Lignia va mostrar als alumnes l'abatiment mecanitzat mitjançant 2 màquines giratòries de cadenes amb capçal de cizalla acumulador. Al mateix temps un autocarregador efectuava el desembosc amb mètode d'arbre sencer fins al carregador accessible per trailer. El destí de la fusta és per biomassa industrial, en concret per a la central de l'empresa EON a Marsella (França).


08/02/2017 - Visita amb els alumnes de 2n GM d’Aprofitament i Conservació del Medi Natural

Visita amb els alumnes de 2n GM d’Aprofitament i Conservació del Medi Natural

El dimecres dia 8 de febrer, els alumnes de 2n de GM d’Aprofitament i Conservació del Medi Natural es van dirigir cap al Berguedà per realitzar diferents activitats relacionades amb els aprofitaments forestals. A mig camí, van aprofitar i es van aturar a la Pedra llarga. Allà els esperava en Marc Pujol, exalumne de l’escola i un dels socis de l’empresa Forescat s.c.p. Aquí els alumnes van poder fer una tertúlia professional molt productiva, realista i que va donar molt de sí. Després es va continuar fins a la serradora Boix, on la Iolanda i en Marc, del departament forestal, els van ensenyar com funcionava l’empresa i més concretament els defectes dels troncs ocasionats per una mala pràctica en el processat amb motoserra. Per acabar el dia, es van traslladar fins a una finca propera per poder veure en directe com treballava una processadora i un autocarregador forestal. En Dimitri ens va atendre molt amablement i ens va respondre a totes les preguntes que van sortir en aquell moment. Aquesta jornada va ser molt profitosa pels alumnes, per poder agafar referències tècniques i laborals del sector forestal.


08/02/2017 - Neix el Projecte de l’Ecomuseu del Blat “Xarxa de Patrimoni Rural” amb l'Escola EFA Quintanes com a impulsors

Neix el Projecte de l’Ecomuseu del Blat “Xarxa de Patrimoni Rural” amb l'Escola EFA Quintanes com a impulsors

L’Ecomuseu del Blat tenia com a eix únic el blat, però a partir d’ara engloba tot el món rural de la comarca d’Osona i per això passa a anomenar-se Xarxa de Patrimoni Rural . El dia 7 de febrer es va fer la signatura de l’acta fundacional de l’associació sense ànim de lucre que neix per iniciativa d’un conjunt d’institucions, entitats i persones que vetllen “per la recuperació, l’estudi, la conservació i la difusió del patrimoni rural”. L’associació neix impulsada pels ajuntaments de Taradell, Tona, Malla, i Santa Eulàlia de Riuprimer, l’associació Tonis de Taradell, la Fundació Jacint Verdaguer de Folgueroles, El Mas El Colomer de Taradell, el Museu del Pa de Tona, El Camp de les Lloses de Tona, el Molí de la Calvaria de Calldetenes, l’Escola de Formació Professional Quintanes de Les Masies de Voltregà i la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya. Està obert a tothom que vulgui recuperar, preservar i divulgar el patrimoni rural. Els primers objectius de la Xarxa de Patrimoni Rural seran la consolidació, difusió i generació de projectes que vetllin per la memòria del patrimoni rural i que contribueixin al desenvolupament sostenible del territori. Santi Ponce, secretari de l’associació, destaca la importància de compartir projectes en xarxa que relacionin iniciatives a escala local amb projectes d’un abast territorial més ampli.


02/02/2017 - Visita d’Estudis a Grans del Lluçanès 2-2-17

Visita d’Estudis a Grans del Lluçanès 2-2-17

El dijous 2 de febrer, amb els alumnes de primer de superior de Gestió Forestal, s’han visitat les instal•lacions que l’empresa Grans del Lluçanès té a Sant Martí d’Albars. En aquesta visita, en David Pizà ens ha explicat i mostrat tot el procés per obtenir biomassa en forma de pèl•let. Un procés que s’inicia amb un material que era un refús de les serradores: les serradures o encenalls. Aquestes s’assequen i es comprimeixen formant pèl•lets, que després es poden envasar en sacs de 15 kg o en “big bags” de 1200kg o vendre-ho a granel, subministrant-lo amb camió cisterna pressuritzat. També ens han explicat els rendiments i els costos de produir pèl•let, així com les seves diferents qualitats. Els alumnes han pogut comprovar com s’ha aconseguit valoritzar un subproducte de les serradores, a més de disposar d’un combustible, que és una font d’energia sostenible i més econòmica que els combustibles fòssils.


27/01/2017 - Vista d’Estudis a Can Bosc de Viladrau

Vista d’Estudis a Can Bosc de Viladrau

El divendres 27 de gener, amb els alumnes de 1r de GM d’aprofitament i conservació del medi natural, vam visitar Can Bosc de Viladrau. En aquesta visita vam poder observar diferents espècies d’arbres. Entre les espècies hi havien castanyers centenaris. Vam poder aprofundir amb el tema de plagues i malalties que afecten aquestes espècies.


24/01/2017 - Pràctica a l’Hípica Maver de Sant Vicenç de Torelló

Pràctica a l’Hípica Maver de Sant Vicenç de Torelló

El passat dia 24 de Gener vam anar amb els alumnes de 1r de Grau Superior de Ramaderia i Assistència en Sanitat Animal a fer una pràctica a la Hípica Maver, de Sant Vicenç de Torelló. Vam tenir la possibilitat de veure com funciona una hípica, les seves instal•lacions, l'alimentació i el maneig. Els alumnes van veure com es realitza l'exploració física d'un cavall i van poder fer, en grup, una ressenya gràfica d'un cavall. També vam veure els sementals de l’hípica i els diferents poltres d'aquest any que ja havien deslletat. En definitiva van poder veure com es desenvolupa l’activitat professional d’una hípica.


24/01/2017 - Visita d’Estudis al Grup Casacuberta SL

Visita d’Estudis al Grup Casacuberta SL

El dimarts 24 de gener de 2017, amb els alumnes de primer de superior de Ramaderia i Assistència en Sanitat Animal, s’han visitat les instal•lacions que el Grup Casacuberta (concessionari de maquinària agrícola Case IH i New Holland) té al Parc d’Activitats Econòmiques d’Osona. La visita ha tingut dues parts, en primer lloc un tècnic de l’empresa New Holland, especialista en les noves motoritzacions per complir les noves normatives europees sobre emissió de gasos i partícules contaminants, ens ha explicat les solucions a les que s’està arribant per reduir aquestes emissions. Seguidament el gerent, Enric Casacuberta, ens ha fet una visita per les instal•lacions, explicant-nos la seva distribució, com s’organitzen, com gestionen els residus, els recanvis, etc.S'estan mostrant 15 notícies (181-195) de 532