Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.    
CATALÀ | CASTELLANO | ENGLISH

23/10/2020 - Mas Terricabras.

Mas Terricabras.

Visita del grup de 2n curs de Grau Mitjà de Produccions Agropecuàris a l’explotació agrícola ramadera Mas Terricabras al municipi d’Oristà.

Mas Terricabras és una explotació familiar, que produeix cereals i lleguminoses, i producció porcina, bovina de cria i d’engreix. També fan la producció de biomassa destinada a la calefacció, i la producció elèctrica amb plaques solars fotovoltaiques instal·lades a les teulades de al granja.

Altres produccions singulars són els cigrons amb denominació d’origen, una varietat de blat anomenada blat Forment escairat, tomàquet verd, i la comercialització per venda directa. A més junt amb altres explotacions del Lluçanès, també reben visites en rutes turístiques anomenades “La Ruta del Pa i la Ruta de la llet” Des de l’escola agraïm a Mas Terricabras l’oportunitat d’aquesta interessant visita.


01/10/2020 - Projectes Finals de Grau.

Projectes Finals de Grau.

El PFG, Projecte Final de Grau, constitueix l’últim registre pedagògic que permet avaluar les competències adquirides per l’alumne/a durant la seva formació. El seu caràcter de nexe entre aprenentatge i pràctica professional defineix la seva singularitat respecte als anteriors projectes realitzats fins el moment.


Enguany el desenvolupament, seguiment i presentació han estat del tot particulars degut a la situació d’excepcionalitat en la què estem vivint. No obstant, alumnes i professors han estat a l’alçada de la tasca encomanada i els resultats han estat com sempre molt satisfactoris. Tanquen un cicle que de ben segur recordaran sempre.

Gran esforç, grans resultats.


29/09/2020 - NOU CURS 2020-21.

NOU CURS 2020-21.

"Desitjo que després d’aquest període d’estiu estigueu descansats i amb il·lusió d’iniciar un nou curs i amb forces per treballar en aconseguir els objectius que tenim fixats per aquest curs. Com tots sabeu la pandèmia segueix amb nosaltres i ens obliga a adaptar-nos a aquesta situació i seguir uns protocols i mesures de prevenció sanitària que hauran de ser des de el primer dia una prioritat per tots nosaltres i per tot l’alumnat. Al mateix temps, l’escola ha de seguir amb la seva tasca formativa sense perdre la seva essència i sistema pedagògic que la defineix.

Us adjunto pla de treball general i també adjunto "Pla d'organització i d'actuació curs 20-21 en el marc de la pandèmia de l'escola Quintanes", s'han fet algunes modificacions respecte el que us vaig enviar el mes de juliol afegint les noves indicacions del Departament. És molt important que feu una lectura detallada i estudieu aquest pla."

Fragment de l’email del director Toni Martorell enviat als monitors i monitores per a preparar la primera reunió de curs.
Un curs diferent, però sempre amb tot l’esperit d’entrega i superació que ens caracteritza.


22/09/2020 - Matrícula d'Honor.

Matrícula d'Honor.

Tots els nostr@s alumnes són el nostre regal 🙏 #familiaquintanes

Sóc la Laia Rius i actualment he finalitzat els meus estudis de Ramaderia i Assistència en Sanitat Animal a l'escola EFA Quintanes. He obtingut matrícula d'honor i una menció honorífica als premis Argó que organitza la universitat autònoma de Barcelona. Això ha set gràcies a la meva estança a l'escola que m'ha ajudat a créixer tan personal com acadèmicament.

M'enduc molts bons records d'aquests dos anys i ho recomano a tothom que tingui clar que vol enfocar la seva carrera professional en el sector agrari o rural.

Penso que aquest cicle formatiu en concret és molt útil tant per la gent que es vol dedicar a la ramaderia com les persones que volen seguir els seus estudis universitaris en graus com els de veterinària o enginyeria agrònoma, ja que t'ofereix les bases teòriques necessàries i una gran experiència pràctica en les estades a l'empresa.

Sóc l'Estel Barceló i enmig de la pandèmia he acabat el Cicle Superior de Ramaderia i Assistència en Sanitat Animal a l'escola Quintanes. Quan ho penso em sembla impossible que el temps hagi passat tant ràpid, ja que encara visualitzo el dia que vaig començar.

Tot i acabar amb una sensació dolça-amarga puc dir que he gaudit moltíssim aquests dos anys estudiant el que veritablement m'agrada, aprenent molts coneixements i formant part d'aquesta escola.

No sé què em depararà el futur, però ara sé amb enorme certesa que sóc on vull estar i on m'agrada ser. Des d'aquí animo a tothom a descobrir aquesta sensació tan satisfactòria i que es pot aconseguir gràcies a Quintanes i a tota la gent que l'envolta.

Per últim, també animo a aprofitar totes les oportunitats que se us plantegen al entrar al cicle: visites, plans d'estudis, viatges, pràctiques... no té preu!! A més, els moments que es viuen a l'escola són inoblidables i a mi, personalment, Quintanes m'ha fet créixer. Us estic molt agraïda. Gràcies a Quintanes marxo amb la motxilla ben carregada". Espero que ens retrobem molt aviat!Gràcies família Quintanes!

"Que fàcil aprendre quan vols aprendre, t'agrada el que aprens i t'ajuden a aprendre."
01/09/2020 - Laia Rius, menció a el Premi Argó.

Laia Rius, menció a el  Premi Argó.

Els Premi Argó 2020, que atorga la UAB als millors treballs de recerca de Batxillerat i CFGS, ha fet públics els noms dels estudiants guanyadors de Batxillerat, en aquesta 17ena convocatòria, procedents d'instituts de 26 poblacions catalanes.

La nostra alumna de Ramaderia i Assistència en Sanitat Animal, Laia Rius Canadell, ha obtingut una MENCIÓ a projectes de CFGS en la 17è convocatòria de Premis Argó 2020. Enhorabona Laia!


07/05/2020 - 3x2. Tres anys, dues titulacions.

3x2. Tres anys, dues titulacions.

Busca la teva fórmula. Si tens ganes de formar-te al màxim, hi ha sectors que t'interessen i dubtes per on decantar-te, si busques crear un perfil professional interdisciplinar, si vols treure rendiment al teu temps...

Demana'ns més informació. Truca al 93.850.24.41 o escriu-nos a efa@quintanes.com t'explicarem totes les combinacions i opcions possibles! A Quintanes tenim la teva fórmula!


31/03/2020 - Visita a Can Fraser i Albert Tulsà s.l.

Visita a Can Fraser i Albert Tulsà s.l.

Els alumnes de 2n de GM de Producció Agropecuària, es van fer dues visites d’estudis per complementar el pla d’estudis de maquinària.

Al matí, es va visitar Can Fraser d’Aiguaviva, on el Sr. Jordi Aulet ens va explicar tota la maquinària que tenen a l’explotació, amb tota mena de detalls pel que fa a maneig, manteniment, avaries, produccions, comparació entre marques, preus, rendibilitat, etc.

A la tarda, la visita va ser a l’empresa de treballs agrícoles a tercers, Albert Tulsà s.l. de Riudellots de la Selva. L’Albert ens va ensenyar i explicar tota la maquinària que té, la història i evolució de l’empresa a més de la feina del dia a dia.

Sobretot va agradar molt als alumnes, la nova adquisició de l’empresa que és un tractor de 420cv marca Class Xerion de 4 rodes direccionals del mateix diàmetre. Des d’aquí volem agrair moltíssim a les dues empreses la seva implicació i assessorament per a la formació dels nostres alumnes.


18/03/2020 - Monitors/es Quintanes.

Monitors/es Quintanes.

Una de les claus del sistema educatiu de l’alternança és el compromís d'uns professors -anomenats habitualment "monitors"- amb múltiples funcions més enllà de la mera docència.

El monitor acompanya l'alumne en tot el seu itinerari de formació i inserció socioprofessional, perquè és un actor actiu dins d'aquest mateix context socioprofessional i territorial del que forma part l'alumne.

És el paradigma d'un nou ofici de la formació: ja no és el professor d’una assignatura, sinó l’animador de formació que guia, aconsella, ajuda, ensenya quan cal, acompanya en el camí dels aprenentatges i suscita l'interès per emprendre. (Andreu Gutiérrez, ex monitor de Quintanes).

Us convidem a saber més d'alguns dels nostres monitors/es :)


Arxiu PDF: Veure entrevista completa.


16/03/2020 - Visita a Sesacor.

Visita a Sesacor.

Els alumnes de 1r de GM de Producció Agropecuària van visitar l’empresa SESACOR, dedicada a l’engreix, importació i exportació de vedells i xais.

Principalment treballen amb vedells “pasteros” de les races Montbeliarde, Xarolaise, Suïssa, Llemosína... En total engreixen uns 5.000 caps i els treuen a uns 720 kg de pes.

Una de les parts més importants ha estat la visita de les diferents instal•lacions, començant per les més antigues i acabant amb les més modernes, veient els avantatges i inconvenients de cadascuna. En Joan, ens ha atès molt bé i ens han explicat tot el que els hem preguntat sobre maneig, sanitat, comercialització, etc.

Una molt bona visita pels alumnes interessats en aquest mon i obrint expectatives per altres, que sempre suma!


02/03/2020 - Els nostres alumn@s visiten FIMA 2020.

Els nostres alumn@s visiten FIMA 2020.

Aquesta setmana s’ha celebrat la 41a mostra de maquinària agrícola a Saragossa, FIMA 2020. El dijous 27 de febrer, amb els alumnes de 1r d'Agropecuària de grau mitjà, 1r de Ramaderia i Sanitat Animal i els 1r de Paisatgisme vam assistir a aquesta important exposició, un total de 62 alumnes.

Aquesta fira que es fa cada 2 anys, s’hi poden veure totes les novetats que ofereixen les grans marques, com d’altres que van sortint al mercat, amb menys nom, però amb no menys qualitat de productes.

Va ser un dia per retrobar força antics alumnes de Quintanes i comprovar l’estat d’ànims del sector. Jornada molt enriquidora, tant pels alumnes com pels monitors que hi vàrem anar.


26/02/2020 - 3rs classificats al Catskills '20 de Jardineria.

3rs classificats al Catskills '20 de Jardineria.

Tres alumnes de 1er de grau superior de Paisatgisme van representar l'escola a l'edició d'enguany aconseguint una merescuda tercera posició. El Catskills és el campionat de Catalunya de formació professional on els alumnes d’ensenyaments professionals d’arreu del territori català competeixen en 38 oficis relacionats amb els estudis que estan cursant.

El Campionat de Catalunya de Formació Professional CATSKILLS 2020 té com a objectiu principal la promoció de la Formació Professional a través de la participació de l’alumnat. La competició suma una motivació extra en el seu itinerari professional així com una experiència personal enriquidora; També interessant la connexió entre centres educatius i el professorat ja que poden realitzar un intercanvi d'experiències i establir xarxes de col·laboració entre els centres i les empreses participants.

Aquest campionat és bianual, i permet mostrar les habilitats (els skills) i les competències professionals dels alumnes que participen. Les proves estan inspirades en les descripcions tècniques que regeixen la competició internacional WorldSkills Competition.


19/02/2020 - Visita a Vernis & Taberner equips.

Visita a Vernis & Taberner equips.

Els alumnes de 1GM de Producció Agropecuària, van anar a fer una interessant visita d’estudis a l’empresa Vernis & Taberner Equips S. L. de Gurb, concessionari de la marca JOHN DEERE.

El Sr. Manel Lara ens va ensenyar totes i cadascuna de les instal•lacions de l’empresa, explicant-nos tots els dubtes que anaven sortint sobre la marxa. Al final de la visita de les instal•lacions, vam passar a la zona d’exposició de tractors nous i botiga, on vam fer totes les preguntes que portàvem preparades per al bon aprofitament de la visita.

Tot seguit també vàrem poder visitar les instal•lacons de Santa Anna on tenen tot de maquinària de segona mà. La visita va agradar molt als alumnes i des d’aquí volem agrair a “Can Vernis” la seva predisposició i bon tracte que sempre ens dispensen.


11/02/2020 - Visita al Parc Natural de Montserrat.

Visita al Parc Natural de Montserrat.

El dia 3 de desembre els alumnes de 2n de superior de forestal varen conèixer la gestió del Parc Natural de Montserrat, varen trepitjar els seus viaranys i varen amarar-se de la seva espiritualitat, resseguint un seguit d'ermites.

Tot això es va aconseguir gràcies al fet que en Ramon Bisbal, el seu director, i el pare Manel Gasch ens varen acompanyar i ensenyar racons secrets del massís.

La d'avui és una visita d'estudis molt diferent de totes les altres perquè poques vegades no només el director d'un parc natural s'avé a atendre'ns i acompanyar-nos en una passejada esbalaïdora sinó que a més un pare de la comunitat benedictina vol sumar-s'hi i enriquir encara més la visita. Fent-la realment inoblidable.

Els alumnes han tingut l'oportunitat de conèixer la realitat de la gestió d'un parc tan singular com aquest i copsar també la seva màgia.


06/02/2020 - Visita a Mas La Carrera.

Visita a Mas La Carrera.

El dia 17 de gener, l’explotació agropecuària Mas La Carrera, situada a Sant Esteve d’en Bas (La Garrotxa), va rebre la visita dels alumnes de segon curs de Grau Superior de Ramaderia i Sanitat Animal.

Mas La Carrera és una empresa familiar que actualment té unes 300 vaques de carn de diferents races, que engreixa vedells i comercialitza productes de qualitat de la carn de vedell/a amb la marca Natrus. En Sergi Pujolriu, va explicar als alumnes l’evolució i el funcionament actual de l’empresa. Mas La Carrera és una explotació pionera en la introducció de vaques de la raça Angus. Aquesta raça és reconeguda per la qualitat de la seva carn. A Mas La Carrera també fan els treballs agrícoles a la terra. L’alimentació del bestiar és de collita pròpia, i, en el cas de les vaques, es basa en les pastures i altres farratges. A l’estiu les vaques també fan transhumància al Ripollès per aprofitar les pastures de muntanya. Les vaques disposen d’una identificació individual i localització via GPS, que incorpora sensors que ajuden a la gestió del ramat.

L’alimentació dels vedells d’engreix és una ració tipus “unifeed” amb una elevada base farratgera. Mas La Carrera és una mostra d’una empresa, que evoluciona, i empren projectes de millora. Des de l’escola agraïm a Mas La Carrera l’oportunitat de realitzar aquesta interessant visita.


29/01/2020 - Visita al camp del Barça.

Visita al camp del Barça.

Els alumnes de 1er de Grau Superior de Paisatgisme i Medi Rural van visitar les instal•lacions del camp del Barça. Un membre de l’equip de greenkeepers els va explicar amb tot detall quines són les seves tasques i la importància de tenir un terreny de joc perfecte.

La gespa va començar a ser també part important de l’espectacle, hi havia un canvi en marxa. Els jugadors estaven passant de ser jugadors de futbol a atletes. Necessitaven tenir una superfície impecable. Aquest punt d’inflexió va ser fa uns 10 anys, amb el canvi de percepció, ara entraven en joc professionals que transformen fangars en perfectes llenços verds. S’ocupen de que la pilota rodi perfectament, d’aconseguir una composició estèticament atractiva pels espectadors i generar una superfície amb un nivell de duresa justa per a evitar lesions. Un partit de futbol, va molt més enllà dels gols.S'estan mostrant 15 notícies (16-30) de 532