Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.    
CATALÀ | CASTELLANO | ENGLISH

03/02/2021 - Manteniment als Jardins del Despujol.

Manteniment als Jardins del Despujol.

Els alumnes de segon de grau mitjà de jardineria han realitzat unes pràctiques de poda en alçada i utilització de plataforma elevadora als jardins del Despujol. Aquests jardins estan ubicats on hi ha l’edifici de l’ajuntament de Les Masies de Voltregà, l’escola manté un conveni de col·laboració amb l’ajuntament i des de fa quatre anys es van realitzant pràctiques de poda i manteniment de l’arbrat.

Els alumnes han treballat com s’elabora un pla de gestió de l’arbrat, la gestió del risc dels arbres urbans, un inventari d’arbres i altres aspectes tècnics.

El mes de març es complementarà amb unes pràctiques de grimpada i seguretat per accedir els arbres.

Totes aquestes pràctiques s’inclouen en el currículum dels alumnes de grau mitjà de jardineria i es complementa amb una certificació especifica en manipulació de plataforma elevadora i poda en alçada.

La intervenció consta de diferents sessions al llarg del curs escolar, amb els alumnes de forestal i jardineria de cicle formatiu de grau mitjà; i de paisatgisme, medi rural i forestals de grau superior. Detall que encara ho fa molt més interessant ja que és un treball enfocat de forma multidisciplinar.


18/01/2021 - Visita al l'explotació agropecuària Mas Bes.

Visita al l'explotació agropecuària Mas Bes.

Un any més els alumnes de primer de Grau Superior de Ramaderia i Sanitat Animal van visitar l’explotació agropecuària Mas Bes. Mas Bes és una empresa que produeix llet per a la marca ATO Natura.

En Joan Viñolas va explicar l’evolució i el funcionament actual de la granja, la planta de biogàs on produeixen electricitat, i de les plaques solars fotovoltaiques per a consum propi, i també les visites a la granja que ofereixen a tot tipus de grups de persones interessades.

Habitualment els visitants a Mas Bes poden completar l’experiència visitant el Museu de Pagès tot veient l’evolució de la vida a pagès, l’agrobotiga on es poden comprar productes de producció pròpia, i finalment dinant al restaurant de la granja.

Les circumstàncies actuals i les limitacions a rebre visites per causa de la Pandèmia Covid-19, han impulsat a Mas Bes ampliar el seu catàleg de productes alimentaris, creant nous productes elaborats, i oferint nous serveis com per exemple la venda de paneres de Nadal.

Mas Bes és una mostra d’una empresa oberta al públic, que evoluciona, empren nous projectes, dóna a conèixer uns productes, fruit del treball i dels valors que els mouen. Des de l’escola agraïm a MAS BES l’oportunitat de realitzar aquesta interessant visita.

Esperem que ben aviat, tots superem la pandèmia, i granges com Mas Bes puguin reprendre la seva excel·lent activitat divulgadora que permet a tot tipus de públic entendre i valorar la importància de la producció d’aliments bàsics com són la llet i la carn.


+ info: https://www.masbes.com
13/11/2020 - Jornada de Qualitat a l'Ensenyament.

Jornada de Qualitat a l'Ensenyament.

Hem participat a la taula de Bones pràctiques en empreses de FP Dual dins la XVIII Jornada de Qualitat a l'Ensenyament on hi hem exposat la nostra experiència i les nostres inquietuds.

Com exposa el Departament d'Educació, l'objectiu d'aquestes jornades és el d'afavorir la implementació de millores en la gestió, eficaces i eficients, que ajudin els centres a l'obtenció de resultats excel·lents en tots els seus processos, especialment els d'ensenyament i aprenentatge. La participació ha estat molt enriquidora, ja que hem pogut escoltar altres exemples que ens ajudaran a millorar el sistema que ja estem desenvolupant.

Agraïm des de l'Escola l'oportunitat que ens ha brindat el Departament d'Educació al convidar-nos a participar.


+ info: https://sites.google.com/xtec.cat/xviiijornadadequalitat/inici
28/10/2020 - Nova desbrossadora Honda-Echo i Aldimak.

Nova desbrossadora Honda-Echo i Aldimak.

Aquesta setmana hem augmentat el parc de maquinària amb l’adquisició de la nova desbrossadora forestal de 4 temps UMk 450 de 50cc gentilesa d'Honda-Echo i Aldimak.
Després de força anys fent la petició a la casa Honda de treure al mercat desbrossadores de 4 temps de més cilindrada per a treballs forestals, finalment, aquesta temporada n’ha presentat una d’aquestes característiques.

Aquesta desbrossadora podrà portar diferents eines de tall a més del fil, també ganiveta trituradora. Aquest últim, un aspecte molt important de cara els nostres alumnes, a fi i efecte de veure els avantatges i punts forts dels motors de 4 temps, envers els de 2 temps en un context de treballs forestals.

Les principals millores són: un estalvi del 25% en combustibles, menys soroll, menys vibracions, menys contaminació, per tant, un bon rendiment econòmic i ergonòmic.

Nosaltres amb moltes ganes de provar-la!


23/10/2020 - Pràctiques DUAL.

Pràctiques DUAL.

S'inicia un nou curs i fem balanç de com ha anat l'aprenentatge dels nostres alumnes en estades DUAL durant l'època estival. A causa de la Covid19 l'inici es va haver d'endarrerir però, un cop assimilada la situació, es van realitzar les adaptacions pertinents per a aconseguir un seguiment de l'aprenentatge, tenint molt present les noves condicions sanitàries.

La relació personal i directa entre les tres parts implicades en l’estada, alumne-escola-empresa, asseguren que aquesta sigui enriquidora i encertada per a tots ells.

Des de l'escola s'aposta fort per aquest sistema d'estades a l'empresa i per aquest motiu es va veure molt interessant estendre-ho a la resta de cicles formatius impartits a l'escola. Sempre motivats per l'èxit de les grans experiències viscudes en els darrers anys en el cicle d'agropecuària. Sabem que avançant per aquest camí, augmentem les possibilitats d'incorporació de l'alumne a l'empresa on ha realitzat l'estada DUAL.


23/10/2020 - Ruta Vidrà - Sant Pere de Torelló.

Ruta Vidrà - Sant Pere de Torelló.

La primera Visita d'Estudis amb el grup de 1r de Grau Superior de Gestió Forestal i del Medi Natural varem endinsar-nos en la interpretació dels espais forestals amb una ruta a peu des de Vidrà a Sant Pere de Torelló.

Al llarg del recorregut vàrem conèixer diferents espècies forestals arbòries, arbustives i herbàcies de la vegetació típica de clima submediterrani, vam aprendre a interpretar les diferents formes que pot prendre una massa forestal i també a conèixer alguns dels aparells de mesura utilitzats a l'hora de fer un inventari dasomètric.


23/10/2020 - Mas Terricabras.

Mas Terricabras.

Visita del grup de 2n curs de Grau Mitjà de Produccions Agropecuàris a l’explotació agrícola ramadera Mas Terricabras al municipi d’Oristà.

Mas Terricabras és una explotació familiar, que produeix cereals i lleguminoses, i producció porcina, bovina de cria i d’engreix. També fan la producció de biomassa destinada a la calefacció, i la producció elèctrica amb plaques solars fotovoltaiques instal·lades a les teulades de al granja.

Altres produccions singulars són els cigrons amb denominació d’origen, una varietat de blat anomenada blat Forment escairat, tomàquet verd, i la comercialització per venda directa. A més junt amb altres explotacions del Lluçanès, també reben visites en rutes turístiques anomenades “La Ruta del Pa i la Ruta de la llet” Des de l’escola agraïm a Mas Terricabras l’oportunitat d’aquesta interessant visita.


23/10/2020 - Centre de Reproducció de tortugues.

Centre de Reproducció de tortugues.

Sortida al Centre de Reproducció de tortugues de l'Albera, a Garriguella i al Parc Mediambiental de la Selva.
Durant el matí es va visitar el centre de cria de tortuga mediterrània que hi ha a Garriguella, a la serra de l'Albera, on es crien tortugues per ser alliberades al medi natural d'aquesta bonica espècie tant estimada com amenaçada. En Joan Budó, ens va acompanyar durant la visita fent-la agradable i, sobretot, molt didàctica.

A la tarda visita al Parc Mediambiental de La Selva, on es gestiona bona part de la recollida de residus de la comarca, sigui distribuint o fent el tractament de la matèria orgànica. La tècnica del parc, la Núria Xifra, ens va mostrar la planta i en va explicar el seu funcionament.


01/10/2020 - Projectes Finals de Grau.

Projectes Finals de Grau.

El PFG, Projecte Final de Grau, constitueix l’últim registre pedagògic que permet avaluar les competències adquirides per l’alumne/a durant la seva formació. El seu caràcter de nexe entre aprenentatge i pràctica professional defineix la seva singularitat respecte als anteriors projectes realitzats fins el moment.


Enguany el desenvolupament, seguiment i presentació han estat del tot particulars degut a la situació d’excepcionalitat en la què estem vivint. No obstant, alumnes i professors han estat a l’alçada de la tasca encomanada i els resultats han estat com sempre molt satisfactoris. Tanquen un cicle que de ben segur recordaran sempre.

Gran esforç, grans resultats.


29/09/2020 - NOU CURS 2020-21.

NOU CURS 2020-21.

"Desitjo que després d’aquest període d’estiu estigueu descansats i amb il·lusió d’iniciar un nou curs i amb forces per treballar en aconseguir els objectius que tenim fixats per aquest curs. Com tots sabeu la pandèmia segueix amb nosaltres i ens obliga a adaptar-nos a aquesta situació i seguir uns protocols i mesures de prevenció sanitària que hauran de ser des de el primer dia una prioritat per tots nosaltres i per tot l’alumnat. Al mateix temps, l’escola ha de seguir amb la seva tasca formativa sense perdre la seva essència i sistema pedagògic que la defineix.

Us adjunto pla de treball general i també adjunto "Pla d'organització i d'actuació curs 20-21 en el marc de la pandèmia de l'escola Quintanes", s'han fet algunes modificacions respecte el que us vaig enviar el mes de juliol afegint les noves indicacions del Departament. És molt important que feu una lectura detallada i estudieu aquest pla."

Fragment de l’email del director Toni Martorell enviat als monitors i monitores per a preparar la primera reunió de curs.
Un curs diferent, però sempre amb tot l’esperit d’entrega i superació que ens caracteritza.


22/09/2020 - Matrícula d'Honor.

Matrícula d'Honor.

Tots els nostr@s alumnes són el nostre regal 🙏 #familiaquintanes

Sóc la Laia Rius i actualment he finalitzat els meus estudis de Ramaderia i Assistència en Sanitat Animal a l'escola EFA Quintanes. He obtingut matrícula d'honor i una menció honorífica als premis Argó que organitza la universitat autònoma de Barcelona. Això ha set gràcies a la meva estança a l'escola que m'ha ajudat a créixer tan personal com acadèmicament.

M'enduc molts bons records d'aquests dos anys i ho recomano a tothom que tingui clar que vol enfocar la seva carrera professional en el sector agrari o rural.

Penso que aquest cicle formatiu en concret és molt útil tant per la gent que es vol dedicar a la ramaderia com les persones que volen seguir els seus estudis universitaris en graus com els de veterinària o enginyeria agrònoma, ja que t'ofereix les bases teòriques necessàries i una gran experiència pràctica en les estades a l'empresa.

Sóc l'Estel Barceló i enmig de la pandèmia he acabat el Cicle Superior de Ramaderia i Assistència en Sanitat Animal a l'escola Quintanes. Quan ho penso em sembla impossible que el temps hagi passat tant ràpid, ja que encara visualitzo el dia que vaig començar.

Tot i acabar amb una sensació dolça-amarga puc dir que he gaudit moltíssim aquests dos anys estudiant el que veritablement m'agrada, aprenent molts coneixements i formant part d'aquesta escola.

No sé què em depararà el futur, però ara sé amb enorme certesa que sóc on vull estar i on m'agrada ser. Des d'aquí animo a tothom a descobrir aquesta sensació tan satisfactòria i que es pot aconseguir gràcies a Quintanes i a tota la gent que l'envolta.

Per últim, també animo a aprofitar totes les oportunitats que se us plantegen al entrar al cicle: visites, plans d'estudis, viatges, pràctiques... no té preu!! A més, els moments que es viuen a l'escola són inoblidables i a mi, personalment, Quintanes m'ha fet créixer. Us estic molt agraïda. Gràcies a Quintanes marxo amb la motxilla ben carregada". Espero que ens retrobem molt aviat!Gràcies família Quintanes!

"Que fàcil aprendre quan vols aprendre, t'agrada el que aprens i t'ajuden a aprendre."
01/09/2020 - Laia Rius, menció a el Premi Argó.

Laia Rius, menció a el  Premi Argó.

Els Premi Argó 2020, que atorga la UAB als millors treballs de recerca de Batxillerat i CFGS, ha fet públics els noms dels estudiants guanyadors de Batxillerat, en aquesta 17ena convocatòria, procedents d'instituts de 26 poblacions catalanes.

La nostra alumna de Ramaderia i Assistència en Sanitat Animal, Laia Rius Canadell, ha obtingut una MENCIÓ a projectes de CFGS en la 17è convocatòria de Premis Argó 2020. Enhorabona Laia!


07/05/2020 - 3x2. Tres anys, dues titulacions.

3x2. Tres anys, dues titulacions.

Busca la teva fórmula. Si tens ganes de formar-te al màxim, hi ha sectors que t'interessen i dubtes per on decantar-te, si busques crear un perfil professional interdisciplinar, si vols treure rendiment al teu temps...

Demana'ns més informació. Truca al 93.850.24.41 o escriu-nos a efa@quintanes.com t'explicarem totes les combinacions i opcions possibles! A Quintanes tenim la teva fórmula!


31/03/2020 - Visita a Can Fraser i Albert Tulsà s.l.

Visita a Can Fraser i Albert Tulsà s.l.

Els alumnes de 2n de GM de Producció Agropecuària, es van fer dues visites d’estudis per complementar el pla d’estudis de maquinària.

Al matí, es va visitar Can Fraser d’Aiguaviva, on el Sr. Jordi Aulet ens va explicar tota la maquinària que tenen a l’explotació, amb tota mena de detalls pel que fa a maneig, manteniment, avaries, produccions, comparació entre marques, preus, rendibilitat, etc.

A la tarda, la visita va ser a l’empresa de treballs agrícoles a tercers, Albert Tulsà s.l. de Riudellots de la Selva. L’Albert ens va ensenyar i explicar tota la maquinària que té, la història i evolució de l’empresa a més de la feina del dia a dia.

Sobretot va agradar molt als alumnes, la nova adquisició de l’empresa que és un tractor de 420cv marca Class Xerion de 4 rodes direccionals del mateix diàmetre. Des d’aquí volem agrair moltíssim a les dues empreses la seva implicació i assessorament per a la formació dels nostres alumnes.


18/03/2020 - Monitors/es Quintanes.

Monitors/es Quintanes.

Una de les claus del sistema educatiu de l’alternança és el compromís d'uns professors -anomenats habitualment "monitors"- amb múltiples funcions més enllà de la mera docència.

El monitor acompanya l'alumne en tot el seu itinerari de formació i inserció socioprofessional, perquè és un actor actiu dins d'aquest mateix context socioprofessional i territorial del que forma part l'alumne.

És el paradigma d'un nou ofici de la formació: ja no és el professor d’una assignatura, sinó l’animador de formació que guia, aconsella, ajuda, ensenya quan cal, acompanya en el camí dels aprenentatges i suscita l'interès per emprendre. (Andreu Gutiérrez, ex monitor de Quintanes).

Us convidem a saber més d'alguns dels nostres monitors/es :)


Arxiu PDF: Veure entrevista completa.S'estan mostrant 15 notícies (16-30) de 539