Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.    
CATALÀ | CASTELLANO | ENGLISH

07/10/2013 - Visita d’Estudis a l’Escanera

Visita d’Estudis a l’Escanera

La setmana passada els alumnes del primer curs de Producció Agropecuària van fer la seva primera visita. En Jordi Casals ens va rebre a casa seva,  l’Escanera. Es tracta d’ una empresa familiar típica de la comarca d’Osona, on els nostres alumnes van poder conèixer una explotació ramadera.


04/10/2013 - Proper curs de benestar animal per a titulars i personal d'explotacions bovines

Proper curs de benestar animal per a titulars i personal d'explotacions bovines

L’objectiu del curs és formar els alumnes com a personal especialitzat en benestar animal en explotacions bovines. El curs està pensat per persones en actiu o en situació d’atur que els interessi l’obtenció de la certificació en Benestar Animal exigit per la Unió Europea. El curs es farà els divendres 04 d'octubre i 11 d'octubre en horari de tardes, de 17:00 a 21:00h.


03/10/2013 - Visita d'Estudis a Mas Reixagó

Visita d'Estudis a Mas Reixagó

El passat  2 d’octubre,  els alumnes del segon curs de Producció Agropecuària van fer una visita a Mas Reixagó (Olost de Lluçanès). Es tracta d’una empresa que té diferents activitats: els cultius, la producció de llet, la cria porcina, la producció d’electricitat amb  plaques solars fotovoltaiques i la transformació de la llet en diferents tipus de formatge. Els alumnes han pogut conèixer el funcionament de l’explotació i com l’explotació ha anat evolucionant incorporant noves activitats per generar valor.


02/10/2013 - Pràctiques de tractor amb els alumnes d'Agropecuària

Pràctiques de tractor amb els alumnes d'Agropecuària

El divendres dia 4 d’octubre, els alumnes que estudien el primer curs del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Producció Agropecuària ha realitzat diferents pràctiques de conducció de tractor. En Josep Bagaria i en Joan Rifà van ser els responsables de dirigir les pràctiques i de posar a prova l’habilitat dels alumnes. El van conduir tots els alumnes que estan cursant el cicle formatiu.


02/10/2013 - Finalització del curs d’Agricultura Ecològica

Finalització del curs d’Agricultura Ecològica

El divendres 20 de setembre van finalitzar les classes del curs d'Agricultura Ecològica a Quintanes; ara els alumnes ja realitzen pràctiques en diverses empreses del sector. Com a cloenda, alumnes i professorat van celebrar amb un berenar a l'entorn únic de Quintanes. El curs ha servit per formar tots els alumnes en els principis de l’agricultura orgànica que és una manera d’obtenir aliments saludables, de major qualitat nutritiva i sense la presència de substàncies de síntesi química i obtinguts mitjançant procediments sostenibles. A més a més aquest l’agricultura orgànica és un sistema global de gestió de la producció, que incrementa i accentua la salut dels agrosistemes, inclús la diversitat els cicles i l’activitat biològica del sòl.


27/09/2013 - Proper Curs de Benestar Animal durant el transport

Proper Curs de Benestar Animal durant el transport

L’objectiu del curs és formar els alumnes com a personal especialitzat en benestar animal en diferents especialitats ramaderes. El curs està dividit en dues parts: una 1a part general, comuna per a tothom, i una 2a part que consisteix en mòduls específics de lliure elecció. És imprescindible tenir la part comuna per poder realitzar qualsevol dels mòduls específics. Dates curs: del 29 de novembre al 27 de desembre de 2013 Part comuna: 190€.  Mòdul específic: 75€ Lloc: Quintanes (Les Masies de Voltregà)  Codi:003


16/09/2013 - Proper Curs d’aplicador de productes fitosanitaris. Nivell Qualificat

Proper Curs d’aplicador de productes fitosanitaris. Nivell Qualificat

El curs pretén donar resposta formativa als professionals del sector jardiner i agrari que estan obligats a obtenir el carnet de manipulador i aplicador de productes fitosanitaris del nivell qualificat. Durada: a principis de l'any 2014 falta concretar (72h). Dies i horari: dilluns, dimarts, dimecres i dijous de 18:00 a 21:30. Lloc: Quintanes (Les Masies de Voltregà). Codi: 002. Preinscripció:Cal comunicar la reserva de places per telèfon, correu electrònic o personalment, a l’escola EFA Quintanes.El curs inclou el material docent així com els drets a l’examen homologat per la Generalitat de Catalunya. Inscripció Cal fer l’ingrés del preu total del curs al compte de BBVA 0182 9784 790200076717.Al full d’ingrés s’hi ha d’incloure el nom de la persona que s’hi inscriu i el codi del curs que s’hi indica en cada curs. En el cas que s’anul·li el curs, es retornarà l’import de la inscripció.


16/09/2013 - Proper Curs d’aplicador de productes fitosanitaris. Nivell Bàsic

Proper Curs d’aplicador de productes fitosanitaris. Nivell Bàsic

L'objectiu d'aquest curs és donar resposta als professionals del sector jardiner i agrari que participen de forma directa en l'aplicació o manipulació de productes fitosanitaris (que no siguin gasos o generadors de gasos classificats com a tòxics i/o molt tòxics, d'acord amb el REIAL DECRET 255/2003) i que estan obligats a disposar de carnet de nivell bàsic. Durada: del 21 d’octubre al 04 de novembre(24h) / del 05 de novembre al 18 de novembre  Dies i horari: dilluns, dimarts, dimecres, dijous i divendres de 16:00 a 18:30. Lloc: Tac-Osona Vic (Vic). Codi: 001.Preinscripció: Cal comunicar la reserva de places per telèfon, correu electrònic o personalment, a l’escola EFA Quintanes. El curs inclou el material docent així com els drets a l’examen homologat per la Generalitat de Catalunya.Inscripció Cal fer l’ingrés del preu total del curs al compte de BBVA 0182 9784 790200076717. Al full d’ingrés hi ha d’incloure el nom de la persona que s’hi inscriu i el codi del curs que s’hi indica en cada curs. En el cas que s’anul·li el curs, es retornarà l’import de la inscripció.


09/09/2013 - Inici del curs 2013/2014

Inici del curs 2013/2014

El proper dia 12 de setembre de 2013 s’inicia el nou curs 2013/2014. Començaran les classes els alumnes de primer de Grau Mitjà de Producció Agropecuària, Aprofitament i Conservació del Medi Natural (Forestals) i Jardineria. També inicien el curs i les classes els alumnes de primer de Grau Superior de Gestió i Organització d’Empreses Agropecuàries i els de Gestió Forestal i del Medi Natural. I tots els alumnes de segon iniciaran el curs realitzant pràctiques el dia 16 de setembre a les empreses corresponents. Propera reunió de pares dels alumnes de Primer de Grau Mitjà el dia 13 de setembre a 2/4 de 4 de la tarda.


09/09/2013 - Reunió de pares dels alumnes de primer dels cicles formatius de grau mitjà

Reunió de pares dels alumnes de primer dels cicles formatius de grau mitjà


El proper dia 13 de setembre a 2/4 de 4 de la tarda hi haurà la reunió de pares dels alumnes de primer dels cicles formatius de grau mitjà durant la qual  es presentarà l’escola, l’equip docent, la normativa, el calendari escolar i les activitats que es treballaran. A part d’aquests temes també es parlarà de les dates de reunions de pares, de les pràctiques a les empreses i s’informarà del viatge d’estudis anual. Al final de la reunió es presentarà l’eina bàsica de treball dels alumnes que és l’Aula Virtual: per a què serveix i quin és el seu funcionament.15/08/2013 - Primer curs de gestió bàsica de l’empresa porcina

Primer curs de gestió bàsica de l’empresa porcina


Vist el creixent interès per part dels productors i tècnics llatinoamericans per tal  d’adquirir coneixements pràctics sobre producció porcina i la riquesa  en  recursos humans i alimentaris de llurs països, que els converteixen en una font important per a la producció d’aliments,  volem omplir el buit existent en llurs països d’origen on no troben l’assessorament ni la formació tècnica qualificada que ells necessiten. És per això que ens complau informar-vos que l’escola, conjuntament amb Inti Veterinaris, empresa dedicada al assessorament en producció porcina, benestar animal i capacitació agrària, han  arribat a un acord de col·laboració per desenvolupar, divulgar  i impartir el “Primer Curso de Gestión Básica de la Empresa Porcina”.09/07/2013 - Curs d’inseminació artificial en bestiar boví

Curs d’inseminació artificial en bestiar boví

Com cada any, el curs d’inseminació artificial en bestiar boví, dirigit als alumnes del cicle formatiu de grau mig de Producció Agropecuària, ha estat tot un èxit.
El curs està impartit dins l’assignatura de Fonaments Zootècnics pels mateixos professors del centre. El contingut del curs es divideix en dues parts:
· Fisiologia de la reproducció

· Tècnica d’inseminació

D’aquesta manera, durant el curs, els alumnes adquireixen els coneixements necessaris, tant els fonaments teòrics com la tècnica i pràctica per poder desenvolupar aquesta activitat d’una manera eficient a l’explotació.

Volem remarcar la importància de les explotacions col·laboradores, gràcies a les quals els nostres alumnes poden posar en pràctica els coneixements adquirits i perfeccionar-los fins aconseguir els objectius del curs. Per tant, volem transmetre el nostre profund agraïment a les explotacions ramaderes col·laboradores:

L’Escanera, la Riera, la Cavalleria, Mas Puig, el Camp Gran, Agricola Palou, Can Domenech, Mas Oriol i Can Cua Nou


01/07/2013 - Presentació de projectes del Cicle Formatiu de Producció Agropecuària

Presentació de projectes del Cicle Formatiu de Producció Agropecuària

A escola Quintanes, el crèdit de síntesi es concreta en un projecte individual, que cada alumne elabora al llarg del curs i que, al final de curs, exposa i defensa davant un tribunal de professionals que n’avalua el resultat: el crèdit de síntesi és un indicador del treball, l’esforç i la constància de cadascun dels alumnes. La presentació oral de projectes és la culminació del treball del crèdit de síntesi. La presentació és, doncs, la darrera prova que els alumnes han de superar per poder acabar amb èxit el cicle formatiu de Grau Mitjà a l’Escola Quintanes. Durant el matí del divendres 14 de juny, un total de 15 alumnes del cicle formatiu de Grau Mitjà de Producció Agropecuària van exposar el seu projecte davant un tribunal format per professionals del sector de la ramaderia. Aquest any els projectes presentats estaven centrats en temes diversos com són: el compostatge; les explotacions de vaques de llet; els sistemes de deslletament porcí; l’aplicació de les lleis de benestar animal en una explotació porcina, una  explotació d’ovelles, les explotacions de vedells d’engreix; l’elaboració i venda directa de làctics a l’explotació; les explotacions de pollastres d’engreix; una hípica; la cria de conills; etc.El tribunal va ser possible possibles gràcies a la col·laboració desinteressada de deu persones que van avaluar els projectes dels alumnes:  Joan Bagaria de BIT Ramadera (Les Masies de Voltregà), Albert Collell de Caramatxel (Manlleu), Josep Costa de la Hípica La Vall (l'Esquirol), Jaume Heras (Rupit & Manlleu), Josep Ma Isern de Sant Pere el Pla (Sora), Abel Peraire del Soler de N'Hug (Prats Lluçanès), Jordi Prat de Can Corretja (Vinyoles), Josep Puigoriol de Mas Canadell (Santa Ma d'Oló), Josep Orra de la Casanova Puigoriol (Vic) i Jordi Valldaura de La Torre d'Oristà. Des de l’escola agraïm la col·labora a tots ells.


01/07/2013 - Presentació de projectes del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Jardineria

Presentació de projectes del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Jardineria

El passat divendres dia 14 de juny, els alumnes de jardineria de cfgm van presentar a Quintanes davant d’un tribunal constituït per professionals del sector els seus projectes de jardineria. Aquests treballs havien estat desenvolupats durant tot el curs i eren projectes reals. Es va destacar de moltes de les propostes la seva originalitat i adaptabilitat als temps actuals en els que es mirava de combinar pressupostos assequibles amb un bon disseny i la sostenibilitat de l'enjardinament. Aquest acte va servir una vegada més per donar un altre pas en la formació dels nostres estudiants i que tinguessin un nou contacte amb la realitat del sector.Agraïm la col·laboració de Laia Grifell, Quintanes Natura autònoma, Eduard Riera, antic alumne i treballador de Jardins Ramon, Albert Vall, antic alumne, Josep A. Uroz, antic alumne CFGS gestió i Organització de Recursos Naturals Paisatgístics i treballador de Naturepolitan i guanyador de la IV edició dels premis “Sostenibilitat i Innovació de l’Àmbit Agroalimentari de Catalunya”, Albert Mas de l’empresa Japan Espais, Narcís Puigdomenech de l’empresa Bolets de soca. Els coordinadors de l’acte van ser en Manel Vicente i en Carles Lorca.


01/07/2013 - Tribunal dels projectes de CFGM Treballs Forestal

Tribunal dels projectes de CFGM Treballs Forestal

Després d'un any de treball i d'un grapat de nervis va arribar el gran dia, el dia en què els alumnes de 2n del CFGM de Treballs Forestals exposaven el seu treball de síntesi. Com sempre hi va haver una mica de tot: nervis, presses, suors, somriures.... Cada alumne va fer el seu procés i va demostrar davant d'un tribunal format per professionals del sector gran part dels coneixements adquirits durant el curs. Va ser la culminació de tot un any de treball. Els professionals que van fer la valoració dels projectes van ser el Sr. José Santaella, enginyer agrònom, el Sr. Oleguer Planas, enginyer forestal, el Sr. Martí Fugarolas, empresari forestal, el Sr.  Jaume Tolrà, Tècnic de l’ADF Burriac, el Sr. Pere Medina, TAC-Osona, el Sr. Arturo Navarro, Tècnic Superior en Gestió i Organització dels recursos Naturals i Paisatgístics, el Sr. Josep Grau, coordinador de l’ADF Esparreguera, el Sr. Josep Ma Castany, PN Montesquiu i el Sr.Boris Lapuerta, Tècnic Superior en Gestió i Organització dels Recursos Naturals i Paisatgístics.S'estan mostrant 15 notícies (451-465) de 542