Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.    
CATALÀ | CASTELLANO | ENGLISH

28/09/2017 - Visita a Mas Terricabras

Visita a Mas Terricabras

El dia 26 de setembre, els alumnes de segon curs de producció agropecuària van visitar Mas Terricabras, una explotació agrícola i ramadera situada a Oristà, al Lluçanès. Mas Terricabras és una empresa familiar, on hi treballa la família Rovira Costa, la qual ens va rebre, va respondre a les preguntes que li feien els alumnes i ens va mostrar el bestiar, les instal•lacions i la maquinària. Mas Terricabras té una producció i activitat diversificada: la producció de cultius cerealístics, lleguminoses, crucíferes, la cria de vedells d’engreix, molts d’ells procedents del propi ramat de vaques de carn criades de manera extensiva, i una producció porcina intensiva. Altres coses remarcables de la visita són la recuperació i la producció d’una varietat local de cigrons, actualment reconeguda amb una Denominació d’Origen, i que, a causa de la creixent presència de senglars, és difícil de portar a terme, i la producció de la varietat de blat Forment. Aquests productes els comercialitzen de manera local i directa, als consumidors, als restaurants i als forns per a l’elaboració d’un pa d’alta qualitat. El seu esperit innovador i la iniciativa va fer que instal•lessin a la granja un sistema de calefacció amb energia renovable, on com a combustible utilitzen estella de producció pròpia. A més també produeixen electricitat per mitjà de plaques solars fotovoltaiques instal•lades a la teulada de la granja. Des de l’escola, agraïm a la família Rovira Costa la seva amabilitat i atenció que ens ha permès l’experiència de fer aquesta interessant visita.


21/09/2017 - Visita d’Estudis a Vivers Serra amb els alumnes de 1r de CFGM de Jardineria

Visita d’Estudis a Vivers Serra amb els alumnes de 1r de CFGM de Jardineria

El passat divendres 15 de setembre vam anar amb els alumnes de 1r de CFGM de jardineria a visitar els Vivers Serra, situats a Viladordis. Aquesta és la seva primera visita i té com a propòsit que els alumnes, futurs jardiners, tinguin una primera presa de contacte amb el sector. Ens va atendre en Joan, el seu gerent, qui ens va explicar un munt de detalls que només l'experiència te'ls dóna. Per sobre de tots els altres, els principals serien que si treballes i confies, les coses acaben sortint i que per guanyar clients cal aconseguir sorprendre'ls i que no hi ha res millor que el boca-orella. També ens va sorprendre al dir-nos que no creu en la publicitat, però cal fer-la. És molt fàcil encomanar-se de la seva energia i del seu bon fer.


23/06/2017 - Presentació de projectes de GM de Producció Agropecuària

Presentació de projectes de GM de Producció Agropecuària

El dia 23 de juny van haver-hi les presentacions dels projectes dels alumnes de GM de Producció Agropecuària. Els alumnes van exposar el seu projecte de fi de cicle davant un tribunal format per professionals del sector de la ramaderia. Aquest any els projectes han estat orientats a la comercialització i venda directa dels diferents productes, gestió de granges i ampliacions o creacions d’instal•lacions, que els nostres alumnes s’han posat com a objectiu, en els seus respectius treballs. En la presentació oral vam tenir l’oportunitat d’escoltar les experiències viscudes a llarg de tot l’any durant el desenvolupament de tot el procés productiu de diferents explotacions agropecuàries, temes treballats evidentment dins el crèdit de síntesi. Per constituir el tribunal vam comptar amb la col•laboració de distingits tècnics del sector: Ramon Balaguer, Abel Buadas, Albert Catot, Daniel Segalès, Joan Rifà, Marc Tatjé, Joan Bagaria, Martí Orriols i Jordi Prat Tècnics Superiors en Gestió i Organització d’Empreses Agropecuàries i exalumnes de l’escola, i Anna Casabella, Tècnica en Producció Agropecuària. Agraïm la col•laboració dels professionals del sector que han format part del tribunal que ha avaluat els diferents projectes.


20/06/2017 - Presentació de projectes de GM d’Aprofitament i conservació del Medi Natural i de GS de Gestió Forestal i del Medi Natural

Presentació de projectes de GM d’Aprofitament i conservació del Medi Natural i de GS de Gestió Forestal i del Medi Natural

El dia 20 de juny es van fer les presentacions de projectes dels CFGM d’Aprofitament i Conservació del Medi Natural i de GS Gestió Forestal i del Medi Natural. Els alumnes van exposar i defensar els seus projectes de síntesi davant un tribunal format per diversos professionals experts del sector forestal. Els tribunals van valorar l’esforç que representa fer un treball d’aquest i tipus i la capacitat de defensa dels alumnes. Aquest acte va servir una vegada més per donar un altre pas en la formació dels nostres estudiants i que tinguessin un nou contacte amb la realitat del sector al qual pertanyen. Van participar als tribunals els Enginyers, del Departament d’Agricultura Ramaderia i Pesca (Sra. Marta Domenech), 3 del Centre de la Propietat Forestal, (Sr. Felix Mascort, el Sr. Joaquim Avellà i el Sr. Lluis Pujol), de l’empresa Social Forest (Sr. Joachim Englert), de Tac-Osona (Sr. Pere Medina), d’EMC Enginyeria (Sr. Marc Casanova), d’E2 Estudis (Sr. Ferran Moll), de l’Ajuntament de Vic (Sr. Jordi Boadas), de Vigué-Subirà, SCP (Sr. Jordi Vigué), de Gestió forestal sostenible (Sr. Albert Ilari), de l’Ajuntament de Tagamanent (Sr. Cristian Castillo), de la Diputació de Barcelona-Garraf, enginyer agronom i exalumne de l’escola (Sr. Jose Santaella), de Foresterra el Sr Xavier Laporta i de l’ADf d’Esparreguera el Sr Josep Grau , i 6 tècnics superiors de gestió forestal i del medi natural (Sr. Victor Jurado, Sr. Marc Pujol, Sr. Jofre Delgado, Sr. Arturo Navarro, Sr. Mimoun Ouchan, Sr. Boris Lapuerta). Agraïm la col•laboració dels professionals dels sector forestal que han format part del tribunal i que han avaluat els diferents projectes.


19/06/2017 - Presentació de projectes de GM de Jardineria i GS Ramaderia i Assistència en Sanitat Animal

Presentació de projectes de GM de Jardineria i GS Ramaderia i Assistència en Sanitat Animal

El dia 19 de juny van haver-hi les presentacions dels projectes dels alumnes de GM de Jardineria i de GS de Ramaderia i Assistència en Sanitat Animal. Aquests treballs han estat desenvolupats durant tot el curs escolar i pretenen ser projectes reals, tant pel que fa a les propostes d’enjardinament com les de ramaderia i assistència en sanitat Animal. Van assistir com a tribunals les següents persones i responsables. En l’àrea de Jardineria: el Sr. Arnau Petit en representació de l’empresa Arico-forest, el Sr. Jordi Nogué de Jardineria Nogué, el Sr. Albert Surribas de Surribas – Natura, el Sr. Joel Sala de l’empresa de jardineria Joel Sala, la Sra. Laia Grifell Enginyera tècnica agrícola i Especialitzada en Gestió d’Espais Verds, el Sr. Josep Uroz de Bloom Jardineria. I de l’àrea de Ramaderia i Assistència en Sanitat Animal: el Sr. Francesc Bofill i el Sr. Juli Serrat de l’empresa Balsa, la Sra. Naila Gomez de Gepork, el Sr. Joan Viñas productor de llet i exalumne de l’escola, el Sr. Ramon Bach veterinari i productor d’ovelles i secretari d’ANCRI, el Sr. Josep Gasa Catedràtic de la Facultat de veterinària de la Universitat Autónoma, el Sr. Xavier Alabern, productor d’horta ecològica, el Sr. Carles Sanchez de la empresa Albet. Agraïm la col•laboració dels professionals dels diferents sectors que han format part del tribunal que ha avaluat els diferents projectes.


14/06/2017 - Visita d’Estudis a l’IRTA Mas Badia, a la Tallada de l’Empordà, i a Giropoma, situada a Ullà

Visita d’Estudis a l’IRTA Mas Badia, a la Tallada de l’Empordà, i a Giropoma, situada a Ullà

El dimarts 13 de juny amb els alumnes de 2n de GM de Producció Agropecuària vam visitar l’IRTA Mas Badia de la Tallada de l’Empordà i Giropoma, situada a Ullà. L'IRTA és l’Institut de Recerca Tecnològica Agroalimentària de la Generalitat de Catalunya, adscrit al Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació. La missió de l'IRTA és la de contribuir a la modernització, competitivitat i desenvolupament sostenible dels sectors agrari, alimentari i aqüícola, al proveïment d'aliments sans i de qualitat per als consumidors i, en general, a la millora del benestar de la población, i Giropoma és una empresa de carácter privat que es dediquen a la comercialització de la poma. Les dues visites van ser molt positives, ja que per una banda van poder observar la investigació del cereal i del sector fructícola. I per altra banda van poder veure la técnica de cultiu, producció, conservació, selecció i envasat d’un producte fructicola. Giropoma és una organització que posa el màxim d’entusiasme perquè el consumidor tingui el producte de máxima qualitat. Agraïm a les dues organitzacions les visites que ens van oferir.


07/06/2017 - Bonsais

Bonsais

La setmana del 29 de maig al 2 de juny els alumnes van finalitzar la seva formació extraescolar de Bonsais. El Sr. Josep Santacreu durant el curs escolar 2016/2017 els ha ensenyat tot de conceptes i han estat treballant amb bonsáis. Espècies arbòries o arbustives cultivades en forma d’arbre en miniatura. Aquesta fotografía mostra el seu últim dia i el seu laboriós treball.


07/06/2017 - Ja tenim l’insectari fet

Ja tenim l’insectari fet

El Sr. Jordi Rosell, professor de l’escola, va tenir la iniciativa de presentar als alumnes el que és un insectari i el projecte de fabricar-ne un. Durant el curs escolar 15-16 amb els alumnes de 1r de GM d’aprofitament i Conservació del Medi Natural, en la unitat formativa de vegetació adventícia i control fitosanitari es va començar a construir l’insectari. Amb moltes ganes i dedicació, però amb un curs no van poder-lo acabar així que durant aquest curs escolar amb els alumnes de 2n de GM de Jardineria també s’hi han dedicat i finalment l’han acabat. L’insectari és un tipus de zoo/hotel d’insectes. La part superior de l’insectari està fet amb una cobertura vegetal per a la regulació de la temperatura. I també hi consta Sedum album aquesta planta afavoreix l’aparició d’abelles. L’esforç i dedicació té la seva recompensa. Gràcies a tots per la vostra col•laboració.


04/06/2017 - Festa del Camp 2017

Festa del Camp 2017

El diumenge 4 de juny vam celebrar la Festa del Camp 2017. Tot i que el temps no apuntava massa bé, van assistir-hi més de 350 persones. La Festa va començar amb la gimcana de tractor i el partit de futbol. La gimcana de tractor consta d’una prova d’habilitat i maneig del tractor, organitzada per en Josep Bagaria, professor de l’escola. Van presentar-s’hi 9 participants. El guanyador va ser en Pau Casadesús, alumne de 2n de GM de Producció Agropecuària, en 2a posició va quedar en Jordi Llorens, exalumne de l’escola, en 3a posició l’Enric Ferrer i en quarta posició en Nil Puntí, alumne de 2n de GM de Producció Agropecuària. Com cada any vam convidar una antiga promoció. En aquest cas va ser la 23ena. L’acte acadèmic que es va celebrar diumenge va estar presidit per diferents autoritats. El Sr. Miquel Torrents (President de la Fundació Antiga Caixa Manlleu),el Sr. Agustí Anglada (membre de la Junta del Gremi de Jardineria de Catalunya), el Sr. Arnau Picó (representant del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya) , el Sr. Sergi Vilamala (alcalde de Les Masies de Voltregà) i el Sr. Toni Martorell (Director de l’escola EFA Quintanes). Previ al lliurament de diplomes als alumnes de segon curs dels diferents cicles que s’imparteixen a l’escola, es van fer uns parlaments sobre el curs escolar. Durant l’acte acadèmic es van lliurar els premis “Q”, que cada any s’atorguen a empreses i persones que fa anys que col•laboren amb l’escola. Aquest curs s’ha premiat en l’àmbit agrícola-ramader el Sr. Xavier Roca de l’empresa Sahivo S.A. En l’ àmbit forestal, el Sr. Gabriel Esquius en representació de Forestal Catalana i en l’àmbit de Jardineria el Sr. Pere Cañizares i Pedro Sillero de l’empresa Honda-Echo. Vam fer un gran dinar, preparat per les nostres cuineres que va consistir en una fideuada i carn a la brasa. El dia es va tancar amb el concurs de motoserres, organitzat pels professors de pràctiques de forestal, en Carles Lorca i en Jordi Rosell. El guanyador va ser un exalumne que va participar-hi, l’Òscar Lluch; en segona posició va quedar en Raúl Urbano i en tercera posició l’Adrià Parramon, tots dos alumnes de 2n de GM d’Aprofitament i Conservació del Medi Natural. La Festa ha estat possible gràcies a alumnes, antics alumnes, professors, personal no docent, amics i col•laboradors de l’Escola EFA Quintanes.


04/06/2017 - Premis Q 2017

Premis Q 2017

El diumenge 4 de juny vam celebrar la Festa del Camp 2017. Tot i que el temps no apuntava massa bé van asistir-hi més de 350 persones. Durant l’acte acadèmic es van lliurar els premis “Q”, que cada any s’atorguen a empreses i persones que fa anys que col•laboren amb l’escola. Aquest curs s’ha premiat en l’àmbit agrícola-ramader el Sr. Xavier Roca de l’empresa Sahivo, S.A., en l’ àmbit forestal el Sr. Gabriel Esquius en representació de Forestal Catalana i en l’àmbit de Jardineria el Sr. Pere Cañizares i Pedro Sillero de l’empresa Honda-Echo. Des de l’escola us agraïm la vostra assistència, col•laboració, dedicació i esforç.


29/05/2017 - Jornada de maquinària de moviments de terres

Jornada de maquinària de moviments de terres

El dilluns 29 de maig, amb els alumnes de segon de jardineria de grau mitjà, vam fer una jornada pràctica de manipulació de mini excavadores. D’entrada, el Sr Carles Viladecans ens va fer una xerrada sobre el funcionament, manteniment, seguretat i conducció de la mini excavadora i la mini giratòria. Després, els 18 alumnes van poder practicar amb les dues màquines durant tot el dia, fent una sèrie de treballs i circuits per anar agafant habilitat i confiança amb les màquines. Va estar una diada molt profitosa i agraïda per tots els alumnes, ja que de ben segur, molt aviat, quan tinguin l’oportunitat de construir un jardí i tinguin de fer moviments de terres, es plantejaran llogar-ne i fer-ne ús.


26/05/2017 - VISITA D’ESTUDIS AL PARC DE BOMBERS VOLUNTARIS DE CAMPRODON

VISITA D’ESTUDIS AL PARC DE BOMBERS VOLUNTARIS DE CAMPRODON

El divendres 26 de maig amb els alumnes del 1r curs de CFGM d’Aprofitament i Conservació del Medi Natural vam anar a esbrinar com funciona un parc de bombers voluntaris. Durant la visita vam poder saber com s’entra a formar part del cos de bombers voluntaris i què empeny a una persona a ser bomber voluntari. A la visita els alumnes van poder emprovar-se els equips de treball d’un bomber, fer anar les llançadores i poder veure de ben a prop un helicòpter i conversar amb el seu pilot. Tant la Tània, la Cap del Parc, com en Pere, un dels bombers més veterans del Parc, van ser uns molt bons orientadors, responent a tot allò que els alumnes van voler saber. Agrair-los a ells, així com a en Francesc Carola, excap del parc, la possibilitat de poder fer aquesta visita.


25/05/2017 - Visita d’Estudis amb els alumnes de 1r de GS de Gestió Forestal i del Medi Natural a la Vall de Núria

Visita d’Estudis amb els alumnes de 1r de GS de Gestió Forestal i del Medi Natural a la Vall de Núria

El dijous 25 de maig, amb els alumnes de 1r de GS de Gestió de Forestal i del Medi Natural, vam fer una visita a l'estació de muntanya de Vall de Núria amb l'objectiu de conèixer els sistemes de protecció contra allaus i despreniments. Durant la jornada, acompanyats d'un tècnic de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, vam poder veure 3 tipus de dispositius de desencadenament controlat d'allaus: l'Avalancheur, l'Avalex i l'O'bellx exploder. A banda de les proteccions contra allaus de tot el complex turístic, el cremallera de baixada va aturar-se dins el Túnel del Roc del Dui, els alumnes van poder recórrer l'interior del túnel i sortir per una de les vies d'evacuació per veure l'antic traçat del cremallera sobre el qual l'any 2003 hi hagueren forts despreniments que van motivar la construcció del túnel. El tècnic de Vall de Núria va mostrar diversos sistemes de contenció de talussos i vessants com xarxes de cable i barreres dinàmiques.


16/05/2017 - Visita a JUSCAFRESA

Visita a JUSCAFRESA

El dia 19 d’abril d’enguany, amb els alumnes de 2n de producció agropecuària, vam anar a veure els tallers de la família Juscafresa a Camellera. El Sr. Joaquim Juscafresa i la seva filla, ens van explicar l’evolució de l’empresa i sobretot tot el que fa referència a la fabricació de la maquinària agrícola que produeixen. A més de veure en detall els tallers de fabricació, muntatge i pintura, ens van explicar el tema del disseny, els controls i les verificacions que fan de les màquines al llarg de tot el procés. En Joaquim també ens va explicar les dificultats de la comercialització, per tot el món, que fa de les seves màquines.


26/04/2017 - Els dies 26, 27 i 28 d’abril es celebren les Jornades Càpsula

Els dies 26, 27 i 28 d’abril es celebren les Jornades Càpsula

Càpsula són unes jornades d’orientació acadèmica i professional que donen eines als joves per prendre decisions sobre el seu futur. El principal objectiu d’aquest projecte és donar a conèixer, als joves que acaben l’etapa d’ESO, les diferents opcions formatives de la comarca d’Osona. Del 26 al 28 d’abril, dimecres, dijous i divendres estarem presents a l’Edifici del Sucre de Vic durant el matí a partir de les 12:20h i us presentarem l’oferta educativa del nostre centre. Impartim Cicles Formatius de GM i de GS: GM Producció Agropecuària, Aprofitament i Conservació del Medi Natural i Jardineria. GS Ramaderia i Assistència en Sanitat Animal, Gestió Forestal i del Medi Natural i Paisatgisme i Medi Rural.


26/04/2017 - Visita a Can Fraser d’Aiguaviva

Visita a Can Fraser d’Aiguaviva

El passat 19 d’abril amb els alumnes de segon de grau mitjà de producció agropecuària vam anar a visitar l’explotació d’Aiguaviva anomenada CAN FRASER. la visita a questa explotació, on munyen més de 400 vaques, va estar encarada al tema de la maquinària, on a més de treballar la seva terra també treballen per a tercers. El Sr. Jordi Aulet Batlle ens va explicar tot el que fa referència a les màquines, començant per les característiques dels seus 11 tractors i per totes les altres màquines que són bastantes. També ens va explicar la rendibilitat, el manteniment, l’organització etc.. Els alumnes van poder conèixer de primera mà les diferents màquines estudiades a classe i la seva utilitat.


25/04/2017 - Visita a CAN FELIU

Visita a CAN FELIU

El divendres dia 25 d’abril, els alumnes del primer curs del CFGM de Producció Agropecuària van fer una visita a la granja CAN FELIU, a Campllong. La persona responsable, el Sr. Xavier Codina, va explicar als alumnes els diferents sistemes de regadiu utilitzats per a la producció de farratges destinats l’alimentació de les vaques de llet de la granja. A Can Feliu reguen 120 hectàrees on produeixen una doble collita anual de raigràs o d’ordi i de blat de moro. Els sistemes de regadiu que utilitzen són: pivot, canó enrotllable, cobertura fixa, i el reg gota a gota. El Sr. Xavier Codina va mostrar com utilitzen la tecnologia aplicada als sistemes de regadiu pel control i l’optimització de l’ús l’aigua. Un altre aspecte que cal destacar és la sembra directa de blat de moro posterior a una labor de descompactació del sòl feta amb precisió. Altres exemples són l’ús del GPS per fer les labors dels cultius: la plantació, l’adobat, el regadiu, i la recol•lecció. Els alumnes amb aquesta visita han descobert que la innovació i la continua evolució de l’agricultura fan que visquem en la realitat anomenada agricultura de precisió. Des de l’escola, agraïm a Can Feliu i al Sr. Xavier Codina la seva amabilitat i atenció que ens ha permès l’experiència d’aquesta interessant visita.


25/04/2017 - Visita a la Planta de Compostatge els Sots

Visita a la Planta de Compostatge els Sots

El divendres dia 25 d’abril, els alumnes de primer curs del CFGM de Jardineria van fer una visita a la planta de compostatge Els Sots, a Centelles. El Sr. Josep Padrós va explicar als alumnes l’origen de les matèries orgàniques que utilitzen en el procés de compostatge per a la formació del compost destinat a l’agricultura i a la jardineria. De la planta de compostatge cal destacar l’ús de bactèries anaeròbies i aeròbies, cosa que permet reduir el número de volteigs que cal fer a les piles, reduir les olors i millorar el procés. Des de l’escola, agraïm a ELS SOTS i al Sr. Josep Padrós la seva amabilitat i atenció que ens ha permès l’experiència d’aquesta interessant visita.


+ info: http://elssots.com/




24/04/2017 - Fira de l’estudiant de Manresa

Fira de l’estudiant de Manresa

Fira de l’estudiant de Manresa. Del 24 al 27 d'abril ens trobareu al Palau Firal de Manresa de 9h a 14h i de 15h a 19h (dimecres tarda tancat) La Fira de l'Estudiant és una iniciativa creada amb la voluntat d'oferir recursos que ajudin a prendre decisions en l'àmbit acadèmic i professional. En aquest espai trobareu la informació indispensable per conèixer totes les activitats programades i fer-ne el seguiment. Nosaltres hi serem presents en un stand conjunt del Consell Comarcal d’Osona on hi haurà agrupada tota la oferta formativa de cicles formatius que s’imparteix a la comarca d’Osona.


+ info: https://firaestudiant2017.wixsite.com/firaestudiantmanresa




24/04/2017 - Visita d’estudis a Aricoforest SL

Visita d’estudis a Aricoforest SL

El dijous 20 d’abril amb els alumnes de segon de Grau Superior de Gestió Forestal i del Medi Natural, que no tenen el FOL convalidat, s’ha visitat les instal•lacions que l’empresa Aricoforest té a Les Preses. En aquesta visita el gerent, Antoni Arimany (exalumne de Quintanes) ens han explicat com es va aconseguir, pràcticament des de zero, muntar una empresa que es dedica a treballs forestals, de jardineria i manteniment de carreteres i com aquesta ha anat creixent i expandint-se. Els alumnes han pogut veure part de la maquinària de la que disposa l’empresa, les instal•lacions que té a la població de les Preses. També els hi ha explicat com s’organitza l’empresa, com s’aconsegueix portar-ne el control, etc.


20/04/2017 - Visita d’Estudis al Viver de Cardedeu

Visita d’Estudis al Viver de Cardedeu

El 20 d’abril amb els alumnes de segon de GM de jardineria vam fer una visita al Viver de Cardedeu, on el Sr. Marc Pons ens va explicar les instal•lacions, tipus de plantes, substrats, regs, adobs, maquinària, plagues i malalties, comercialització, personal, i un llarg etcètera. Els alumnes van poder posar en pràctica el que sabien i aprendre altres coses que ni es plantejaven. Alhora, tot i les explicacions del Marc Pons, i les preguntes dels alumnes, vam marxar amb alguns dubtes que ens vam haver de treballar a classe. A l’escola estem molt contents de poder fer aquest tipus de visites a empreses del sector, especialment a la d’un exalumne.


07/04/2017 - Mercat del Ram

Mercat del Ram

Els propers dies 7, 8 i 9 d’abril estarem al Mercat del Ram, una fira del sector agropecuari. Aquest any hi haurà unes Jornades Tècniques, veritable aposta pel coneixement, que consten de conferències sobre qüestions d’interès per a professionals que es faran de dimarts a dissabte, organitzades per diferents entitats i institucions. Nosaltres estarem ubicats dins del Recinte Firal per poder-vos oferir la nostra formació. Us hi esperem!


03/04/2017 - VISITA ALS BOSCOS DEL RIPOLLÈS

VISITA ALS BOSCOS DEL RIPOLLÈS

El passat dijous dia 16 de març, els alumnes de l’Escola EFA Quintanes vam anar de visita al Collet de les Barraques, a Planoles, un dels pobles de la comarca del Ripollès. Ens va atendre la Marta Domènech, Cap de l’Oficina Comarcal de Medi Natural del Ripollès, qui ens va fer un visita explicant-nos tipus d’actuacions que s’havien fet en aquells boscos i també ens va ensenyar els permisos que s’han de tenir per realitzar algunes d’aquestes actuacions forestals.


03/04/2017 - Dos professors de Quintanes publiquen amb la Diputació de Barcelona dos manuals pràctics de jardineria

Dos professors de Quintanes publiquen amb la Diputació de Barcelona dos manuals pràctics de jardineria

Laia Grifell i Jordi González elaboren, per encàrrec de la Diputació de Barcelona, dues publicacions en línia sobre Identificació i aplicació d’espècies vegetals al jardí i Programació de tasques de manteniment de jardins i espais verds. Aquesta documentació es pot trobar al web de la Diputació de Barcelona o als següents enllaços: http://formadiba.diba.cat/web/sites/default/files/public_resources/wiki_prod/manuals_basics/095IAEVJ/index.html http://formadiba.diba.cat/web/sites/default/files/public_resources/wiki_prod/manuals_basics/096PTMJ/index.html


+ info: http://formadiba.diba.cat/web/sites/default/files/public_resources/wiki_prod/manuals_basics/096PTMJ/index.html




30/03/2017 - Visita a la 13a Fira Internacional per a la producció animal de Saragossa.

Visita a la 13a Fira Internacional per a la producció animal de Saragossa.

El dia 30 de març, amb quaranta alumnes del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Producció Agropecuària i del Cicle Superior de l’especialitat en Ramaderia i Assistència en Sanitat Animal vam visitar, com cada dos anys, FIGAN de Saragossa. Enguany els expositors estaven molt animats, sobretot el sector porcí, per la bona època que estan passant. Els alumnes van poder tenir contacte amb moltes empreses del sector i van aprofitar per agafar informació sobre temes de gestió tècnica en instal•lacions, reproducció, alimentació, etc. També vam poder veure la mostra de diferents races d’animals de producció (porcs, vaques carn, ovelles, cabres, etc.). Quant a les novetats, voldríem ressaltar l’empresa Inatega, representada pel senyor Xavier Toneu, antic alumne i expresident de l’escola, que ens va explicar els nous avenços tecnològics pel que fa a la medicació mitjançant bombes dosificadores d’impuls continu. Com sempre vam tenir l’oportunitat de saludar i parlar amb antics alumnes, pares, expositors i tècnics, amics de la casa.



S'estan mostrant 25 notícies (176-200) de 559