Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.    
CATALÀ | CASTELLANO | ENGLISH

27/10/2021 - La lleva del suro.

La lleva del suro.

Jornada de la lleva del suro amb els alumnes d'Aprofitament i Conservació del Medi Natural (FORESTAL).

Pelar o llevar suro consisteix a extreure'l de les alzines sureres (Quercus suber). El suro, que és l'escorça de l'arbre, es pela amb l'ajuda d'una destral, s'hi fan uns talls verticals (sense sobrepassar la capacitat de l'arbre per regenerar-se) i després es fa palanca per anar fent saltar el suro. Un cop pelat, l'arbre rep un tractament per tal d'assegurar-ne la supervivència i explotació posterior.

Un planter d'alzina surera triga, aproximadament, 50 anys a créixer prou per poder fer la primera extracció de suro. Després es pot pelar cada 14 anys. Les dues primeres extraccions donen un suro de baixa qualitat, apte per fer conglomerat per a aïllants i plafons. A partir de la tercera extracció el suro és de millor qualitat i ja es pot utilitzar per fabricar taps.

Des de l'edat mitjana i fins als segles XVI i XVII, el suro s'utilitzava per a l'elaboració de ruscos d'abelles, soles de sabata o aïllants.


17/05/2021 - Visita a Cal Tubau.

Visita a Cal Tubau.

El dia 12 de maig, els alumnes de segon curs del cicle formatiu de grau mitjà en producció agropecuària van visitar l’explotació agropecuària de 230 vaques de carn, Cal Tubau, situada al municipi de Pardines (Ripollès). Josep Morera, va ser el responsable d’explicar als alumnes, com es gestiona una explotació situada en una zona de muntanya.

Entre altres coses, aquesta visita va permetre als alumnes conèixer la raça bruna i la producció ecològica, la planificació de l’ús de les pastures disponibles per a l’alimentació de les vaques, i que una part del ramat realitza la transhumància a l’Empordà entre de desembre i el maig. Des de l’escola agraïm a la disponibilitat i atenció rebuda que ha permès als alumnes l’experiència d’aquesta la visita.


03/05/2021 - Campionat Catskills florística.

Campionat Catskills florística.

L'escola participarà al @campionat_catskills de florística que es fa aquest any. Serà la primera edició en aquesta disciplina. En Jardineria i paisatgisme l’any passat l’equip Quintanes va quedar tercer.

La competició consta d'una sessió d'entrenament i del dia del campionat. Participaran dos alumnes (titular i reserva). Tots faran una sèrie de pràctiques i dels que millor es desenvolupin sortiran els dos representants. Avui ha estat aquest dia, molt bona feina nois!
Descobrint l’art floral, descobrint habilitats desconegudes.
La jardineria té una part molt creativa, que sovint els alumnes no tenien en compte i es veuen sorpresos del seu talent

La Jardineria floreix a Quintanes: Instal·lar, conservar i restaurar jardins d'exterior i interior, així com prades per a ús esportiu, i realitzar les activitats de producció de planta i de floristeria, operant i mantenint la maquinària i instal·lacions, complint amb la normativa mediambiental, de control de qualitat i de prevenció de riscos laborals.


03/05/2021 - Pràctiques a empresa.

Pràctiques a empresa.

L'escola durant tot l'any canvia cada quinzena d'alumnat, alumnes de primer curs i segon curs s'alternen. Quan els alumnes no són aquí a Quintanes, estan realitzant l'alternança de pràctiques. Cada alumne té un conveni de pràctiques signat, normalment prop al seu lloc de residència.

La proximitat i el coneixement de la zona, facilita que un cop acabats els estudis, es pugui convertir en una relació ja professional.
A la foto Roger Carbonell, alumne de 2n de Paisatgisme i Medi Rural, en el seu dia a dia de les pràctiques a empresa. En aquest cas, ell col·labora en la gestió dels horts ecològics del restaurant de Can Jubany. Les fotos són fetes pel tutor, durant una de les visites de seguiment, on parlen amb l'alumne i amb el tutor, en aquest cas el Sr. Quico Arumí, per assegurar que tot evoluciona correctament.

Gràcies a totes les empreses que alimenteu aquesta nostra manera única d'ensenyar.


30/04/2021 - Visita a la Casa de les Abelles.

Visita a la Casa de les Abelles.

Visita d’estudis a La Casa de les Abelles (Sant Pere de Torelló) on en Ramon i la Cèlia ens van explicar un munt de coses sobre el món de l’apicultura. La visita es va dividir en dues activitats: una més teòrica i l’alta més pràctica, visitant els ruscs que tenen i posant en pràctica allò que s’explica anteriorment. La visita s’acaba traient mel, i tastant-la, d’un quadre acabat de sortir del rusc.

En aquesta zona s'hi troben diversos microclimes que afavoreixen l’existència d’una gran varietat de flors: aquest fet fa possible que la producció de mel sigui rica i variada, amb una gran gamma de gustos i de colors.


13/04/2021 - Visita a Mas La Carrera.

Visita a Mas La Carrera.

Visita a Mas La Carrera dels alumnes de segon de Grau Superior de Ramaderia i Sanitat Animal.

El Mas La Carrera fou la primera i durant molt temps la única explotació ramadera de l'Estat Espanyol reconeguda oficialment per l'Aberdeen-angus Cattle Society (www.aberdeen-angus.co.uk), l'organisme amb seu a Escòcia que regula la cria.

Des de fa uns anys, al Mas La Carrera completen el cicle de cria i engreix dels vedells amb una alimentació de base farratgera i comercialitzen la carn produïda amb la marca NATRUS. http://www.natrus.cat/

Agraïts sempre de les visites a empreses, ens obren les portes i ens deixen escoltar de primera mà i a primera fila, sobre la realitat i dia a dia del sector.


+ info: http://www.maslacarrera.cat/




17/03/2021 - Pràctiques grimpada.

Pràctiques grimpada.

Els alumnes de segon del cicle de grau mitjà de jardineria van realitzar durant els dies 11 i 12 de març les pràctiques de tècniques de grimpada i seguretat en arbres. Les pràctiques es van dividir en dos jornades i els alumnes van aprendre els diferents nusos que s'utilitzen (el vuit, doble vuit, as de guies, Prusik,...), les tècniques per accedir els arbres, per desplaçar-se per la capçada i assegurar-se.

També es va treballar com descarregar branques de manera controlada d'un arbre amb la utilització de politges i fre. Les pràctiques es van desenvolupar amb la participació de 3 professionals arboristes i experts grimpadors conjuntament amb els professors d'arboricultura de segon de jardineria.

Posteriorment els alumnes hauran de superar un examen en tècniques de grimpada que validi que han assolit les competències bàsiques en aquestes tècniques.


24/02/2021 - Visita a Àngel Caralt sl.

Visita a Àngel Caralt sl.

El dia a dia dels alumnxs de Quintanes és molt variat. Classes presencials, pràctiques a empresa, tertúlies professionals, visites grupals a empreses referents dels sector i professionals potents...

A la foto els alumnxs de 2n de Grau Mitjà d'Agropecuària van visitar Àngel Caralt sl. L'Àngel té 37,4k de seguidors al seu perfil d'Instagram @angelocromatto, això no és cap menudesa!. Li vam demanar perquè creia que això era així, el vam fer rumiar una mica...

"La nostra especialitat és l’ensitjat de farratges, per tant, els equips de maquinària són grans i amb quantitat, això fa que sigui tant emocionant per el públic, a molts ens apassiona aquest món però a ningú de la mateixa manera que jo."

Està clar que fer les coses amb passió, és la clau!


11/02/2021 - Pràctiques de ròssec.

Pràctiques de ròssec.

Una de les activitats principals d'explotació del bosc és el ròssec. El de rossegador era un ofici d'homes. Eren persones que es dedicaven a baixar els troncs de fusta que es tallaven a les zones boscoses dels ports fins a llocs de més fàcil accés. Era una feina de tracció, on els coprotagonistes eren sens dubte els cavalls.

Avui en dia, l'activitat és la mateixa, continua essent una de les activitats forestals primàries, però clar està que la tecnologia ha ajudat a fer que sigui una labor molt menys física que en el passat. L'arrossegament es realitza amb skidder o tractor amb cabrestant o, en funció de les condicions del terreny, amb autocarregador.


05/02/2021 - Premi Emprenedoria Quintanes/BBVA entorn rural

Premi Emprenedoria Quintanes/BBVA entorn rural

El Premi Emprenedoria Quintanes/BBVA de l’entorn rural celebra aquest 2021 la seva 3a edició i ho fa ampliant fins a quatre el nombre de guardonats. Entre les novetats d’aquesta nova edició destaca que es distingirà el millor projecte amb una dotació econòmica de 15.000 euros i es concediran tres accèssits de 2.000 euros cadascun d’ells. Amb la particularitat que els tres accèssits estaran distribuïts entre els diferents sectors participants: l’agroramader, el forestal i el de la jardineria/paisatgisme.

Les persones amb esperit emprenedor, els autònoms i les petites empreses, de fins a un màxim de 25 treballadors, que tinguin en marxa activitats en els sectors agro ramader, forestal i de la jardineria a Catalunya ja poden presentar la seva candidatura. La convocatòria de la 3a edició del Premi Emprenedoria Quintanes/BBVA de l’entorn rural estarà oberta fins al 30 d’abril de 2021. Les candidatures es poden presentar a través del formulari que hi ha disponible aquí al web.

L’escola EFA Quintanes, juntament amb la Fundació Antiga Caixa Manlleu, BBVA i Casa Tarradellas promouen la convocatòria d’aquest Premi que posa en valor les empreses i les activitats agràries i reconeix la feina dels emprenedors que gestionen un entorn pròsper, mitjançant iniciatives que vetllen per la sostenibilitat.

Aquest Premi, que té caràcter biennal, es porta a terme des del 2016 i té com a objectiu difondre els principis d’emprenedoria i innovació en el món rural. Aquesta 3a edició se celebra aquest 2021 i no el 2020 a causa de la situació generada per la Covid- 19.

El passat dia 30 d'abril es va finalitzar el termini d'inscripció de candidatures. La segona fase està en marxa, el dia 14 de juliol es faran públiques les deu propostes finalistes. Estigues a atent/a i segueix-nos a les noves xarxes del Premi: IG - FB @premiquintanesbbvaentornrural // TW @PQuintanesBBVA


+ info: http://www.quintanes.com/premi-emprenedoria-quintanes-bbva




03/02/2021 - Manteniment als Jardins del Despujol.

Manteniment als Jardins del Despujol.

Els alumnes de segon de grau mitjà de jardineria han realitzat unes pràctiques de poda en alçada i utilització de plataforma elevadora als jardins del Despujol. Aquests jardins estan ubicats on hi ha l’edifici de l’ajuntament de Les Masies de Voltregà, l’escola manté un conveni de col·laboració amb l’ajuntament i des de fa quatre anys es van realitzant pràctiques de poda i manteniment de l’arbrat.

Els alumnes han treballat com s’elabora un pla de gestió de l’arbrat, la gestió del risc dels arbres urbans, un inventari d’arbres i altres aspectes tècnics.

El mes de març es complementarà amb unes pràctiques de grimpada i seguretat per accedir els arbres.

Totes aquestes pràctiques s’inclouen en el currículum dels alumnes de grau mitjà de jardineria i es complementa amb una certificació especifica en manipulació de plataforma elevadora i poda en alçada.

La intervenció consta de diferents sessions al llarg del curs escolar, amb els alumnes de forestal i jardineria de cicle formatiu de grau mitjà; i de paisatgisme, medi rural i forestals de grau superior. Detall que encara ho fa molt més interessant ja que és un treball enfocat de forma multidisciplinar.


18/01/2021 - Visita al l'explotació agropecuària Mas Bes.

Visita al l'explotació agropecuària Mas Bes.

Un any més els alumnes de primer de Grau Superior de Ramaderia i Sanitat Animal van visitar l’explotació agropecuària Mas Bes. Mas Bes és una empresa que produeix llet per a la marca ATO Natura.

En Joan Viñolas va explicar l’evolució i el funcionament actual de la granja, la planta de biogàs on produeixen electricitat, i de les plaques solars fotovoltaiques per a consum propi, i també les visites a la granja que ofereixen a tot tipus de grups de persones interessades.

Habitualment els visitants a Mas Bes poden completar l’experiència visitant el Museu de Pagès tot veient l’evolució de la vida a pagès, l’agrobotiga on es poden comprar productes de producció pròpia, i finalment dinant al restaurant de la granja.

Les circumstàncies actuals i les limitacions a rebre visites per causa de la Pandèmia Covid-19, han impulsat a Mas Bes ampliar el seu catàleg de productes alimentaris, creant nous productes elaborats, i oferint nous serveis com per exemple la venda de paneres de Nadal.

Mas Bes és una mostra d’una empresa oberta al públic, que evoluciona, empren nous projectes, dóna a conèixer uns productes, fruit del treball i dels valors que els mouen. Des de l’escola agraïm a MAS BES l’oportunitat de realitzar aquesta interessant visita.

Esperem que ben aviat, tots superem la pandèmia, i granges com Mas Bes puguin reprendre la seva excel·lent activitat divulgadora que permet a tot tipus de públic entendre i valorar la importància de la producció d’aliments bàsics com són la llet i la carn.


+ info: https://www.masbes.com




13/11/2020 - Jornada de Qualitat a l'Ensenyament.

Jornada de Qualitat a l'Ensenyament.

Hem participat a la taula de Bones pràctiques en empreses de FP Dual dins la XVIII Jornada de Qualitat a l'Ensenyament on hi hem exposat la nostra experiència i les nostres inquietuds.

Com exposa el Departament d'Educació, l'objectiu d'aquestes jornades és el d'afavorir la implementació de millores en la gestió, eficaces i eficients, que ajudin els centres a l'obtenció de resultats excel·lents en tots els seus processos, especialment els d'ensenyament i aprenentatge. La participació ha estat molt enriquidora, ja que hem pogut escoltar altres exemples que ens ajudaran a millorar el sistema que ja estem desenvolupant.

Agraïm des de l'Escola l'oportunitat que ens ha brindat el Departament d'Educació al convidar-nos a participar.


+ info: https://sites.google.com/xtec.cat/xviiijornadadequalitat/inici




28/10/2020 - Nova desbrossadora Honda-Echo i Aldimak.

Nova desbrossadora Honda-Echo i Aldimak.

Aquesta setmana hem augmentat el parc de maquinària amb l’adquisició de la nova desbrossadora forestal de 4 temps UMk 450 de 50cc gentilesa d'Honda-Echo i Aldimak.
Després de força anys fent la petició a la casa Honda de treure al mercat desbrossadores de 4 temps de més cilindrada per a treballs forestals, finalment, aquesta temporada n’ha presentat una d’aquestes característiques.

Aquesta desbrossadora podrà portar diferents eines de tall a més del fil, també ganiveta trituradora. Aquest últim, un aspecte molt important de cara els nostres alumnes, a fi i efecte de veure els avantatges i punts forts dels motors de 4 temps, envers els de 2 temps en un context de treballs forestals.

Les principals millores són: un estalvi del 25% en combustibles, menys soroll, menys vibracions, menys contaminació, per tant, un bon rendiment econòmic i ergonòmic.

Nosaltres amb moltes ganes de provar-la!


23/10/2020 - Mas Terricabras.

Mas Terricabras.

Visita del grup de 2n curs de Grau Mitjà de Produccions Agropecuàris a l’explotació agrícola ramadera Mas Terricabras al municipi d’Oristà.

Mas Terricabras és una explotació familiar, que produeix cereals i lleguminoses, i producció porcina, bovina de cria i d’engreix. També fan la producció de biomassa destinada a la calefacció, i la producció elèctrica amb plaques solars fotovoltaiques instal·lades a les teulades de al granja.

Altres produccions singulars són els cigrons amb denominació d’origen, una varietat de blat anomenada blat Forment escairat, tomàquet verd, i la comercialització per venda directa. A més junt amb altres explotacions del Lluçanès, també reben visites en rutes turístiques anomenades “La Ruta del Pa i la Ruta de la llet” Des de l’escola agraïm a Mas Terricabras l’oportunitat d’aquesta interessant visita.


23/10/2020 - Ruta Vidrà - Sant Pere de Torelló.

Ruta Vidrà - Sant Pere de Torelló.

La primera Visita d'Estudis amb el grup de 1r de Grau Superior de Gestió Forestal i del Medi Natural varem endinsar-nos en la interpretació dels espais forestals amb una ruta a peu des de Vidrà a Sant Pere de Torelló.

Al llarg del recorregut vàrem conèixer diferents espècies forestals arbòries, arbustives i herbàcies de la vegetació típica de clima submediterrani, vam aprendre a interpretar les diferents formes que pot prendre una massa forestal i també a conèixer alguns dels aparells de mesura utilitzats a l'hora de fer un inventari dasomètric.


23/10/2020 - Pràctiques DUAL.

Pràctiques DUAL.

S'inicia un nou curs i fem balanç de com ha anat l'aprenentatge dels nostres alumnes en estades DUAL durant l'època estival. A causa de la Covid19 l'inici es va haver d'endarrerir però, un cop assimilada la situació, es van realitzar les adaptacions pertinents per a aconseguir un seguiment de l'aprenentatge, tenint molt present les noves condicions sanitàries.

La relació personal i directa entre les tres parts implicades en l’estada, alumne-escola-empresa, asseguren que aquesta sigui enriquidora i encertada per a tots ells.

Des de l'escola s'aposta fort per aquest sistema d'estades a l'empresa i per aquest motiu es va veure molt interessant estendre-ho a la resta de cicles formatius impartits a l'escola. Sempre motivats per l'èxit de les grans experiències viscudes en els darrers anys en el cicle d'agropecuària. Sabem que avançant per aquest camí, augmentem les possibilitats d'incorporació de l'alumne a l'empresa on ha realitzat l'estada DUAL.


23/10/2020 - Centre de Reproducció de tortugues.

Centre de Reproducció de tortugues.

Sortida al Centre de Reproducció de tortugues de l'Albera, a Garriguella i al Parc Mediambiental de la Selva.
Durant el matí es va visitar el centre de cria de tortuga mediterrània que hi ha a Garriguella, a la serra de l'Albera, on es crien tortugues per ser alliberades al medi natural d'aquesta bonica espècie tant estimada com amenaçada. En Joan Budó, ens va acompanyar durant la visita fent-la agradable i, sobretot, molt didàctica.

A la tarda visita al Parc Mediambiental de La Selva, on es gestiona bona part de la recollida de residus de la comarca, sigui distribuint o fent el tractament de la matèria orgànica. La tècnica del parc, la Núria Xifra, ens va mostrar la planta i en va explicar el seu funcionament.


01/10/2020 - Projectes Finals de Grau.

Projectes Finals de Grau.

El PFG, Projecte Final de Grau, constitueix l’últim registre pedagògic que permet avaluar les competències adquirides per l’alumne/a durant la seva formació. El seu caràcter de nexe entre aprenentatge i pràctica professional defineix la seva singularitat respecte als anteriors projectes realitzats fins el moment.


Enguany el desenvolupament, seguiment i presentació han estat del tot particulars degut a la situació d’excepcionalitat en la què estem vivint. No obstant, alumnes i professors han estat a l’alçada de la tasca encomanada i els resultats han estat com sempre molt satisfactoris. Tanquen un cicle que de ben segur recordaran sempre.

Gran esforç, grans resultats.


29/09/2020 - NOU CURS 2020-21.

NOU CURS 2020-21.

"Desitjo que després d’aquest període d’estiu estigueu descansats i amb il·lusió d’iniciar un nou curs i amb forces per treballar en aconseguir els objectius que tenim fixats per aquest curs. Com tots sabeu la pandèmia segueix amb nosaltres i ens obliga a adaptar-nos a aquesta situació i seguir uns protocols i mesures de prevenció sanitària que hauran de ser des de el primer dia una prioritat per tots nosaltres i per tot l’alumnat. Al mateix temps, l’escola ha de seguir amb la seva tasca formativa sense perdre la seva essència i sistema pedagògic que la defineix.

Us adjunto pla de treball general i també adjunto "Pla d'organització i d'actuació curs 20-21 en el marc de la pandèmia de l'escola Quintanes", s'han fet algunes modificacions respecte el que us vaig enviar el mes de juliol afegint les noves indicacions del Departament. És molt important que feu una lectura detallada i estudieu aquest pla."

Fragment de l’email del director Toni Martorell enviat als monitors i monitores per a preparar la primera reunió de curs.
Un curs diferent, però sempre amb tot l’esperit d’entrega i superació que ens caracteritza.


22/09/2020 - Matrícula d'Honor.

Matrícula d'Honor.

Tots els nostr@s alumnes són el nostre regal 🙏 #familiaquintanes

Sóc la Laia Rius i actualment he finalitzat els meus estudis de Ramaderia i Assistència en Sanitat Animal a l'escola EFA Quintanes. He obtingut matrícula d'honor i una menció honorífica als premis Argó que organitza la universitat autònoma de Barcelona. Això ha set gràcies a la meva estança a l'escola que m'ha ajudat a créixer tan personal com acadèmicament.

M'enduc molts bons records d'aquests dos anys i ho recomano a tothom que tingui clar que vol enfocar la seva carrera professional en el sector agrari o rural.

Penso que aquest cicle formatiu en concret és molt útil tant per la gent que es vol dedicar a la ramaderia com les persones que volen seguir els seus estudis universitaris en graus com els de veterinària o enginyeria agrònoma, ja que t'ofereix les bases teòriques necessàries i una gran experiència pràctica en les estades a l'empresa.





Sóc l'Estel Barceló i enmig de la pandèmia he acabat el Cicle Superior de Ramaderia i Assistència en Sanitat Animal a l'escola Quintanes. Quan ho penso em sembla impossible que el temps hagi passat tant ràpid, ja que encara visualitzo el dia que vaig començar.

Tot i acabar amb una sensació dolça-amarga puc dir que he gaudit moltíssim aquests dos anys estudiant el que veritablement m'agrada, aprenent molts coneixements i formant part d'aquesta escola.

No sé què em depararà el futur, però ara sé amb enorme certesa que sóc on vull estar i on m'agrada ser. Des d'aquí animo a tothom a descobrir aquesta sensació tan satisfactòria i que es pot aconseguir gràcies a Quintanes i a tota la gent que l'envolta.

Per últim, també animo a aprofitar totes les oportunitats que se us plantegen al entrar al cicle: visites, plans d'estudis, viatges, pràctiques... no té preu!! A més, els moments que es viuen a l'escola són inoblidables i a mi, personalment, Quintanes m'ha fet créixer. Us estic molt agraïda. Gràcies a Quintanes marxo amb la motxilla ben carregada". Espero que ens retrobem molt aviat!Gràcies família Quintanes!

"Que fàcil aprendre quan vols aprendre, t'agrada el que aprens i t'ajuden a aprendre."




01/09/2020 - Laia Rius, menció a el Premi Argó.

Laia Rius, menció a el  Premi Argó.

Els Premi Argó 2020, que atorga la UAB als millors treballs de recerca de Batxillerat i CFGS, ha fet públics els noms dels estudiants guanyadors de Batxillerat, en aquesta 17ena convocatòria, procedents d'instituts de 26 poblacions catalanes.

La nostra alumna de Ramaderia i Assistència en Sanitat Animal, Laia Rius Canadell, ha obtingut una MENCIÓ a projectes de CFGS en la 17è convocatòria de Premis Argó 2020. Enhorabona Laia!


07/05/2020 - 3x2. Tres anys, dues titulacions.

3x2. Tres anys, dues titulacions.

Busca la teva fórmula. Si tens ganes de formar-te al màxim, hi ha sectors que t'interessen i dubtes per on decantar-te, si busques crear un perfil professional interdisciplinar, si vols treure rendiment al teu temps...

Demana'ns més informació. Truca al 93.850.24.41 o escriu-nos a efa@quintanes.com t'explicarem totes les combinacions i opcions possibles! A Quintanes tenim la teva fórmula!


31/03/2020 - Visita a Can Fraser i Albert Tulsà s.l.

Visita a Can Fraser i Albert Tulsà s.l.

Els alumnes de 2n de GM de Producció Agropecuària, es van fer dues visites d’estudis per complementar el pla d’estudis de maquinària.

Al matí, es va visitar Can Fraser d’Aiguaviva, on el Sr. Jordi Aulet ens va explicar tota la maquinària que tenen a l’explotació, amb tota mena de detalls pel que fa a maneig, manteniment, avaries, produccions, comparació entre marques, preus, rendibilitat, etc.

A la tarda, la visita va ser a l’empresa de treballs agrícoles a tercers, Albert Tulsà s.l. de Riudellots de la Selva. L’Albert ens va ensenyar i explicar tota la maquinària que té, la història i evolució de l’empresa a més de la feina del dia a dia.

Sobretot va agradar molt als alumnes, la nova adquisició de l’empresa que és un tractor de 420cv marca Class Xerion de 4 rodes direccionals del mateix diàmetre. Des d’aquí volem agrair moltíssim a les dues empreses la seva implicació i assessorament per a la formació dels nostres alumnes.


18/03/2020 - Monitors/es Quintanes.

Monitors/es Quintanes.

Una de les claus del sistema educatiu de l’alternança és el compromís d'uns professors -anomenats habitualment "monitors"- amb múltiples funcions més enllà de la mera docència.

El monitor acompanya l'alumne en tot el seu itinerari de formació i inserció socioprofessional, perquè és un actor actiu dins d'aquest mateix context socioprofessional i territorial del que forma part l'alumne.

És el paradigma d'un nou ofici de la formació: ja no és el professor d’una assignatura, sinó l’animador de formació que guia, aconsella, ajuda, ensenya quan cal, acompanya en el camí dels aprenentatges i suscita l'interès per emprendre. (Andreu Gutiérrez, ex monitor de Quintanes).

Us convidem a saber més d'alguns dels nostres monitors/es :)


Arxiu PDF: Veure entrevista completa.



S'estan mostrant 25 notícies (26-50) de 559