Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.    
CATALÀ | CASTELLANO | ENGLISH

28/02/2013 - Visita d’Estudis al Parc de Bombers Voluntaris de Camprodon

Visita d’Estudis al Parc de Bombers Voluntaris de Camprodon

El passat dijous, dia 28 de febrer, el grup de 1r de Treballs Forestals i Conservació del Medi Natural va fer una Visita d'Estudis al Parc de Bombers Voluntaris de Camprodon, on el Sr. Francesc Carola, Cap del Parc, ens va explicar el seu funcionament. Vam poder veure tot l'equipament d'un camió de bombers, les noves instal•lacions i saber de primera mà què és el que empeny una persona a donar un servei a la societat sense esperar-ne res a canvi. Sortides com aquesta no només motiven professionalment els nostres alumnes, sinó que també els pot encendre aquella flama de solidaritat que tots portem a dins.


26/02/2013 - Pràctiques amb els alumnes de 2n de Treballs Forestals i Conservació del Medi Natural a Bellmunt/Bracons

Pràctiques amb els alumnes de 2n de Treballs Forestals i Conservació del Medi Natural a Bellmunt/Bracons

La setmana del 25 al 28 de febrer, la més freda de l'any, amb els alumnes de 2n de CFGM de Treballs Forestals i Conservació del Medi Natural vam estar tallant faigs a Vidrà. Temperatures sota 0ºC, els alumnes demanaven per la fiabilitat dels termòmetres del vehicle amb el que viatjàvem, ja que ens marcava -8ºC mentre arribàvem a lloc. La neu que havia caigut i la que ens va caure durant la jornada! Semblaven un escamot de treballs forçats a un gulag a la Sibèria! El foc, els tubs d'escapament de les màquines i el pujar i baixar de les costes ens van ajudar a sobreviure. Vam tallar de manera selectiva per deixar el bosc en condicions, de tant en tant en queia un de gros, de molt gros, d' uns 45 cm - 50 cm de diàmetre que ens mostrava si érem o no curosos amb les direccions de caiguda, ja que les copes no ens ho posaven fàcil. Ens ho vam passar bé i vam aprendre, perquè sempre hi ha anècdotes que ensenyen, consells que ajuden, sacrifici, esforç.22/02/2013 - Hem sembrat

Hem sembrat

El dia 21 de febrer, hem sembrat les parcel•les dels camps experimentals.
Els alumnes de 2n del Grau Mitjà de Producció Agropecuària, després d'haver estudiat a classe la sembradora, el funcionament i regulacions, hem portat a terme la part pràctica sembrant 3 varietats d'ordi: Graphic, Gustav i Gaelic i amb 3 dosis diferents.
Aquestes dosis són de: 117 kg/Ha, 170 kg/Ha i 230 kg/Ha. Amb aquestes dosis es podrà veure el resultat del cultiu amb poca, normal i massa llavor. Ara només caldrà que plogui i que pugui néixer l'ordi.


21/02/2013 - Inici dels cursos tècnics 2013

Inici dels cursos tècnics 2013

Us presentem per a aquest any una sèrie de cursos tècnics dins de l'àmbit forestal, jardiner i ramader per a persones vinculades a aquest entorn, siguin aficionats o professionals.


Arxiu PDF: Cursos tècnics 2013


19/02/2013 - Visita a “La Caseta d’en Grau”

Visita a “La Caseta d’en Grau”

El dia 19 de febrer, el grup d’alumnes que estudien el primer curs del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Organització i Gestió d’Explotacions Agropecuàries, van fer una visita a l’explotació “La Caseta d’en Grau” situada al municipi de Calldetenes. El seu responsable, el Sr. Pere Colom, va fer una explicació de les diferents activitats de l’empresa: els cultius, les vaques de llet, la producció porcina, la producció de pinso, la planta de tractament de purins que funciona pel sistema de nitrificació i desnitrificació, i també d’altres projectes que actualment estan en funcionament, com són una planta de producció d’energia elèctrica mitjançant plaques solars fotovoltaiques, així com la comercialització de productes de l’explotació.
Gràcies a aquesta visita, els alumnes han tingut l’oportunitat de conèixer de primera mà diverses qüestions del dia a dia de l’empresa, l’experiència acumulada al llarg dels anys dels diferents projectes que han portat a terme a l’empresa, i la visió de futur que fa que continuïn desenvolupant noves activitats.


19/02/2013 - Visita d'Estudis a Granja Oliveres

Visita d'Estudis a Granja Oliveres

Aquest dimarts 19 de febrer vam anar a visitar la Granja Oliveres, una granja de gallines ponedores adaptada al benestar animal. La granja està ubicada a Fals, a la comarca del Bages, amb una producció de 4 milions d’ous per consum a l’any i amb un sistema de comercialització per venta directa. Els nostres alumnes del 2n curs de Cicle Formatiu de Grau Mitjà van tenir l’oportunitat de conèixer i aprendre de primera mà les particularitats de les noves gàbies gràcies a la gentilesa del propietari i pare d’un ex alumne de Quintanes, en Joan Clotet.


19/02/2013 - Visita d'Estudis a Mas Miralles

Visita d'Estudis a Mas Miralles

Mas Miralles és una granja de producció de pollets d’engreix ubicada al municipi de Rajadell. Acompanyats per en Josep Maria Puig, propietari de l’empresa, vam poder visitar amb els alumnes del 2n Curs del Cicle Formatiu de Grau Mitjà, les dues naus de 30 mil pollastres cada una, equipades amb l’última tecnologia, per a poder garantir en tot moment el benestar i la qualitat sanitària dels animals. També cal dir-ho, la visita ha estat possible gràcies a què els propietaris pertanyen a l’immens grup de famílies de Quintanes.


14/02/2013 - Visita d’estudis al Golf Muntanyà

Visita d’estudis al Golf Muntanyà

Després de visitar el Camp Nou al matí, a la tarda ens vam desplaçar el Golf Muntanyà a Seva. El seu greenkeeper ens va explicar tot el referent a les tasques de manteniment de la gespa d’un camp de golf. Durant la visita al camp, els alumnes van estudiar les diferents parts en les que es divideix un camp de golf, les alçades a què se sega la gespa, les diferents varietats de gespes, malalties i plagues, manteniment del sistema de reg, i una explicació detallada del manteniment de tota maquinària i les seves característiques. Amb aquesta visita els alumnes van comparar dues instal·lacions on la gespa és un element bàsic, camp de futbol i camp de golf, però amb una tècnica de manteniment i problemàtica diferent.


14/02/2013 - Visita d’Estudis al Camp Nou

Visita d’Estudis al Camp Nou

Una de les unitats formatives que es desenvolupen a segon curs del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Jardineria és el que fa referència a la gespa. El passat dia 14 de gener, els alumnes d’aquest curs van visitar el Camp Nou. Un dels tècnics de Royal Verd, empresa que s’encarrega de la gespa de l’estadi i dels camps de la ciutat esportiva, va explicar de manera detallada tot el que fa referència al manteniment de la gespa, el reg, la sega, la fertilització, el tractament de les plagues i malalties, les tècniques que segueixen per garantir una gespa en perfectes condicions, tots els processos que se segueixen quan es renova la gespa i l’organització de tot l’equip de professionals que treballen en el manteniment de la gespa. També ens van ensenyar la maquinària que utilitzen les seves característiques tècniques i el seu manteniment. Un altre aspecte molt interessant va ser veure les instal•lacions destinades al reg.


08/02/2013 - Jornada Honda Greens

Jornada Honda Greens

El divendres 8 de febrer, es va portar a terme una jornada teòrico-pràctica sobre la gestió econòmica en la maquinària forestal i de jardineria a càrrec de l'empresa Honda Greens de la Garriga.
El Sr. Pere Cañizares i el Sr. Pedro Sillero van fer una sessió teòrica sobre com gestionar i millorar els resultats econòmics de l'empresa al treballar amb maquinària tant forestal com de jardineria. Després es va fer una part pràctica al bosc, de com fer el treball de tala amb seguretat, també el manteniment a fons de la motoserra. Al final de la jornada es va poder provar el tall amb xerracs manuals de la casa Silky.
Aquesta jornada va estar dirigida als alumnes de segon curs de Grau Superior de Gestió Forestal i del Medi Natural de l'escola.
Volem aprofitar aquesta notícia, per agrair-los la seva col·laboració en la formació dels nostres alumnes.


07/02/2013 - Visita d'Estudis a Gargallà (El Berguedà) i a Sant Feliu Sasserra (El Bages)

Visita d'Estudis a Gargallà (El Berguedà) i a Sant Feliu Sasserra (El Bages)

Amb els alumnes de 2n de Grau Superior de Gestió i Organització de Recursos Naturals i Paisatgístics, vam treballar el desembosc amb animals en treballs d'aclarida de millora de boscos de pinassa (Pinus nigra). Després vam anar a visitar Sant Feliu Sasserra ja que es tracta d'una zona afectada per l'incendi de l'estiu de 2012. Fan abatiment amb motoserra i desembosc amb tractor i cabrestant. Després vam visitar una altra zona afectada pel mateix incendi on l'abatiment es feia mitjançant processadora i desembosc amb autocarregador.


06/02/2013 - Granja de conills Tatjé de Viladordis

Granja de conills Tatjé de Viladordis

Aquest dimecres dia 6 de febrer vam visitar amb els alumnes del 2n curs del Cicle Superior en Gestió i Organització d’Empreses Agropecuàries, la granja de conills d’un ex alumne. En Marc Tatjé i la seva família han optat per vendre una tercera part de la seva producció de forma directa. En Marc ens ha comentat que per poder oferir un producte diferenciat i de bona qualitat han hagut de realitzar molts canvis, fins i tot la genètica.
Des de Quintanes us volem donar l’enhorabona per haver donat tanta empenta a aquesta empresa familiar.


01/02/2013 - Visita d'Estudis a BIT Ramadera

Visita d'Estudis a BIT Ramadera

El passat divendres 1 febrer del 2013, el grup d’alumnes del primer curs del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Producció Agropecuària, van realitzar una visita tècnica a l'empresa BIT ramadera a "La Burgaya" (Les masies de Voltregà) i a "La Vila" (Gurb). El Sr. Joan Bagaria, el responsable de l’empresa, ens va explicar els diferents aspectes de la cria i engreix de vedells, les instal•lacions, el sistema d’alimentació, la sanitat, la comercialització de vedells, etc.


01/02/2013 - Jornada d'antics alumnes en l'àmbit de jardineria

Jornada d'antics alumnes en l'àmbit de jardineria

El passat divendres 1 de febrer es va fer amb molt d’èxit d’assistència la 1a jornada d’antics alumnes del sector de la jardineria. Primer es va fer la xerrada sobre “Com no perdre la il•lusió per la feina de jardiner” amb el Sr. Francesc Caballero i després la xerrada sobre “La relació amb el client en temps de crisi” amb la Sra. Laia Grifell. Seguidament es va fer una taula rodona per tal de debatre els temes exposats amb els antics alumnes assistents.


01/02/2013 - Inici cursos SOC: Aprofitaments Forestals i Agricultura Ecològica

Inici cursos SOC: Aprofitaments Forestals i Agricultura Ecològica

A partir del dia 4 de febrer comencen a Quintanes dos cursos de formació, Aprofitaments Forestals i Agricultura Ecològica. Els cursos són del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i s’imparteixen en col·laboració amb Fundació Mil·lenari. Properament començarà un altre curs d’Agricultura Ecològica per menors de 30 anys en situació d’atur, per més informació truqueu al telèfon 938866510. Tots aquests cursos són subvencionats pel SOC i el Fons Social Europeu.S'estan mostrant 15 notícies (511-525) de 539