Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.    
CATALÀ | CASTELLANO | ENGLISH

14/03/2013 - Visita d'Estudis a Embriones Equinos

Visita d'Estudis a Embriones Equinos

El dijous 14 de març, vam anar a Taradell amb els alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior en l’especialitat de Gestió i Organització d’Empreses Agropecuàries a visitar EMBRIONES EQUINOS, una empresa dedicada exclusivament a la reproducció d’èquids. Acompanyats pel gerent tècnic, en Guillem Formiguera, vam poder visitar les instal·lacions, així com conèixer els últims avanços en reproducció assistida, concretament la congelació i transplantament d’embrions.


12/03/2013 - Saló de l'Ensenyament 2013 (Del 13 al 17 de març)

Saló de l'Ensenyament 2013 (Del 13 al 17 de març)

Entre els dies 13 i 17 de març ens trobareu al Saló de l'Ensenyament, que se celebra en el marc de la setmana de la formació i el treball. Podreu consultar-nos les opcions formatives que s'adapten a les vostres preferències i aptituds després de cursar l'ensenyament secundari obligatori o el batxillerat. Realitzem cicles formatius de Grau Mitjà i Superior.CFGM  -Producció Agropecuària  -Aprofitaments Forestals i Conservació del Medi Natural  -JardineriaCFGS  -Gestió i Organització d'Empreses Agropecuàries  -Gestió Forestal i del Medi NaturalAltres estudis: Preparació a la Prova d'Accés a Grau Superior+ info: http://www.ensenyament.com/
12/03/2013 - VE/TP Observatori de Pujalt

VE/TP Observatori de Pujalt

El dia 12 de març, el primer curs de cicle formatiu de grau superior de Gestió i Organització d’Empreses Agropecuàries va fer una visita a l’observatori de Pujalt on van realitzar diferents activitats guiades pel meteoròleg Albert Borras.  Es va estudiar tot tipus d’aparells meteorològics, les característiques d’un observatori i una estació meteorològica automàtica; la relació amb l’agricultura, els fonaments de la predicció del temps, com es realitza un estudi climàtic i es va acabar fent experiments per entendre processos meteorològics. Un dia molt complet i fins i tot divertit gracies al Sr. Borras.


12/03/2013 - Els elements i la calibració d’una màquina de tractaments fitosanitaris

Els elements i la calibració d’una màquina de tractaments fitosanitaris

El dimarts 12 de març els alumnes de Grau Superior de Gestió i Organització d'Empreses Agropecuàries van realitzar una pràctica de calibratge d'una màquina de tractaments fitosanitaris; a més es va aprofitar per a que els alumnes avaluessin els elements que es revisen en la inspecció tècnica d'aquestes màquines i amb l'ajuda de papers hidrosensibles mesuressin la qualitat de la polvorització. Cal agrair la col·laboració del Sr Joan Solà, propietari de la màquina.


08/03/2013 - Visita d’Estudis a Regaber

Visita d’Estudis a Regaber

El dia 8 de Març el primer curs del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de jardineria va fer una visita a l’empresa Regaber. El tècnic Jordi Peña va ensenyar tota l’empresa als alumnes: magatzem, oficines, àrea financera i tècnica, i els va fer una explicació sobre el reg localitzat, la seva evolució, tipus, instal·lació, també filtratge, vàlvules, accessoris. En definitiva, una explicació molt acurada de les carácterístiques d’un bon disseny de reg i els tipus de materials que hi ha al mercat.


+ info: http://www.regaber.com/
06/03/2013 - Granja La Tribana

Granja La Tribana

Aprofitant l’amabilitat dels propietaris d’embotits Boada–Porcel, empresa que té la seu a Vilobí d’Onyar, també ens vam poder acostar fins a la granja “La Tribana”, una granja  d’ovelles de carn de raça Lacaune x Ripollesa, on l’Adrià Boada ens va explicar tot el maneig necessari per a obtenir un producte de qualitat.


06/03/2013 - Visita d’Estudis a Granja L’Artiga

Visita d’Estudis a Granja L’Artiga

Aquesta setmana hem visitat amb els alumnes del 1r curs del cicle formatiu de grau mig de l’especialitat de Producció Agropecuària la granja l’Artiga, propietat de l’empresa embotits Boada-Porcel. És una granja de 250 truges en cicle tancat ubicada a la comarca de la Selva. Amb aquesta visita hem tingut l’oportunitat de repassar tots els conceptes revisats al pla d’estudis de producció porcina.


04/03/2013 - Jornada Tècnica: És possible augmentar la rendibilitat de les explotacions d'oví?

Jornada Tècnica: És possible augmentar la rendibilitat de les explotacions d'oví?

A la propera Jornada Tècnica del dia 13 de març tocarem temes d'alimentació, reproducció i maneig sempre enfocats a l'objectiu principal: reduir costos i augmentar beneficis d'una manera racional i eminentment pràctica. Dirigida pel Veterinari Sr. Ramon Bach. L’horari de la jornada será de 9:00 a 18:00h. Jornada oberta a tot el públic, inscripcions abans del dia 11 de març. Truqueu al 938502441.


28/02/2013 - Visita d’Estudis al Parc de Bombers Voluntaris de Camprodon

Visita d’Estudis al Parc de Bombers Voluntaris de Camprodon

El passat dijous, dia 28 de febrer, el grup de 1r de Treballs Forestals i Conservació del Medi Natural va fer una Visita d'Estudis al Parc de Bombers Voluntaris de Camprodon, on el Sr. Francesc Carola, Cap del Parc, ens va explicar el seu funcionament. Vam poder veure tot l'equipament d'un camió de bombers, les noves instal•lacions i saber de primera mà què és el que empeny una persona a donar un servei a la societat sense esperar-ne res a canvi. Sortides com aquesta no només motiven professionalment els nostres alumnes, sinó que també els pot encendre aquella flama de solidaritat que tots portem a dins.


26/02/2013 - Pràctiques amb els alumnes de 2n de Treballs Forestals i Conservació del Medi Natural a Bellmunt/Bracons

Pràctiques amb els alumnes de 2n de Treballs Forestals i Conservació del Medi Natural a Bellmunt/Bracons

La setmana del 25 al 28 de febrer, la més freda de l'any, amb els alumnes de 2n de CFGM de Treballs Forestals i Conservació del Medi Natural vam estar tallant faigs a Vidrà. Temperatures sota 0ºC, els alumnes demanaven per la fiabilitat dels termòmetres del vehicle amb el que viatjàvem, ja que ens marcava -8ºC mentre arribàvem a lloc. La neu que havia caigut i la que ens va caure durant la jornada! Semblaven un escamot de treballs forçats a un gulag a la Sibèria! El foc, els tubs d'escapament de les màquines i el pujar i baixar de les costes ens van ajudar a sobreviure. Vam tallar de manera selectiva per deixar el bosc en condicions, de tant en tant en queia un de gros, de molt gros, d' uns 45 cm - 50 cm de diàmetre que ens mostrava si érem o no curosos amb les direccions de caiguda, ja que les copes no ens ho posaven fàcil. Ens ho vam passar bé i vam aprendre, perquè sempre hi ha anècdotes que ensenyen, consells que ajuden, sacrifici, esforç.22/02/2013 - Hem sembrat

Hem sembrat

El dia 21 de febrer, hem sembrat les parcel•les dels camps experimentals.
Els alumnes de 2n del Grau Mitjà de Producció Agropecuària, després d'haver estudiat a classe la sembradora, el funcionament i regulacions, hem portat a terme la part pràctica sembrant 3 varietats d'ordi: Graphic, Gustav i Gaelic i amb 3 dosis diferents.
Aquestes dosis són de: 117 kg/Ha, 170 kg/Ha i 230 kg/Ha. Amb aquestes dosis es podrà veure el resultat del cultiu amb poca, normal i massa llavor. Ara només caldrà que plogui i que pugui néixer l'ordi.


21/02/2013 - Inici dels cursos tècnics 2013

Inici dels cursos tècnics 2013

Us presentem per a aquest any una sèrie de cursos tècnics dins de l'àmbit forestal, jardiner i ramader per a persones vinculades a aquest entorn, siguin aficionats o professionals.


Arxiu PDF: Cursos tècnics 2013


19/02/2013 - Visita a “La Caseta d’en Grau”

Visita a “La Caseta d’en Grau”

El dia 19 de febrer, el grup d’alumnes que estudien el primer curs del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Organització i Gestió d’Explotacions Agropecuàries, van fer una visita a l’explotació “La Caseta d’en Grau” situada al municipi de Calldetenes. El seu responsable, el Sr. Pere Colom, va fer una explicació de les diferents activitats de l’empresa: els cultius, les vaques de llet, la producció porcina, la producció de pinso, la planta de tractament de purins que funciona pel sistema de nitrificació i desnitrificació, i també d’altres projectes que actualment estan en funcionament, com són una planta de producció d’energia elèctrica mitjançant plaques solars fotovoltaiques, així com la comercialització de productes de l’explotació.
Gràcies a aquesta visita, els alumnes han tingut l’oportunitat de conèixer de primera mà diverses qüestions del dia a dia de l’empresa, l’experiència acumulada al llarg dels anys dels diferents projectes que han portat a terme a l’empresa, i la visió de futur que fa que continuïn desenvolupant noves activitats.


19/02/2013 - Visita d'Estudis a Mas Miralles

Visita d'Estudis a Mas Miralles

Mas Miralles és una granja de producció de pollets d’engreix ubicada al municipi de Rajadell. Acompanyats per en Josep Maria Puig, propietari de l’empresa, vam poder visitar amb els alumnes del 2n Curs del Cicle Formatiu de Grau Mitjà, les dues naus de 30 mil pollastres cada una, equipades amb l’última tecnologia, per a poder garantir en tot moment el benestar i la qualitat sanitària dels animals. També cal dir-ho, la visita ha estat possible gràcies a què els propietaris pertanyen a l’immens grup de famílies de Quintanes.


19/02/2013 - Visita d'Estudis a Granja Oliveres

Visita d'Estudis a Granja Oliveres

Aquest dimarts 19 de febrer vam anar a visitar la Granja Oliveres, una granja de gallines ponedores adaptada al benestar animal. La granja està ubicada a Fals, a la comarca del Bages, amb una producció de 4 milions d’ous per consum a l’any i amb un sistema de comercialització per venta directa. Els nostres alumnes del 2n curs de Cicle Formatiu de Grau Mitjà van tenir l’oportunitat de conèixer i aprendre de primera mà les particularitats de les noves gàbies gràcies a la gentilesa del propietari i pare d’un ex alumne de Quintanes, en Joan Clotet.S'estan mostrant 15 notícies (511-525) de 547