Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.    
CATALÀ | CASTELLANO | ENGLISH

10/04/2013 - Visita a l’explotació “El Francàs Vell”

Visita a l’explotació “El Francàs Vell”


El dimecres dia 10 d’abril, el grup d’alumnes que estudien el primer curs del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Treballs Forestals  va realitzar una visita a l’explotació “El Francàs Vell” situada a Sant Agustí de Lluçanès. El responsable de l’explotació, Albert Camprubí, va explicar als alumnes el tipus de bosc present a l’explotació i les diferents activitats de l’empresa, des de l’agroturisme a la ramaderia extensiva de les vaques de pastura. Els alumnes també van tenir ocasió de veure “in situ” el tipus de treballs forestals realitzats a l’explotació i entendre la complementarietat de les activitats ramaderes  i forestals.08/04/2013 - Intercanvi EFA Quintanes MFR Château Jolibert

Intercanvi EFA Quintanes MFR Château Jolibert

Entre els dies 8 i 12 d’abril de 2013 l’escola Quintanes ha acollit un grup de francesos procedents l’escola Maison Familiale Rurale “Château Jolibert”, situada a la població de  Bourgougnague, a la regió d’Aquitània. El grup ha fet estada a l’escola i ha realitzat diverses visites tècniques a diferent empreses del sector agrari i ramader: Embotits la Gleva, l’explotació agrícola i ramadera “Mas Carous” de Gurb, el Concessionari New Holland de Vic, l’empresa de vins i caves Olivella Galimany, i el moli d’oli Pere Lluch situats a Guardiola de Font Rubí, i a més també han fet un dia de visita turística cultural a Barcelona ciutat. Mentre aquest grup d’alumnes francesos han estat a Catalunya, un grup d’alumnes de escola Quintanes estan fent una estada de pràctiques en explotacions franceses situades a la regió de l’escola MFR  “Château Jolibert”.  Aquestes activitats s’han realitzat gràcies a la col·laboració entre ambdues escoles.


04/04/2013 - Visita a la Garrotxa

Visita a la Garrotxa

El dijous 4 d'abril vam anar a visitar en Miquel Àngel de Lamo, antic alumne de l'escola, a Sant Eudald del Jou (La Garrotxa), des d'on es dedica al món de la jardineria. L'objectiu de la visita era conèixer un jove que ha muntat la seva pròpia empresa i que viu de manera apassionada la jardineria, no com a negoci, sinó com a sistema de vida.  Per acabar la jornada hem anat fins a Olot, als jardins del Casal dels Volcans, on en Jordi ens ha obsequiat amb una sessió de reconeixement de plantes a l'aire lliure.


03/04/2013 - Visita d’Estudis a Semen Cardona

Visita d’Estudis a Semen Cardona


El dijous 14 de març vam anar a visitar Semen Cardona. Semen Cardona és una empresa dedicada a la producció i comercialització de semen porcí multi-genètic. La seu empresarial està ubicada al municipi de Cardona (Barcelona) i té com a principal objectiu portar un control exhaustiu de tot el procés de producció de dosis seminals amb la finalitat de garantir un producte final de màxima qualitat per al seus clients. Amb els alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior en l’especialitat de Gestió i Organització d’Empreses Agropecuàries vam tenir l’oportunitat de visitar un dels centres, concretament el de Cardona. Acompanyats pel director tècnic, en Xavier Barrera, vam poder visitar les instal·lacions, així com poder conèixer els últims avanços en manipulació i elaboració de semen de porcí.02/04/2013 - Estada a França 2013

Estada a França 2013

Seguint el pla de formació previst per als alumnes agraris i ramaders, el passat dia 2 d’abril, un grup d’alumnes del Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’Explotacions Agropecuàries van començar una estada de pràctiques, de tres setmanes de durada, en explotacions franceses de la regió d’Aquitània. Aquesta estada, que va finalitzar el dia 19 d’abril, es va organitzar gràcies a la col·laboració de l’escola francesa, MFR Château Jolibert, situada al municipi de Bourgougnague, a la regió d’Aquitània, al sud-oest de França.


L’estada a França ha fet possible aprenentatges com: la vivència d’una cultura i costums diversos, la pràctica de la llengua francesa, la descoberta i la participació en les activitats diàries d’una explotació agroramadera, la convivència en el si d’una família d’acollida, etc. Tots aquests aspectes han comportat l’adaptació a una realitat desconeguda, adquirir una visió més àmplia i un millor coneixement d’aquest gran país veí que és França.La valoració de l’estada ha estat molt positiva, i totes les parts que hi han intervingut; famílies d’acollida i les seves respectives explotacions agrícoles i ramaderes, les dues escoles, i els propis alumnes, han valorat l’activitat com a una gran experiència.


21/03/2013 - Visita al Ripollès

Visita al Ripollès

El dia 21 de març, el segon curs de Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Treballs Forestals va fer una una visita al Ripollès. El tècnic del Departament d'Agricultura, Santi Farriol, va  explicar el funcionament de les subhastes de fusta i la gestió de les finques públiques. A la visita es van veure diferents treballs silvícoles realitzats en boscos de pi roig, construcció de pistes forestals i la gestió d'espais d'ús públic en un entorn forestal.


20/03/2013 - Visita d’Estudis a Agric-Bemvig i a Juscafresa

Visita d’Estudis a Agric-Bemvig i a Juscafresa

El dimecres 20 de març, amb els alumnes de segon de Grau Mitjà de Producció Agropecuària hem anat de Visita d'Estudis a dues empreses dedicades a la construcció de maquinàra agrícola. Al matí s'ha visitat Agric-Bemvig de Masies de Voltregà dedicada principalment a la construcció de fresadores, trituradores, i moltes altres màquines per a l'empresa agrària a més d'instal·lacions ramaderes.


 A a tarda hem visitat una empresa més familiar, dedicada a la construcció de tot tipus de remolcs: segadors, autocarregadors, escampadors, unifeeds... aquesta empresa està situada a Camallera (Girona). Aquí ens ha sorprès la seva comercialització ja que allà on veuen més futur en aquests moments de crisis és a Mèxic i Nova Zelanda.Molt ben atesos en les dues visites i aprofitar per donar-los-hi el nostre agraïment, ajudant així a la formació dels nostres alumnes.


18/03/2013 - Viatge d’Estudis dels alumnes del segon curs de CFGS de Gestió i Organització d’Empreses Agropecuàries a Baviera (Alemanya)

Viatge d’Estudis dels alumnes del segon curs de CFGS de Gestió i Organització d’Empreses Agropecuàries a Baviera (Alemanya)

Entre els dies 18 i 22 de Març de 2013 vam tenir l’oportunitat de visitar Alemanya, concretament el Land de Baviera. El grup estava integrat per 7 alumnes acompanyats per dos monitors, Jordi González i Marco A. Jacho López. Durant el viatge vam realitzar diferents visites tècniques entre les quals volem destacar: La fàbrica de maquinària agrícola Deutz Fahr, Biodigestor granja Götz, Lampl – hof venda directa, granja de vaques de llet Kellerer, l’escola de doma de cavalls Reitanlage Fenzl, granja de porcs amb alimentació líquida Schneidhuber. Volem aprofitar aquestes línies per  agrair  la col·laboració dels Gerents de Terramaq Josep Mª i Lluc,Same Deutz Fahr Iberica, a l’empresa de material per a granges Weda i la seva filial, BayWa i a en Martin Schüβler representant del Ministeri d’Agricultura i Alimentació del Land de Baviera.


15/03/2013 - Visita d’Estudis a Granja Claro

Visita d’Estudis a Granja Claro


El passat divendres dia 15 de març amb els alumnes de 2n Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Producció Agropecuària, vàrem anar a visitar una granja de repoblació de conills de bosc a Palafolls. Va ser una visita molt interessant, ja que aquesta granja té un maneig, sanitat i producció força diferent a les granges convencionals de producció de carn. El Sr. Pere Clarà ens va ensenyar i fer totes les explicacions referents a aquesta producció destinada a repoblar els vedats de caça.+ info: http://www.granjaclaro.es
14/03/2013 - Visita d'Estudis a Embriones Equinos

Visita d'Estudis a Embriones Equinos

El dijous 14 de març, vam anar a Taradell amb els alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior en l’especialitat de Gestió i Organització d’Empreses Agropecuàries a visitar EMBRIONES EQUINOS, una empresa dedicada exclusivament a la reproducció d’èquids. Acompanyats pel gerent tècnic, en Guillem Formiguera, vam poder visitar les instal·lacions, així com conèixer els últims avanços en reproducció assistida, concretament la congelació i transplantament d’embrions.


14/03/2013 - Visita d’Estudis a Jardí Pond

Visita d’Estudis a Jardí Pond

El passat 14 de març el 2n curs del cicle formatiu de grau mig de jardineria va visitar les instal·lacions de Jardí Pond a Terrassa. Allà vam poder veure i tocar els elements inerts que es fan servir en jardineria: terres, cautxú, còdols, fustes, paviments, basses, estàtues …  És una exposició de materials a l’aire lliure que tot professional hauria de conèixer.


12/03/2013 - VE/TP Observatori de Pujalt

VE/TP Observatori de Pujalt

El dia 12 de març, el primer curs de cicle formatiu de grau superior de Gestió i Organització d’Empreses Agropecuàries va fer una visita a l’observatori de Pujalt on van realitzar diferents activitats guiades pel meteoròleg Albert Borras.  Es va estudiar tot tipus d’aparells meteorològics, les característiques d’un observatori i una estació meteorològica automàtica; la relació amb l’agricultura, els fonaments de la predicció del temps, com es realitza un estudi climàtic i es va acabar fent experiments per entendre processos meteorològics. Un dia molt complet i fins i tot divertit gracies al Sr. Borras.


12/03/2013 - Saló de l'Ensenyament 2013 (Del 13 al 17 de març)

Saló de l'Ensenyament 2013 (Del 13 al 17 de març)

Entre els dies 13 i 17 de març ens trobareu al Saló de l'Ensenyament, que se celebra en el marc de la setmana de la formació i el treball. Podreu consultar-nos les opcions formatives que s'adapten a les vostres preferències i aptituds després de cursar l'ensenyament secundari obligatori o el batxillerat. Realitzem cicles formatius de Grau Mitjà i Superior.CFGM  -Producció Agropecuària  -Aprofitaments Forestals i Conservació del Medi Natural  -JardineriaCFGS  -Gestió i Organització d'Empreses Agropecuàries  -Gestió Forestal i del Medi NaturalAltres estudis: Preparació a la Prova d'Accés a Grau Superior+ info: http://www.ensenyament.com/
12/03/2013 - Els elements i la calibració d’una màquina de tractaments fitosanitaris

Els elements i la calibració d’una màquina de tractaments fitosanitaris

El dimarts 12 de març els alumnes de Grau Superior de Gestió i Organització d'Empreses Agropecuàries van realitzar una pràctica de calibratge d'una màquina de tractaments fitosanitaris; a més es va aprofitar per a que els alumnes avaluessin els elements que es revisen en la inspecció tècnica d'aquestes màquines i amb l'ajuda de papers hidrosensibles mesuressin la qualitat de la polvorització. Cal agrair la col·laboració del Sr Joan Solà, propietari de la màquina.


08/03/2013 - Visita d’Estudis a Regaber

Visita d’Estudis a Regaber

El dia 8 de Març el primer curs del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de jardineria va fer una visita a l’empresa Regaber. El tècnic Jordi Peña va ensenyar tota l’empresa als alumnes: magatzem, oficines, àrea financera i tècnica, i els va fer una explicació sobre el reg localitzat, la seva evolució, tipus, instal·lació, també filtratge, vàlvules, accessoris. En definitiva, una explicació molt acurada de les carácterístiques d’un bon disseny de reg i els tipus de materials que hi ha al mercat.


+ info: http://www.regaber.com/

S'estan mostrant 15 notícies (496-510) de 542