Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.    
CATALÀ | CASTELLANO | ENGLISH

07/05/2013 - Visita d’Estudis als camps d’experimentació de l’IRTA “Mas Badia” La Tallada d’Empordà

Visita d’Estudis als camps d’experimentació de l’IRTA “Mas Badia” La Tallada d’Empordà

El dimarts dia 7 de maig, el grup d’alumnes que estudien el segon curs del Cicle Formatiu de Grau Superior de Gestió i d’Organització d’Empreses Agropecuàries  va realitzar una visita al centre que té l’IRTA a Mas Badia, situat a La Tallada d’Empordà.En aquest centre els alumnes van poder anar als camps d’experimentació de cultius extensius, on el tècnic de l’IRTA, Sr  Joan Serra, els van ensenyar a detectar i diagnosticar, de forma visual, malalties i plagues presents en els cultius de cereals, observant els seus símptomes i nivells d’infestació. També es van tractar els diferents mètodes de lluita, i es va poder observar la diferència d’afectació en varietats sensibles i resistents a una determinada malaltia, així com la diferent incidència de les malalties entre una varietat tractada amb fungicida o no tractada.


03/05/2013 - Jornada de grimpada i arboricultura de 2n de GM de jardineria

Jornada de grimpada i arboricultura de 2n de GM de jardineria

El passat dia 3 de maig, el grup de jardiners va realitzar la jornada de grimpada i arboricultura dins del jardí de l’escola. Els jardiners van poder veure tècniques de grimpada, material i novetats del món de l’arboricultura. Aquesta sessió la van realitzar els arboricultors: Frederic  Llambès, Francesc Boix i Juan Crespo, grans experts en la matèria i col·laboradors habituals de l’escola. Al llarg de tot el dia es van poder practicar diverses tècniques de llançament de fona, col·locació de salva-càmbiums, grimpada i tala d’arbres, nusos i pujada amb esperons, també van veure novetats de materials de seguretat. Els alumnes i els monitors van gaudir d’un bon dia sense pluja després de molts dies de mal temps.


29/04/2013 - Molt bona jornada de pràctiques amb els alumnes de 2n de jardineria

Molt bona jornada de pràctiques amb els alumnes de 2n de jardineria

El dia 29 d'abril, es va fer una jornada de pràctiques amb maquinària de moviments de terres, pensat especialment per l'àmbit de jardineria.


Els alumnes varen poder portar i practicar amb dues de les màquines més utilitzades en el món de la jardineria, com són la mini excavadora, altrament anomenada "Bobcat", i amb una petita giratòria.Aquestes màquines, els jardiners és important que les coneguin, ja que sovint les necessiten i són fàcils de trobar de lloguer, i així poder rendibilitzar millor la seva feina.L'alumnat va estar molt content de fer aquestes pràctiques i les varen aprofitar de valent.


29/04/2013 - Visita d’Estudis Ecogranja Salgot

Visita d’Estudis Ecogranja Salgot


El Dilluns 29 d’abril, amb els alumnes del 2n Curs de Gestió i Organització d’Empreses Agropecuàries, vam visitar l’Ecogranja de Recerca Salgot.L’Ecogranja està ubicada a la finca El Saüc, a la localitat osonenca d’Aiguafreda. L’interior de cada nau és diferent, d’acord amb les necessitats dels seus habitants (femelles gestants, garrins lactants, deslletats). En tots els casos, els animals gaudeixen d’espais interiors i exteriors generosos.Els nostres alumnes van tenir l’oportunitat de conèixer de la mà d’en Joan Parareda,  tècnic responsable de la granja, els avantatges i inconvenients de la cria d’animals sota el sistema ecològic.27/04/2013 - Curs d’Horticultura a Masies de Voltregà

Curs d’Horticultura a Masies de Voltregà

El dissabte 27 d'abril es va realitzar per part de Quintanes una sessió d'horticultura a totes les persones que l'Ajuntament de Masies de Voltregà els ha adjudicat un hort social. La sessió es va realitzar a la sala de plens del propi Ajuntament i va ser molt satisfactori.


25/04/2013 - Visita d’Estudis a l’explotació de la familia Vilaró i Soler

Visita d’Estudis a l’explotació de la familia Vilaró i Soler

El dijous 25 d’abril, amb els alumnes de 2n de Producció Agropecuària, hem anat a visitar l’explotació de 3800 conilles i l’engreix de les conilles de la familia Vilaró i Soler de Gurb.La característica principal d’aquesta explotació és el tipus d’instal·lacions, ja que están a l’aire lliure. Aquí hem pogut veure les 3.800 mares de raça Valenciana i els més de 24.000 conills d’engreix, situats en 36 naus, d’uns 40 per 3 metres.També hem vist el laboratori on es preparen les dosis per a la inseminació. El Sr. Ivan ens ha explicat tota mena de detalls de la producció, alimentació, sanitat i comercialització de la seva granja.Des d’aquí li volem agrair la seva col·laboració en la formació dels nostres alumnes, que de ben segur han trobat una molt bona visita de conills.


25/04/2013 - Visita d’Estudis Finca El Mataró (Arbúcies)

Visita d’Estudis Finca El Mataró (Arbúcies)

Els alumnes de 1r del Grau Superior de Gestió Forestal i del Medi Natural han realitzat una ruta de 7 hores per la finca forestal el Mataró. El tècnic Superior en Recursos Naturals i Paisatjístics, Albert Bosch, ens ha explicat la gestió que es du a terme en diferents masses forestals, així com l’activitat de l’Associació de Propietaris del Montseny. Han pogut comprovar in situ l’afectació de diverses malalties i plagues com la vespeta, el xancre, el roig i la tinta del castanyer; el corc del suro.


24/04/2013 - Visita d’Estudis Vall-llosana

Visita d’Estudis Vall-llosana


El dia 24 d’abril, amb el curs del cicle Formatiu de Grau Mitjà de Producció Agropecuària van visitar Vall-llosana, una explotació d’agricultura i ramaderia ecològica entre els municipis de Castellterçol i Castellcir. El gerent, Sr. Josep Garriga va explicar la motivació per fer aquest tipus de produccions; també com fan tot el procés, des de l’obtenció de la llavor pels cultius fins la venda de les seves vedelles directament al consumidor. En resum, una explotació amb gent que estima la terra, les tradicions i fer les coses ben fetes d’inici a final.22/04/2013 - Viatge d'Estudis amb els alumnes de 2n del CFGS de Gestió i Organitació de Recursos Naturals i Paisatgístics

Viatge d'Estudis amb els alumnes de 2n del CFGS de Gestió i Organitació de Recursos Naturals i Paisatgístics

Els alumnes de 2n Curs de Gestió i Organització de Recursos Naturals i Paisatgístics van estar de viatge per la Sòria forestal, realitzant en 5 dies (del 22 al 26 d’abril) més de 16 visites professionals. Les visites del viatge van ser força variades:·         Vistes a espais naturals com els de La Fuentona, El Sabinar i La Laguna Negra.·         Visites a bosc amb el tallador Abel de Vicente, campió d’Espanya d’escultures de fusta amb xerrac, i també a veure treballs amb processadores.·         Visita a les forests de Tardelcuende per veure com s’està recuperant i innovant en la resinació.·         Jornada organitzada des de la Delegació de Medi Ambient de la Junta de Castella i Lleó de Sòria sobre silvicultura, maquinària i incendis forestals on vam poder conèixer mètodes innovadors de detecció del foc.·         I d’anada i tornada vam aprofitar per parar a visitar el Centre de Fauna de Vallcalent a Lleida, i el viver forestal de la DGA a Ejea de los Caballeros.


19/04/2013 - Visita d'Estudis Riera de Merlès

Visita d'Estudis Riera de Merlès

El dia 19 d’abril els alumnes de 2n curs del CFGM de Treballs Forestals van visitar les instal·lacions de l’Associació per a la Defensa de la Fauna i Flora Autòctona (ADEFFA) amb seu a Santa Maria de Merlès. Va ser una jornada dedicada a la problemàtica de la fauna al·lòctona i a la recuperació de fauna autòctona. Durant la jornada es va alliberar un eriçó i es varen estudiar sobre el terreny les espècies al·lòctones del cranc senyal i del cranc americà.


18/04/2013 - Visita d'Estudis Cultius Roig

Visita d'Estudis Cultius Roig

Dijous 18 d’abril, el 2n curs de Jardineria de Grau Mitjà, va visitar l’empresa de jardineria Cultius Roig, de Premià de Mar, dedicada a la producció de planta ornamental. El 50% de la producció és de diferents varietats de geranis. També produeixen planta ecològica per al mercat estranger, especialment Alemanya. El Tècnic de Producció, Sr David Serra, ens va explicar les diferents fases del procés de producció, des del cultiu in vitro, fins a l’expedició de comandes, passant per la preparació d’esqueixos, l’arrelament, el transplantament i l’embalatge.


17/04/2013 - Jornada de grimpada d’arbres

Jornada de grimpada d’arbres

Dimecres 17 d’abril va tenir lloc la Jornada de grimpada d’arbres al jardí del “Pelut” (Orís). Els alumnes de 2n de Recursos Naturals i Paisatgístics de Grau Superior van poder posar en pràctica els nusos (Prusik, as de guia, etc.) apresos el dia anterior a l’escola.Els tres professionals arboristes/grimpadors van muntar cinc estacions on els alumnes van fer exercicis d’ascensió amb diferents tècniques, desplaçaments per les capçades, ràpels, utilització d’esperons, etc.Totes aquestes tècniques, juntament amb bons coneixements de botànica, física i altres, són essencials per a aquells jardiners que es vulguin dedicar professionalment a tasques d’esporga d’alçada, desmuntada d’arbres, etc.


17/04/2013 - Visita d'Estudis a Semega i a Mas Gener

Visita d'Estudis a Semega i a Mas Gener

El 17 d'abril vam anar a la provincia de Girona a visitar dues empreses capdaventeres en genètica bovina. Al matí, en Xavier Carrer de SEMEGA ens va fer un recorregut per les instal·lacions del seu camp de proves i posteriorment ens va explicar la nova tecnologia anomenada Genòmica. A la tarda, els Germans Xifra de Mas Gener van tenir l'amabilitat d'explicar-nos l'origen de la genètica del seu ramat i també el funcionament dels dos robots de munyir amb els que treballen a la seva granja.


12/04/2013 - La Jornada Tècnica Parlem d'arbres, va ser molt interessant

La Jornada Tècnica Parlem d'arbres, va ser molt interessant


El passat divendres dia 12 d’abril vam parlar d’arbres a l’escola a través de la Jornada PATT. El Sr. Josep Selga va explicar les característiques que han de tenir els arbres i sobretot com es pot fer per aconseguir un arbre de qualitat. Vam parlar del procés de producció de l’arbre en el viver i del maneig adequat que cal fer-li. També va parlar del transport dels arbres, que és una fase molt important per garantir-ne la qualitat. Al final hi va haver un torn de preguntes que va portar a una improvisada taula rodona molt interessant.12/04/2013 - Viatge amb els alumnes de 2n de Grau Mitjà de Treballs Forestals

Viatge amb els alumnes de 2n de Grau Mitjà de Treballs Forestals

La setmana del 8 al 12 d’abril, el grup de Forestals de Grau Mitjà va anar a la zona d’Annency (França). Els Alps francesos són molt reputats dins del sector forestal. Aquí van poder visitar cables aeris, serradores, boscos públics i privats. L’escola agrícola de Poissy va organitzar un viatge molt complert. Un dia els alumnes de Quintanes van ajudar als alumnes de Poissy,  tot un matí de feina en un plantació forestal.   Les visites van tenir el factor temps en contra, ja que va ploure durant tota la setmana. Les temperatures eren baixes i, fins i tot, van trobar neu. Es va poder conèixer uns boscos amb forts pendents i arbres més grans i voluminosos que els que hi ha per aquí. Van comparar diferents gestions, veure maquinària de gran potència i indústries de transformació amb instal·lacions novedoses. Fins i tot, van poder veure el Barça-PSG en condicions adverses…S'estan mostrant 15 notícies (481-495) de 542