Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.    
CATALÀ | CASTELLANO | ENGLISH

13/01/2014 - Visita d’estudis a Ilemo Hardi i Sembradores Solà (17-12-13)

Visita d’estudis  a Ilemo Hardi i Sembradores Solà (17-12-13)

Lligat amb el pla d’estudis de mecanització, els alumnes de primer de Grau superior de Gestió d’empreses agropecuàries, van visitar la fàbrica de màquines de tractaments fitosanitaris Ilemo-Hardi de Lleida, on van poder veure diferents tipus de màquines i llurs característiques i funcionament. A la tarda van anar a Calaf a visitar la fàbrica de sembradores Solà on van poder veure els diferents tipus d’equips de sembra, sembradores mecàniques, pneumàtiques i mono gra, el procés de fabricació i llurs característiques i funcionament.


18/12/2013 - Visita als Aiguamolls de l’Empordà

Visita als Aiguamolls de l’Empordà

El passat dijous 4 de desembre, amb el segon curs de grau superior forestal, vam anar a entrevistar-nos amb en Josep Espigulé, antic director del parc durant 11 anys, i ara encarregat de l’educació ambiental dels Aiguamolls. Al matí vam estar comentant diversos aspectes relacionats amb la gestió de la fauna, flora, aigua i dels visitants de l’espai, i a la tarda fam fer diversos recorreguts per observar la fauna i les instal•lacions de l’espai protegit.


18/12/2013 - Visita d’estudis al Grup Casacuberta Concessionari New Holland Case

Visita d’estudis  al Grup Casacuberta Concessionari New Holland Case

El passat dimarts 11 de desembre, els alumnes de primer de grau superior de Gestió d’empreses agropecuàries, van visitar les instal•lacions que té el Grup Casacuberta al Parc d’Activitats Econòmiques d’Osona. Després de visitar totes les instal•lacions del concessionari, els van explicar les dues solucions que hi ha actualment en tractors per reduir l’emissió de partícules, i complir la normativa europea TIER 4A, és a dir el sistema SCR de reducció catalítica selectiva, sistema que utilitza urea i el sistema CEGR de recirculació dels gasos d’escapament refrigerats. Seguidament van poder veure els dos sistemes en dos tractors de la Marca New Holland, a més de repassar temes de la mecànica i el manteniment dels tractors.


18/12/2013 - Visita d’Estudis al Jardí Botànic de Barcelona i als Jardins de Costa i Llobera

Visita d’Estudis al Jardí Botànic de Barcelona i als Jardins de Costa i Llobera

Els alumnes de 1r de Grau Mitjà de Jardineria, acompanyats per l’Ivan i en Jordi, han visitat el Jardí botànic de Barcelona. Situat a Montjuïc, el JBB presenta una gran col•lecció de plantes de clima mediterrani d’arreu del món: de Xile, de Califòrnia, de Sud-àfrica, d’Austràlia i del Mediterrani pròpiament dit.
A part de l’aspecte botànic, el JBB també permet una interessant aproximació als aspectes relacionats amb el disseny i el paisatgisme per tal com està organitzat i pels materials utilitzats.
Hem concordat tots en què és un jardí bonic però encara molt jove. D’aquí uns 50 anys, amb els arbres més desenvolupats serà encara millor.
Cal afegir que dos roures martinencs i una alzina dels que es poden veure al jardí provenen de la finca de Quintanes, que els va cedir al JBB quan el construïen.
Els Jardins de Costa i Llobera són una magnífica col•lecció de cactus, crasses i palmeres d’arreu del món, bona part dels quals donats per col•leccionistes durant tot el segle XX, a la façana marítima de la muntanya de Montjuïc.
És un material extraordinari per fer una classe pràctica de botànica a l’aire lliure.


18/12/2013 - Visita a Explotacions Forestals Cusachs

Visita a Explotacions Forestals Cusachs

El dia 12 de desembre, amb els alumnes de 1r de forestal vam visitar “Explotacions Forestals Cusachs”. Va ser una visita de tot el dia per poder veure molta maquinària forestal, que era del què es tractava. Aquesta empresa, a més de treballar la finca familiar, fan de rematants i treballen per altri.; també fan venda de fusta i altres productes forestals. L’objectiu de la visita era poder veure “in situ” i treballant tot un seguit de màquines forestals i així va ser. Vam veure motoserres tallant i desbrancant pins, tractors amb diferents tipus de desbrossadores : de martells, de cadenes i de braç, tractor amb cabrestant. També un auto carregador de la marca John Deere fent desembosc amb l’espectacularitat que això comporta. Un toro per a la manipulació de la biomassa d’estella i després tot un seguit de serres i serres de cinta per a fer la llenya que venen a particular.


18/12/2013 - Nadal 2013

Nadal 2013

El director, els professors, el personal no docent i els col-laboradors de l'escola EFA Quintanes us desitgem un bon Nadal i un feliç any nou.


12/12/2013 - Visita a Casa Thió

Visita a Casa Thió

El Dimecres 4 de desembre el grup d’alumnes que estudien 2n curs de Producció Agropecuària van fer una visita a l’explotació de vaquí de llet “Can Thió de Baix” situada al poble de Franciac. Es tracta d’una explotació de tipus familiar. L’Eduard Aymerich va exposar la trajectòria, el sistema de funcionament, la producció de llet, la reproducció de les vaques, la gestió d’empresa, etc. L’Eduard va explicar vàries iniciatives que han implantat amb l’objectiu de reduir els costos de producció, principalment a partir de l’alimentació produïda a la pròpia explotació, i ajustant les racions a les necessitats de les vaques. La visita va ser una gran ocasió d’aprenentatge, ja que va mostrar la importància de la gestió a l’empresa, l’establiment d’objectius, la realització d’accions i l’avaluació dels resultats, junt amb la voluntat de millora contínua per projectar l’empresa endavant.


10/12/2013 - Jornada tècnica a l’EFA Quintanes

Jornada tècnica a l’EFA Quintanes

El proper dia 19 de desembre de 2013 es farà a l’EFA Quintanes la jornada tècnica de “Dejeccions ramaderes: com reduir-ne l’impacte” a càrrec del Sr. Josep Turet, director del SART Medi Ambient de la U Vic.
Programa:
9:15h Presentació de la jornada a càrrec del Sr. Antoni Martorell, director de l’EFA Quintanes.
9:30h El biogàs de les dejeccions ramaderes: un recurs energètic i un camí a la sostenibilitat.
A càrrec del Sr. Josep Turet, director del SART Medi Ambient de la U Vic.
11:00h Pausa
11:30h Sortida comercial de les dejeccions ramaderes a través del compostatge, a càrrec del Sr. Jaume Heras, enginyer agrònom.
13:00h Taula rodona.


Arxiu PDF: Cartell de l'acte en format PDF


04/12/2013 - Visita a ADF Montseny Ponent

Visita a ADF Montseny Ponent

El passat 28 de novembre amb els alumnes del 2n curs del CFGM de Treballs forestals vam fer una visita d’estudis a l’ADF Montseny Ponent. El seu president i alcalde de El Brull, en Ferran Teixidó, ens va fer una explicació sobre les ADFs: qui les compon, materials, vehicles, finalitat... i ens va explicar com ha funcionat el projecte energètic de biomassa forestal que han dut a terme a El Brull. Per acabar la visita vam anar a veure la caldera de biomassa que forma part del projecte i ens va explicar el seu funcionament. És una visita molt didàctica per veure si la biomassa és o no és el futur per al sector forestal.


02/12/2013 - Visita a AMPsprayers i a AgroSalvi, (Vilobí d’Onyar)

Visita a AMPsprayers i a AgroSalvi, (Vilobí d’Onyar)

El passat dijous 21 de novembre, els alumnes de 1r de grau superior de Gestió forestal van visitar l’empresa AMPsprayers, que fabrica màquines de tractaments fitosanitaris. En aquesta visita van poder veure les diferents màquines de tractaments fitosanitaris, les seves parts i el seu funcionament.
Seguidament es va anar a l’empresa comercialitzadora de productes fitosanitaris, AgroSalvi, on van poder veure els requisits de l’emmagatzematge de productes fitosanitaris i els fonaments dels tractaments amb endoteràpia


02/12/2013 - Jornada tècnica de Calderes de Biomassa

Jornada tècnica de Calderes de Biomassa

Aquest divendres 29 de novembre, hem assistit, amb els alumnes del segon curs de superior agraris, a la Jornada Tècnica “ Calderes de Biomassa per al sector ramader”. L’objectiu de la jornada va ser, facilitar informació sobre les possibilitats que ofereixen els biocombustibles renovables. La jornada va anar a càrrec de la Sra. Mireia Codina, tècnica de l’Àrea d’Aprofitaments forestals i Biomassa del Centre Tecnològic de Catalunya (CTFC). La Sra. Mireia Codina ens va parlar dels beneficis dels biocombustibles aplicables al medi rural, del transport i subministrament de la biomassa (diversos sistema de distribució i alimentació) que hi ha actualment en el mercat i de les amortitzacions de les calderes. Tot plegat utilitzant exemples pràctics de diferents empreses, granges, hivernacles, edificis... del sector.


28/11/2013 - Visita a Casa Ametller

Visita a Casa Ametller

El passat dia 20 de novembre els alumnes de primer curs d’agraris de grau mitjà varen anar a visitar un parell d’explotacions hortícoles, en el marc del pla d’estudis de l’empresa agrària.
En aquesta visita es va poder apreciar la gestió productiva i comercial de l’empresa Casa Ametller. Els alumnes, primerament van visitar una finca situada a Argentona, que es dedica al cultiu d’enciams, i, seguidament, es van traslladar a Llavaneres per poder veure hivernacles dedicats al cultiu del tomàquet.
La jornada va ser molt completa i es van poder contrastar punts de vista molts diferents sobre les empreses agràries que els alumnes estan acostumats a veure diàriament.
Al final de la visita, els alumnes van esperar al camió de les verdures per poder-se fer una foto com Déu mana.


28/11/2013 - Viatge 1CFGM Jardineria “Côte d’Azur”

Viatge 1CFGM Jardineria “Côte d’Azur”

Els viatges d’estudi i estades professionals són una activitat que tenim programada a l’Escola amb tots els cursos de totes les especialitats. Els alumnes de primer fan el viatge durant les primeres setmanes del curs, amb l’objectiu de ficar-se plenament dintre l’especialitat que han començat a estudiar, aprofundir en temes professionals, afavorir la convivència i consolidar el grup. Els viatges d’estudis són un complement essencial dintre del pla formatiu d’un alumne a l’Escola Quintanes.
La primera setmana d’octubre els alumnes de primer curs del CFGM de Jardineria vam realitzar un viatge a “La Côte d’Azur” (França). Durant aquests dies es van visitar un total de 8 jardins i espais protegits, amb l’objectiu de conèixer les principals característiques de la jardineria mediterrània, així com temes de disseny, reconeixement de plantes i tècniques de cultiu i manteniment d’espais verds. Es van visitar: “La Banbouseraie” a Domaine de Prafrance, el jardí botànic “Hanbury” a Ventimiglia, el jardí medieval “Sainte Agnès” a Menton, l’espai protegit i jardí mediterrani “Domaine du Rayol”, els jardins de “Villa Ephursi de Rotschield” a St Jean Cap Ferrat, el jardí japonès de Mònaco i els jardins “La Fontaine” a Nimes.


25/11/2013 - Visita a Honda Greens i Outills Wolf

Visita a Honda Greens i Outills Wolf

El dijous 14 de novembre, amb els alumnes de primer de jardineria, hem anat a fer unes visites d’estudis per veure tot tipus de maquinària destinada a empreses professionals de jardineria. Primer, al matí la visita ha estat a Honda Greens de la Garriga, on el Sr Pedro Sillero, tècnic de la casa, ens ha ensenyat totes les màquines de les marques que representen: Honda, Echo i Silky, explicant-nos els detalls tècnics de cadascuna. I a la tarda, després de dinar a l’arborètum de Santa Maria de Palautordera, ens hem arribat a l’empresa Outils Wolf de sant Feliu de Buixalleu on hem vist i provat les màquines Outils Wolf i també els tractorets tallagespes i desbrossadors Etèsia. Des d’aquí agrair la col•laboració d’aquestes empreses en la formació dels nostres alumnes i de les persones que ens han atès. Moltes gràcies.


22/11/2013 - Viatge a Ejea de los Caballeros

Viatge a Ejea de los Caballeros

Fa gaire bé set anys que vam fer les maletes amb els alumnes del Primer Curs del Grau Superior d’Agraris i vam anar cap a l’Aragó. Aleshores era el primer viatge i aquest any no podia ser l’excepció. Durant l’anada vam fer la primera visita a la Granja Sant Josep, dedicada a la producció de llet. Un cop a Ejea i molt ben instal•lats al càmping “El Bolaso”, vam començar les visites programades per tota la setmana.
També voldríem comentar-vos la extraordinària acollida que ens van dispensar totes les empreses i pobles on vam anar.
Les empreses que han col•laborat a la formació dels nostres alumnes són:
Granja Sant Josep, Vall Companys, La Cooperativa Virgen de la Oliva, Marcosa Riegos, Agromet, Finca las Canales, Finca Sant Miquel, Aquagraria.S'estan mostrant 15 notícies (421-435) de 542