Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.    
CATALÀ | CASTELLANO | ENGLISH

18/02/2014 - FIMA 2014

FIMA 2014

El passat 12 de febrer, amb un grup de 40 alumnes vam anar a visitar la “Feria Internacional de Maquinaria Agrícola” de Saragossa. Els alumnes de segon de grau mitjà i superior d’agrària van poder gaudir de l’exposició més important de maquinària agrícola d’Espanya i una de les més grans i millors d’Europa. Un total de 550 expositors nacionals i uns 700 d’estrangers omplien un total de 135.000 m² amb representació de totes les marques més importants del mercat agrícola. Després de visitar la Fira, podem dir que el mercat està molt més animat que en anteriors edicions i que els expositors veuen un futur una mica millor. Per part dels alumnes, sobretot els que no hi havien estat mai, van valorar molt positivament aquesta jornada, tot i fer unes vuit hores de viatge.


18/02/2014 - Visita a Forestal Catalana

Visita a Forestal Catalana

El dijous 6 de febrer, els alumnes de segon curs de grau mitjà de treballs forestals van visitar el planter central de l’empresa pública Forestal Catalana on varen seguir les explicacions sobre el procés productiu de planta forestal de reforestació i sobre els projectes de conservació genètica de planta forestal autòctona . Seguidament, van visitar una finca dedicada a la producció de pollancres on els propietaris ens van explicar la silvicultura intensiva que aplicaven a la seva finca.


18/02/2014 - Visita d’aprofitament el Cabrerès

Visita d’aprofitament el Cabrerès

El dia 12 de febrer els alumnes de segon de grau superior de Gestió Forestal van visitar dues explotacions forestals del Cabrerès. L'empresa Forestal Importarbre va mostrar les tècniques de desembosc amb auto carregador i tractor eruga amb cabrestant per l'aprofitament de llenya de faig. Els alumnes van poder conversar amb els pilots i veure el funcionament de la maquinària en condicions de fort pendent.


17/02/2014 - Visita d'estudis a Mas La Torra i a Can Carbó

Visita d'estudis a Mas La Torra i a Can Carbó

Dimecres passat, 5 de febrer, els alumnes que estudien el segon curs del Cicle Formatiu de Grau Mitjà de Producció Agropecuària, van fer una visita a les explotacions de vaques de carn, de raça Bruna dels Pirineus, “Mas la Torra” d'Olost, i “Can Carbó” de Perafita. El responsable de l’explotació “La Torra”, el Sr. Josep Altarriba, va explicar els diferents aspectes del treball a l’explotació i va mostrar els diferents lots de bestiar: a les pastures, les vaques de primer part amb els seus vedells nascuts aquesta any, i a les naus, els lots de vedells d’engreix, i les vedelles selectes destinades a recria. Una qüestió a destacar és la cooperació existent entre diferents explotacions veïnes de la zona, que es dediquen a la mateixa activitat.


17/02/2014 - Classe de cartografia/topografia i Visita als Bombers de Bellaterra

Classe de cartografia/topografia  i Visita als Bombers de Bellaterra

Amb el CFGS de gestió forestal, vam treballar la utilització pràctica dels aparells de cartografia i topografia. Per això, vam convidar a un topògraf a l’escola, el Sr. Salvador Sala, que ens va explicar el funcionament dels aparells per aplicacions topogràfiques, i ens ho va mostrar amb una estació total. També el dia 7 de febrer, es va realitzar una visita a la central de bombers de Bellaterra, on vam poder veure, diferents aplicacions de cartografia de la mà del Sr. Jordi Rius, responsable de cartografia d’emergència dels bombers. Es va fer una jornada tècnica on es va explicar les coordenades geogràfiques, el sistema UTM i la cartografia d’emergències. Una vegada feta la part teòrica, es va realitzar una practica amb plànols de bombers. Per finalitzar la jornada, aprofitant on érem, en Jose Luis Espadas, Cap d’Emergències, ens va explicar el funcionament de la Sala Central d’Emergències, on es coordina, si cal, a tots els bombers catalans davant de sinistres de tot tipus.


17/02/2014 - Visita d’estudis a Vilarta, S.A.

Visita d’estudis a Vilarta, S.A.

El mateix dimecres, a la tarda, els alumnes també varen poder visitar l'empresa Vilarta S.A., on el responsable Sr. Lluís Vilaregut va explicar diferents aspectes relacionats amb l’organització del treball, el transport i el maneig del bestiar, el benestar animal, les instal•lacions, i la comercialització de bestiar boví. Gràcies a aquestes dues visites els alumnes han estat testimonis de l’organització i funcionament de dues empreses del sector boví de carn.


17/02/2014 - Visita d’estudis a Ribas Fitosanitaris

Visita d’estudis a Ribas Fitosanitaris

El dimarts 4 de febrer amb els alumnes de segon de grau mitjà de jardineria, hem visitat les instal•lacions que l’empresa Ribas Fitosanitaris té a Mataró. Aquesta empresa treballa en l’àmbit de l’agricultura i les llavors des de 1895 i des de 1965 també es dedica a l’aplicació de productes fitosanitaris en arbrat urbà i espais verds en general En aquesta visita ens han ensenyat les diferents màquines de tractaments fitosanitaris de què disposen: un canó amb un dipòsit de 500 l muntat sobre una Pick Up, un canó de polvorització amb un dipòsit de 1000 l muntat sobre un camió, un polvoritzador hidràulic suspès, etc. Ens han explicat el funcionament de les màquines, la prevenció i precaucions en l’emmagatzematge i aplicació de productes fitosanitaris, la normativa que en regula la comercialització i ús i els equips de protecció individual que convé utilitzar.


13/02/2014 - Proper curs de Benestar animal en granges de porcs

Proper curs de Benestar animal en granges de porcs

L’objectiu del curs és formar els alumnes com a personal especialitzat en benestar animal en diferents especialitats ramaderes. El curs està dividit en dues parts: una 1a part general, comuna per a tothom, i una 2a part que consisteix en mòduls específics de lliure elecció. És imprescindible tenir la part comuna per poder realitzar qualsevol dels mòduls específics. Dates curs: els divendres 28 de febrer i 7, 14, 21 i 28 de març de 2014. Part comuna: 190€. Mòdul específic: 75€ Lloc: Quintanes (Les Masies de Voltregà) Codi:003


12/02/2014 - Curs de Benestar animal

Curs de Benestar animal

Aquest divendres 7 de febrer va finalitzar amb molt èxit el curs dirigit a TRANSPORTISTES D’ANIMALS I RESPONSABLES D’ANIMALS DURANT EL TRANSPORT. L’objectiu del curs era formar els alumnes com a personal especialitzat en benestar animal durant el transport. PROGRAMA IMPARTIT MÒDUL GENERAL 1.- Coneixement dels animals. 2.- Aspectes socials del benestar animal. El benestar animal a l’UE. 3.- El benestar animal a la pràctica diària. MÒDUL ESPECÍFIC • La importància del benestar al transport • Legislació específica de benestar al transport. • Obligacions del transportista i del “Responsable dels animals”. • El disseny dels vehicles. • Condicions dels animals de les diferents espècies i edats pel seu transport, limitacions i prohibicions. Aptitud per al transport. • Repercussions en el benestar de la càrrega, descàrrega i conducció. Formes de millorar el benestar en aquestes fases. • Condicionats especials dels viatges de llarga durada. Atenció als animals a les aturades. • Actuacions en situacions d’emergència. Atencions d’urgència als animals. • Documentació per al transport. Del transportista, el vehicle i els animals. El “Pla de Viatge” . L’E.F.A. Quintanes està homologada pel Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya per poder impartir cursos de formació ocupacional i continua dins de la formació agrària. El curs va ser impartit pel professor de producció ramadera, el veterinari Marco Antonio Jacho López.


06/02/2014 - Marc Farrés guanya el premi "Sost. i innovació de l’àmbit agroalimentari"

Marc Farrés guanya el premi "Sost. i innovació de l’àmbit agroalimentari"

En Marc Farrés Garrido, alumne de l’EFA Quintanes que va acabar el curs passat el GFGM de Produccó Agropecuària, és el guanyador d’enguany del premi “Sostenibilitat i innovació: premi a estudiants de l’àmbit agroalimentari’2014.” en la categoria de grau mitjà, dotat amb 800 euros. En Marc ha obtingut el premi gràcies al seu treball de Síntesi “Projecte de construcció d’un obrador per transformar la llet a l’explotació de vaques Les Basses de Manlleu”. L’explotació Les Basses produeix llet de vaca i comercialitza carn pròpia directament a la seva Agrobotiga, situada a la mateixa explotació. En Marc, tot fent les pràctiques a Les Basses, va saber detectar l’oportunitat de revaloritzar la llet produïda, elaborant i oferint productes làctics als propis clients de l’Agrobotiga. La conclusió de l’estudi va ser que el projecte era econòmicament viable. Avui dia, a Les Basses, el que era una idea, és una realitat. El lliurament del premi va ser el passat dia 29 de gener al Museu Industrials del Ter, a Manlleu. Aquesta va ser la sisena edició dels premis organitzats per l’Oficina de Promoció Econòmica-Ajuntament de Manlleu, amb la col•laboració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, Grup BBVA.


06/02/2014 - Visita a BIT Ramadera

Visita a BIT Ramadera

El divendres 31 de gener de 2014, els 23 alumnes de 1r d’agràries vam fer una visita tècnica i econòmica a l’empresa Bagaria i Tristany, dedicada a l’engreix de vedells frisons i sobretot vedells de carn com els salers,els xarolesos, llemosins, Aubrac ... L’explotació consta de dues instal•lacions, una a Les Masies de Voltregà i l’altra a Gurb, on vam poder veure la importància que té el maneig i el benestar dels animals durant tot el període de l’engreix. En Joan Bagaria també ens va explicar tot el procés econòmic de la compra i comercialització dels vedells i com està actualment el mercat, a més de la sanitat, alimentació i maquinària que utilitza a l’explotació. Des d’aquí agrair la disponibilitat i atenció d’en Joan.


03/02/2014 - Visita a Granges Buadas

Visita a Granges Buadas

Aquesta setmana, dimarts 28 de gener, hem visitat amb els alumnes del 1r curs de Cicle Formatiu de Grau Superior en Gestió i Organització d’Empreses Agropecuàries, la granja CAN VILÀ, propietat de l’empresa Granges Buadas. És una granja de 1400 truges en cicle obert ubicada a Sant Andreu Salou. Amb aquesta visita vam tenir l’oportunitat de repassar tots els conceptes revisats en el pla d’estudis de producció porcina. Volem aprofitar per donar les gràcies a la Família Buadas Artau i els seus tècnic, en Pau i l’Abel, pels seus valuosos consells.


31/01/2014 - Visita d’ estudis a Grans del Lluçanès

Visita d’ estudis a Grans del Lluçanès

El dijous 30 de gener, amb els alumnes de primer de superior de Gestió Forestal, s’han visitat les instal•lacions que l’empresa Grans del Lluçanès té a Sant Martí d’Albars. En aquesta visita ens han explicat i hem vist tot el procés per obtenir biomassa en forma de Pellet. Un procés que parteix de un material que era un refús de les serradores. Les serradures o encenalls s’assequen i es comprimeixen formant pellets, que després es poden envasar en sacs de 15 kg o en “big bags” de 1100kg o vendre-ho a granel. També ens han explicat els paràmetres que defineixen la qualitat del pellet i com els controlen. Els alumnes ham pogut comprovar com s’ha aconseguit valoritzar un subproducte de les serradores a més de disposar d’un combustible, que és una font d’energia sostenible i més econòmica que els combustibles fòssils.


30/01/2014 - Viatge del grup d’AGS a Londres.

Viatge del grup d’AGS a Londres.

Un cop més el viatge del grup Accés de Grau Superior a Londres ha estat un gran èxit: quatre dies a la capital anglesa meticulosament organitzats pel Departament d'Anglès de l'escola. Vam tenir la bona sort de poder visitar llocs emblemàtics com el Royal Observatory al barri de Greenwich, Buckingham Palace, Hyde Park, el London Eye, Big Ben, el Natural History Museum i el famós mercat de Camden. També vam navegar en barca pel riu Támesis. Els alumnes van poder practicar l'anglès i van aprendre a desplaçar-se dintre d'una gran ciutat. A més a més, vam tenir la oportunitat de tastar menjars típics com un esmorzar anglès i un curri hindú, i també prendre una beguda en un pub tradicional . Un viatge molt interessant!


30/01/2014 - Visita boscos del Montseny

Visita boscos del Montseny

El divendres 24 de gener, els alumnes de cfgm de forestals van poder visitar boscos de castanyers, roures i d’alzines. L’Albert Bosch, antic alumne de grau superior que actualment treballa per al Consorci de la Propietat Forestal i és el responsable de la gestió i assessorament de les finques del Montseny, els va fer de guia. Els va explicar els avantatges i els inconvenients d’estar en una zona protegida i moltes qüestions sobre el perforador de les alzines i el seu assaig de control i prevenció. També van tenir oportunitat de veure els efectes del xancre i de la vespa del castanyer, aquesta última, trobada fa un parell d’anys. També va ser una bona oportunitat per conèixer la gestió de les suredes, de l’avet de Douglas i del pinastre.S'estan mostrant 15 notícies (406-420) de 548