Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.    
CATALÀ | CASTELLANO | ENGLISH

17/02/2014 - Classe de cartografia/topografia i Visita als Bombers de Bellaterra

Classe de cartografia/topografia  i Visita als Bombers de Bellaterra

Amb el CFGS de gestió forestal, vam treballar la utilització pràctica dels aparells de cartografia i topografia. Per això, vam convidar a un topògraf a l’escola, el Sr. Salvador Sala, que ens va explicar el funcionament dels aparells per aplicacions topogràfiques, i ens ho va mostrar amb una estació total. També el dia 7 de febrer, es va realitzar una visita a la central de bombers de Bellaterra, on vam poder veure, diferents aplicacions de cartografia de la mà del Sr. Jordi Rius, responsable de cartografia d’emergència dels bombers. Es va fer una jornada tècnica on es va explicar les coordenades geogràfiques, el sistema UTM i la cartografia d’emergències. Una vegada feta la part teòrica, es va realitzar una practica amb plànols de bombers. Per finalitzar la jornada, aprofitant on érem, en Jose Luis Espadas, Cap d’Emergències, ens va explicar el funcionament de la Sala Central d’Emergències, on es coordina, si cal, a tots els bombers catalans davant de sinistres de tot tipus.


13/02/2014 - Proper curs de Benestar animal en granges de porcs

Proper curs de Benestar animal en granges de porcs

L’objectiu del curs és formar els alumnes com a personal especialitzat en benestar animal en diferents especialitats ramaderes. El curs està dividit en dues parts: una 1a part general, comuna per a tothom, i una 2a part que consisteix en mòduls específics de lliure elecció. És imprescindible tenir la part comuna per poder realitzar qualsevol dels mòduls específics. Dates curs: els divendres 28 de febrer i 7, 14, 21 i 28 de març de 2014. Part comuna: 190€. Mòdul específic: 75€ Lloc: Quintanes (Les Masies de Voltregà) Codi:003


12/02/2014 - Curs de Benestar animal

Curs de Benestar animal

Aquest divendres 7 de febrer va finalitzar amb molt èxit el curs dirigit a TRANSPORTISTES D’ANIMALS I RESPONSABLES D’ANIMALS DURANT EL TRANSPORT. L’objectiu del curs era formar els alumnes com a personal especialitzat en benestar animal durant el transport. PROGRAMA IMPARTIT MÒDUL GENERAL 1.- Coneixement dels animals. 2.- Aspectes socials del benestar animal. El benestar animal a l’UE. 3.- El benestar animal a la pràctica diària. MÒDUL ESPECÍFIC • La importància del benestar al transport • Legislació específica de benestar al transport. • Obligacions del transportista i del “Responsable dels animals”. • El disseny dels vehicles. • Condicions dels animals de les diferents espècies i edats pel seu transport, limitacions i prohibicions. Aptitud per al transport. • Repercussions en el benestar de la càrrega, descàrrega i conducció. Formes de millorar el benestar en aquestes fases. • Condicionats especials dels viatges de llarga durada. Atenció als animals a les aturades. • Actuacions en situacions d’emergència. Atencions d’urgència als animals. • Documentació per al transport. Del transportista, el vehicle i els animals. El “Pla de Viatge” . L’E.F.A. Quintanes està homologada pel Departament d’Agricultura de la Generalitat de Catalunya per poder impartir cursos de formació ocupacional i continua dins de la formació agrària. El curs va ser impartit pel professor de producció ramadera, el veterinari Marco Antonio Jacho López.


06/02/2014 - Marc Farrés guanya el premi "Sost. i innovació de l’àmbit agroalimentari"

Marc Farrés guanya el premi "Sost. i innovació de l’àmbit agroalimentari"

En Marc Farrés Garrido, alumne de l’EFA Quintanes que va acabar el curs passat el GFGM de Produccó Agropecuària, és el guanyador d’enguany del premi “Sostenibilitat i innovació: premi a estudiants de l’àmbit agroalimentari’2014.” en la categoria de grau mitjà, dotat amb 800 euros. En Marc ha obtingut el premi gràcies al seu treball de Síntesi “Projecte de construcció d’un obrador per transformar la llet a l’explotació de vaques Les Basses de Manlleu”. L’explotació Les Basses produeix llet de vaca i comercialitza carn pròpia directament a la seva Agrobotiga, situada a la mateixa explotació. En Marc, tot fent les pràctiques a Les Basses, va saber detectar l’oportunitat de revaloritzar la llet produïda, elaborant i oferint productes làctics als propis clients de l’Agrobotiga. La conclusió de l’estudi va ser que el projecte era econòmicament viable. Avui dia, a Les Basses, el que era una idea, és una realitat. El lliurament del premi va ser el passat dia 29 de gener al Museu Industrials del Ter, a Manlleu. Aquesta va ser la sisena edició dels premis organitzats per l’Oficina de Promoció Econòmica-Ajuntament de Manlleu, amb la col•laboració del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, Grup BBVA.


06/02/2014 - Visita a BIT Ramadera

Visita a BIT Ramadera

El divendres 31 de gener de 2014, els 23 alumnes de 1r d’agràries vam fer una visita tècnica i econòmica a l’empresa Bagaria i Tristany, dedicada a l’engreix de vedells frisons i sobretot vedells de carn com els salers,els xarolesos, llemosins, Aubrac ... L’explotació consta de dues instal•lacions, una a Les Masies de Voltregà i l’altra a Gurb, on vam poder veure la importància que té el maneig i el benestar dels animals durant tot el període de l’engreix. En Joan Bagaria també ens va explicar tot el procés econòmic de la compra i comercialització dels vedells i com està actualment el mercat, a més de la sanitat, alimentació i maquinària que utilitza a l’explotació. Des d’aquí agrair la disponibilitat i atenció d’en Joan.


03/02/2014 - Visita a Granges Buadas

Visita a Granges Buadas

Aquesta setmana, dimarts 28 de gener, hem visitat amb els alumnes del 1r curs de Cicle Formatiu de Grau Superior en Gestió i Organització d’Empreses Agropecuàries, la granja CAN VILÀ, propietat de l’empresa Granges Buadas. És una granja de 1400 truges en cicle obert ubicada a Sant Andreu Salou. Amb aquesta visita vam tenir l’oportunitat de repassar tots els conceptes revisats en el pla d’estudis de producció porcina. Volem aprofitar per donar les gràcies a la Família Buadas Artau i els seus tècnic, en Pau i l’Abel, pels seus valuosos consells.


31/01/2014 - Visita d’ estudis a Grans del Lluçanès

Visita d’ estudis a Grans del Lluçanès

El dijous 30 de gener, amb els alumnes de primer de superior de Gestió Forestal, s’han visitat les instal•lacions que l’empresa Grans del Lluçanès té a Sant Martí d’Albars. En aquesta visita ens han explicat i hem vist tot el procés per obtenir biomassa en forma de Pellet. Un procés que parteix de un material que era un refús de les serradores. Les serradures o encenalls s’assequen i es comprimeixen formant pellets, que després es poden envasar en sacs de 15 kg o en “big bags” de 1100kg o vendre-ho a granel. També ens han explicat els paràmetres que defineixen la qualitat del pellet i com els controlen. Els alumnes ham pogut comprovar com s’ha aconseguit valoritzar un subproducte de les serradores a més de disposar d’un combustible, que és una font d’energia sostenible i més econòmica que els combustibles fòssils.


30/01/2014 - Viatge del grup d’AGS a Londres.

Viatge del grup d’AGS a Londres.

Un cop més el viatge del grup Accés de Grau Superior a Londres ha estat un gran èxit: quatre dies a la capital anglesa meticulosament organitzats pel Departament d'Anglès de l'escola. Vam tenir la bona sort de poder visitar llocs emblemàtics com el Royal Observatory al barri de Greenwich, Buckingham Palace, Hyde Park, el London Eye, Big Ben, el Natural History Museum i el famós mercat de Camden. També vam navegar en barca pel riu Támesis. Els alumnes van poder practicar l'anglès i van aprendre a desplaçar-se dintre d'una gran ciutat. A més a més, vam tenir la oportunitat de tastar menjars típics com un esmorzar anglès i un curri hindú, i també prendre una beguda en un pub tradicional . Un viatge molt interessant!


30/01/2014 - Visita boscos del Montseny

Visita boscos del Montseny

El divendres 24 de gener, els alumnes de cfgm de forestals van poder visitar boscos de castanyers, roures i d’alzines. L’Albert Bosch, antic alumne de grau superior que actualment treballa per al Consorci de la Propietat Forestal i és el responsable de la gestió i assessorament de les finques del Montseny, els va fer de guia. Els va explicar els avantatges i els inconvenients d’estar en una zona protegida i moltes qüestions sobre el perforador de les alzines i el seu assaig de control i prevenció. També van tenir oportunitat de veure els efectes del xancre i de la vespa del castanyer, aquesta última, trobada fa un parell d’anys. També va ser una bona oportunitat per conèixer la gestió de les suredes, de l’avet de Douglas i del pinastre.


27/01/2014 - Visita a Mas El Garet

Visita a Mas El Garet

La setmana passada vam anar a Tona, a visitar el mas El Garet amb els alumnes del segon curs de Producció Agropecuària de Grau Mig. En Lluïs Mauri ( exalumne de Quintanes) ens va rebre a casa seva i ens va explicar pas a pas tot el maneig d’una granja de cabres de llet. També vam tenir l’oportunitat de visitar les instal•lacions de la formatgeria que en Lluis i el seu soci, l’Isidre Mas, van obrir ara fa uns quants anys per poder donar-li un valor afegit a la llet de tan bona qualitat de les seves cabres de raça Murciano-Granadina. Els Formatges Mas el Garet han rebut diverses distincions entre les que volem destacar: medalla de plata pel Formatge al Pebre Negre d’ Arcoc en la categoria de formatges convencionals de pasta tova, medalla de plata pel Formatge a les Fines Herbes (plata al Làctium 2013) dins la categoria de formatges elaborats amb llet ecològica, i dins d’aquesta mateixa categoria, medalla d’or pel Formatge el Garet Gran madurat de sis mesos amb llet crua (plata al World Cheese 2011 i bronze al Làctium 2013). “El secret del bon formatge artesà és la bona llet” http://www.maselgaret.com/


27/01/2014 - Visita a Ca l’Alzina

Visita a Ca l’Alzina

La primera alternança de l’any ,amb els alumnes del segon curs de Producció Agropecuària de Grau Mig, vam anar visitar Ca l’Alzina. Una granja d’ovelles de carn, situada a Santa Agnès de Malenyana.
Ca l’Alzina és una empresa familiar que ja fa 32 anys que funciona. Van començar com quasi bé totes les cases de pagès, tenint vaques. Al pas dels anys però es van anar especialitzant en les ovelles. Van començar aleshores amb 40 ovelles. Posteriorment ha anat creixent al llarg del anys fins a tenir 850 mares, 25 mascles i 75 xais per a la reposició, totes de raça ripollesa.
En Joan i el seu fill , en Josep, (exalumne de Quintanes) ens van explicar tot el procés productiu que els fa obtenir tan bons resultats amb el seu bestiar.
Cal ressaltar la col•laboració de tota la família amb la formació dels nostres alumnes, tan pel que fa amb les visites i les explicacions dels seus tècnics, com per la col•laboració participant dels tribunals de fi de curs i com a responsable d’alternança.


27/01/2014 - Visita d’estudis a Parcs i Jardins de Catalunya

Visita d’estudis a Parcs i Jardins de Catalunya

El dijous dia 23 de gener, el 1r curs del CFGM de jardineria i floristeria va anar a visitar l’empresa Parcs i Jardins de Catalunya amb seu a Rubí. La visita estava relacionada amb el Pla d’Estudis de Gestió de Personal . El Sr. Jordi Peiró, del Departament d’Administració, va explicar com gestionaven els 35 treballadors que té l’empresa, tant pel que fa a la gestió administrativa, econòmica com laboral. També va explicar les claus per aconseguir un lloc de feina: com ha de ser el currículum, la presentació personal... Va ser una visita molt didàctica i instructiva pel futur dels nostres alumnes.


24/01/2014 - Inici cursos SOC: Aprofitaments Forestals i Agricultura Ecològica

Inici cursos SOC: Aprofitaments Forestals i Agricultura Ecològica

A partir del dia 20 de gener comencen a Quintanes dos cursos de formació, Aprofitaments Forestals i Agricultura Ecològica per persones en situació d’atur. Els cursos són del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) i s’imparteixen en col•laboració amb Fundació Mil•lenari.


16/01/2014 - Visita a Mas El Puig

Visita a Mas El Puig

L’última alternança de l’any, amb els alumnes del primer curs de Producció Agropecuària de Grau Mig vam anar a visitar la granja de vaques de llet de Mas El Puig. En Pere Font, ex alumne de Quintanes, ens va rebre a casa seva i ens va explicar tot el procés productiu que s’ha de portar a terme per fer un litre de llet. Ens va explicar des de com s’alimenten els animals fins a com munyen dos cops al dia amb una sala rotativa. Cal ressaltar la implicació que la família Font té amb la formació dels nostres alumnes, tan pel que fa amb les visites i les explicacions dels seus tècnics, com per la col•laboració en els Cursos de Inseminació Artificial que cada any organitza l’escola.


13/01/2014 - Visita al Molló Parc.

Visita al Molló Parc.

Els alumnes de 2n de Forestals de Grau Mitjà hem fet una visita al Molló Parc. Hem pogut veure en directe una bona mostra de fauna autòctona pirinenca (ós bru, linx, geneta, cérvol, cabirol, mufló, llop, duc, esparver, xoriguer, voltor, àliga marcenca, etc.). La visita ha estat guiada amb explicacions sobre les característiques i hàbits dels diferents animals. Abans de finalitzar, el propietari, Sr Toni, ens ha explicat el procés de creació del parc i la seva gestió.S'estan mostrant 15 notícies (406-420) de 542