Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.    
CATALÀ | CASTELLANO | ENGLISH

16/06/2014 - Presentació de Projectes. Cicle Formatiu de Grau Superior de Gestió Forestal i del Medi Natural

Presentació de Projectes. Cicle Formatiu de Grau Superior de Gestió Forestal i del Medi Natural

El passat dia 16 de juny, els alumnes del cicle formatiu de Grau Superior de Gestió Forestal i del Medi Natural van fer la presentació del projecte de l'àrea forestal davant de professionals del sector. Aquest any van participar com a tribunal el Sr. Santi Farriol (DARP), el Sr. Ferran Moll (E2estudis), el Sr. Joan Soldevila (Rústic Gestió), el Sr. Jordi Vigué (Vigué Subirà, SCP), el Sr. Joan Homs (Centre Propietat Forestal), la Sra. Mercè Vilardosa (Centre Propietat Forestal), el Sr. Pere Rifà (Consorci Vall del Ges i Bisaura), el Sr. Quim Avella (Centre Propietat Forestal) i la Sra. Laura Ivorra (Vigué Subirà, SCP). Agraïm a tots ells la seva col•laboració.


16/06/2014 - Presentació de Projectes. Cicle Formatiu de Grau Superior de Gestió i Organització d’Empreses Agropecuàries

Presentació de Projectes. Cicle Formatiu de Grau Superior de Gestió i Organització d’Empreses Agropecuàries

Durant la tarda del dilluns 16 de juny, els nostres alumnes del cicle formatiu de Grau Superior de Gestió i Organització d’Empreses Agropecuàries van exposar el seu projecte de final de curs, davant un tribunal format per professionals del sector de la ramaderia. Aquest any els projectes han estat orientats a la comercialització i venda directa dels diferents productes que els nostres alumnes s’han posat com a objectiu, en els seus respectius treballs. A la presentació oral vam tenir l’oportunitat de sentir les experiències viscudes a llarg de tot l’any durant el desenvolupament de tot el procés productiu de diferents explotacions agropecuàries, temes treballats, evidentment, dins l’assignatura de síntesi. Per constituir el tribunal vam comptar amb la col•laboració de tres distingits tècnics del sector: el veterinari Josep Coma, Tècnic de Provetsa; i l’enginyer Oriol Urgell, tècnic de Proega; el veterinari Ramon Bach, secretari d’ANCRI; l’enginyer Joan Parareda, de Salgot; i el veterinari Ramon Cedó. Tècnics als quals volem agrair la seva col•laboració per la valoració que han realitzat dels projectes dels nostres alumnes.


12/06/2014 - Visita d'Estudis Mas Can Panosa

Visita d'Estudis Mas Can Panosa

El passat dia 3 de juny vam visitar l'empresa familiar apícola Mas Can Panosa. Aquesta visita s'estructura en tres parts. A la primera, el Sr. Ramon Verdaguer ens introdueix al món de les abelles: gestió d'un rusc, productes que obtenim de les abelles, divisió de tasques dins un rusc, etc. A la segona vam anar a veure un rusc per veure in situ tant els diferents tipus d'abelles com els diferents productes que en podem obtenir: cera, mel, pròpolis, pol•len... I a la tercera vàrem participar en l'extracció de mel d'un marc. En Ramon va aprofitar per explicar-nos els diferents tipus de mel que hi ha, quina transhumància fa, els permisos per endegar un negoci apícola i una mica la normativa actual.


11/06/2014 - Visita d’estudis a Cal Bernadàs (Casserres)

Visita d’estudis a Cal Bernadàs (Casserres)

El dimecres 11 de juny, amb els alumnes de segon curs de grau superior de Gestió d’Empreses Agropecuàries, s’ha visitat l’empresa Cal Bernadàs. Aquesta empresa té com a activitats principals els cultius extensius, engreix de porcs, engreix de vedells i agroturisme. Aquesta darrera activitat, que van començar després dels incendis del 1994 per rehabilitar tres masoveries que s’havien abandonat, ha esdevingut la font d’ingressos més important de l’explotació, cosa que els ha empès darrerament a adquirir una finca a Castellterçol (El Munt), per disposar d’una casa d’agroturisme més propera a Barcelona. En aquesta visita ens va atendre l’Anna (filla dels propietaris) i en Josep Llorens (treballador de l’empresa i antic alumne de Quintanes), que ens van explicar el funcionament de l’explotació fent especial esment en com es va començar i com ha anat creixent l’activitat d’agroturisme. Una molt bona visita emmarcada en el Pla d’Estudis d’altres sortides agroramaderes.


03/06/2014 - 8 alumnes francesos realitzen una estada de pràctiques a explotacions agrícoles i ramaderes de Catalunya

8 alumnes francesos realitzen una estada de pràctiques a explotacions agrícoles i ramaderes de Catalunya

Del 28 d’abril al 16 de maig un grup de 8 alumnes de la MFR Bourgougnague van fer una estada professional a diferents explotacions agrícoles i/o ramaderes. Uns dies abans d’acabar l’estada el professor que els acompanyava també va poder visitar als alumnes al lloc on feien les pràctiques, i així va conèixer i valorar les experiències que havien viscut els alumnes. L’estada va acabar amb un sopar de comiat de tots els participants: alumnes, famílies acollidores i responsables de les empreses, i també professors de les dues escoles organitzadores. Des de la MFR Bourgougnague i l’EFA Quintanes, considerem que els intercanvis són una gran i enriquidora experiència que contribueix a la formació dels alumnes. Agraïm totes les empreses i les famílies que van acollir els alumnes a casa, ja que són elles les que realment van fer possible aquesta estada professional


28/05/2014 - Pràctiques al bosc amb els alumnes de 2n de GS Gestió Forestal i del Medi Natural

Pràctiques al bosc amb els alumnes de 2n de GS Gestió Forestal i del Medi Natural

L'última setmana de maig, dins l'anomenada setmana extra, amb els alumnes de segon curs de grau superior vam realitzar dues jornades de pràctiques de manteniment i ús de la motoserra. A la primera jornada es va dur a terme un cas pràctic de manteniment, revisant sistemes de seguretat de la màquina i fent-li la posada apunt. També es va fer una aproximació al bosc per veure els diferents mètodes d'abatiment i una primera presa de contacte amb la màquina. A la segona jornada es van agrupar els alumnes en funció del nivell pràctic que havien demostrat de manera que treballessin en equip i compartissin coneixements. Una vegada al bosc es van donar les ordres de treball i el criteri a seguir. Cadascun dels alumnes va realitzar els diferents talls i mètodes. posant en pràctica els coneixements teòrics.


28/05/2014 - Visita d’Estudis a Bagà i a Gisclareny

Visita d’Estudis a Bagà i a Gisclareny

El dimecres 28 de maig, els alumnes de primer de Grau Superior de Gestió Forestal i del Medi Natural van visitar els boscos de Bagà i Gisclareny, a l'Alt Berguedà. Durant la visita van recórrer a peu l'antiga via de ferrocarril pel desembosc de fusta coneguda com la Via del Nicolau, actualment restaurada com a sender turístic. Al llarg de la via hi ha diverses obres de restauració hidrològico-forestal dels anys 1950-1960, així com infraestructures més recents com passarel•les de fusta, un pont penjant i obres d'estabilització de talussos.


28/05/2014 - Visita d’estudis a Mas “La Riera” (La Guixa)

Visita d’estudis a Mas “La Riera” (La Guixa)

Dimecres 28 de maig, amb els alumnes de primer de superior de Gestió d’Empreses Agropecuàries, es va visitar l’explotació agropecuària “La Riera”, a La Guixa. Ens va atendre en Santi Serrabassa i la seva filla Anna (exalumna de Quintanes), ens van ensenyar l’explotació de pollastres ecològics, ens van explicar com la van muntar i tota la problemàtica que comporta entrar en la producció ecològica. També hem vist la instal•lació de compostatge de fems, condició necessària per poder utilitzar-los com a adobs pel camp en règim de producció ecològica. Els alumnes van poder adonar-se del procés de transformació d’una explotació convencional a una amb producció ecològica, amb l’afegit de fer venda directa i de proximitat.


27/05/2014 - Visita d’estudis a Can Bartomeu (Prats de Rei)

Visita d’estudis a Can Bartomeu (Prats de Rei)

El dimarts 27 de maig, amb els alumnes de primer de grau mitjà d’explotacions agropecuàries, s’ha visitat l’empresa agropecuària Can Bartomeu. Aquesta empresa té com a activitat els cultius extensius, portant unes 1300 ha, treballs per altri, porcs í i agroturisme. El fill de la casa, en Marc Fitó, ens ha explicat les activitats a les que es dedica l’empresa, incidint especialment en les plagues i malalties dels cultius i la forma que tenen per combatre’ls. També ens ha ensenyat i explicat les diferents màquines que tenen a l’explotació, les seves característiques i funcionament. Pel que fa a l’agroturisme, ens ha explicat que tenen la modalitat d’allotjament rural independent. En definitiva una visita on els alumnes han pogut veure diferents activitats centralitzades en una mateixa explotació, i que gràcies a aquesta diversificació d’activitats pot funcionar.


22/05/2014 - Visita amb el criador de perdius Benito Parro

Visita amb el criador de perdius Benito Parro

La segona visita del dijous ha estat amb en Benito, un home que ha treballat des de ben jove amb perdius. El seu coneixement, fruit de tots aquests anys d'experiència, ens ha deixat bocabadats. Ens ha detallat aspectes d'alimentació, cria, sanitat, comercialització, repoblació, cacera, història,... Una veritable lliçó magistral


22/05/2014 - Els alumnes de Gestió Forestal i del Medi Natural visiten el Parc de Las Tablas de Daimiel

Els alumnes de Gestió Forestal i del Medi Natural visiten el Parc de Las Tablas de Daimiel

Ja queda poc per tornar, però mentre tant continuem aprofitant al màxim el temps. El dijous 22 de maig hem estat caminant per les passeres d'aquesta zona humida, gaudint del paisatge, observant les aus, i aprenent de les explicacions del nostre guia.


22/05/2014 - Visita a Camprodon

Visita a Camprodon

El dijous dia 22 de maig els alumnes de primer curs de grau mig d'aprofitament i conservació de medi natural han visitat el parc de bombers voluntaris de Camprodon. El Cap del parc, el senyor Francesc Carola, ha explicat com s'organitzen els bombers segons els diferents tipus d'emergència que atenen (foc forestal, foc d'habitatge o indústria, accidents de trànsit, rescats de muntanya i aiguats o innundacions). Durant la visita els alumnes han pogut veure les maquines, eïnes i equips dels bombers així com les dependències del parc (cotxeres, gimnàs, vestidors, heliport...)


21/05/2014 - Visita de prevenció d’incendis a Toledo

Visita de prevenció d’incendis a Toledo

El matí del 21 de maig també hem tingut temps de visitar un dels "retens" d'extinció d'incendis de la província de Toledo. Els treballadors ens han mostrat els equips, vehicles I instal•lacions de les que disposen, tot amb molt bon humor. Els alumnes han pogut pujar a la torre de guaita, fer anar la mànega i recollir-la. La pluja i el vent insistien en posar-nos problemes, però tot ha sortit perfecte.


21/05/2014 - Visita al Pinar de Almorox

Visita al Pinar de Almorox

El matí del 21 de maig, tercer día de viatge, ens han acompanyat els agents mediambientals a conéixer una pineda de pi pinyoner. Allà ens han parlat de l'ordenació, silvicultura, actuacions que s’hi fa, i també hem visitat una repoblació i una àrea tallafoc.


15/05/2014 - Visita d’Estudis a “Girona Temps de flors” amb 2n de Jardineria de Grau Mitjà

Visita d’Estudis a “Girona Temps de flors” amb 2n de Jardineria de Grau Mitjà

Hem visitat la 59a edició de l’exposició de flors, monuments, patis i jardins. Els muntatges florals de diferents tipus i el fet que tingui lloc per la bonica ciutat de Girona, fa d’aquest clàssic una trobada imprescindible per gaudir de les idees i propostes entorn de la flor i l’ornamentació floral.S'estan mostrant 15 notícies (361-375) de 550