Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.    
CATALÀ | CASTELLANO | ENGLISH

27/05/2014 - Visita d’estudis a Can Bartomeu (Prats de Rei)

Visita d’estudis a Can Bartomeu (Prats de Rei)

El dimarts 27 de maig, amb els alumnes de primer de grau mitjà d’explotacions agropecuàries, s’ha visitat l’empresa agropecuària Can Bartomeu. Aquesta empresa té com a activitat els cultius extensius, portant unes 1300 ha, treballs per altri, porcs í i agroturisme. El fill de la casa, en Marc Fitó, ens ha explicat les activitats a les que es dedica l’empresa, incidint especialment en les plagues i malalties dels cultius i la forma que tenen per combatre’ls. També ens ha ensenyat i explicat les diferents màquines que tenen a l’explotació, les seves característiques i funcionament. Pel que fa a l’agroturisme, ens ha explicat que tenen la modalitat d’allotjament rural independent. En definitiva una visita on els alumnes han pogut veure diferents activitats centralitzades en una mateixa explotació, i que gràcies a aquesta diversificació d’activitats pot funcionar.


22/05/2014 - Els alumnes de Gestió Forestal i del Medi Natural visiten el Parc de Las Tablas de Daimiel

Els alumnes de Gestió Forestal i del Medi Natural visiten el Parc de Las Tablas de Daimiel

Ja queda poc per tornar, però mentre tant continuem aprofitant al màxim el temps. El dijous 22 de maig hem estat caminant per les passeres d'aquesta zona humida, gaudint del paisatge, observant les aus, i aprenent de les explicacions del nostre guia.


22/05/2014 - Visita amb el criador de perdius Benito Parro

Visita amb el criador de perdius Benito Parro

La segona visita del dijous ha estat amb en Benito, un home que ha treballat des de ben jove amb perdius. El seu coneixement, fruit de tots aquests anys d'experiència, ens ha deixat bocabadats. Ens ha detallat aspectes d'alimentació, cria, sanitat, comercialització, repoblació, cacera, història,... Una veritable lliçó magistral


22/05/2014 - Visita a Camprodon

Visita a Camprodon

El dijous dia 22 de maig els alumnes de primer curs de grau mig d'aprofitament i conservació de medi natural han visitat el parc de bombers voluntaris de Camprodon. El Cap del parc, el senyor Francesc Carola, ha explicat com s'organitzen els bombers segons els diferents tipus d'emergència que atenen (foc forestal, foc d'habitatge o indústria, accidents de trànsit, rescats de muntanya i aiguats o innundacions). Durant la visita els alumnes han pogut veure les maquines, eïnes i equips dels bombers així com les dependències del parc (cotxeres, gimnàs, vestidors, heliport...)


21/05/2014 - Visita al Pinar de Almorox

Visita al Pinar de Almorox

El matí del 21 de maig, tercer día de viatge, ens han acompanyat els agents mediambientals a conéixer una pineda de pi pinyoner. Allà ens han parlat de l'ordenació, silvicultura, actuacions que s’hi fa, i també hem visitat una repoblació i una àrea tallafoc.


21/05/2014 - Visita de prevenció d’incendis a Toledo

Visita de prevenció d’incendis a Toledo

El matí del 21 de maig també hem tingut temps de visitar un dels "retens" d'extinció d'incendis de la província de Toledo. Els treballadors ens han mostrat els equips, vehicles I instal•lacions de les que disposen, tot amb molt bon humor. Els alumnes han pogut pujar a la torre de guaita, fer anar la mànega i recollir-la. La pluja i el vent insistien en posar-nos problemes, però tot ha sortit perfecte.


15/05/2014 - Visita d’Estudis 2n de Jardineria Grau Mitjà

Visita d’Estudis 2n de Jardineria Grau Mitjà

Hem visitat les instal•lacions de la cooperativa CORMA de Premià de Dalt, al Maresme, de la mà de la Sra. Èlia que molt amablement ens ha fet visitar les instal•lacions, ens ha explicat el seu funcionament i ha respost a les nostres preguntes. Es tracta d’una cooperativa que agrupa una trentena de productors de planta per a jardí i interior. Bàsicament, fa tres dècades que es dedica a la comercialització dels productes dels socis de cara als professionals del sector de tota la Península, així com de diferents països de la resta d’Europa.


15/05/2014 - Visita d’Estudis a “Girona Temps de flors” amb 2n de Jardineria de Grau Mitjà

Visita d’Estudis a “Girona Temps de flors” amb 2n de Jardineria de Grau Mitjà

Hem visitat la 59a edició de l’exposició de flors, monuments, patis i jardins. Els muntatges florals de diferents tipus i el fet que tingui lloc per la bonica ciutat de Girona, fa d’aquest clàssic una trobada imprescindible per gaudir de les idees i propostes entorn de la flor i l’ornamentació floral.


08/05/2014 - Visita a Camadoca

Visita a Camadoca

El passat dijous, 8 de maig, amb els alumnes de 2n del CFGM de Treballs Forestals vam anar a Santa Maria de Merlès a visitar ADEFFA (Associació per a la defensa i estudi de la fauna i flora autòctona). ADEFFA, amb seu a Camadoca, és una entitat dedicada a l’educació ambiental i a la protecció de la fauna i flora autòctona. Al matí la Núria i l’Oriol ens van explicar com va néixer i com ha anat creixent el Centre. Vam poder veure tota la fauna aqüícola autòctona i al·lòctona. Ens van explicar els secrets d’una espècie tan curiosa com les nàiades i la problemàtica de la introducció d’espècies al·lòctones com el cranc americà o el cranc senyal. També vam poder conèixer in situ una gran varietat de rapinyaires i veure el visó europeu en captivitat. A la tarda una anàlisi de la qualitat de l’aigua de la Riera de Merlès i una captura de crancs van completar la visita. I com a cirereta, un bany relaxant. Que n’estava de bona l’aigua!


01/05/2014 - Visita a la piscifactoria de Bagà

Visita a la piscifactoria de Bagà

El passat 30 d’abril, la classe de 1er curs de Gestió Forestal i del Medi Natural vam traslladar-nos fins a Bagà a visitar la piscifactoria de truites. D’aquí van sortir les truites de les que ens van estar burlant una llarga estona quan vam anar a pescar. El senyor Antonio ens va explicar i resoldre les nostres preguntes al detall, des de la fase de reproducció, passant per la incubació, l’alevinatge i l’alliberament per repoblar els rius. Igualment, vam poder veure els diferents tipus de basses que tenen a les seves instal•lacions, comentant els pros i els contres dels seus dissenys.


30/04/2014 - Visita a “La Coromina” de La Vall d'en Bas

Visita a “La Coromina” de La Vall d'en Bas

El dia 30 d’abril de 2014, els alumnes de primer curs del cicle formatiu de grau mitjà de Producció Agropecuària, van fer una visita a l’explotació “La Coromina”, situada a la població de Joanetes, a la comarca de la Garrotxa. El responsable de l’empresa Sr. Albert Puigdemont va explicar als alumnes els diferents cultius que produeixen, tots ells destinats a l’alimentació de les vaques de llet, i també els sistemes de regadiu de què disposen: canó enrotllable, pivots, cobertura mòbil. Gràcies a aquesta visita, els alumnes van poder veure i comparar els diferents sistemes de regadiu i conèixer diferents aspectes a tenir en compte a l’hora de regar. Cal remarcar que a “La Coromina” produeixen la llet “Ato-Natura”, una llet amb un major contingut en àcids grassos Omega-3, els quals ajuden a la prevenció de les malalties cardiovasculars. Des de l’escola agraïm al Sr. Albert Puigdemont la seva col•laboració.


+ info: http://www.ato.cat
25/04/2014 - Un grup de la MFR PEYREGOUX visita l’EFA Quintanes.

Un grup de la MFR PEYREGOUX visita l’EFA Quintanes.

Un grup d’alumnes i professors de l’escola MFR PEYREGOUX van fer un viatge a Catalunya entre els dies 22 i 25 d’abril. El dia 23 d’abril, van fer visites professionals. Per una banda un subgrup format per alumnes que estudien la branca “agrària” van visitar “Mas Carous”, una explotació que es dedica a la producció de llet i també a la producció porcina. Per altra banda, el subgrup format per alumnes que estudien l’especialitat “serveis a les persones” van visitar l’Escola Bressol Municipal de Les Masies de Voltregà, i posteriorment la Residència per a gent gran “El Nadal” situada a Vic. El grup sencer va aprofitar per fer una visita a les instal•lacions de l’Escola Quintanes i conèixer el seu funcionament. L’escola “MFR PEYREGOUX” està situada al districte de “Castres”, a la regió de Midí-Pyréneés. Els alumnes d’aquesta escola estudien diferents branques professionals. - Gestió d’una empresa Agrícola. - BAC Pro Serveis a les Persones i als territoris. - Restauració. Des de fa diversos anys, l’escola “MFR PEYREGOUX” col•labora en fer possible que grups d’alumnes de “l’EFA Quintanes” puguin fer un viatge d’estudis a la regió francesa del TARN per tal de conèixer els tipus d’explotacions agrícoles i ramaderes de la regió. Donem les gràcies a les persones que han fet possible les diverses visites.


25/04/2014 - Jornada d’Antics Alumnes en l’àmbit de les produccions agrícoles i ramaderes

Jornada d’Antics Alumnes en l’àmbit de les produccions agrícoles i ramaderes

El dia 25 d'abril va tenir lloc la Jornada d'Antics Alumnes en l'àmbit de les produccions agrícoles i ramaderes a les instal•lacions de l'escola. Aquesta vegada, fruit de les peticions i de les conclusions de la jornada de l’any passat, es van preparar dues sessions: A la primera es va exposar un tema molt important i d’actualitat, com és el de la seguretat a les granges. Vam comptar amb la col•laboració d’en Robert Serra, del Grup de Proximitat de la Policia Autonòmica, amb qui els assistents van poder comentar i aclarir molts dubtes sobre com s’ha d’actuar dins del marc legal en cas de patir robatoris. A la segona, en Marc Prat, de la Cambra de Comerç de Barcelona, amb el suport d’ACC1Ó, ens va presentar una sessió d’iniciació al negoci internacional, dirigida específicament a empreses del sector ramader amb poca o cap experiència en la internacionalització, per tal de facilitar la informació bàsica i les eines més útils per entrar dins d’aquest tipus de negoci, l’esmentada presentació va generar un interessant debat entre els assistents. Posteriorment, el professor Marco Jacho López va fer la presentació de l’espai creat pels antics alumnes a la pàgina web de l’escola, que pretén ser un punt de trobada i un servei més als nostres alumnes un cop hagin acabat els seus estudis. Després de les presentacions, vam organitzar una Taula Rodona amb la participació de la Sra. Carme Salse, en representació de l’empresa SESACOR SL, i dels antics alumnes, amb la finalitat d’avaluar els resultats de la jornada. Finalment vam poder gaudir d’un dinar de germanor preparat esmeradament pel nostre personal de cuina. La jornada va ser, tot un èxit.


24/04/2014 - Fent volar la mosca

Fent volar la mosca

El passat 24 d’abril, amb la classe de 1er curs de Gestió Forestal i del Medi Natural vam intentar aprendre els fonaments bàsics de la pesca amb mosca, amb els monitors de l’escola de pesca de Viladrau. Abans de començar la part pràctica, en Joan Serra va ser el nostre amfitrió va fer una xerrada sobre la situació de la pesca a Catalunya en l’actualitat (gestió, problemàtica, futur, etc) així com de la modalitat de la pesca sense mort i la seva passió per aquesta modalitat. La posterior sessió pràctica va tenir dues parts: la primera la vam fer a un camp de polo on els alumnes, com espadatxins, anaven brandant les canyes i fils tot aprenent les principals tècniques de llançat; i la segona part ja va ser a la bassa que tenen preparada pels principiants, per fer front a les espavilades truites. El resultat final van ser 4 truites i una sensacional jornada de pesca per a principiants. El curs vinent repetirem!


24/04/2014 - Viatge d’estudis dels alumnes de la MFR Bourgougnague a Catalunya

Viatge d’estudis dels alumnes de la MFR Bourgougnague a Catalunya

Entre els dies 31 de març i 4 Abril de 2014, un grup format per 16 alumnes i dos professors de l’escola francesa MFR Bourgougnague varen allotjar-se a l’EFA Quintanes durant el seu viatge d’estudis. El grup va visitar, entre altres, l’explotació de Treballs Agrícoles Godayol (Folgueroles), l’explotació de vaques de llet La Riera (Els Hostalets de Balenyà), l’explotació avícola i porcina i l’Agrobotiga Mas (Centelles), el concessionari New Holland (Vic), l’elaboració d’embotits a Riera Ordeix (Vic), la cerveseria artesanal Gatgraz (Roda de Ter) i l’explotació porcina Granja Rovelló (Manlleu). També varen fer una vista turística a la ciutat de Barcelona i a Vic. La MFR Bourgougnague col•labora amb Quintanes des de fa anys en l’organització de viatges i intercanvis que permeten que alumnes de Quintanes puguin fer un període de pràctiques en explotacions franceses. Des de l’escola agraïm a totes les persones que han col•laborat per fer possible aquest viatge.S'estan mostrant 15 notícies (361-375) de 542