Utilitzem cookies pròpies i de tercers per millorar els nostres serveis i mostrar-li publicitat relacionada amb les seves preferències mitjançant l'anàlisi dels seus hàbits de navegació. Si contínua navegant, considerem que accepta el seu ús. Pot canviar la configuració o obtenir més informació aquí.    
CATALÀ | CASTELLANO | ENGLISH

02/10/2014 - El tractor: manteniment, maneig, conducció...

El tractor: manteniment, maneig, conducció...

Els dies 2 i 3 d’octubre vam fer unes sessions de manteniment i maneig del tractor amb els alumnes de primer d’agraris de cicle mitjà. Un total de 20 alumnes van poder practicar la conducció de dos tractors: un de simple tracció enganxat a una desbrossadora i un altre de doble tracció amb remolc i grades de discs arrossegades. L’experiència ha estat molt positiva, ja que alguns han pogut portar els tractors per primera vegada i altres millorar la seva conducció una mica més. Aquestes pràctiques s’han portat a terme gràcies a l’antic alumne Joan Rifà i personal docent de l’escola


01/10/2014 - Visita d’Estudis a VICREU. Forestals de 1r.

Visita d’Estudis a VICREU.  Forestals de 1r.

El passat 7 d’octubre, amb els 20 alumnes de primer de CFGM de forestal, vàrem visitar l’empresa VICREU de Vic. Aquesta empresa disposa d’unes grans instal•lacions amb molta maquinària petita del món forestal i un bon taller de reparació. El Sr Pere Tanyà, responsable tècnic de l’empresa, ens va fer una sessió de treball de tota una tarda explicant-nos totes les característiques de la maquinària forestal, aprofundint molt en la motoserra i la desbrossadora. Des de l’escola agraïm a VICREU la seva col•laboració en les tasques educatives d’aquests nous alumnes.


01/10/2014 - Visita d’Estudis a VICREU. Jardiners de 1r.

Visita d’Estudis a VICREU.   Jardiners de 1r.

El dimecres 8 d’octubre, els alumnes de jardineria de primer de grau mitjà, vam visitar l’empresa VICREU de Vic, especialitzada en venda i reparació de maquinària de jardineria. Durant tota la tarda ens van estar explicant els diferents tipus de tallagespes que hi ha al mercat i característiques de tot tipus de màquines que utilitzen freqüentment els jardiners. També es va aprofundir en el tema del manteniment i cures a tenir en compte a l’hora d’utilitzar aquesta maquinària. Una bona visita i immillorable atenció.


29/09/2014 - VE El Soler de N'Hug

VE El Soler de N'Hug

El passat 23 de setembre, els alumnes de primer curs de Grau Superior de Gestió i Organització d'Empreses Agropecuàries van visitar El Soler de N’Hug, explotació situada a la carretera de Prats de Lluçanès a Navàs. Una explotació familiar especialitzada en producció de llet per a la industria, i carn de vedella i xai per a El Taulell, la seva pròpia botiga. En Josep i l’Abel, dos joves ramaders d’una família vinculada des de fa molt anys a l’escola, són els que porten l’explotació. Gràcies a la seva amabilitat, vam poder esbrinar com es gestiona el dia a dia en una explotació dedicada al l’elaboració d’un producte de proximitat.


+ info: http://elsoler.cat/
19/09/2014 - Pràctiques monitoritzades de Producció Agropecuària

Pràctiques monitoritzades de Producció Agropecuària

Tot just comença el curs i ja fem pràctiques a l’escola. Al taller aprenem a utilitzar les eines , com funciona el tractor i el funcionament d’un motor; aprenem a soldar i coneixem tot tipus de màquines agrícoles. Quan anem a l’hort o al camp, utilitzem motocultors, adquirim coneixements de plantació i tot el relacionat amb els sòls... Al laboratori ens iniciem amb el material i més endavant realitzarem anàlisis d’aigua i de terra.


19/09/2014 - Practiques monitoritzades de Jardineria

Practiques monitoritzades de Jardineria

Ja hem començat les pràctiques a l’escola. Al taller aprenem a utilitzar les eines i realitzem el manteniment de la maquinària, és a dir, de les desbrossadores, motoserres, motocultors, tallagespes... Quan sortim a fora, fem manteniment de jardins i zones verdes, disseny i paisatgisme, conservació d’espais naturals... I al laboratori ens iniciem amb el material i més endavant realitzarem anàlisis d’aigua i de terra.


19/09/2014 - Pràctiques monitoritzades de Forestals

Pràctiques monitoritzades de Forestals

Han passat els primers dies del curs i ja comencem les pràctiques a l’escola. Anem al taller i aprenem a utilitzar les eines; també realitzem el manteniment de la maquinària, és a dir de les desbrossadores, motoserres, motocultors... Quan sortim al bosc, aprenem què podem tallar i com ho hem de fer, i al laboratori ens iniciem amb el material i més endavant realitzarem anàlisis d’aigua i de terra.


16/06/2014 - Presentació de Projectes. Cicle Formatiu de Grau Superior de Gestió i Organització d’Empreses Agropecuàries

Presentació de Projectes. Cicle Formatiu de Grau Superior de Gestió i Organització d’Empreses Agropecuàries

Durant la tarda del dilluns 16 de juny, els nostres alumnes del cicle formatiu de Grau Superior de Gestió i Organització d’Empreses Agropecuàries van exposar el seu projecte de final de curs, davant un tribunal format per professionals del sector de la ramaderia. Aquest any els projectes han estat orientats a la comercialització i venda directa dels diferents productes que els nostres alumnes s’han posat com a objectiu, en els seus respectius treballs. A la presentació oral vam tenir l’oportunitat de sentir les experiències viscudes a llarg de tot l’any durant el desenvolupament de tot el procés productiu de diferents explotacions agropecuàries, temes treballats, evidentment, dins l’assignatura de síntesi. Per constituir el tribunal vam comptar amb la col•laboració de tres distingits tècnics del sector: el veterinari Josep Coma, Tècnic de Provetsa; i l’enginyer Oriol Urgell, tècnic de Proega; el veterinari Ramon Bach, secretari d’ANCRI; l’enginyer Joan Parareda, de Salgot; i el veterinari Ramon Cedó. Tècnics als quals volem agrair la seva col•laboració per la valoració que han realitzat dels projectes dels nostres alumnes.


16/06/2014 - Presentació de Projectes. Cicle Formatiu de Grau Superior de Gestió Forestal i del Medi Natural

Presentació de Projectes. Cicle Formatiu de Grau Superior de Gestió Forestal i del Medi Natural

El passat dia 16 de juny, els alumnes del cicle formatiu de Grau Superior de Gestió Forestal i del Medi Natural van fer la presentació del projecte de l'àrea forestal davant de professionals del sector. Aquest any van participar com a tribunal el Sr. Santi Farriol (DARP), el Sr. Ferran Moll (E2estudis), el Sr. Joan Soldevila (Rústic Gestió), el Sr. Jordi Vigué (Vigué Subirà, SCP), el Sr. Joan Homs (Centre Propietat Forestal), la Sra. Mercè Vilardosa (Centre Propietat Forestal), el Sr. Pere Rifà (Consorci Vall del Ges i Bisaura), el Sr. Quim Avella (Centre Propietat Forestal) i la Sra. Laura Ivorra (Vigué Subirà, SCP). Agraïm a tots ells la seva col•laboració.


12/06/2014 - Visita d'Estudis Mas Can Panosa

Visita d'Estudis Mas Can Panosa

El passat dia 3 de juny vam visitar l'empresa familiar apícola Mas Can Panosa. Aquesta visita s'estructura en tres parts. A la primera, el Sr. Ramon Verdaguer ens introdueix al món de les abelles: gestió d'un rusc, productes que obtenim de les abelles, divisió de tasques dins un rusc, etc. A la segona vam anar a veure un rusc per veure in situ tant els diferents tipus d'abelles com els diferents productes que en podem obtenir: cera, mel, pròpolis, pol•len... I a la tercera vàrem participar en l'extracció de mel d'un marc. En Ramon va aprofitar per explicar-nos els diferents tipus de mel que hi ha, quina transhumància fa, els permisos per endegar un negoci apícola i una mica la normativa actual.


11/06/2014 - Visita d’estudis a Cal Bernadàs (Casserres)

Visita d’estudis a Cal Bernadàs (Casserres)

El dimecres 11 de juny, amb els alumnes de segon curs de grau superior de Gestió d’Empreses Agropecuàries, s’ha visitat l’empresa Cal Bernadàs. Aquesta empresa té com a activitats principals els cultius extensius, engreix de porcs, engreix de vedells i agroturisme. Aquesta darrera activitat, que van començar després dels incendis del 1994 per rehabilitar tres masoveries que s’havien abandonat, ha esdevingut la font d’ingressos més important de l’explotació, cosa que els ha empès darrerament a adquirir una finca a Castellterçol (El Munt), per disposar d’una casa d’agroturisme més propera a Barcelona. En aquesta visita ens va atendre l’Anna (filla dels propietaris) i en Josep Llorens (treballador de l’empresa i antic alumne de Quintanes), que ens van explicar el funcionament de l’explotació fent especial esment en com es va començar i com ha anat creixent l’activitat d’agroturisme. Una molt bona visita emmarcada en el Pla d’Estudis d’altres sortides agroramaderes.


03/06/2014 - 8 alumnes francesos realitzen una estada de pràctiques a explotacions agrícoles i ramaderes de Catalunya

8 alumnes francesos realitzen una estada de pràctiques a explotacions agrícoles i ramaderes de Catalunya

Del 28 d’abril al 16 de maig un grup de 8 alumnes de la MFR Bourgougnague van fer una estada professional a diferents explotacions agrícoles i/o ramaderes. Uns dies abans d’acabar l’estada el professor que els acompanyava també va poder visitar als alumnes al lloc on feien les pràctiques, i així va conèixer i valorar les experiències que havien viscut els alumnes. L’estada va acabar amb un sopar de comiat de tots els participants: alumnes, famílies acollidores i responsables de les empreses, i també professors de les dues escoles organitzadores. Des de la MFR Bourgougnague i l’EFA Quintanes, considerem que els intercanvis són una gran i enriquidora experiència que contribueix a la formació dels alumnes. Agraïm totes les empreses i les famílies que van acollir els alumnes a casa, ja que són elles les que realment van fer possible aquesta estada professional


28/05/2014 - Pràctiques al bosc amb els alumnes de 2n de GS Gestió Forestal i del Medi Natural

Pràctiques al bosc amb els alumnes de 2n de GS Gestió Forestal i del Medi Natural

L'última setmana de maig, dins l'anomenada setmana extra, amb els alumnes de segon curs de grau superior vam realitzar dues jornades de pràctiques de manteniment i ús de la motoserra. A la primera jornada es va dur a terme un cas pràctic de manteniment, revisant sistemes de seguretat de la màquina i fent-li la posada apunt. També es va fer una aproximació al bosc per veure els diferents mètodes d'abatiment i una primera presa de contacte amb la màquina. A la segona jornada es van agrupar els alumnes en funció del nivell pràctic que havien demostrat de manera que treballessin en equip i compartissin coneixements. Una vegada al bosc es van donar les ordres de treball i el criteri a seguir. Cadascun dels alumnes va realitzar els diferents talls i mètodes. posant en pràctica els coneixements teòrics.


28/05/2014 - Visita d’Estudis a Bagà i a Gisclareny

Visita d’Estudis a Bagà i a Gisclareny

El dimecres 28 de maig, els alumnes de primer de Grau Superior de Gestió Forestal i del Medi Natural van visitar els boscos de Bagà i Gisclareny, a l'Alt Berguedà. Durant la visita van recórrer a peu l'antiga via de ferrocarril pel desembosc de fusta coneguda com la Via del Nicolau, actualment restaurada com a sender turístic. Al llarg de la via hi ha diverses obres de restauració hidrològico-forestal dels anys 1950-1960, així com infraestructures més recents com passarel•les de fusta, un pont penjant i obres d'estabilització de talussos.


28/05/2014 - Visita d’estudis a Mas “La Riera” (La Guixa)

Visita d’estudis a Mas “La Riera” (La Guixa)

Dimecres 28 de maig, amb els alumnes de primer de superior de Gestió d’Empreses Agropecuàries, es va visitar l’explotació agropecuària “La Riera”, a La Guixa. Ens va atendre en Santi Serrabassa i la seva filla Anna (exalumna de Quintanes), ens van ensenyar l’explotació de pollastres ecològics, ens van explicar com la van muntar i tota la problemàtica que comporta entrar en la producció ecològica. També hem vist la instal•lació de compostatge de fems, condició necessària per poder utilitzar-los com a adobs pel camp en règim de producció ecològica. Els alumnes van poder adonar-se del procés de transformació d’una explotació convencional a una amb producció ecològica, amb l’afegit de fer venda directa i de proximitat.S'estan mostrant 15 notícies (346-360) de 542